Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#341 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2008 - 11:20 AM

Цитат

Цитат

затваряй я на тераста като излизаш

Малко трудно защото нямамер живеем в гарсониера :(

Сега прочетох мнението ти! Щом нямате тераса...., ние моето го държим където е най хладно. В коридора. Голям е, прохладен е и си има всичко необходимо! Отваря ме и и пътя до терасата, за да може ако иска да се пече на слънце! Вие като нямате, оставяйте я в най хладната стая, като първо я обезопасите и приготвите.  ;)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#342 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 11:44 AM

Цитат

Цитат

Цитат

затваряй я на тераста като излизаш

Малко трудно защото нямамер живеем в гарсониера :(

Сега прочетох мнението ти! Щом нямате тераса...., ние моето го държим където е най хладно. В коридора. Голям е, прохладен е и си има всичко необходимо! Отваря ме и и пътя до терасата, за да може ако иска да се пече на слънце! Вие като нямате, оставяйте я в най хладната стая, като първо я обезопасите и приготвите.  ;)

Аз попринцип си я оставям в коридора и банята и наистина гадното е че трябва да прибирам всичко (поне се радвам че не закача кабелите и не ръфа дърво или др. мебел :yahoo:)

Проблема ми е пускането навън и вече неизпълняването на ЕЛА ТУК или НЕ докато е навън.Вече разбра номера с лакомството и не се връзва мн мн.  :(  Единствено ако се затичам на друга страна и тя тогава тръгва след мен но за кратко..... :'(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#343 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 02:39 PM

може да направиш така излезте на място където има минимален брой дразнители и отначало се заиграите да почувства, че ще е готино и забавно, след това се отдалечи от него и с весел тон го извикай от начало го викай по име после ела и име и задължително награтка и както каза мартин след това игра да разбере, че не го будалкаш. С времето ще се научи няма да е на 100% , но важното е да идва.
Успех  ;)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#344 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 04:11 PM

Цитат

може да направиш така излезте на място където има минимален брой дразнители и отначало се заиграите да почувства, че ще е готино и забавно, след това се отдалечи от него и с весел тон го извикай от начало го викай по име после ела и име и задължително награтка и както каза мартин след това игра да разбере, че не го будалкаш. С времето ще се научи няма да е на 100% , но важното е да идва.
Успех  ;)

Тя като усети че е пусната и веднага хуква и нямам време да си играем:-
Все пак ще опитам..........................Благодаря много :palec: :palec: :palec:
Дано се получи ;) ;) ;)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#345 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2008 - 04:21 PM

ех колко познато ми звучи  :rolleyes: , аз съм го пробвал и недейства при мойта дивачка
и 10-20 минути да си играем , хуква ли си си хуква и 30 човека не могат да я хванат , тя
се пази някак си предчувства кой иска да я хване , а от случайните минувачи не се пази  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

#346 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 05:31 PM

Цитат

ех колко познато ми звучи  :rolleyes: , аз съм го пробвал и недейства при мойта дивачка
и 10-20 минути да си играем , хуква ли си си хуква и 30 човека не могат да я хванат , тя
се пази някак си предчувства кой иска да я хване , а от случайните минувачи не се пази  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

ПРЕ МЕН Е СЪЩОТО ;D
От непознати не се пази, а иначе-----ако можеш я хвани ;) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 May 2008 - 12:06 AM

изключително хитри и своенравни са някои
от тези маимуни  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: , на мойто
куче , за да го прибера съм му носил пресна , сочна
телешка пържола и то ме гледа и не иска да дойе и не дава
да се хване и това е  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

#348 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 01:04 AM

Толкова ли е трудно просто да си водите кучетата на повод и да не ги пускате?!
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 May 2008 - 01:38 AM

ами не , само че така не може да изразходва почти никаква енергия , а нямам колело..
единственият вариатн е да тичам заради нея  :blink: и го обмислям в момента  :blink:
Интересното е че може 1 месец да не хуква и после веднъж да си реши и цял
ден да я гоним  :rolleyes: , просто като се заплесне явно и 2-3 месеца си е стояла
пасивна без прояви извън порстранството за разходки , като малка например го правеше
този номер , почти всеки ден..  :blink:

#350 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 10:50 AM

Аз не мога да се оплача от Тара:викна ли "ела тук!" и тя идва или се връща оттам закъдето се е завтекла.Е вярно, че обокновено повтарям това няколко пъти, но важното е, че идва момичето. ;DДори сме се разхождали в непозната борова гора и тя върви напред по пътя, търчи си, но при изсвирване от вмоя страна се обръща, оглежда се къде съм и се врътва назад при гласово повикване. :blink:
От малка обаче тази заповед се отработваше стотици пъти и досега не съм имала сериозни проблеми с тарето.
Обаче нашия приятел Арес в това отношение е мнооого вироглав:въобще не чува и търчи всеки ден при кокошките на комшията.Това определено създава проблеми между стопаните на Арес и кокошките ;D :angry:
User's Signature

Качена снимка

#351 Потребителят е офлайн   Ludo pod Prikritie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 May 2008 - 07:49 PM

Здравейте, имам проблем с моето диване  :( . Обича да си играе с други кучета, но ако си намери пръчка или нещо друго и се приближи друго куче към нея става ужас - готова е да се сбие за да си опази играчката  :'(.Не дава друго куче да си играе с нещо нейно. Тя и от нас ги пази и крие,но никога не би ни ухапала. Та въпроса ми е как да я накарам да спре да прави така?
User's Signature

Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 08:26 PM

Според мен няма смисъл да я отучваш от това 90% от кучетата го правят.Ако искаш да не прави така просто като вземе пръчка отиди да я земеш ти от нея преди да се е пробвало някое друго куче да я земе :)

#353 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2008 - 09:25 PM

Цитат

Здравейте, имам проблем с моето диване  :( . Обича да си играе с други кучета, но ако си намери пръчка или нещо друго и се приближи друго куче към нея става ужас - готова е да се сбие за да си опази играчката  :'(.Не дава друго куче да си играе с нещо нейно. Тя и от нас ги пази и крие,но никога не би ни ухапала. Та въпроса ми е как да я накарам да спре да прави така?

на теб ще ти е приятно ли някой напълно случаен да дойде и да ти вземе това което си си намерил ;D
остави я ............. ;) няма лошо......
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 May 2008 - 09:58 PM

Цитат

Отучавайте я  - и в къщи и на вън. Това не е никак добре, освен ако не искате да имате куче, което не може да играе с другите кучета или да търсите поляни, на които няма пръчки...  :rolleyes:
В къщи играчките трябва да са ваши, не нейни и тя да играе с тях, когато шефа даде и ако той си я поиска - да може да я получи без съпротива.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#355 Потребителят е офлайн   marttin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 03:55 AM

@ Ludo pod Prikritie et al

Мнението ми е солидарно с това на Bushkata.

- Я си представете че кучето се е заиграло с пръчка, или каквото и да е било, и някое малко дете, минаващо наоколо, прояви любопитство към кучето точно в този момент!?

#356 Потребителят е офлайн   Ludo pod Prikritie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 June 2008 - 11:24 AM

Цитат

Цитат

Отучавайте я  - и в къщи и на вън. Това не е никак добре, освен ако не искате да имате куче, което не може да играе с другите кучета или да търсите поляни, на които няма пръчки...  :rolleyes:
В къщи играчките трябва да са ваши, не нейни и тя да играе с тях, когато шефа даде и ако той си я поиска - да може да я получи без съпротива.

Но как точно да я отуча? :huh:
Благодаря предварително  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2008 - 11:59 AM

Цитат

Цитат

Цитат

научи я 1во каквото си намери да ти го носи дори и вкъщи.... ;)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   marttin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 02:58 PM

Цитат

Сигурно има доста методи, но аз моето диване, почти от ден първи, го свикнах че всичко което му е в устата, без значение как е попаднало там, е МОЕ. При най-малък опит за изръмжавне го насмитах. В моментът, когато навън си намери нещо за дъвчене, и ако аз не съм сигурен каквои е (притеснявам се от кокали и разни боклуци), просто го извиквам (или отивам при него), отварям му устата и проверявам. Дори да е шишарка (това е от позволените неща) му я вземам, и чак след това пак му я давам.

#359 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 03:17 PM

винаги трябва да имаш достъп до устата на маймуняка иначе става лошо. Пресен пример, веднъж си се разхождаме и нашия умник си намери нещо викам го не идва отивам до него леле дамска използвана превръзка, като хукна и към нашия вход беше гнусно ама му я вземах  :kisel: :Бляк!:, а ако не можех да му я взема и ме ръмжеше, к'во праим щеше да я изяде  :Бляк!:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#360 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 04:32 PM

Моят маймун също се опитва да ръмжи, веднъж налетя и да ме хапе, и почти успя, заради някакво боклуче което си беше намерил на терасата...играчки и храна мога да му взема и от устата, но що се отнася до намерен боклук или кожен кокал  :rolleyes:  :rolleyes: :samoubiec:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема