Публикувано: 27 May 2010 - 07:46 PM
Имам една питанка, Неро не е скандалджия, и особено когато е пуснат избягва кучетата,с които може да се скара, това са предимно мъжки кучета от малките породи,особено кокери, като беше малък си имаше преживяване с такъв и сега общо взето не ги харесва всичките, проблемът е, че малките породи са много досадни, непрекъснато лаят, или са откровено агресивни или само му се бутат, а Неро не ги харесва . . . и в един прекрасен момент се скарват! Естествено винаги ги разтърваваме,почти винаги потушаваме с баща ми нещата още преди да са почнали и да се е стигнало да физическа разправа.Особено се дразни, когато играе с негово приятелче, и друго куче , с което не са приятели се намеси в играта им. Понякога мъжки кучета от големите породи, на които е допаднал и ако тай не ги хареса, а те се бутат и настояват, той им изръмжава! Аз не се притеснявам, че Неро ще нарани кучето или нещо подобно, по- скоро е обратното, един дакел го оскуба зловещо например, но ми се иска все пак да е по-търпелив! Това понякога става пречка, да го пусна като се съберат повече кучета, един човек с хъскита, каза, че Неро е алфа-мъжки (това по повод, че не се скара с неговото хъски, което също било алфа, има ли истина в думите му?)и така показвал мястото си в йерархията.Нормално ли е такова поведение? Това с възрастта ли ще отмине и какво мога да направя аз по въпроса? Онзи ден например, забелязах голям прогрес, защото въпреки, че не беше във възторг от малките мъжки кучета, които срещнахме беше търпелив и толерантен, какъвто си е по принцип! Как да подходя?