- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Случайно някой ветеринар да знае, как да изгониш съсел?
Публикувано: 28 July 2010 - 03:35 PM
Идиота проклет /ако е един де/ не стига, че гризе нещо си на тавана, ами е и най-активен към 5 сутринта!!!
Ако го хвана на драго сърце ще му скъсам главата, ама въпроса е как?
В капани както установихме вече, не се лови.Четох из нета какво ли не, включително и че един съсел докарал до такава лудост стопанина си, че си прострелял тавана на безброй места.
От една фирма специализирани в ловенето на гадини, казаха че пръскали с нещо си къщата, но не можаха да ми отговорят на въпроса, отровно ли е за кучета, та те автоматично отпадат.
Ако може преди да си разстрелям и аз тавана, ако някой има идея какво ги привлича или отблъсква, да сподели.

Публикувано: 28 July 2010 - 04:13 PM

Започнете да го храните и така постепенно ще успеете да го изгоните х)) Ядат плодове, пробвайте със специална храна за гризачи, в която има такива. Слагайте я в купичка първоначално на тавана, докато разберете какво най-много го привлича. Слагайте я в определени часове. Така животното ще знае, че получава храна и ще спре да търси (и така да издава досадни и стряскащи шумове). Постепенно измествайте купичката навън от къщата, като имате предвид, че поне 2 седмици са нужни, за да свикне животното, че му се дава храна на определено място. Не сменяйте часа. След 2 седмици измествайте купичката с 2-3 метра. Когато стигнете до двора, разредете храненето - по веднъж на ден, например. След 2-3 месеца вече спокойно можете да давате храна през ден-два до пълното й спиране. Животното само ще се оттучи.
Тази борба изисква упоритост и постоянство, имайте го предвид х).
На много места съселите се гледат като домашни животни, така че помислете и за този вариянт. Веднъж спрете ли войната с животинката, тя няма да ви създава такива проблеми х)).
Успех!
Публикувано: 28 July 2010 - 04:19 PM

А от храна въобще няма нужда, в двора ни има три ореха, а около него лешникова гора, едва ли ще го впечатля с храна за хамстери.Поне досега не е пипал храната на хамстера ни.

Пък и той явно си има режим, закуска в 5,00 часа

Публикувано: 28 July 2010 - 04:20 PM
dog.bg, в 28 July 2010 - 04:19 PM, написа:
Пробвахме всичко, орехи, сирене, кашкавал, салам.Даже най-новия хит беше, че умирали за салам с мастика

Публикувано: 28 July 2010 - 04:21 PM
Кучетата едва ли ще успеят да го хванат, така че ако слагате купичката някъде далече от погледите им известно време, ще имате успех

Публикувано: 28 July 2010 - 04:28 PM
Chupacabra, в 28 July 2010 - 04:26 PM, написа:
Кучетата едва ли ще успеят да го хванат, така че ако слагате купичката някъде далече от погледите им известно време, ще имате успех

Ами то в двора има и ябълка, а у съседите праскови, ама той май си ги яде у нас.Струва ми се, че не е гладен, просто се е нанесъл трайно в къщи

При толкова ядки и плодове на двора /и то пресни/, как ще му привлека вниманието с нарязани.

Публикувано: 28 July 2010 - 04:31 PM
Опитай, ще видиш че рано или късно ще имаш успех

Публикувано: 28 July 2010 - 04:36 PM
Chupacabra, в 28 July 2010 - 04:36 PM, написа:
Опитай, ще видиш че рано или късно ще имаш успех

В крайна сметка, ако няма нещо по-ефикасно и това ще пробвам, въпреки че хич не ми се ще да го храня, по-скоро вече ми иде да го обстрелям

А няма ли опасност като започна да го изхранвам, догодина да си домъкне цялата фамилия, за да им покаже каква добра майчица си е намерил

Публикувано: 28 July 2010 - 04:43 PM

Ако се постараеш да го възпиташ да се храни само от твойта купичка по 3 пъти на ден и с времето напълно спреш да даваш храна, би трябвало да не ви доведе цялото семейство х)).
Като отбиването от кърменето е - трябва да го направиш последователно и с търпение, защото иначе ще си направиш лоша шега със себе си х)).
В крайна сметка, ако го спреш да го приемаш за враг, той също ще спре да те приема за такъв и ще спре да прави мизерии х)).
Публикувано: 28 July 2010 - 04:44 PM
dog.bg, в 28 July 2010 - 04:45 PM, написа:
Довечера ще го пробваме и на това.
А, и забравих да кажа, че електрическите машинки против гризачи, които се включват в контакта и пищят отвратително, също не помагат, по-скоро могат да изгонят вас.
Тя си пищи, то си дъвче.

Публикувано: 28 July 2010 - 04:48 PM

denicc,
не забравяй, че това е същество с разум и нужди. Всичките тези машинарии са направени с цел някой да печели пари х)). Нали знаеш мъдрата мисъл "Опознай врага и ще успееш да го победиш" .

Публикувано: 28 July 2010 - 04:48 PM
Chupacabra, в 28 July 2010 - 04:48 PM, написа:
Абе ставай всяка сутрин в 5, па гледай после с любов на него.
И две деца, съпруг, две кучета, хамстер и котка някак си са ми пре-достатъчни за домашни любимци, и нямам в резерв търпение и за съсел

Предпочитам, ако има начин да го изселя.

Публикувано: 28 July 2010 - 05:33 PM
Не слагай и мастика , пияни стават опасни , може да съборят къщата .
Ядат яйца, кокоши , даже ги колекционират , и аз имах такъв , изгоних го като сложих на тавана да свети лампа нощем .
Чети внимателно , ( няма да повтарям) -- последователно на лампата 40- 60 вата включи стартер от луминисцентна лампа !
Трябва да мига неравномерно , на тъмно така всяко око спира да вижда ...

Само това им разваля рахатлъка , никакви ултразвуци не им пречат , или не чуват над 10кхц .
Публикувано: 28 July 2010 - 09:43 PM
Случайно попаднах на мнение в интернет, че те не обичали миризмата на пелин. Пробвахме - сварихме пелин и с пръскачка напръскахме докъдето можем, освен това разпръснахме стъбла пелин на всевъзможни места из двора, където сме ги виждали. Има резултат - ограничихме им периметъра, сега остана само тавана - на другите места не съм ги виждала откакто сложихме пелина.

Публикувано: 28 July 2010 - 09:58 PM

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Публикувано: 28 July 2010 - 10:51 PM
estrella, в 28 July 2010 - 08:03 PM, написа:

Съселите ходят под покрива - там където е недостъпно за човек, че и за котка - между керемидите и изолацията на покрива - те се катерят на места, където мишката и котката не могат да отидат - пълзят по стената и по стрехите без никакъв проблем, скачат като катерици от дървото направо на покрива и обратно. Мисля че само невестулките могат да ги ловят

Публикувано: 28 July 2010 - 11:13 PM
Тука в тоя форум ежедневно се борим срещу насилието над животни.. ежедневно някой попада на натровени такива, а вие се чудите каква отрова да вземете, за да убиете гризач на тавана ви !!?!?!?
Това е безумно. Човекът е този, който се е нанесъл да живее на територията на животните. Не е обратното. Ние сме дошли втори и затова ние трябва да се съобразяваме с тях, а не те с нас.
Какви отрови, какви капани ?!? Сложете капан, ако се хване - пак ще се върне и ще е три пъти по-диво. Написах вече по-горе - спрете да водите война и съселът ще спре.
Писна ми да виждам хора, които разделят кучето и котката от всички останали животни.
Осъзнайте се, това е супер смешно.
Има и други начини да се справиш с проблема, не е нужно да се използва отрова!
Finwe, припомни си какво си написала в подписа си.
Публикувано: 28 July 2010 - 11:45 PM
Chupacabra, в 28 July 2010 - 11:18 PM, написа:
Писна ми да виждам хора, които разделят кучето и котката от всички останали животни.
Осъзнайте се, това е супер смешно.
Има и други начини да се справиш с проблема, не е нужно да се използва отрова!
Finwe, припомни си какво си написала в подписа си.

estrella, в 28 July 2010 - 10:03 PM, написа:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »