-Sasho-, в 30 August 2010 - 04:25 PM, написа:
denicc, в 30 August 2010 - 09:07 AM, написа:
Нали!
Чак да им се чудиш какво всъщност търсят във форум посветен на кучета и животни въобще, след като са готови да подкрепят затриването на цели породи....
И друго уважаеми противници на намордниците.Врещейки срещу новите правила и отказвайки да ги изпълнявате, вие не сте нищо по-различно от тези, които разхождат кучетата си свободно пуснати, и срещу които роптаете.
Къде ви е разликата с тях???И те не спазват правилата, и вие също не желаете да ги спазвате.
Вече писах по-нагоре, че не съм против породите! Просто се чудя, защо тук трябва да е по-различно от другите европейски държави? Не разбирам каква е целта ви?Моля прочетете тези линкове и вижте, че в изброените държави от EU е без съществена разлика.
Италия
Германия
Франция
Испания
Не ми се търси и за останалите държави. Смятате ли, че тази наредба, визирам най-вече слагането на наморниците,ще просъществува в този си вид? След като навсякъде е по един и същ начин, тук заради нечии интереси и лобизъм, всичко да е наопаки? Едва ли са направени тези наредби за 2-3 месеца както тук. Най-вероятно доста хора са се занимавали с това, за да стигнат до това решение за определени породи да минават на тест, а не всички породи както искат тук. Колко ли време ще отнеме за да минат всички кучета над 10кг. този тест?Единственото което забелязвам в този форум е нетърпимост към по-различно мнение от тези които искат да наложат своето независимо от горепосочените факти! Ако тези няколко породи минат през тест, не виждам какво е толкова сложно при положение, че някои искат да го направят много сложно!Изумявам от изказванията на някои, че дори и пинчерите ще си разхождат с наморник!
Еееехх въобще не ми се пише и нямам време,но няма начин...
Италия можете да я премахнете от изброените,или поне да сложите достоверната и валидна наредба....
http://www.uniroma1....i/ordinanza.pdf
За съжаление нямам никакво време наистина,но Моля ако някои има време и желание,да я преведе...Наистина си заслужава...
P.с...По въпроса за старата наредба...
Както неведнъж съм споменавала...и тук се премина през доста наредби,черни и бембени списъци....Но важното е,че на финала се разбраха и осъзнаха допуснатите грешки, и сега всичко е наистина във завиден ред...
В наредбата с две думи се казва...Че собствениците на ВСИЧКИ кучета,се подвеждат под наказателна отговорност(ако кучо направи нещо против правилата)...Разхождат се на повод,максимална дължина 1.50 метра и наморДник

..мек,твърд или какъвто си искате(има естествено и уточнения,но те засягат единствено собствениците)...Кучетата се делят единствено на Агресивни или Не...и най важното е ,че за всичко Винаги е виновен Стопанина...Няма породи...Всички по еднакъв начин, и с един аршин се мерят...
Но Моля преведете я,ако ли не,Аз лично ще се заема при първа възможност,защото е наистина много добра наредба...а така с две думи не става много ясно, и се губи ценна информация..
Да ви призная честно...само е необходимо, някои от нашите гении да хвърли едно очо...
Естествено,каквото може да се наложи...
Наистина мисля,че са изключително тъпи нашите закономислители...
Имат толкова варианти за поднесени на тепсия решения,ама Не....Те сега ше изумяват света ,с гениалност и уникалност...
Както и да е...
Лека вечер на всички...