Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#341 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 August 2010 - 09:49 AM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2010 - 09:45 AM, написа:

За мен е потресаващо колко много хора са готови да прегърнат породна дискриминация само и само да не си строшат рахатлъка, щото си мислят, че ще излязат сухи от водата.

+ 1 Качена снимка

#342 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 August 2010 - 09:51 AM

Ще ми се да чуя мнението на всички против наморДниците, вие какво избирате уважаеми кучелюбци, ЗАБРАНА НА ПОРОДИ или ПО-СТРОГИ ПРАВИЛА ЗА СТОПАНИТЕ???

Ако не е нахално от моя страна, конкретно и кратко, точно на този въпрос да отговорите, защото останалите локуми вече ги има в темата.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#343 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 August 2010 - 09:58 AM

Че то стана пределно ясно.
Всеки предпочита дискриминация на породи. Които и да е, само не неговата си.
Признавам, че това, което се случва в тези теми, точно в този форум, ме шокира и ме кара да се чувствам като паднала от небето.

#344 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 10:02 AM

Нали!
Чак да им се чудиш какво всъщност търсят във форум посветен на кучета и животни въобще, след като са готови да подкрепят затриването на цели породи....

И друго уважаеми противници на намордниците.Врещейки срещу новите правила и отказвайки да ги изпълнявате, вие не сте нищо по-различно от тези, които разхождат кучетата си свободно пуснати, и срещу които роптаете.

Къде ви е разликата с тях???И те не спазват правилата, и вие също не желаете да ги спазвате.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#345 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2010 - 10:51 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 30 August 2010 - 10:07 AM, написа:

Чак да им се чудиш какво всъщност търсят във форум посветен на кучета и животни въобще, след като са готови да подкрепят затриването на цели породи....

Все пак искрено се радвам, че на клубно ниво има повече разбиране на факта, че дискриминацията на която и да било порода е опасност за кучетата и мястото им до човека изобщо. Просто те всички са представители на един и същи вид и приликите между кокер и ротвайлер са повече от разликите. Всички те при безотговорен стопанин могат да убият човек, за сведение и котка може. По спомени, (сега не мога да намеря точния списък) клубовете Йоркшир териер и малтезер, както и Мопс, подкрепиха това писмо безусловно :rc_036:

#346 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2010 - 03:49 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 30 August 2010 - 08:07 AM, написа:

Нали!

И друго уважаеми противници на намордниците.Врещейки срещу новите правила и отказвайки да ги изпълнявате, вие не сте нищо по-различно от тези, които разхождат кучетата си свободно пуснати, и срещу които роптаете.

Къде ви е разликата с тях???И те не спазват правилата, и вие също не желаете да ги спазвате.

ААААА не съм съгласна с вас! Забрана за породи в България няма нищо общо с глупава мярка гласяща над 10кг. наморник!!!!!!

Друго, което мисля че вие изобщо не вземате под внимание е, че развъждането на коя да е порода в нашата страна е пагубно затрито, неконтролирано, изродено - включителни и самите клубове по породи въдят, внадят скъпи кучета, които се оказват с генетични дефекти и въпреки това продължатват да си ги уш "селектират". Така, че тези от нас които гледат добри и неагресивни кучета, няма да плащаме и търпиме нечие нехайство още по- малко да ми се обяснява за затриване на порода.
Хахахаха, че ква порода има в България? Колко Български шампиона знам с големи генетични дефекти, колко от членовете по клубовете са се хванали за гушите и плюят чуждата линия, и това е за почети всяка една порода. Включителни и за стафовете и за питовете.....така, че хайде вие си селектирайте правилно и развъдете наистина добри кучета и по генетика и по характер, пък после търсете грешка в другите.
И да моите кучета се разхождат пуснати в позволените паркове, това е идеята на разходката!
Правилото е, че агресивно куче трябва да е с наморник, моите не са: следователно мога да ги пускам да тичат!
Това е разликата!
User's Signature

IcyLand siberians

#347 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 05:19 PM

Ееееееxxx...Tочно си помислих ,че съм видяла,така чакания...Щастлив край...a тука ,май се заформя втори сезон на сапyнката, или по скоро преповтаряне на първия...УЖАС...
И така ,като гледам предпоставките...май ше е от начало... :tb_195:

P.С...Имам хитро предложение...
Просто копирайте вече готови изказвания....Вярвайте ми, вече има от всичко ,и по много... :md_064:
Отивам за пуканки... :dog:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#348 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 05:20 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 30 August 2010 - 09:07 AM, написа:

Нали!

Вече писах по-нагоре, че не съм против породите! Просто се чудя, защо тук трябва да е по-различно от другите европейски държави? Не разбирам каква е целта ви?Моля прочетете тези линкове и вижте, че в изброените държави от EU е без съществена разлика.
Италия
Германия
Франция
Испания
Не ми се търси и за останалите държави. Смятате ли, че тази наредба, визирам най-вече слагането на наморниците,ще просъществува в този си вид? След като навсякъде е по един и същ начин, тук заради нечии интереси и лобизъм, всичко да е наопаки? Едва ли са направени тези наредби за 2-3 месеца както тук. Най-вероятно доста хора са се занимавали с това, за да стигнат до това решение за определени породи да минават на тест, а не всички породи както искат тук. Колко ли време ще отнеме за да минат всички кучета над 10кг. този тест?Единственото което забелязвам в този форум е нетърпимост към по-различно мнение от тези които искат да наложат своето независимо от горепосочените факти! Ако тези няколко породи минат през тест, не виждам какво е толкова сложно при положение, че някои искат да го направят много сложно!Изумявам от изказванията на някои, че дори и пинчерите ще си разхождат с наморник!

#349 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 05:57 PM

Показване на мнениетоicyland, в 30 August 2010 - 03:54 PM, написа:

ААААА не съм съгласна с вас! Забрана за породи в България няма нищо общо с глупава мярка гласяща над 10кг. наморник!!!!!!

БРАВО,АШКОЛСУН!
Явно въобще си нямате на представа каква е темата на темата, просто си чешите пръстите по клавиатурата.По-лошото, е че не сте само вие....
Продължавайте да си въртите като латерни!

П.П.Два, три пъти ви написах наморДник, не случайно д-то е голямо :md_064:

И за последно, ако ТРЯБВА да избирате между ЗАБРАНА НА ПОРОДИ и ПО-СТРОГИ ПРАВИЛА, какво избирате???Само моля ви отговор с една, две думи без да ми обяснявате дереджето на кинологията ни, и колко страда кучето от намордника!
User's Signature

#350 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 06:04 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 30 August 2010 - 05:25 PM, написа:

Смятате ли, че тази наредба,....

А вие смятате ли, че някой ден ще сме като някоя от тези държави, или поне от малко, малко да успеем да се отървем от Ганьовския манталитет, а?
Смятате ли, че ще изчезнат малоумниците заради, които стават инциденти, и заради същите се стигна до тук?
И то да изчезнат просто ей така, от добра съвест, или от проблясък, а не от точни, строги и ясни правила + добри санкции!
User's Signature

#351 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 06:10 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 30 August 2010 - 04:25 PM, написа:

Показване на мнениетоdenicc, в 30 August 2010 - 09:07 AM, написа:

Нали!

Вече писах по-нагоре, че не съм против породите! Просто се чудя, защо тук трябва да е по-различно от другите европейски държави? Не разбирам каква е целта ви?Моля прочетете тези линкове и вижте, че в изброените държави от EU е без съществена разлика.
Италия
Германия
Франция
Испания
Не ми се търси и за останалите държави. Смятате ли, че тази наредба, визирам най-вече слагането на наморниците,ще просъществува в този си вид? След като навсякъде е по един и същ начин, тук заради нечии интереси и лобизъм, всичко да е наопаки? Едва ли са направени тези наредби за 2-3 месеца както тук. Най-вероятно доста хора са се занимавали с това, за да стигнат до това решение за определени породи да минават на тест, а не всички породи както искат тук. Колко ли време ще отнеме за да минат всички кучета над 10кг. този тест?Единственото което забелязвам в този форум е нетърпимост към по-различно мнение от тези които искат да наложат своето независимо от горепосочените факти! Ако тези няколко породи минат през тест, не виждам какво е толкова сложно при положение, че някои искат да го направят много сложно!Изумявам от изказванията на някои, че дори и пинчерите ще си разхождат с наморник!

Еееехх въобще не ми се пише и нямам време,но няма начин...
Италия можете да я премахнете от изброените,или поне да сложите достоверната и валидна наредба.... :md_064:

http://www.uniroma1....i/ordinanza.pdf :mg_062:
За съжаление нямам никакво време наистина,но Моля ако някои има време и желание,да я преведе...Наистина си заслужава...

P.с...По въпроса за старата наредба...
Както неведнъж съм споменавала...и тук се премина през доста наредби,черни и бембени списъци....Но важното е,че на финала се разбраха и осъзнаха допуснатите грешки, и сега всичко е наистина във завиден ред...
В наредбата с две думи се казва...Че собствениците на ВСИЧКИ кучета,се подвеждат под наказателна отговорност(ако кучо направи нещо против правилата)...Разхождат се на повод,максимална дължина 1.50 метра и наморДник :ab_041: ..мек,твърд или какъвто си искате(има естествено и уточнения,но те засягат единствено собствениците)...Кучетата се делят единствено на Агресивни или Не...и най важното е ,че за всичко Винаги е виновен Стопанина...Няма породи...Всички по еднакъв начин, и с един аршин се мерят... :ae_085:
Но Моля преведете я,ако ли не,Аз лично ще се заема при първа възможност,защото е наистина много добра наредба...а така с две думи не става много ясно, и се губи ценна информация.. :ae_085:

Да ви призная честно...само е необходимо, някои от нашите гении да хвърли едно очо...
Естествено,каквото може да се наложи...
Наистина мисля,че са изключително тъпи нашите закономислители...
Имат толкова варианти за поднесени на тепсия решения,ама Не....Те сега ше изумяват света ,с гениалност и уникалност... :dry:
Както и да е...
Лека вечер на всички...
User's Signature

#352 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 06:17 PM

изтрито

#353 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 06:33 PM

Реших да споделя опит с мои приятели, които от 6-7 години живеят във Виена (Австрия), относно безумната дискриминация, която се сее по посока на собствениците на кучета и други домашни любимци тук в България.
Та разбирам, че това, което сам бях видял преди и в други европейски държави и по-конкретно в Италия, важи в пълна сила и за Австрия.
Там хората имат интересното право да водят кучетата си на всички обществени места. За пример - кучетата са добре дошли със стопаните си във почти всички заведения, магазини и в целия обществен транспорт. Намордници се изискват ЕДИНСТВЕНО в обществения транспорт. И така пак да повторим - хората имат право без да се молят на никого, и без да се притесняват от нищо, да качат кучето си, в който и да било обществен транспорт, знаейки, че просто трябва да му сложат намордник и да му платят билета.......?!??!. е б**и мамата............ "къде са те....... къде сме ний...."
Интересно е цялостното отношение към кучетата - там кучетата не са мразени, собствениците на такива не са преследвани като престъпници, а имат права и местата за разходка на кучета са ЦЕЛИ ПАРКОВЕ, където човек може спокойно да пусне кучето си !!!! А воденето на повод просто изключва намордника в нормална градска среда - т.е. по улиците на града.
В крайна сметка - Честито на всички печеливши от поредната велика ПРОСТОТИЯ !! БЪЛГАРИ..... СОФИЯНЦИ....... и т.н.......... Живи и здрави да сме...... :zz_020:

#354 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 06:34 PM

Явно никой не иска да отговори с едно кратко да или не....просто нон стоп примери от тук и от там.
Показателно е, че болшинството не разбира зародиша на проблема, и защо са новите разпоредби.

Аз съм ЗА строги правила и глоби, които биха предотвратили инциденти, които пък от своя страна нажежават от ден на ден кучемразците!Все пак забравяте, че кучето е животно, което някои хора сме решили да вкараме в къщата си, и да направим равноправен член на семейството ни.Няма как да изискваме това и от останалите обаче, не и в България...
User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 06:48 PM

Показване на мнениетоtok4ev, в 30 August 2010 - 06:38 PM, написа:

... и местата за разходка на кучета са ЦЕЛИ ПАРКОВЕ, където човек може спокойно да пусне кучето си !!!!

Вие да не гледате живота в родината ни през розови очила?Всеки ден затварят болници, и к`во ли още не, половината от сънародниците ни гледат на кучето като нещо дето трябва да седи на синджир и да лае, и щом не дава месо и мляко е ненужно, а хората чиито болни деца могат да бъдат спасени, но няма пари милата ни родина се превръщат в просяци за ЖИВОТ.
Естественно, че там кучетата не са мразени, къде там сте срещнал някой, който помолиш да си хване кучето да ти каже "Ма я си е.. майката"?

Къв му е проблема, при всички инциденти у нас на кучето ви да се разходи по един час с намордник, при условие, че през останалото време им завиждам на живота кучешки в къщи?
User's Signature

#356 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 06:49 PM

Просто в България е така - народа е прост, прост, прост... кажи му да си измисли наказание и той ще го измисли по-строго отколкото ти сам би могъл......
Примерите са точно затова, за да се види, че дискриминацията е недопустима. ГЛОБИТЕ САМО ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПРЕДИЗВИКВАТ ИНЦИДЕНТИ. Нека ги съдят така както ако сами са го направили, а не кучетата им. Това е справедливост. А не дискриминацията. СТАДО СМЕ и това е!!! Аз лично дискриминационни правила няма да спазвам пък да видим какво ще излезе. Не и преди първо да се уточнят правата ми и моите удобства, като собственик на куче.......
Може би с това приключвам да пиша по темата, защото ме дразнят хора, които използват доводи като "няма какво да направим, България сме, всичко е така...."
Този начин на мислене е просто ужасен. И добре, че не съм в София или друг град, който дискриминира домашните любимци. Надявам се поне в моя град никога да не се случва и да се размине с това безобразие! Жалко е обаче, че съм принуден да мисля така - само за себе си. Но виждайки начина на мислене на повечето от другите "кучкари"..... принуден съм....

#357 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 06:53 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 30 August 2010 - 05:39 PM, написа:

Явно никой не иска да отговори с едно кратко да или не....просто нон стоп примери от тук и от там.
Показателно е, че болшинството не разбира зародиша на проблема, и защо са новите разпоредби.

Аз съм ЗА строги правила и глоби, които биха предотвратили инциденти, които пък от своя страна нажежават от ден на ден кучемразците!Все пак забравяте, че кучето е животно, което някои хора сме решили да вкараме в къщата си, и да направим равноправен член на семейството ни.Няма как да изискваме това и от останалите обаче, не и в България...

:ba_025:
Нещо май не успяваме да се разбереме,а имам чувството,че говорим за едни и същи неща...
1.ДА на строги правила и норми.
2.ДА на поводи,намордник,глоби и въобще,каквото е необходимо,за да се вкара ситуацията в някакъв нормален режим.
3.НЕ на разделението на породи,ръст,тегло...Кучето си е куче...И пекинеза и ротвайлера са потенциален фактор,които би могъл да създаде проблеми,ако имат стопанин-идиот.

Мисля,че така е по ясна позицията ми?!
И всъщност примерите,които се дават от други, по развити и напреднали в това отношение държави....Въобще не са ненужни...Защото,така може да се отсеят готови предложения...естествено,ако има някои ,който иска да чуе и види...
А при изпусната ситуация в България, са Абсолютно наложителни възможно най бързи мерки,дори и да не са перфектни в началото...По натам ще се усъвършенстват и подобрят,ако се вижда ,че не са функционални... :rc_036:
User's Signature

#358 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 06:57 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 30 August 2010 - 06:15 PM, написа:

Както неведнъж съм споменавала...и тук се премина през доста наредби,черни и бембени списъци....Но важното е,че на финала се разбраха и осъзнаха допуснатите грешки, и сега всичко е наистина във завиден ред...
В наредбата с две думи се казва...Че собствениците на ВСИЧКИ кучета,се подвеждат под наказателна отговорност(ако кучо направи нещо против правилата)...Разхождат се на повод,максимална дължина 1.50 метра и наморДник :ab_041: ..мек,твърд или какъвто си искате(има естествено и уточнения,но те засягат единствено собствениците)...Кучетата се делят единствено на Агресивни или Не...и най важното е ,че за всичко Винаги е виновен Стопанина...Няма породи...Всички по еднакъв начин, и с един аршин се мерят... :ae_085:
Но Моля преведете я,ако ли не,Аз лично ще се заема при първа възможност,защото е наистина много добра наредба...а така с две думи не става много ясно, и се губи ценна информация.. :ae_085:

Ти може и да си споменавала, ама някой трябва да го чуе (още повече, че живееш там, та както се казва се явяваш "достоверен източник").
Освен това, забравяш, че в БГ всичко трябва да се преоткрие - топла вода, ток, кош за боклук ... такави неща. Защо ще ползваме чуждия опит? Че за какво ни е? Ние си имаме такива титани на мисълта, че .... всички останали да си гледат работата.
grigo009 , няма какво толкова да обясняваш!?! Сега трябва да забраним породи, после ще изпотрепем всичко и като се удвои и утрои ще ни дойде акъла и ще се сетим, че то това хората са го направили преди 20 години и са разбрали, че не работи, ама ние някъде бляхме и си мислехме за собствения з...к. :rc_036:
Хич не обяснявайте, те си знаят - тяхното не хапе, тяхното не стряска деца, тяхното е добро, за другите .... майната им. Да се оправят!

п.п. - icyland как мислиш, твоето добро хъски може ли така съвсеееем невино да поизплаши някое детенце? И какво като се разхожда на позволено от общината място? Нали се сещаш, че ако съм майка на това дете бял ден няма да видиш колкото и добри и възпитани да са ти кучетата. А като имаш предвид, че няма куче, което да се разбира с всички, не мислиш ли, че както са добри и послушни, могат един ден да налетят на някое друго такова добричко, ама хич да не се разберат. Нали пак се сещаш какво ще се получи ако твоите наранят другото?! На какво точно ще разчиташ? Че собственикът е "кучкар" и ще разбере? Нека не изпадаме чак в такава заблуда.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#359 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2010 - 06:57 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 30 August 2010 - 05:25 PM, написа:

Определянето на едни правила за дадена порода и други за друга не е нищо повече от породна дискриминация.
Това, че германците са въвели породна дискриминация значи ли, че и ние трябва? Защо да сме против нея? Защото:
1. Никъде по света, вкл. в изброените държави, тя не е намалила инцидентите грам.
2. Създава фалшиво усещане, че нещата са ОК, ето, помислено е за вашата безопасност, хора.
3. Създава прецедент и основание за дискриминация по всякакви параграфи.
Породната дискриминация е измислица на чиновници навсякъде по света, не на познавачи. Вижте становища по този въпрос на организации, всички са единни - киноложки клубове, федерации, организации за защита на животните.

А вие се запитайте защо в други държави отменят породната дискриминация, например Холандия? Голям фал има в Дания, чисто по вина на тяхната киноложка федерация. Тя се е обявила против, но е предоставила на чиновниците списък, с което им е дала оръжието в ръцете. Светът е широк, можем да избираме дали да повтаряме чужди грешки и дали да ходим там, откъдето другите се връщат.

#360 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 08:15 PM

Само немога да разбера мозъци такива, защо всичко го обърнахте на дискриминация, като целия този безумен въпрос се повдигна точно от собствениците на по-големи кучета, как не ви е срам, нетига че 5 пъти казах,че за мен наморниците на всички (независимо от подора) кучета е ужасна глупост и че агресивни и опасни са единствено стопаните и се говореше как ще се трепят плъхове, нито веднъж след като кучето ми (бившето) е било хапано толкова много пъти, сега и наморник искат да му се слага и вие да ми говорите за дискриминация,факт е, че заради тези ритащи плъхове стопани това ще е факт, неможе да имаш в теб омраза към даден и кучета и след това да говориш колко ги обичаш, моя мечта е да имам дог и спяциално за него ще съм съгласна да отиде на тест или да е с наморник, аз ще го обуча колкото мога по-добре, но никога няма гаранции, че и без да иска няма да направи нещо! Срам за тези стопани, които не го разбират и след като имат една категория куче не виждат голямата разлика , защото заради цялата тази омраза мен ме е страх да си пусна кучето данеби да попаднем на дете, а някой идиот с рот, който десет пъти е хапал си продължава по старому!!! Помните ли ги неостарялите боеве, какви хора си взимаха питове тогава или ротове, малко ил много кучето прилича на простите си стопани и повечето такива комплексирани хора си взимат иманно такива кучета и именно затова те трябва да минават тест, не заради порода, а защото в България няма такъв тест за стопани!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема