Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 02 August 2010 - 11:28 PM

Показване на мнениетоZonker, в 02 August 2010 - 01:42 PM, написа:

Аз пак ще попитам: А дискутирано ли е какво ще се прави със собствениците в заварено положение - тези, които вече имат 2+ домашни любимци?

Понеже отговор на този въпрос май никога не е даван,не бих се изненадала с темпото с което се затяга ,,нашийника,, с тия измишльотини да се стигне до там,че да ни принудят сами да водим излишъка за евтаназия...Например: интересно ще стане ако ми цъфнат вкъщи да ми броят котките кои ли да избера да си оставя...хайде рибките ще прежаля някак...
Аз пък искам да си представите следната ситуация.Кучето ми е с намордник,вързано на къс повод,доказано неагресивно е,възпитано и тн,но възниква ситуация при която то преценява просто да бутне човека ,който ме застрашава,защото въпросният човечец мисли,че така самото куче е безопасно и може да ми се отваря.Въпреки това аз не успея да го удържа-случва се.Той пада с главата си на твърдата земя и...какво става ?!Пораженията ще са по различни ,ако въпросният човек види кучето ми без намордник и не се прави на интересен?!
Не е ли по добре всеки да преценява дали собственото му куче да носи намордник или не?!Аз лично мисля,че докато има бездомни кучета,особено на глутници,не мога да се радвам на факта да ме нападат на всеки ъгъл и да дъвчат кучето ми и мен,което е с намордник.Както и 80 сантиметровият повод да разреши проблемите с неетичните стопани и хора без кучета.
Просто когато се предлага някакъв нов прект трябва да се обмисли мноого добре от всички гледни точки.Не може да има само огранничения.Винаги ще има хора ,които ще отглеждат куче/та/,както винаги ще има и пушачи например.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#142 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 11:35 PM

Стига с тия лоши глутници изяли иляди и намордниците. Иначе за повода съм много за :ab_041: . Намордник според зависи. Само ако е агресивно животното към хора/и то доказано/ Ама такива аргументи, че не можело да се защити, защити стопанина и др. подобни са СМЕШНИ. Нека да правим разлика м/у компанион/ или както и да се пише/ и куче за охрана, служебно и т.н. Ако е служебна порода - мини пинчер примерно и се позлва за охрана, преминало обучение - без намордник, за да може да си върши работата. Ако е обикновен пинчер и хапе - с намордник. :ae_085:
Ако си взима некой куче за охрана е редно да минава и през повече тестове.

#143 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 August 2010 - 12:09 AM

Показване на мнениетомайната, в 01 August 2010 - 03:49 PM, написа:

Искаме ли да приличаме на следните държави и как мислят институциите там (мерките не са изчерпателни, а засягат само дискусията тук - забрана/намордници):

САЩ - забрана или намордници на обществени места - в зависимост от щата.
Канада - забрана или намордници на обществени места - в зависимост от щата.
Австралия - определени породи трябва да носят намордник на обществени места.
Великобритания - забрана или намордници на обществени места.
Германия - забрана за притежаване - наказуемо с до две години затвор.
Франция - задължителна кастрация за питоподобни.
Дания - забрана или намордници на обществени места.
Ирландия - определени породи трябва да носят намордник на обществени места.
Нова Зеландия - определени породи трябва да носят намордник на обществени места.
Румъния - определени породи трябва да носят намордник на обществени места.
Сингапур - определени породи трябва да носят намордник на обществени места.
Турция - забрана за развъждане и задължителна кастрация.
Украйна - определени породи трябва да носят намордник на обществени места.
Португалия - забрана.
Норвегия - забрана.
Полша - само зад ограда (е това тук е вече голяма тъпотия).
Испания - ограничение (не става съвсем ясно какво точно).
Малта - ограничение за внос.

В този ред да припомня

САЩ- рестрикция (ограничения) ИЛИ тестове, според местното законадателство.
Канада- рестрикция.Провинция Онтарио- пълна забрана.
Австралия- рестрикция.
Великобритания- рестрикция.
Германия-рестрикция.
Дания- пълна забрана.
и пр.

И в този ред на мисли - в държавите ,в които има рестрикции за породи ,или пази Боже, пълна забрана за отглеждането им - тия не си живуркат безпроблемно защото са отстранени 1-3-9 породи, .Там продължава да има фатални атаки от кучета.

Такаам.Та- питбулката ми тежи къде 20 кг с мокър нагръдник .Не е 50, не е 80 кг. Тотално неагресивна е.Използва зъбите си единствено и само когато яде. Аз настоявам тя да премине ТЕСТ ,а не да я извеждам на 80 сантима повод и с намордник.Не че няма да мога.
Обаче тез госпожи , гж-те аксинии ,дето предложили разделението по тегло и килограми ,ми отнемат тази опция , но пък с лека ръка неглежират кокера на съседа (10 кг живо тегло), който изпонаръфа де що има за ръфане наоколо, както и ръсела на другите комшии (7 кг живо тегло ), който дори и обесен на онази ролкичка ,като добара живинка е като шевна машина .
Та кам логиката на тез госпожи ?И защо целокупния народ ще трябва да им ходим по свирките ,с извинение?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#144 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 August 2010 - 12:10 AM

дублиран пост
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#145 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 12:33 AM

Показване на мнениетоgeorgia, в 31 July 2010 - 05:22 PM, написа:

За да предотврати бъдещи кървави инциденти, общината е предвидила и глоба от 2000 лв. за стопанин, чието куче нападне, ухапе или причини щети на човек. Животното пък ще се иззема от собственика с полиция и ще бъде настанявано в приют. Специална комисия от общинари, неправителствени организации и полиция ще разследват случая. А при доказана агресивност четириногото ще бъде евтанизирано. Според определение в наредбата не са агресивни кучетата, които са посегнали да хапят при самозащита, за защита на стопанина или собствеността на господаря си.Двойно - до 400 лв., скачат глобите за разхождане на животни без повод, за липса на регистрация и платена такса. Както и за собственици, които не почистват изпражненията на любимците си. Общината запазва и минималната такса от 20 лв., която стопаните ще могат да платят и на място с фиш.

Още една такса предвижда общината в промените в наредбата за домашните любимци. От 100 до 250 лв. ще плащат собствениците на кучета, които не са ги кастрирали и са допуснали те да се размножат на улицата.

При повторно нарушение санкцията ще е 500 лв. Причина за въвеждането на тази глоба била, че над 50% от бездомните кучета по улиците в столицата идвали от домовете на недобросъвестни стопани.

2000 лева глоба за ухапване ще плащат стопаните на злобно куче в столицата. А самото животно може да бъде евтаназирано.

Няма да коментирам наредбата, но имам един въпрос, на който отговор не виждам - а именно, кой ще следи дали се изпълнява тази наредба и към кой трябва да се обърнем за съдействие. Например: В парка съм, разхождам си кучето на повод 80см., с наморник, но куче пуснато, без наморник напада моето, което не може да се защити, съответно става проблем - не познавам собственика, нито кучето му - къде да се оплача, че дадения човек не спазва наредбата, а аз съм пострадалата? Кой ще ми обърне внимание като аз не мога да кажа кой е човекът, та камо ли да докажа, че именно неговото куче е агресивно и е нахапало моето? Тогава как ще се изпълни по-горната наредба , "За да предотврати бъдещи кървави инциденти, общината е предвидила и глоба от 2000 лв. за стопанин, чието куче нападне, ухапе или причини щети на човек."?
И още един въпрос отностно регистрирането - вече съм регистрирала двете си кучета в Община Слатина, там категорично отказаха да впиша където и да било - и в данъчното и в отдел Екология- номерата на чиповете на кучетата. Предложих и ксерокопие на страниците от паспортите където ги има, но ми казаха, че НЕ им е нужно! Е сега вече ще им е нужно - та въпроса ми е - трябва ли пак да ги регистрирам?
Аз по принцип съм за ПРАВИЛАТА, но да има контрол за тяхното спазване.

#146 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 08:32 AM

Цитат

Тази наредба отнася ли се И за времето извън 9:00 и 18:00 вечер, или тези "екстри" за по-свободен режим извън посочения времеви период също са "разменени" за идеята да се избегнат рестрикциите само за определени породи?
От кога се очаква да заработи наредбата - тоест - кога ще бъде приета официално с пълния си текст?

Ще се самоцитирам, защото въпросите ми потънаха из куп разсъждения, а аз искам два прости отговора. "Искам" звучи малко императивно, но след като някои хора са се нагърбили да решават от мое име кое е добро и кое не, какво искам или не искам аз - от тях търся отговори.
Може би пък от Общината не знаят, че идеята за намордник над 10 кг куче не се приема радушно от поне половината кучестопани? И биха отоговорили на въпроси от типа "Защо точно към тези хора са се обърнали за компетентно мнение?"

agalina, :ba_025:
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#147 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 August 2010 - 09:39 AM

Аз съм с самоед, порода прочута с своята любов към хората. Да, мойте кучета са такива, но това не значи, че няма и "лоши" представители на тази порода, в най общия случай приличащи на самоед, хапещи всички живо, в това число и хора и други кучета. За това подкрепям всички кучета да са с намордник, а който иска, може и вярва - да мине елементарент тест за възпитание, било то в киноложките дружества, било то на обучение, да си извади документ, че кучето му е водимо и неагресивно и да представи копие от този документ в общината.

Не се водете, че вашите кучета са такива. Те може и да са такива, но може да има и други кучета, приличащи на тях, които да не са толкова "добри" или стопаните им да не могат да се справят - не всеки човек може да се справи с куче, за съжаление. За това мисля, че рестрикциите трябва да се насочат не само към кучетата, а и към техните стопани - всеки стопанин, който има куче, да е задължен да се яви на курс за общо послушание при навършване на кучето на 6 месеца и след това да представи документ в общината за изкарания курс. Ако не го направи, да има глоба, по малка за първата година, огромна глоба за втората година, а ако човека се покрие и не изкара такъв курс - наистина голяма глоба, защото да имаш куче не е като да имаш играчка.

#148 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 09:46 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 03 August 2010 - 07:44 AM, написа:

...а който иска, може и вярва - да мине елементарент тест за възпитание, било то в киноложките дружества, било то на обучение, да си извади документ, че кучето му е водимо и неагресивно и да представи копие от този документ в общината.

Ще предвижда ли наредбата такава възможност? Защото това доста би променило нещата... Както и запазването на липсата на ограничения преди 9:00 и след 18:00 часа. Засега обаче никой не иска да отговори на тези питания.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#149 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 12:53 PM

Не разбрах кой се е нагърбвал да решава от твое име и към кого са въпросите ти.
В съседна тема се обсъждаше какво да се прави, написахме няколко писма и предложения за текстове, които бяха публикувани. Включихме всичко, което се коментира там.
Както около 10 пъти казах, би трябвало кинолозите да предоставят на общината готова методика за тестове и предложение за финансиране. Не очаквам някаква активност, така че тестове няма кой да направи.

#150 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 August 2010 - 01:02 PM

Показване на мнениетоdanny, в 03 August 2010 - 09:51 AM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 03 August 2010 - 07:44 AM, написа:

...а който иска, може и вярва - да мине елементарент тест за възпитание, било то в киноложките дружества, било то на обучение, да си извади документ, че кучето му е водимо и неагресивно и да представи копие от този документ в общината.

Ще предвижда ли наредбата такава възможност? Защото това доста би променило нещата... Както и запазването на липсата на ограничения преди 9:00 и след 18:00 часа. Засега обаче никой не иска да отговори на тези питания.

Мисля, че тук е мястото да се активизират дружествата и да си направят такива правила и да издават такъв документ. Те са тези, които трябва да го направят, а не да се чака някой да го "признава". Имаш ли документ - имаш. Издаден ли е от легитимен орган - да, защото кучетата, които се водят в клуб не дължат такси съгласно тълкуванията на общината. Не е работа на общината да "признава" или такъв документ, нейна работа е да провери дали е верен - води ли се това куче в нейната община, регистрирано ли е по местоживеене там. След като е регистрирано и се води, няма как да не се признае документ, който е издаден от клуб по порода.

А всички останали, които не членуват в клубове и нямат породни кучета, да бъдат така добри да си платят таксите и да посетят такъв инструктор, който се е регистрирал било то като едноличен търговец или оод и като такъв плаща данъците си, за да има право да събира пари от любителите. Иначе там в момента е мътна и кървава - инструктури има, нито един не издава касова бележка или какъвто и да е документ за това, че прибира пари, уж нещата са на доброволни начала, а не е така - искат се по 200 - 300 лева за такъв курс по паркове и градинки. Така и общината ще може да прибира допълнително такси от дейността на инструктурите и да ги следи, а те ще могат да искат места за свойте училища.

#151 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 01:07 PM

Общо взето говориш глупости.
Не може всеки да си прави какъвто си иска тест и общината да признава всякакви самодейни хартийки. Трябва да е еднакъв тест за всички, който да е регламентиран в наредбата като нейно приложение.
От там нататък общината може да оправомощи клубни дейци да ги провеждат, не е нужно да се създава нещо ново, но проблемът е, че някой трябва да се нагърби с нещо, което е ясно, че ще бъде нископлатено или безплатно, на ползу роду, като този някой със сигурност ще обере яко негативи.

#152 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 01:07 PM

Въпросите ми съм към тези, които са разговаряли с хората от Общината, изготвящи наредбата, и постигнали замяната на тестове или рестрикции по породи със задължителен намордник за всички кучета над 10 кг. Допускам, че след като са в по-преки отношения с наредботворците, ще знаят и дали тези изисквания се отнасят за времето преди 9 и след 18 часа (досега този времеви период не беше ограничен от толкова строги правила, както периодът между 9 и 18). Също така допускам и че е възможно да имат някаква (ориентировъчна) представа кога ще е готов окончателният текст на наредбата и кога ще бъде приета тя, за да се превърне в действащ документ. Често срещах изразите "постигнахме", "убедихме", "преборихме се за" - което предполага контакти с общината. Та питам именно хората, които са участвали в тези "консултации".
А от мое име са решавали точно тези хора - които са се "преборили" и "заменили". И не само от мое.
Като изключим лиричните и емоционални отклонения, ще се радвам на прост отговор: "Да, във времето преди 9 и след 18 намордниците и 80-сантиметровите поводи не са задължителни" или "Не, наредбата обхваща всичките 24 часа от денонощието."
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 01:18 PM

danny, никой нищо не е заменял, обясних в предишния си пост какво точно се направи. Ако някой си мисли, че намордниците са заради това, че няма породни забрани, лъже се. Никой не е търгувал по този начин с общината. Имаше протестни писма като реакция на медийни съобщения, имаше и предложения за текстове.
Тема Тогава можеше да се поставят въпроси.
stassi е писала Тук. Никой не знае кога ще се гласува текстът. Може да се случи веднага след ваканцията, т.е, септември. Може да не.
Относно времето от 9 до 18 и извън него - не разбирам въпроса ти. През това време е забранено разхождане на кучета в градските паркове и градини (не се отнася за отредените места). Каква връзка има с намордниците, не ми е ясно.
Намордник и къс повод според проекта ще се изисква 24 часа на обществени места, извън местата, определени за разходка на кучета.

По принцип ако има нещо съществено, може да се настоява за още една среща. Целта на публикуването на проекта е да се подложи уж на обществено обсъждане. Сега е моментът за активност.

#154 Потребителят е офлайн   Vesko85 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 01:24 PM

Здравейте,

Писах на госпожата. Мен ми е наистина интересно тази наредба и изискванията ще важат ли за конете на ромите. Дали ще има глоби че нямат паспорти, че не чистят след бомбите по улиците, че нямат ваксинации и т.н. В Южния парк редовно има и конна полиция,та лайната на конете ще бъдат ли почиствани от самите полицаи? Или защото е полиция за тях неважат правилата. В неделя в Овча Купел 1 между блоковете ромите бяха пуснали 3 коня да пасат. Какво е това да питам???? Или в събота на оковръстното крави се разхождаха по пътя и какво?????? Въобще всичко това са недомислени решения. Трябва първо да се създадат местата за разходка на кучетата и после изискванията към стопаните и задължението да плащам данък. Нужно е да се справи и проблема с безстопанствените иначе тези тесктове стават просто смешни ако ще важат за едни а за други не. Второ тази наредба е насочена само и единствено към кучетата, а другите животни които живеят на територията на общината,за тях кой как намери за добре. Тия инспектори са пълен цирк. ходят глобяват а незнаят наредбата. Това община ли е или скрита камера. Аз ще следя с интерес какво става и текстовете които се приемат. Имам един добър приятел адвокат занимаващ се с подобен тип дела срещу общини,само да сбъркат и ще си го получат. Ако така продължава аз ще спра да плащам данъка, защото от 5 години плащане не съм видял нищо да бъде направено за мен и моя любимец.
Немога да разбера толкова ли е трудно да прочетат наредбите в западните общества и да заимстват от там където е доказано че работи. Вместо това те седят,пушат си цигарката с кафето и не им пука за нищо останало. Бесен съм направо. Моя стаж беше в народното събрание и просто знам как работят. Много от моите колеги просто напуснаха Бълхария е заради такива глупости.

#155 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 01:41 PM

Показване на мнениетоmil_, в 03 August 2010 - 11:23 AM, написа:

Относно времето от 9 до 18 и извън него - не разбирам въпроса ти. През това време е забранено разхождане на кучета в парковете (не се отнася за отредените места). Каква връзка има с намордниците, не ми е ясно. Намордник и къс повод според проекта ще се изисква 24 часа на обществени места, извън местата, определени за разходка на кучета.

mil_,
и досега стопаните задължително разхождаха кучетата си на повод (без да е посочено колко дълъг) и с намордник за агресивните породи (без да е посочено някъде кои са тези породи - уж щеше да има допълнително прието не-знам-си-какво) във времето между 9 и 18 часа. Пред този час и след него човек беше свободен да пусне кучето да потича в междублоковите градинки. Бях питала в Екология на нашата община. Сега това означава, че нито лабрадорът ми, нито шелтито имат шанс да шават без повод и намордник (за лаба). Защото "мястото за разходка на домашни любимци" в Младост 1 е просто крива нива. Не беше окосено до 20 юли, не е обработено срещу паразити, няма алеи, използва се за сметище за строителни, битови и всякакви други отпадъци, гази се в дълбоки коловози от камионите, които влизат в строежите наоколо, приютило е 1-2 глутници бездомни, в единия край тече река Говнянка (пардон - Въртопо), където се стичат фекалните води на сума народ. За капак около нея има и ромско поселище (рОмско, не бъркай с рИмско...) - за лабрадорката беше много вълнуващо да попадне на остатъци от разфасован кон. И за нес беше вълнуващо... Досега тоест имахме шанс за нормална разходка макар и в определни часове. Сега нещата стават "Хуже губернаторского"...
Да, не е проблем да преведа кучетата си на къс повод и с намордници (и двете дори), ако ще пресечем две-пет преки, за да попаднем в Южния парк. Проблем е, когато няма какво да пресечем, защото няка къде да отидем. Практически. Теоретично, на хартия - има. "Гладко было на бумаге, да забыли про овраги... А по ним - ходить..." Даже не мога да се вбеся, защото направо ми се реве!
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   Vesko85 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 01:45 PM

Аз пак да пиша. Сега се допитох до адвокат който ми каза че ако тази наредба излезне в този си вариант не е законосъобразна с законодателството на ЕС, т.е. ако бъде вкарана в административен съд ще падне.

#157 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 August 2010 - 01:52 PM

Ако бях отделила време и нерви, за да се разправям с най-неразбраните, държавната бюрократщина и то за да направя услуга на всички отглеждащи кучета в България, за да не пропищят утре, че кучето им е попаднало в графата "Забранени породи"......вече със сигурност щях да се проклинам :dh_188:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#158 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 August 2010 - 01:55 PM

''агресивни породи''-няма такова понятие има агресивни представители от дадена порода,но не и цяла порода от агресивни представители.
Да за съжаление местата за разходка на кучета или няма ясно обособени,т.е табела,нито са заградени ,нито имат поставени вътре аджилити или други съоръжения,както е в Пловдив например.
От тук идват 2 въпроса ,ако има такива как ще се опазят,(повечето от вас помнят Доги ленд във Варна,който за по малко от месец беше напълно опустошен-от аджилитито ,до оградата и колчетата) и второ щом си плащам данъка годишно не би ли следвало общината от тези пари да изгражда такива оградени места за да могат хората,а и нашите любимци да се разхождат спокойно?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 02:09 PM

danny, на мен такова тълкувание не ми е известно. Никога не съм смятала, че мога да си пускам кучето в междублоковите пространства да потича. Но въпросът може да се постави. Има резон да се постави въпрос дали градските паркове могат да се считат за отредени за разходка места извън часовете 9-18, но съм скептична.
Относно местата за разходка - тази година те бяха публикувани на сайтовете на районите и в самите райони, като беше дадено време на гражданите поне около месец да изказват съображения, възражения и предложения. Това беше обявено в медиите когато СО направи кампанията си за регистрации. В моята община (Красно село) списъкът течеше нон-стоп на електронно табло директно срещу входа, нямаше как да не го видиш. Коментирахме това и тук, във форума, тогава можеше да се възразява. Просто няма за какво да обвиня общината.
По време на медийния шум участвахме заедно с taz от форума в един репортаж, една журналистка от Нова ТВ поиска да го направи от гледна точка на стопаните и да представи техните трудности. Два дни издирвах гадно място, определено за разходка, което не става за тази цел. Не намерих такова място. Обадих се на всичките си познати от различни общини и всички казаха, че местата са добри, в моята община също са добри, всъщност са отредени традиционните места, където от сто години се разхождат хората с кучета, направено е с познаване. Ако тогава бях прочела твоя пост, щях да заведа журналистката на мястото, за което говориш. Примерно за Лозенец разбрах, че в определените места са включени междублоковите пространства, в които няма детски площадки, което си е много ларж. (всъщност не помня за Лозенец или Триадица беше, да не излъжа, за Стрелбище говоря) Възможно е в твоя район също да е нещо подобно за часовете, за които говориш, но то няма да се промени с промяната на наредбата, ако е регламентирано в списъка с местата.

Агресивни породи никога не са се коментирали в столичната наредба. Намордник и повод бяха задължителни за агресивни индивиди, но липсваше начин да се определи кой е агресивен, накрая имаше определение, което беше общо взето добро, но сега се заменя с едно неприемливо за мен определение, копирано от ЗВД.

Наредбата се отнася за всички животни на територията на СО, но наистина вторачването в кучетата е голямо. Ясно ви е защо, толкова публикации за изядени хора не е имало никога.
Относно въпросите ви за Варна - никой не може да ви отговори, във Варна не е имало никаква активност.

#160 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 03:07 PM

Не мога да си спомня сега къде е линкът към онази наредба - имаше тук такава тема. Беше посочено, че се забранява свободно придвижване (без повод) на кучета по улици и междублокови пространства в часовете между 9 и 18. Паркове, училища и детски градини са изцяло забранени за преминаване. Логично и правилно, най-малкото като знам колко народ събира след животините. Но за нас времето преди 9 и след 18 беше вариант.
Хората от Общината в Младост - отдел Екология - една жена всъщност, е много отзивчива. Когато публикуваха тези места, говорих с нея доста по телефона. Писах и писмо с определени предложения. Получих отговор с разрешение за определено място - силно се притеснявам, че това разрешение ще се окаже невалидно с новата наредба. Иначе повече от посочените в Младост места не са подходящи. Не по принцип. А на практика. Те са именно в това състояние, в което описах най-близкото. Никъде няма осветление, а скоро ще започне да се стъмва в 5. АКО се направят две алеи (с чакъл, асфалт, добре трамбован пясък) накръст, ако се сложат лампи и се огради, ако се поддържа тревата в ограденото пространство - приказка! Но в това състояние всяка разходка е "разведка боем"... Не знам за Младост-ите дали някой е казал, че са подходящи тези места (на този хал). По-скоро хората са махнали с ръка - к'во да се занимават, като така и така няма да спазват ограниченията. Хайде ние с дъщеря ми пробвахме да подскачаме из коловозите - особено в снега, като не се вижда къде газиш, някак преодоляваш напрежението. Но в калта (след снега) - няма изброждане. Конските копита ииии... нещо друго - не разглеждахме какво, ни разбиха окончателно. Познавам поне 5-6 възрастни жени, които водят ситнеж на разходка - тях пък хич не ги виждам. През зимата не бих пуснала тук сама 24-годишната си дъщеря - пропуснах да спомена екстрата, че из овразите до рекичката и "поселището" е доста активен трафикът на дрога. Ако се съди по спринцовките и преминаващите хора - и потреблението е активно. Иначе ако такива неща не ти пречат - перфектно е мястото... Заповядайте следващия път да огледате - ще ви разведа наоколо.
User's Signature

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни