Zonker, в 02 August 2010 - 01:42 PM, написа:
Понеже отговор на този въпрос май никога не е даван,не бих се изненадала с темпото с което се затяга ,,нашийника,, с тия измишльотини да се стигне до там,че да ни принудят сами да водим излишъка за евтаназия...Например: интересно ще стане ако ми цъфнат вкъщи да ми броят котките кои ли да избера да си оставя...хайде рибките ще прежаля някак...
Аз пък искам да си представите следната ситуация.Кучето ми е с намордник,вързано на къс повод,доказано неагресивно е,възпитано и тн,но възниква ситуация при която то преценява просто да бутне човека ,който ме застрашава,защото въпросният човечец мисли,че така самото куче е безопасно и може да ми се отваря.Въпреки това аз не успея да го удържа-случва се.Той пада с главата си на твърдата земя и...какво става ?!Пораженията ще са по различни ,ако въпросният човек види кучето ми без намордник и не се прави на интересен?!
Не е ли по добре всеки да преценява дали собственото му куче да носи намордник или не?!Аз лично мисля,че докато има бездомни кучета,особено на глутници,не мога да се радвам на факта да ме нападат на всеки ъгъл и да дъвчат кучето ми и мен,което е с намордник.Както и 80 сантиметровият повод да разреши проблемите с неетичните стопани и хора без кучета.
Просто когато се предлага някакъв нов прект трябва да се обмисли мноого добре от всички гледни точки.Не може да има само огранничения.Винаги ще има хора ,които ще отглеждат куче/та/,както винаги ще има и пушачи например.