quote name='mil_' date='03 August 2010 - 02:30 PM' timestamp='1280841945' post='850629']
Vesko85, в 03 August 2010 - 01:50 PM, написа:
Аз пак да пиша. Сега се допитох до адвокат който ми каза че ако тази наредба излезне в този си вариант не е законосъобразна с законодателството на ЕС, т.е. ако бъде вкарана в административен съд ще падне.

С удоволствие ще спонсорирам частично хонорара на адвоката!Това е пътят!
То вече ми писна да ми нареждат,заповядват и тропат по масата.Изборите минаха отдавна и вече са забравили,че институциите са създадени да ни служат,но за следващите предлагам едно от условията да бъде избран някой за общ.съветник да бъде носенето на белезници през целия мандат,като превенция на корупцията.
Не ме притеснява носенето на намордник,кучето ми е едра порода/не от нарочените/,на 7м. и не смятам,че ще има проблем да свикне.Не ме притеснява и късия повод.От 4месечна възраст/почти от първите разходки/ кучето ми се обучава да върви "редом" със или без повод то е на педя разстояние от левия ми крак.Мога да го контролирам във всеки момент.Освен всички тренировки за послушание,всеки ден за него се отделят 3-4часа за социализация.Въпреки,че имаме голям двор където може да тича,разходките и срещите с други кучета и хора са задължителни.Притеснява ме обаче това,че инвестирам доста време и финанси,за да бъда отговорен стопанин,а се оказва,че не аз определям дали съм такъв,а някой който сяда на масата за преговори и поставя ултиматуми.Какво означава да се поставя условие на преговарящите,че ако искат тестове то трябва и да изготвят методологията,начина на провеждане и финансирането?Та нима в СО забравиха,че ние ги финансираме ежедневно?Нима това преследване по паркове и градинки на дом.кучета и стопаните им някой го прави безплатно?Прави се с нашите пари-с нашите камъни по нашите глави!А що се отнася до методологията и начина на провеждане от "Екоравновесие" трябваше да са готови с разработени варианти още преди започване на разговорите!Нали те са тези,които прибират бездомните кучета,обезпаразитяват ги,кастрират ги и ги връщат обратно на улицата без да им е направен дори елементарен тест за агресивност.Не съм забелязала да имат намордници нито някой да им събира изпражненията,още по-малко да им е платен данък.Трябва някой да им напомни,че трябва да го правят преди да ги пуснат да ни изпоядат.НИЕ трябва да го изискваме от тях,защото НИЕ им пащаме заплатите!Говоря за същите тези кучета,които ежедневно нападат мен и кучето ми по пътя от "Била" до "Западен парк".Дори тази ситуация използвам за да уча кучето си да ги игнорира и да не реагира по никакъв начин,дори с лай.Около "поляната" за разходка в "Люлин"-8 положението е същото.Да не говорим,че едвам я открихме,няма никакви табели или друг ориентир.Толкова е голяма,че ако се съберат 10 едри кучета площта няма да покрие норматива за жизнено пространство според сегашната наредба.Не е изключено там да откриете вместо други дом. любимци стадо коне или поне миризмата ще ви напомни,че терена е "миниран" обилно.Освен всичко друго едната страна граничи с оживена улица по която се движи и градски транспорт.Положението в "Западен парк" е подобно-табели няма,да не говорим за ограждения,но поне е относително чисто, поддържа се и има усамотени места на които кучовците могат да се натичат.Дори часовото ограничение не ме притеснява.
Скъпи съфорумници,ще подкрепя всяка инициатива включително и финансово,с която да докажем,че не сме само спонсори на общината на които могат да извиват ръцете както им е удобно.В крайна сметка излиза,че бездомните кучета имат много повече права от нашите любимци за които полагаме толкова грижи и отглеждаме наравно с децата си.Нека се организираме и да ги принудим да решат първо проблема с тези кучета.Едва след като ни докажат,че могат изобщо да свършат нещо качествено и можем да им имаме доверие,тогава може и да поговорим за промяна в сегашната наредба.До сега не съм видяла нищо да е направено за дом.кучета с/у данъка който плащаме,ако греша моля да ме поправите.
Извинете за дългия пост но просто положението стана нетърпимо и много,ама много ми писна да ме третират и да ме карат да се чувствам престъпник.