Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#161 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 August 2010 - 03:13 PM

Показване на мнениетоdanny, в 03 August 2010 - 03:12 PM, написа:

Получих отговор с разрешение за определено място - силно се притеснявам, че това разрешение ще се окаже невалидно с новата наредба.

Че защо да се окаже невалидно? Наредбата не променя местата за разходка.
Следващ път поне за мен няма да има, не бих се занимавала с това отново, признавам си го честно.

#162 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 03:25 PM

Показване на мнениетоVesko85, в 03 August 2010 - 01:50 PM, написа:

Аз пак да пиша. Сега се допитох до адвокат който ми каза че ако тази наредба излезне в този си вариант не е законосъобразна с законодателството на ЕС, т.е. ако бъде вкарана в административен съд ще падне.

Сега виждам това.
Не ми е известно да има европейско законодателство, касаещо животни компаньони, освен придвижване и внос. А колко прекрасно би било, ако имаше! Може ли подробности? Ако е така, имаме много силен коз.

#163 Потребителят е офлайн   Vesko85 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 August 2010 - 03:30 PM

Ще го разпитам пак,много набързо говорих с него. В общоевропейското право има някакви наредби касаещи животните но аз не съм ги чел. Ще потърся и аз.

#164 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 03:39 PM

Благодаря, непременно разпитай, достатъчно е да каже кой документ, ще го намерим, аз знам само регулациите за придвижване и внос и конвенцията за хуманно отношение.

#165 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 03:46 PM

Ако не представлява проблем - може ли да се попита и как стои въпросът с непригодността на местата за разходка. Тоест - има ли някакви европейски изисквания, които да покриват понятието "място за разходка на домашни любимци"? И какво се случва, ако предложените места не покриват никкави изисквания? Примерно - ако аз тъпо и упорито газя кал в тъмното, носи ли Общината отговорност, ако: 1. аз или кучето ми бъдем ухапани от бездомно куче; 2. аз или кучето ми бъдем нападнати от човек; 3. кучето ми се отрови неизвестно с какво; 4. аз и/или кучето ми се нарежем (на стъкла или изпочупени теракотови плочки); 5. аз и/или кучето ми трябва да вадим кърлежи; 6. аз и/или кучето ми счупим крайник лазейки из овразите... Общината носи ли някаква отговорност пред стопаните на домашни любимци за елемнтарните условия за ползване (или липсата им) на посочените от нея места?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#166 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 03:56 PM

Ето една извадка от предложенията на ГОХ до СО, писали сме тези неща:
- Разработване на методика за определяне на дадено куче за агресивно с помощта на експерти етолози.
Мотиви: Както в повечето европейски страни, трябва да се определи механизъм за определяне дали дадено куче е агресивно или не. Доказано е, че агресивното поведение у кучето не зависи по никакъв начин от неговата порода или големина и подобни физически характеристики не могат да бъдат критерий за агресивност или опасност. Единствен такъв критерий може да бъде реален поведенчески тест, проведен по предварително описана методика от експерти в областта.
- Определяне на оградени места за разхождане на кучета с възможност за свободно пускане от повод.
Мотиви: Обособяването на такива места няма да е трудно, тъй като не изисква голяма инвестиция. Считаме, че само при наличието на достатъчно такива места може да се настоява за рестрикции извън тях.

Ако пострадаш ти, можеш да съдиш общината и без европейско законодателство. Елена Чолова осъди общината на 40 хил. лв. за нападение от безстопанствени кучета, имам позната, която осъди общината за липсваща отводнителна решетка в подлез, заради която си счупи крак. Ако пострада кучето ти, за съжаление нашето законодателство го третира като вещ и искът ти може да бъде в рамките на някаква оценена стойност.

#167 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 04:00 PM

поредната новина от днес...поредният безотговорен собственик, налял допълнително масло в огъня...

Цитат

Куче нахапа по лицето 8-годишно дете във Варна

Американски стафордшир териер. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Куче е нахапало по лицето 8-годишно момче във Варна, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента, който е станал във вилната зона „Манастирски рид”, е подаден снощи около 21 часа.

Детето незабавно е откарано в Университетската болница „Св. Марина”, където днес трябва да бъде оперирано.

Кучето нападател е от породата американски стафордшир териер. То е собственост на 42-годишната варненка М. П., срещу която вече е образувано досъдебно производство.

226 деца и възрастни са се оказали жертва на кучета от началото на годината във Варна, сочи справката на местната РИОКОЗ.

Всеки трети пострадал е във възрастта до 19 години. 10 от тях са деца на възраст до 3 години.

Епидемиолозите са категорични, че за да се ограничат случаите на ухапвания, първото и най-важно условие е да се намали популацията на бездомните кучета в морската ни столица.

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#168 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 04:24 PM

С повечето неща съм съгластна в тази наредба,обаче надали ще видя рота(нищо лично към породата) на съседите вързан и с наморник,или собственика на съседското куче да чисти след него.Не вярвам някой да проверява между блоковите пронстранства,така че моето куче винаги ще трябва да се разхожда или рано преди времето за разходка на големите и особено послущни кучета или в най-големите жеги,водено на къс повод,защото тогава е малко по-безопастно за него.Мястото отредено за разходка на кучето ми е съвсем малко място от трева до кръста и една малка пътека,защото от едната срана има отдавна запустяла детска площадка,но ако си пуснеш кучето там ти се нахвърлят майките,от другата срана съседът си прави градинка и явно част от мястото за разходка се води негово.Разхождаме се в градинката до нас,където на детската площадка лежат 50кг. бездомни,но на майките не им пречат,но ако случайно минеш с куче и то вързано и си събираш след него ти крещят,че това е детска площадка и кучетата и след като минеш сипят куп обиди по твой адрес.Зад въпросната детска площадка има поляна,но там е пълно с памперси,боклуци,тортички на саморазхождащите се домашни лбимци и кой знае още какво.Къде тогава кучето ми може да се разходи?Може би зад блока,където са налягали 12те бездомници и пазят своята територия?Най-близкият парк е на 2 спирки от нас,а не мога да отделя цял ден да тръмбовам с кучето си напред назад,докато търся къде даго пусна да поптича.Закакво да спазвам закона,след като не се предоставя място където любимецът ми да се разтъпче?За жалост няма отговор на тези въпроси според мен...Е това е мнението на едно 13 годишно дете.

#169 Потребителят е офлайн   люлинчанин Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 03:33 PM

quote name='mil_' date='03 August 2010 - 02:30 PM' timestamp='1280841945' post='850629']

Аз пак да пиша. Сега се допитох до адвокат който ми каза че ако тази наредба излезне в този си вариант не е законосъобразна с законодателството на ЕС, т.е. ако бъде вкарана в административен съд ще падне.
:ba_025:
С удоволствие ще спонсорирам частично хонорара на адвоката!Това е пътят!
То вече ми писна да ми нареждат,заповядват и тропат по масата.Изборите минаха отдавна и вече са забравили,че институциите са създадени да ни служат,но за следващите предлагам едно от условията да бъде избран някой за общ.съветник да бъде носенето на белезници през целия мандат,като превенция на корупцията.
Не ме притеснява носенето на намордник,кучето ми е едра порода/не от нарочените/,на 7м. и не смятам,че ще има проблем да свикне.Не ме притеснява и късия повод.От 4месечна възраст/почти от първите разходки/ кучето ми се обучава да върви "редом" със или без повод то е на педя разстояние от левия ми крак.Мога да го контролирам във всеки момент.Освен всички тренировки за послушание,всеки ден за него се отделят 3-4часа за социализация.Въпреки,че имаме голям двор където може да тича,разходките и срещите с други кучета и хора са задължителни.Притеснява ме обаче това,че инвестирам доста време и финанси,за да бъда отговорен стопанин,а се оказва,че не аз определям дали съм такъв,а някой който сяда на масата за преговори и поставя ултиматуми.Какво означава да се поставя условие на преговарящите,че ако искат тестове то трябва и да изготвят методологията,начина на провеждане и финансирането?Та нима в СО забравиха,че ние ги финансираме ежедневно?Нима това преследване по паркове и градинки на дом.кучета и стопаните им някой го прави безплатно?Прави се с нашите пари-с нашите камъни по нашите глави!А що се отнася до методологията и начина на провеждане от "Екоравновесие" трябваше да са готови с разработени варианти още преди започване на разговорите!Нали те са тези,които прибират бездомните кучета,обезпаразитяват ги,кастрират ги и ги връщат обратно на улицата без да им е направен дори елементарен тест за агресивност.Не съм забелязала да имат намордници нито някой да им събира изпражненията,още по-малко да им е платен данък.Трябва някой да им напомни,че трябва да го правят преди да ги пуснат да ни изпоядат.НИЕ трябва да го изискваме от тях,защото НИЕ им пащаме заплатите!Говоря за същите тези кучета,които ежедневно нападат мен и кучето ми по пътя от "Била" до "Западен парк".Дори тази ситуация използвам за да уча кучето си да ги игнорира и да не реагира по никакъв начин,дори с лай.Около "поляната" за разходка в "Люлин"-8 положението е същото.Да не говорим,че едвам я открихме,няма никакви табели или друг ориентир.Толкова е голяма,че ако се съберат 10 едри кучета площта няма да покрие норматива за жизнено пространство според сегашната наредба.Не е изключено там да откриете вместо други дом. любимци стадо коне или поне миризмата ще ви напомни,че терена е "миниран" обилно.Освен всичко друго едната страна граничи с оживена улица по която се движи и градски транспорт.Положението в "Западен парк" е подобно-табели няма,да не говорим за ограждения,но поне е относително чисто, поддържа се и има усамотени места на които кучовците могат да се натичат.Дори часовото ограничение не ме притеснява.
Скъпи съфорумници,ще подкрепя всяка инициатива включително и финансово,с която да докажем,че не сме само спонсори на общината на които могат да извиват ръцете както им е удобно.В крайна сметка излиза,че бездомните кучета имат много повече права от нашите любимци за които полагаме толкова грижи и отглеждаме наравно с децата си.Нека се организираме и да ги принудим да решат първо проблема с тези кучета.Едва след като ни докажат,че могат изобщо да свършат нещо качествено и можем да им имаме доверие,тогава може и да поговорим за промяна в сегашната наредба.До сега не съм видяла нищо да е направено за дом.кучета с/у данъка който плащаме,ако греша моля да ме поправите.
Извинете за дългия пост но просто положението стана нетърпимо и много,ама много ми писна да ме третират и да ме карат да се чувствам престъпник.

#170 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 04:22 PM

Показване на мнениетолюлинчанин, в 04 August 2010 - 03:38 PM, написа:

quote name='mil_' date='03 August 2010 - 02:30 PM' timestamp='1280841945' post='850629']

И аз влизам с 50 кинта!:flagbg:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#171 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 04 August 2010 - 06:02 PM

Люлинчанин , браво , мноого силно начало като за първи пост ! :smile:
Мноого истини ,поздравления ( сериозно ) ... прочети " Фермата на животните на Оруел - щи хареса.

Ноо да те приземя малко - данъците не ги плащаш доброволно , и нищо не зависи от теб , и мен :smile:

Ии още една забележка - изборите не са минали, а скоро предстоят , а сле д тях и други ...
приказка без край ....

#172 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 August 2010 - 09:15 PM

Показване на мнениетолюлинчанин, в 04 August 2010 - 02:38 PM, написа:

То вече ми писна да ми нареждат,заповядват и тропат по масата.Изборите минаха отдавна и вече са забравили,че институциите са създадени да ни служат,но за следващите предлагам едно от условията да бъде избран някой за общ.съветник да бъде носенето на белезници през целия мандат,като превенция на корупцията.
Не ме притеснява носенето на намордник,кучето ми е едра порода/не от нарочените/,на 7м. и не смятам,че ще има проблем да свикне.Не ме притеснява и късия повод.От 4месечна възраст/почти от първите разходки/ кучето ми се обучава да върви "редом" със или без повод то е на педя разстояние от левия ми крак.Мога да го контролирам във всеки момент.Освен всички тренировки за послушание,всеки ден за него се отделят 3-4часа за социализация.Въпреки,че имаме голям двор където може да тича,разходките и срещите с други кучета и хора са задължителни.Притеснява ме обаче това,че инвестирам доста време и финанси,за да бъда отговорен стопанин,а се оказва,че не аз определям дали съм такъв,а някой който сяда на масата за преговори и поставя ултиматуми.Какво означава да се поставя условие на преговарящите,че ако искат тестове то трябва и да изготвят методологията,начина на провеждане и финансирането?Та нима в СО забравиха,че ние ги финансираме ежедневно?Нима това преследване по паркове и градинки на дом.кучета и стопаните им някой го прави безплатно?Прави се с нашите пари-с нашите камъни по нашите глави!А що се отнася до методологията и начина на провеждане от "Екоравновесие" трябваше да са готови с разработени варианти още преди започване на разговорите!Нали те са тези,които прибират бездомните кучета,обезпаразитяват ги,кастрират ги и ги връщат обратно на улицата без да им е направен дори елементарен тест за агресивност.Не съм забелязала да имат намордници нито някой да им събира изпражненията,още по-малко да им е платен данък.Трябва някой да им напомни,че трябва да го правят преди да ги пуснат да ни изпоядат.НИЕ трябва да го изискваме от тях,защото НИЕ им пащаме заплатите!Говоря за същите тези кучета,които ежедневно нападат мен и кучето ми по пътя от "Била" до "Западен парк".Дори тази ситуация използвам за да уча кучето си да ги игнорира и да не реагира по никакъв начин,дори с лай.Около "поляната" за разходка в "Люлин"-8 положението е същото.Да не говорим,че едвам я открихме,няма никакви табели или друг ориентир.Толкова е голяма,че ако се съберат 10 едри кучета площта няма да покрие норматива за жизнено пространство според сегашната наредба.Не е изключено там да откриете вместо други дом. любимци стадо коне или поне миризмата ще ви напомни,че терена е "миниран" обилно.Освен всичко друго едната страна граничи с оживена улица по която се движи и градски транспорт.Положението в "Западен парк" е подобно-табели няма,да не говорим за ограждения,но поне е относително чисто, поддържа се и има усамотени места на които кучовците могат да се натичат.Дори часовото ограничение не ме притеснява.
Скъпи съфорумници,ще подкрепя всяка инициатива включително и финансово,с която да докажем,че не сме само спонсори на общината на които могат да извиват ръцете както им е удобно.В крайна сметка излиза,че бездомните кучета имат много повече права от нашите любимци за които полагаме толкова грижи и отглеждаме наравно с децата си.Нека се организираме и да ги принудим да решат първо проблема с тези кучета.Едва след като ни докажат,че могат изобщо да свършат нещо качествено и можем да им имаме доверие,тогава може и да поговорим за промяна в сегашната наредба.До сега не съм видяла нищо да е направено за дом.кучета с/у данъка който плащаме,ако греша моля да ме поправите.
Извинете за дългия пост но просто положението стана нетърпимо и много,ама много ми писна да ме третират и да ме карат да се чувствам престъпник.

:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   люлинчанин Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 11:26 PM

[quote name='emilvr' date='04 August 2010 - 05:07 PM' timestamp='1280937742' post='851068']
прочети " Фермата на животните на Оруел - щи хареса.

Харесала ми е отдавна.Може би искаш да кажеш,че ни управляват прасета!?Точно това имах впредвид да не забравяме това на предстоящите избори,а до тогава да слушат "Animal" на Пинк Флойд -създаден по мотиви от книгата.Само напомням обаче,че след този роман Оруел пише друг-"1984"....

А що се отнася до данъците,аз съм принципен човек и знам,че безплатен обяд няма,имам обаче един кусур...обичам да го напомням и на другите.
Иначе наистина си прав,приказката е без край,но тъй като така или иначе участвам в нея ми остава само един изход-да не се дам без бой :eg_033:

#174 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 10:28 AM

Реплика:
Ето, че поне един човек си вярва, че е разбрал кое се е появило първо - яйцето или кокошката.
Само да вметна, че без домашни, бездомни кучета няма да има.
И малко по-конкретно. Без недобросъвестни и неконтролируеми собственици на домашни кучета, бездомни кучета няма да има.

#175 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 03:57 PM

Показване на мнениетоssiberia, в 05 August 2010 - 08:33 AM, написа:

И малко по-конкретно. Без недобросъвестни и неконтролируеми собственици на домашни кучета, бездомни кучета няма да има.

Кратко и в същото време изчерпателно.Поздравления!!! :rc_036:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#176 Потребителят е офлайн   люлинчанин Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 04:20 PM

public/style_images/clean/snapback.pngssiberia, в 05 August 2010 - 08:33 AM, написа:

Ако пък изобщо няма кучета в България,всичко ще си дойде на мястото.Нещо на принципа:"Няма човек-няма проблем".

#177 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 04:26 PM

Аз пък предлагам да се забрани използването на автомобили на обществени места или ако се използват автомобили на обществени места да спазват ограничение от 10км./ час, защото единствено така биха били безопасни за хората. И в такъв случай ако все пак някой блъсне и нарани или убие човек, да не го съдим като убиец, а да му сложим една глобичка 1000-2000 лева и всичко ще е ОК...... Казвам го защото всеки ден в България умират хора от инциденти с автомобили, а десетки други биват ранени....!!!!
Що за глупости се пишат тук бе хора!?
Не мога да повярвам, че повечето пишещи тук правят нещо в името на кучетата. По-скоро в името на своята известност..... Злощастна за съжаление..... Уважение така не се печели.....
Колко простичко би било, всички кучета да се регистрират, глобите за нерегистрирани такива да са солидни, и стопаните чиито кучета са причинили някому вреди, да бъдат съдени тъй както, когато лично те са го направили, вземайки се впредвид всички обстоятелства. Тогава всеки ще поеме своята отговорност и няма кучетата и отговорните стопани да страдат от простотата на някои хора..... няма да има нужда от задължителни намордници, рестрикции и други разни измишльотини......

#178 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2010 - 11:13 AM

Показване на мнениетоtok4ev, в 05 August 2010 - 02:31 PM, написа:

Аз пък предлагам да се забрани използването на автомобили на обществени места или ако се използват автомобили на обществени места да спазват ограничение от 10км./ час, защото единствено така биха били безопасни за хората. И в такъв случай ако все пак някой блъсне и нарани или убие човек, да не го съдим като убиец, а да му сложим една глобичка 1000-2000 лева и всичко ще е ОК...... Казвам го защото всеки ден в България умират хора от инциденти с автомобили, а десетки други биват ранени....!!!!
Не мога да повярвам, че повечето пишещи тук правят нещо в името на кучетата. По-скоро в името на своята известност..... Злощастна за съжаление..... Уважение така не се печели.....
Колко простичко би било, всички кучета да се регистрират, глобите за нерегистрирани такива да са солидни, и стопаните чиито кучета са причинили някому вреди, да бъдат съдени тъй както, когато лично те са го направили, вземайки се впредвид всички обстоятелства. Тогава всеки ще поеме своята отговорност и няма кучетата и отговорните стопани да страдат от простотата на някои хора..... няма да има нужда от задължителни намордници, рестрикции и други разни измишльотини......

:rc_036: :ba_025:

#179 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2010 - 11:24 AM

Показване на мнениетоtok4ev, в 05 August 2010 - 02:31 PM, написа:

Да, много просто би било. Но колко са тези, които си плащат таксите, колко са тези които са отговорни и погледни само някой саит(за обяви) колко кучета, ама всякакви, се продават, плодят......
За съжаление свестните и съвестни хора са доста малко. Аз съм плащала данък куче още 1999г. бях ученичка! А как ми се смяха и ме подиграваха в общината.....
А сега като отидох да регистрирам.....леле ми те не знаят какви документи искат и какво да гледат.
Т.е. общината също трябва да си обучи хората какво пише в приетите наредби и те да знаят как да работят.
А за стопаните, аз мисля че трябва тест за агресивност, защото повечето кучета не са агресивни, но те не са и социализирани още от малки и после от страх кучето "напата" дали само лае или хапе, все си е стрес за минаващия човек.

Може много да се пише по темата, също така за събирането на фекалиите. Ми аз имам две кучета, които са непрекъснато с мен. На свякъде и една торбичка за фекалии ми стува 55 ст. Това нормално и е? Няма да коментирам по колко време си ги нося докато открия кофа....каквато и да е!
В другите държави си има кошчета с торбички безплатно. Държавата е поела функциите си. Е не вярвам да са им внос, та да са толкова скъпи. Мога да почна и с найлонки и после Софето....ще е един голям Целуфан с различни на цвят панделки.

Лошото е, че вече хората са загубили вяра в институциите и не искат да им наливат пари(та дори 24лв. за година), които ще бъдат похарчени за къщи, хотели и т.н. и преди следващите избори поредния кмет ще почне наново да раздухва темата, та да покаже дейност!
Според мен 80% от кучкарите(в градовете, за селата не знам) могат да платят този данък. Не е много, но колко време и нерви ще изгубят докато това се случи и колко мъки ще понесат. Ми не благодаря, такива емоции не ми трябват!
User's Signature

IcyLand siberians

#180 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2010 - 11:46 AM

Показване на мнениетоicyland, в 06 August 2010 - 09:29 AM, написа:

За съжаление свестните и съвестни хора са доста малко. Аз съм плащала данък куче още 1999г. бях ученичка! А как ми се смяха и ме подиграваха в общината.....
А сега като отидох да регистрирам.....леле ми те не знаят какви документи искат и какво да гледат.
Т.е. общината също трябва да си обучи хората какво пише в приетите наредби и те да знаят как да работят.

През 1999 г. такса куче се заплащаше в данъчното към МФ, а не в общината. За гр. София беше 9 лева за куче. Тогава платих за две кучета и също отнесох доста подигравки от служителите. Аз бях втората, платила си за 1999 г. Още пазя квитанциите.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни