Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#121 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2010 - 07:51 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 13 November 2010 - 03:23 PM, написа:

Аааааахххххх :ab_041:
Ти си болен мозък според мен....
Ше ме спукаш от смях...
Ееееиии това,ако ми бяха казали,какви ситуации бих могла да срещна в интернет-пространството,бих им се изсмяла...ПРЕДИ ВРЕМЕ.... :ab_041:
Ти наясно ли си въобще за човек-животно технологиите и разшифрирането на подобни публикации?!
Ама давай к'вооооо още за тестостерона и въобще за хормоните?!

Все повече започвам да се убеждавам ,че имаш сериозен по належащ проблем за разрешаване :dh_188:
Самият факт ,че от всичко написано си и цитирал Не важното заключение..от мене в предишен пост :mg_062:
Какво да кажа...
Дава отговор на твоя характер,същност и мислене..За съжаление...Поредния.. :dry:

P.С....към alexy е предназначен отговорът :ae_085:

Нищо относно кастрацията.Както и очаквах.Веднага се разпени и разприказва глупости.Няма нужда да ме обиждаш,аз не го правя и по добре да не се опитваш да ме караш и ти.С опита ти да ме анализираш всъщност ми показа повъхностното ти отношение и жалкия то опит в психоанализата.Не можеш да правиш психоанализ на човек без да го виждаш,нали се сещаш. Изтъкнах ти доста сериозен аргумент с влиянието на тестостерона върху организмите на бозайниците.Естествено е да има различия при различните семейства ноооо....... Нали!

Естествено ,че от всичко написано от теб ще цитирам Не важното както казваш,та то беше прекрачването на моралната граница в общуването която трябва да внимаш при кого прекрачваш, да ти" сипе някой башка".

А пък това за човек-животно технологиите направо ме разсмя Доста обощаващо звучи и малко несериозно от към знания ,казано по този начин.Винаги съм се смял като жена ми заговори за технологии или механика и електроника. Земай учебника по биология и марш в 8 клас да преговориш семейство бозайници.Да видиш как хем са различни различните семейства как хем не са.Дали различията са повече от приликите ,как мислиш? :ae_085:

п.п.Понятието болен мозък,съществува само в разговорната реч и нищо определено не значи.Айде лека нощ!
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#122 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 07:59 PM

Показване на мнениетоalexy, в 13 November 2010 - 05:56 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 13 November 2010 - 03:23 PM, написа:

Аааааахххххх :ab_041:
Ти си болен мозък според мен....
Ше ме спукаш от смях...
Ееееиии това,ако ми бяха казали,какви ситуации бих могла да срещна в интернет-пространството,бих им се изсмяла...ПРЕДИ ВРЕМЕ.... :ab_041:
Ти наясно ли си въобще за човек-животно технологиите и разшифрирането на подобни публикации?!
Ама давай к'вооооо още за тестостерона и въобще за хормоните?!

Все повече започвам да се убеждавам ,че имаш сериозен по належащ проблем за разрешаване :dh_188:
Самият факт ,че от всичко написано си и цитирал Не важното заключение..от мене в предишен пост :mg_062:
Какво да кажа...
Дава отговор на твоя характер,същност и мислене..За съжаление...Поредния.. :dry:

P.С....към alexy е предназначен отговорът :ae_085:

Нищо относно кастрацията.Както и очаквах.Веднага се разпени и разприказва глупости.Няма нужда да ме обиждаш,аз не го правя и по добре да не се опитваш да ме караш и ти.С опита ти да ме анализираш всъщност ми показа повъхностното ти отношение и жалкия то опит в психоанализата.Не можеш да правиш психоанализ на човек без да го виждаш,нали се сещаш. Изтъкнах ти доста сериозен аргумент с влиянието на тестостерона върху организмите на бозайниците.Естествено е да има различия при различните семейства ноооо....... Нали!

Естествено ,че от всичко написано от теб ще цитирам Не важното както казваш,та то беше прекрачването на моралната граница в общуването която трябва да внимаш при кого прекрачваш, да ти" сипе някой башка".

А пък това за човек-животно технологиите направо ме разсмя Доста обощаващо звучи и малко несериозно от към знания ,казано по този начин.Винаги съм се смял като жена ми заговори за технологии или механика и електроника. Земай учебника по биология и марш в 8 клас да преговориш семейство бозайници.Да видиш как хем са различни различните семейства как хем не са.Дали различията са повече от приликите ,как мислиш? :ae_085:

п.п.Понятието болен мозък,съществува само в разговорната реч и нищо определено не значи.Айде лека нощ!

:dh_188:

Имаш право искам НАЙ ИСКРЕННО ИЗВИНЕНИЕ,защото си позволих да си изпусна нервите... :dh_188:
Отивам да си храня животинки и същевременно ще пробвам да си посипвам главата с пепел..,. :mg_062:
Дано е достатъчно да ми простиш??????!!!!
Никога няма да си позволя повече... :flagbg: :ab_041:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#123 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:02 PM

Показване на мнениетоDamond, в 13 November 2010 - 06:45 PM, написа:

Чета и продължавам да се чудя на изказванията за "природата". И по-горе го казах - нищо естествено няма в одомашнените кучета! Колко от създадените породи биха могли да възникнат по еволюционен път и да не бъдат унищожени от естественият отбор? Популациите в природата се саморегулират на база достъпно количество храна, регулацията на популацията от кучета зависи от нас. Там природните механизми не работят и няма как да работят. Докато не намерим по-добър начин, например намаляване броя на новородените, по-рядко разгонване, генетично предизвикано безплодие и т.н.., кастрацията е единственият ни вариант.
Оффотпик - винаги ми е било интересно как мъжете се идентифицират с мъжките животни и топките им :ab_041: Сигурно и то ще да е нещо еволюционно...

Най-смисления коментар до тук :ba_025: Подкрепям на 100%

#124 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 November 2010 - 11:29 PM

Показване на мнениетоnavar, в 13 November 2010 - 07:39 AM, написа:

възпирането на разпенил се мъжки ИМА много общо с авторитета...и пак да се върна в моята мила природа,и в отглеждането на куче в домашни условия-говорим за глутница в къщи,и за йерархия,в която кучето е на най ниското стъпало-нали така??
сега да погледнем реална глутница-кой кого чука там..алфа мъжкия чука алфа женската,останалите -пост..така е било,така и ще бъде.

Моля те, нали не казваш, че примерно в моята домашна глутница, дето кучето е подчинено... .брррррр..Стига вече глупости, моля те! В апартамента ми ,примерно, няма природни закони ,които да се прилагат най-буквално ,пази Боже - ние си живеем кротко с добитъка в социумa :)
Сега сериозно : домашните любимци нямат възможност да се подчинят на природни нагони и закони , защото не живеят сами навън и не се борят за оцеляване, те са под моя опека и затова съм аз онзи ,дето ги чува и им трепери - демек те не са диви ,а ПИТОМНИ.За това именно аз се грижа за тяхното физическо и психическо здраве .Включително като трябва да избирам дали да ги треска яко неосъществен сексуален нагон или да претърпят рутинна хирургическа интервенция - просто е.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#125 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2010 - 09:48 AM

Показване на мнениетоagalina, в 13 November 2010 - 08:34 PM, написа:

.Включително като трябва да избирам дали да ги треска яко неосъществен сексуален нагон или да претърпят рутинна хирургическа интервенция - просто е.

Принципно за това се боря, да имам право на избор.Готов съм да си плащам за правото кучетата ми да притежават гениталии и дори още допълнително да плащам за правото да ги развъждам,"башка" и правилата за развъждане или селекция.Само да не ми казва някой "задължително си кастрирай кучето" и законно да ми извива ръцете,щото това ми звучи като "задължително си кастрирай детето" и тогава тестостерона и адренлина ми отиват към максимални нива и тогава нагледно може да се види защо се оприличваме ние мъжете с мъжки кучета и какво общо има агресията.Как няма да се идентифицирам с животнотното което ми спи до леглото и всяка сутрин в 6.30 съм с него на поляната с тенис топките в джоба и с команда" фус" гордо маршеруваме напред назад пред смаяните погледи на минувачи и кучкари.Това е защитен механизъм на психиката ми.Пазя своето такова каквото е страх ме е да не загуби форма,да не стане безхарактерно и да надебелее.Да го подпре от рано артрозата и костнатапороза или сърдечни проблеми.Не смея и да си помисля изведнъж да стане дебилно и да загуби интерес към топките или ставите и костите му да се увредят бързо и да спре да бяга щото го боли.Нормално е мъжа да пази топките,няма по нормално нещо,то е инстинктивно.И то толкова силно изразено ,че един мъж и на най големия си враг няма да посегне към топките.Може да го обезобрази да го потроши от бой, но към топките NEVER.Изключая случаите на садизъм и психопатия. Само жените ритат в топките ,защото.......са жени,нямат макари.На някой направи ли му впечатление,че само жени говорят ЗА кастрацията.Един мъж не се е изказал ЗА а само Против.Забелязали сте мили дами ,че мъжете се отъждествяваме с мъжките кучета и го констатирахте много пъти а някоя замисли ли се ЗАЩО.

Деси ,чак сега видях че си писала вчера.Изключително си права за компесаторните механизми и не само бозайниците ги имат.Аз се интересувам от тая материя и ми е много интересна.Има случаи дори на регенериране на отстранен оперативно орган ,смятай за какъв компенсаторен механизъм става въпрос. При възрастен организъм се образуват ембрионални стволови клетки и изграждат наново орган,направо луда работа.Всякакви аномалии както ги наричаме съществуват.Но на въпроса с премахването на "маслобойните" за тестостерон,дали надбъбречните жлези компенсират действително нужните нива в организма.Правило ли е не е ли,някой изследвал ли го е.Ако е ,защо не се прокламира заедно с идеята за кастрация.Ако не е ,вече доста несериозно ми изглежда "зарибяването" на масите от хора да повярват в кастрацията. :ae_085:
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   Kamen Pavlov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 November 2010 - 09:51 AM

Здравейте,

аз също много си мисля дали сам за или против за кастрация, но имам следния проблем един от мопсовете ни е на 4 годинки и за първи път тази година направи епилептичен припадак, след 4-тири доктора и четери различни и необусновани мнение ни предложихме да кастрираме женската, така или иначе няма да може вече да имам бебенца. С това действие други пациенти са притиснали този неприятен проблем. Какво мислите по-въпроса ?

Поздрави,
Камен
User's Signature

Онлайн ЗооМагазин http://www.dvatamopsa.com/
Цени като на Едро !

#127 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 November 2010 - 11:00 AM

Показване на мнениетоАриел, в 13 November 2010 - 01:47 PM, написа:

В този смисъл един мексиканец се опитва да обясни на собствениците на проблемни кучета,че проблемът е....в самия собственик на 90% минимум.И като цитира редът и йерархията в една глутница(примерно неговата),защо не е оставил нито едно куче там да е некастрирано?

ами мексиканеца е търговски продукт на канала по който го дават,не вярвайте на всичко което виждате-много от нещата не ги дават по телевизията,дават това което се гледа..никой не оспорва умениоята на СМ,но ...защо е кастрирал-поради един куп фактори,ако искате можем да ги обсъдим,но няма да помогне на спора-голяма общност,от различни кучета,които живеят заедно-ако не са кастрирани ще има секс и бой на поразия..а той не е фен на клетките..

Показване на мнениетоgrigo009, в 13 November 2010 - 02:23 PM, написа:

Навар...Уличните са B следствие на безотговорните стопани на домашни,няма как да се разграничат нещата... :dh_188:

Тудуруууу ту дуууууу :af_089: :flagbg:

ами не,уличните кучета са първообраза на домашните,те са преди породите...погледнете исторически още преди 1000-2000 години е имало "улични" кучета...
в природата няма породи,породата е човешко изобретение...
агалина , това ,че отглеждаш няколко кучета в апартамент е най големия им проблем ,а не дали са кастрирани

#128 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2010 - 12:15 PM

Навар имаш право.
Всъщност Аз не съм се изразила точно(ама това,защото вчера не си бях пила валериана,както и стана ясно мисля на всички :tb_195: )
Имах в предвид,че отчайващата Hастояща обстановка в страната е в следствие безотговорността на стопани на домашни кучета и котки.
Затова все повече по улиците виждаме Pотоподобни,НОК и т.н.Даже имам чувството,че Типичните улични кучета са на изчезване.
Аз най малко деля кучетата на породни и безпородни,за мен всички са си еднакви,Но просто трябва да се вземат някакви мерки,защото ситуацията е плашеща наистина.
Всеки път,като се прибирам ми се къса сърцето,когато виждам стотици кучовци-гладни,мръсни и болни по улиците.
Затова понякога много се нервирам на човешкото племе,колко е безотговорно и глупаво.

Kamen Павлов...Принципно съм чела някъде,че кастрацията намалява много риска от епилепсия,Но не съм наясно,какъв е ефекта при вече съществуващи припадъци..Трябва да намеря къде беше за да не говоря на изуст.

Alexy....Наистина съжалявам,че вчера си изпуснах нервите и може би те обидих.Не съм го искала наистина.На всеки може да се случи.Извини ме.

На Емил,НЕ се извинявам,защото съвсем целенасочено ме провокира и Знаеше,че ще избухна.А и ми дойде малко в повече,след като лично с него сме я водили тази дискусия в една друга тема.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#129 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 November 2010 - 12:40 PM

Показване на мнениетоKamen Pavlov, в 14 November 2010 - 08:56 AM, написа:

Здравейте,

аз също много си мисля дали сам за или против за кастрация, но имам следния проблем един от мопсовете ни е на 4 годинки и за първи път тази година направи епилептичен припадак, след 4-тири доктора и четери различни и необусновани мнение ни предложихме да кастрираме женската, така или иначе няма да може вече да имам бебенца. С това действие други пациенти са притиснали този неприятен проблем. Какво мислите по-въпроса ?

Поздрави,
Камен

Това ще намали вероятността често да получавате такъв тип припадъци. Хормоналните пикове влияят на честотата на този статус епилептикус. Често кучетата , всъщност не са болни от епилепсия, а имат хормонални проблеми, които чрез кастрацията се решават и припадъците спират. В този смисъл са Ви посъветвали правилно, но дори и да има епилепсия, кастрацията пак ще помогне да се разредят пристъпите. Уравновесеното емоционално състояние е фактор за това разреждане. Епилепсията не се доказва с рутинен преглед или кръвни изследвания. Доколкото знам се доказва чрез ЯМР или скенер, но при нас все още е трудно да намерите възможност да си изследвате кучето така. Ако си намерите човешки доктор, който да може да разчита това, което вижда на монитора и в същото време да го обсъжда с ветеринарен доктор - най-приемливия вариант. Доколкото знам в Академията в Стара Загора имаше професорка в това направление. Попитайте там. Това си е цяла бездна в медицината.

alexy, така е. Възможностите на организма са невероятни. Чрез собствено куче се уверих какво означава черния дроб да компенсира увреждане с години. Разбира се, не без подръжка от моя страна - диети, медикаменти, профилактика. Относно основната тема - аз съм за ограничаване на безотговорността чрез задължителната кастрация и вече обясних защо и как я виждам. Не мисля да го повтарям. Последните 20 години ме убедиха, че в тази държава няма доброволни и пожелателни действия довели до съществен напредък, в която и да е сфера. Много ми се ще да не съм права, но за съжаление .... сори!!!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#130 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 November 2010 - 01:10 PM

и като въведете задължителна забрана какво? Ще къща по къща и ще проверявате дали дворното куче има топки със придружение на полиция? То в тази държава всеки реве за нещо, но всеки забравя за това колко ефективността след постигането на целта (законно). На практика ще сме на същия хал. Защо навсякъде се говори, че точно ние трябва да си променим начина на мислене и разсъждаване по темата и докато това не стане ако ще 20 забрани налагай все тая. Нашата държава обича да глобява и да прибира парички до колкото може (за да закърпи бюджета). Последен пример със промените в КАТ. ВЕче не взимат книжки за превишена скорост, а взимат повечко парички!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#131 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 14 November 2010 - 03:06 PM

Остана ли насаме с жена ,
според моят скромен опит първата и работа е да те хване за топките и да дърпа . :eg_033:
Така че Мето , всичките по-горни изказвания в голяма степен може да се приемат метафорично .

Просто някаква пара хомофилна неизживяна сексуалност у някои.

#132 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 November 2010 - 04:55 PM

Показване на мнениетоMeto, в 14 November 2010 - 12:15 PM, написа:

и като въведете задължителна забрана какво? Ще къща по къща и ще проверявате дали дворното куче има топки със придружение на полиция? То в тази държава всеки реве за нещо, но всеки забравя за това колко ефективността след постигането на целта (законно). На практика ще сме на същия хал. Защо навсякъде се говори, че точно ние трябва да си променим начина на мислене и разсъждаване по темата и докато това не стане ако ще 20 забрани налагай все тая. Нашата държава обича да глобява и да прибира парички до колкото може (за да закърпи бюджета). Последен пример със промените в КАТ. ВЕче не взимат книжки за превишена скорост, а взимат повечко парички!

А кой говори, че само тази забрана ще реши нещата?!? Няма такова нещо като да забраниш само едно действие. Говорим за част от комплексни мерки и бъди така добър да не четеш по диагонал, а в същина. Няма смисъл да обсъждаме нещо, ако ще се обяснява А и Б на определена система. Ефективност се постига от комплексен подход, а не от единични мерки и никой не оспорва това. Ако се въведе такава норма ще се въведе и ред, по който да се изпълнява.

emilvr , опитвам се да приемам всичките ти изказвания на шега и затова ще ти отоговя така - не знам да има нормална жена, която да иска импотентен мъж, така че едва ли понижена сексуална активност у потребителите тук е причина за изказванията им. По-скоро е валиден друг постулат - жените много по-бързо и успешно разделят емоционалните си нагласи от практичните решения. Все пак ..... повече от 8000 години сме били длъжни да се грижим за оцеляването на вида ни и явно "природата" не случайно го е възложила на нас. :md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#133 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2010 - 05:15 PM

Как не можах да се досетя по- рано,пфу. Това е конспирация, работа на мръсните капиталистически империалисти ,искат да затрият родния производител по села и паланки и панелки ,искат да ни убедят най -лицемерно и уж с добри намерения да си кастрираме кучетата за да могат техните пъпимилс да бълват продукция да станат монополисти и да купуваме от тях на супер високи цени и то да купуваме кастрати за да не можем сами да си ги развъдим и като изтече давноста на едно да купуваме следващотото.Това е ,ей сега го прозрях в лека следобедна дрямка. :ab_041:
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 November 2010 - 05:58 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 November 2010 - 04:00 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 14 November 2010 - 12:15 PM, написа:

А кой говори, че само тази забрана ще реши нещата?!? Няма такова нещо като да забраниш само едно действие. Говорим за част от комплексни мерки и бъди така добър да не четеш по диагонал, а в същина. Няма смисъл да обсъждаме нещо, ако ще се обяснява А и Б на определена система. Ефективност се постига от комплексен подход, а не от единични мерки и никой не оспорва това. Ако се въведе такава норма ще се въведе и ред, по който да се изпълнява.

emilvr , опитвам се да приемам всичките ти изказвания на шега и затова ще ти отоговя така - не знам да има нормална жена, която да иска импотентен мъж, така че едва ли понижена сексуална активност у потребителите тук е причина за изказванията им. По-скоро е валиден друг постулат - жените много по-бързо и успешно разделят емоционалните си нагласи от практичните решения. Все пак ..... повече от 8000 години сме били длъжни да се грижим за оцеляването на вида ни и явно "природата" не случайно го е възложила на нас. :md_064:

Няма да ми казваш как да чета. кУ искам и наопак ще чета и резултатата пак ще е същия! Така като говориш за норми и компелксни преходи я обесни ти на нас простосмъртните ква таз норма и преход по песовете ще наложим, че и тя ефективна ще е ? То ако няма да има А И Б ще има В и Д.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#135 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2010 - 06:28 PM

Tук се превърна в арена на лични нападки и спор жени срещу мъже. Нека се тбележа и аз в него, че инак няма да го преживея - според най-разпространената хипотеза жените са в основата на одомашняването на кучето. Докато първите песове са се мотаели около примитивните поселища, а мъжете са си драпали топките, жените са започнали да докарват малки, осиротели кученца. Били избирани най-сладките и най-приятелски настроените. Тъй че...ние сме си го започнали, ние ще си го продължим процесът :ab_041:

В един момент ще се стигне до задължителна по един или друг начин кастрация и това е ясно на всички, предполагам. Дали ще е с проверка на кучетата (което ме съмнява), при плащане на данък (ако успеят да накарат нашего брата да го плаща) или списъци при вета (за тези кучета, които ходят при вет въобще), но начин ще се намери. Ще ни натиснат по въпроса нейде отвън и ще клекнем, както обикновено. И народът ще рита, ще се възмущава и накрая пак ще направи това, което го принуждават.

#136 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 November 2010 - 06:37 PM

Показване на мнениетоMeto, в 14 November 2010 - 05:03 PM, написа:

Няма да ми казваш как да чета. кУ искам и наопак ще чета и резултатата пак ще е същия! Така като говориш за норми и компелксни преходи я обесни ти на нас простосмъртните ква таз норма и преход по песовете ще наложим, че и тя ефективна ще е ? То ако няма да има А И Б ще има В и Д.

Ами като не искаш да четеш, аз за какъв *** да ти го обяснявам сто пъти?!?!!! Ми върни се по-напред в темата и ще видиш и почетеш за какво съм говорила. И като четеш не сменяй думичките - преход не е равно на подход . Уточни какво точно те интересува и го формулирай правилно. Ще бъде по-лесно, повярвай ми. Сега заради твоите пропуски в четенето трябва да повтаряме. Ми няма смисъл просто.
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 14 November 2010 - 07:54 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 November 2010 - 09:38 AM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: знам, че ще отиде в спама, но alexy, така както си го написал:

Цитат

...а мъжа,не го прави агресивен не води до депресия и няма физиологическа опасност за организма.

Не знам как ще се разберете с чичковците Фройд и Юнг.... :ab_041: :ab_041: :ab_041: Като се замисля, на тях това им е основната концепция и имат доста последователи сред психоаналитиците. Все още не съм се образовала толкова в кучешката психология и не знам дали някой се е занимавал с нещо такова, но изхождайки от основните ми знания за еволюцията на видовете си спомням, че има два основни инстинкта, съдейсващи за оцеляването на вида - глада и нагона. Те са ръководните фактори и основата на всички решения. Просто при хората това е еволюирало до висша степен на подтискане и контрол. Затова ние имаме повече проблеми от животните. Доколкото си спомням, в психоанализата се говореше, че ако контролираш тези два основни инстинкта - индивидът не би трябвало да има проблем с околната среда. Остава проблемен въпроса с начините на контрол. За храната - ясно. За нагона - при хората .... горе-долу ясно :ab_041: :md_064: , а при кучетата защо това да не е кастрацията? :md_064:

п.п. - ако трябва да съм съвсем откровена - аз съм "ЗА" кастрирането и на част от човешките индивиди, в частност, онези, които правят по 30 деца и ги оставят на общите грижи, ама .... нали трябва да сме хуманни.... :tb_195:

ако и аз трябва да съм честен съм "ЗА", но всичко има изключения.. ако кучето е с родословие, защо да не даде поколение, но помислете си, колко кучета има по улиците и какъв живот живеят бедните животинкии..
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#138 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 November 2010 - 08:09 PM

Не бях чел темата, от доста време,ама хайде и аз да се "изплъоща"както казваше един приятвл.Относно обучението на женските използвам командата"пази задника 'при което,тя сяда веднага на същиия.Това е за момента преди еструса.По време на самия еструс/когато дава/трябва повод и следене.Сега гледам 2 женски .едната е кастрирана по здравословни причини,другата вероятно догодина по същият повод.Промяна на поведението и инстинктите ,няма.Гледах, и мъжко/на тъста ми/ поколение на първото ми куче /НОК/.Никога не съм имал проблеми с него за разгонени женски,никога.А,това че,хормона го тресе и стопанина на женската е априори виновен,просто не го приемам.Всичко е до възпитание и манталитет на стопанина.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#139 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 November 2010 - 11:08 PM

Показване на мнениетоJohn, в 14 November 2010 - 07:14 PM, написа:

Не бях чел темата, от доста време,ама хайде и аз да се "изплъоща"както казваше един приятвл.Относно обучението на женските използвам командата"пази задника 'при което,тя сяда веднага на същиия.Това е за момента преди еструса.По време на самия еструс/когато дава/трябва повод и следене.Сега гледам 2 женски .едната е кастрирана по здравословни причини,другата вероятно догодина по същият повод.Промяна на поведението и инстинктите ,няма.Гледах, и мъжко/на тъста ми/ поколение на първото ми куче /НОК/.Никога не съм имал проблеми с него за разгонени женски,никога.А,това че,хормона го тресе и стопанина на женската е априори виновен,просто не го приемам.Всичко е до възпитание и манталитет на стопанина.

Респект!

Съгласен съм също и със това, че "Всичко е до възпитанието и манталитета на стопанина" много добре казано!

Както се е почнало това ще стане като темата със агресивни и неграсивни породи. Както те викат, кой как ще ми определи кучето, че е агресивно и аз трябва да го държа на намордник. И аз мога да кажа кой как ще докаже, че аз съм тръгнал да си правя поколения от моите? Тъй че "ПАЗИ ЗАДНИКА!"
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 14 November 2010 - 11:18 PM

Искам и аз да изразя моето мнение "за" или " против". Аз съм твърдо "ЗА", когато кучето не се използва за разплод и когато една кастрация би премахнала агресията. Искам да кажа, за хората които си мислят, че агресията не се премахва с кастрирането, че просто не са се сблъсквали с агресивно куче. Тук не прочетох (а може и да съм пропуснала, за което се извинявам) негатив на кастрацията. Всеки стопанин сам решава де. Аз моето го кастрирах и искам да кажа, че със всеки изминат ден става ве по-спокоен. Какъв е смисъла да не го използваш за разплод и кучето само да се дразни от всякакви мъжки или женски миризми. Смятам че това вреди и тормози мнг повече животните.
User's Signature

Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема