Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#161 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 November 2010 - 07:54 PM

-Sasho- , защо не вземете да прочете всичко, което съм написала, да се огледате и тогава да говорите глупостите, които изтърсихте !!! НЯМА ДА ПОВТАРЯМ ПОСТОВЕ САМО ЗАЩОТО НЕ ЧЕТЕТЕ ИЛИ ЧЕТЕТЕ ТОВА, КОЕТО ВИ Е УДОБНО !!! Огледайте се и тогава ми пишете високопарни постове за това кой какво трябвало да прави, какво да пише и какви мнения да защитава. Аман от хора, които четат по диагонал!!!!!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#162 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 November 2010 - 07:56 PM

:tb_195: повторен пост
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#163 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 November 2010 - 08:17 PM

Деси, вярно е всичко което пишеш,за бездомните,за несериозното отношение на хората,за печалбарството и т.н.Проблема е ,че с такива диктаторски мерки няма да стане работата.Не и в България,не и в 21 век.Ти си хванала от "онова" време и мисля си спомняш какво значи,някой си чиновник или милиционер да решава вместо теб,за твоето семейство,за твоето куче,за това дали ще работиш или не и за почти всичко.Затова в момента у нас е такава лудница и никой не се съобразява с нищо защото хората жадуват за това да вземат сами решения ,хората жадуват за право на избор.Няма как,хората да вземат думите ти на сериозно,не защото говориш глупости,напротив,а заради изказа и начина по който реално обиждаш тези срещу чиито действия се бориш.Сякаш те не са хора и нямат право на глас и желания.Помисли как очакваш,1000 човека които мислят като теб да убедят 1 500 000 в това което мислят,като им крещят в лицето ,че са тъпанари и малоумници и не могат да мислят и затова нямат право да мислят и да вземат решения .И че те ще решат вместо тях.Ей затова говоря като казвам "право на избор".Не е ли по лесно да се следи за спазването на сегашните закон и наредби,вместо да се измислят и тепърва да се обсъждат ,гласуват и приемат нови .Помисли какъв отпор ще има ако се опита някой човек или партия или организация да лансира такава непопулярна мярка като кастрацията в парламента или в общинските съвети. .Пък камо ли представена по твоя начин.Тази тема е много тънък лед и трябва много деликатно(хитро) да се подходи за да срещнеш разбиране и осъзнаване.Именно защото кастрацията има повече негативи от физиологична гледна точка от колкото позитиви от етична.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#164 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 08:21 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 November 2010 - 06:59 PM, написа:

-Sasho- , защо не вземете да прочете всичко, което съм написала, да се огледате и тогава да говорите глупостите, които изтърсихте !!! НЯМА ДА ПОВТАРЯМ ПОСТОВЕ САМО ЗАЩОТО НЕ ЧЕТЕТЕ ИЛИ ЧЕТЕТЕ ТОВА, КОЕТО ВИ Е УДОБНО !!! Огледайте се и тогава ми пишете високопарни постове за това кой какво трябвало да прави, какво да пише и какви мнения да защитава. Аман от хора, които четат по диагонал!!!!!

Незнам как се чете по диагонал.Чета ред по ред.Знам само,че както и да се върти човек,задникът ще му бъде все отзад.За справки аватара ви.
"Простотията е обиколила света,още преди разумът да е успял да си обуе гащите!!!" :rc_036:

#165 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 08:24 PM

Показване на мнениетоalexy, в 17 November 2010 - 07:22 PM, написа:

Ти си хванала от "онова" време и мисля си спомняш какво значи,някой си чиновник или милиционер да решава вместо теб,за твоето семейство,за твоето куче,за това дали ще работиш или не и за почти всичко.Затова в момента у нас е такава лудница и никой не се съобразява с нищо защото хората жадуват за това да вземат сами решения ,хората жадуват за право на избор.Няма как,хората да вземат думите ти на сериозно,не защото говориш глупости,напротив,а заради изказа и начина по който реално обиждаш тези срещу чиито действия се бориш.Сякаш те не са хора и нямат право на глас и желания.

:ba_025:

#166 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 November 2010 - 08:40 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 17 November 2010 - 07:26 PM, написа:

Незнам как се чете по диагонал.Чета ред по ред.Знам само,че както и да се върти човек,задникът ще му бъде все отзад.За справки аватара ви.
"Простотията е обиколила света,още преди разумът да е успял да си обуе гащите!!!" :rc_036:

Вие сте пример за това как се чете по диагонал. Очевидно простотията е успяла да посети и Вас. :rc_036:

alexy, мисля, че ти си наясно какво имам предвид под "задължителна кастрация" и това няма общо с обясненията ти сега. Няма да се връщам назад, все пак мисля, че с теб се разбрахме за същността.
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 09:40 PM

:rc_036:

Показване на мнениетоDessyD, в 17 November 2010 - 07:45 PM, написа:

Показване на мнението-Sasho-, в 17 November 2010 - 07:26 PM, написа:

Вие сте пример за това как се чете по диагонал. Очевидно простотията е успяла да посети и Вас. :rc_036:

Благодаря ви от сърце!!
Простотия е да нямаш право на избор! :rc_036:

#168 Потребителят е офлайн   v_antonova1986 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 09:47 PM

Кастрирането е нещо, което не бих причинила на моя приятел и любимец. Обаче това което то прави когато е без надзор също не е за препоръчване. Истината е някъде по средата. Ако някой ни кастрира нас за да ни контролира популацията също е много гадно. Не мисля, че хората трябва да си играят на Господ.

#169 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2010 - 10:40 PM

Показване на мнениетоv_antonova1986, в 17 November 2010 - 10:52 AM, написа:

Кастрирането е нещо, което не бих причинила на моя приятел и любимец. Обаче това което то прави когато е без надзор също не е за препоръчване. Истината е някъде по средата. Ако някой ни кастрира нас за да ни контролира популацията също е много гадно. Не мисля, че хората трябва да си играят на Господ.

Казах го няколко пъти вече - човекът си е поиграл на Господ, изменяйки един вид до неузнаваемост.
Когато промениш нещо, трябва да поемеш и отговорността за него, а не да вдигнеш рамене с репликата "няма да се намесвам в делата на природата", защото тази "природа" отдавна не съществува в първоначалния си вид. Регулирането на кучешката популация зависи само и единствено от човека! Ако някой тръгне да кастрира вълците в гората, тогава ми говорете за природа.
Да повторя нещо, което също казах по-нагоре - липсва ни по-добър метод на регулация от кастрацията. Но спокойно, генното инженерство ще пипне и там рано или късно и проблемът ще бъде решен.

Инак навременната кастрация на някои представители на човечеството би се отразило много позитивно върху генния фонд...

Третото дъвкано и предъвквано - никой никого не може да задължи да си кастрира животното. Може да се въведат по-високи данъци за некастрирани, тъй като това предполага развъждане и печалба; високи глоби за свободно разхождащи се кучета, което ще накара "стопаните" да се позамислят и т.н. - другите варианти ги оставям на въображението. В 21ви век никой няма да ходи да гърми песовете, просто ще бръкне в джоба на стопанина...хем пари за бюджета, хем решен проблем.

#170 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 November 2010 - 10:53 PM

Цял спор за два ташака и една матка. Е извинете, но е така. Ся иди кажи на бат бойко, че трябва си кастрира неговите кучета макар те да са родословни, но нали не всички се ползват за разплод и чуй какво ще ти каже.

Дайте си почивка малко.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#171 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 November 2010 - 11:21 PM

Абе, не мога да разбера, защо все бъркате нещата между развъдните групи и безхаберните и безотговорни хора?!? Породните екземпляри се развъждат по правила. Който не иска да ги спазва - значи не му пука нито за топките, нито за матката, нито за кучетата. Всички, които отказват по една или друга причина да се съобразят с тези правила - на развъждане, на отглеждане, на отговорност спрямо обществото - не може да ги оставяш да избират, защото те по презумция са решили да не спазват нито правила, нито закони, нито да имат отговорност. А всеки "кеф" си има цена. Искаш кучето ти да е некастрирано - ще си плащаш толкова колкото развъдниците и ще спазваш правилата да не го развъждаш извън правилата. Като си безхаберен и безотговорен - няма да те питам дали искаш да ти кастрират кучето - то просто би трябвало задължително да се кастрира, защото ти явно не можеш да осигуриш спокойствие на останалите. Толкова ли е сложно за проумяване?! Къде е Бойко, Пройко и прочее. Бат' ти Бойко си има развъдник, какво точно искаш да кастрира той?! Ако имаш претенции, че клубовете не си вършат работа - добре, посочи какво според теб трябва да се промени, защото и аз посочих моите забележки, ама не четете. Хващате само думичката "задължително", а другото го оставяте да виси във въздуха. Как ще схванете концепцията като не четете всичко. Колко пъти да ви напиша - върнете се и ЧЕТЕТЕ.
User's Signature

#172 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 November 2010 - 11:50 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 November 2010 - 10:26 PM, написа:

Абе, не мога да разбера, защо все бъркате нещата между развъдните групи и безхаберните и безотговорни хора?!? Породните екземпляри се развъждат по правила. Който не иска да ги спазва - значи не му пука нито за топките, нито за матката, нито за кучетата. Всички, които отказват по една или друга причина да се съобразят с тези правила - на развъждане, на отглеждане, на отговорност спрямо обществото - не може да ги оставяш да избират, защото те по презумция са решили да не спазват нито правила, нито закони, нито да имат отговорност. А всеки "кеф" си има цена. Искаш кучето ти да е некастрирано - ще си плащаш толкова колкото развъдниците и ще спазваш правилата да не го развъждаш извън правилата. Като си безхаберен и безотговорен - няма да те питам дали искаш да ти кастрират кучето - то просто би трябвало задължително да се кастрира, защото ти явно не можеш да осигуриш спокойствие на останалите. Толкова ли е сложно за проумяване?! Къде е Бойко, Пройко и прочее. Бат' ти Бойко си има развъдник, какво точно искаш да кастрира той?! Ако имаш претенции, че клубовете не си вършат работа - добре, посочи какво според теб трябва да се промени, защото и аз посочих моите забележки, ама не четете. Хващате само думичката "задължително", а другото го оставяте да виси във въздуха. Как ще схванете концепцията като не четете всичко. Колко пъти да ви напиша - върнете се и ЧЕТЕТЕ.

Сопри бе жено сопри, че ти каем два лафа!
Кво съм казал за развъдниците нищо против. Едни го правят за пари други го правят за страст трети не знам за какво, но квто да си говорим. Големият процент си остава за кеша! Сега някой по на долу може да пропее песента на кинологията, че таквиз ониз било тва тук така и онака. Па после те пазели породата и т.н. Евалла на всекиму на никой паницата нямам намерение да бъркам с лъжицата! Но едно ми е интересно ти като заклета фенка как слагаш нас тези, които сме против под общ знаменател "неотговорни кучкари" ? Хааа? Че ква си ти баба ванга да ми четеш мислите? То и тя не можеше ама айде това е друга тема? И кво като кучето ми има топки ще плащам колкото развъдниците? Че аз да не развъждам? Или като платя ще придобия право да го правя?

Много обичаш да казваш на хората да не четат по диагонал. Сега аз ще ти кажа стига си писала по диагонали и вертикали.

АААА да се върна назад. Ми да се върна ама колко да се върна? То отпред като смърди отзад кво ше е ?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#173 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2010 - 12:12 AM

Показване на мнениетоMeto, в 17 November 2010 - 10:55 PM, написа:

И кво като кучето ми има топки ще плащам колкото развъдниците? Че аз да не развъждам? Или като платя ще придобия право да го правя?

Много обичаш да казваш на хората да не четат по диагонал. Сега аз ще ти кажа стига си писала по диагонали и вертикали.

АААА да се върна назад. Ми да се върна ама колко да се върна? То отпред като смърди отзад кво ше е ?

Ми то така е най-лесно - нищо не ни интересува, никакви правила, ама искаме свобода на избора. Супер! Страхотно! Нямам думи! Не ми трябва да съм Ванга, че да разбера как ти светят разни думички в съзнанието и не можеш да ги подредиш. Ми разбира се, че ще си плащаш. Щом като аз си плащам за това кучетата ми да не са кастрирани, защо ти да си по-облагодетлестван от мен?!?! Кое е онова нещо, което те прави по-привилегирован?! Значи аз мога да спазвам правила и да си плащам, но ти не можеш?! Ми като не става за развъждане - няма да го развъждаш! Къде е драмата?! Като искаш да си стои некастрирано ще си плащаш точно за това за да покажеш, че ти си отговорния, така както аз си плащам за отговорността, която съм поела за моите развъдни кучета. Нали сте за това всички да имаме равни права ?! Ми нека и в задълженията и отговорностите да сме равни! Забравяте, че кучето е въпрос не на необходимост, а наше лично желание и след като не се справяме с отговорността да не пречим на останалите с нашето лично желание - ми ще си носим последствията и ще ги кастрираме! Откъде накъде аз ще плащам за твоето право на избор?! Кой си ти и защо трябва да знам, че си отговорен след като искаш да имаш само права, но не и задължения?! За държавата ти си отговорен когато си плащаш данъците и не нарушаваш обществения ред. Принципът е същия. Толкова ли е трудно за разбиране?!
User's Signature

#174 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2010 - 12:22 AM

Ти за какво плащаш такса развъдник? (впрочем имали такава?), тва че мъжкото ти куче има ташаци или за това, че създаваш поколения от него? За мен ти си плямпало на сляпо във форум, което се опитва да се покаже във вишша светлина и съди останалите хора, които изказват мнение против нейните. Че и знаеш кое подреждам и кое не? Ай сиктир бе майна! Верно ли? Смях!
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2010 - 12:27 AM

Въобще не ме вълнува какво си мислиш за мен! И да - плащам си. Всяка година плащам членска такса и общинска такса. Плащам си всичко, което хрумне на федерация и клуб за да имам право да се занимавам с хобито си! Щом като аз си плащам ежегодно поне три пъти повече от онзи, който просто иска да си държи кучето некастрирано, значи и той трябва да си плати поне колкото мен. На това му се казва равни права и равни задължения даже и в Момчилград го знаят.
User's Signature

#176 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2010 - 12:30 AM

Кое му е равното? Между развъждане и некастриране? Ама ти сериозни си се сдухала. За твое инфо аз даже и не съм ги чипирал и такси не им плащам ходи ме порти. Дреме ми на некастрираната материя!
User's Signature

#177 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2010 - 12:32 AM

Ами да сдухвам се като намеря поредните "плодове" на "любимците" на такива като теб изоставени до някое дърво или кош за боклук! За такива права изобщо не ща да чуя. А това, че не плащаш за нищо е поредното доказателство колко си отговорен и за какво изобщо иде реч. То просто доказва моята теза.

п.п. - да ти обясня - равното между некастриране и развъждане се нарича равни задължения да спазваме правилата - ти да не развъждаш, а аз да развъждам по правилата. Има родословни мъжки кучета, които правят само по веднъж в живота си поколение, да не би да ги кастрират?! Не, хората си плащат таксите като попове и си ги държат с надеждата да им се обади някой с женско куче. Това пак е поемане на задължението да не го пускаш да запложда извън правилата.
User's Signature

#178 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 12:41 AM

Абе, не мога да разбера, защо все бъркате нещата между развъдните групи и безхаберните и безотговорни хора?!? Породните екземпляри се развъждат по правила.

Ваши мнения четени по диагонал:
"А за да използваме нещо съвсем реално - виж, например, в клубовете колко от кучетата, регистрирани в тях влизат в развъждане.
Ще останеш суперизненадан, че това са повече от 50%. Просто всеки, който има родословно куче чувства необходимост да го
заплоди поне веднъж, която е подкрепена от заветното слово "Хубаво е да роди". След това, обаче, липсват другите подробности - защо, с каква цел и пречее. Всичко се изчерпва с отговора "Искам го ... искам да си имам бебе от него/нея .... ами така трябва защото има полова система или свръхнагон." Ама какво ще стане когато се пръкнат 10 парчета .... ами .... улицата е близо, важното е да не ме влудяват у дома."

"В живота си съм имала само едно куче, на което съм "вменявала" човешки качества и емоции и това не беше най-доброто за кучето.
Затова най-сърдечно ви препоръчвам да престанете да свързвате собствените си топки/матка с тези на кучето ви. Колкото по-малко обвързвате собствените си емоции спрямо кастрацията с тези на кучето спрямо нея, толкова по-бързо ще стигнете до логичното решение."

"Кастрацията засяга всичи неподлежащи на развъждане. Какво значение има колко живеят статистически. Досега никой не ми е показал доказателство,
че кастрацията е намалила живота на куче, породно или безпородно."

#179 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2010 - 01:02 AM

Показване на мнението-Sasho-, в 17 November 2010 - 11:46 PM, написа:

Абе, не мога да разбера, защо все бъркате нещата между развъдните групи и безхаберните и безотговорни хора?!? Породните екземпляри се развъждат по правила.

Ваши мнения четени по диагонал:
"А за да използваме нещо съвсем реално - виж, например, в клубовете колко от кучетата, регистрирани в тях влизат в развъждане.
Ще останеш суперизненадан, че това са повече от 50%. Просто всеки, който има родословно куче чувства необходимост да го
заплоди поне веднъж, която е подкрепена от заветното слово "Хубаво е да роди". След това, обаче, липсват другите подробности - защо, с каква цел и пречее. Всичко се изчерпва с отговора "Искам го ... искам да си имам бебе от него/нея .... ами така трябва защото има полова система или свръхнагон." Ама какво ще стане когато се пръкнат 10 парчета .... ами .... улицата е близо, важното е да не ме влудяват у дома."

"В живота си съм имала само едно куче, на което съм "вменявала" човешки качества и емоции и това не беше най-доброто за кучето.
Затова най-сърдечно ви препоръчвам да престанете да свързвате собствените си топки/матка с тези на кучето ви. Колкото по-малко обвързвате собствените си емоции спрямо кастрацията с тези на кучето спрямо нея, толкова по-бързо ще стигнете до логичното решение."

"Кастрацията засяга всичи неподлежащи на развъждане. Какво значение има колко живеят статистически. Досега никой не ми е показал доказателство,
че кастрацията е намалила живота на куче, породно или безпородно."

И?
Какво точно искате да обяснявам отново, защото на това точно му се казва изваждане на израз от контекста? Кое е недообяснено в хода на дискусията?!? Ето, казах Ви, че сте пример по отношение на четенето по диагонал. :tb_195:
Каквото и да е ще го дообяснявам утре, все пак някои от нас работят през деня. :rc_036:
User's Signature

#180 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 November 2010 - 10:01 AM

ето ,примерно аз съм против всеки който има клубно женско куче ,да регистрира развъдник.,и да създава потомства..за това трябва да се иска образование-вет.медицина или кинология..защото всеки имащ женско клубно куче,става развъдчик..такива "развъдници " трябва да плащат по висока такса от всички...обаче никой не ме пита,и ако това се приеме-ще има вой до небето..схванахте ли връзката..ако не-проблемът не е мой

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни