Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#201 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2010 - 09:31 PM

Показване на мнениетоDamond, в 18 November 2010 - 05:41 PM, написа:

От непрекъснати раждания - възпаления, усложнения и прочие.
От изхвърляне на новородените, преди да са отбити - мастит, виждала съм го с очите си неведнъж.
Приемаш ли го или трябва да се заровя в медицински справочници и да дам библиография? Щото не ми е проблем :)

Приемам , ама приемам за непрекъснатите раждания и евентуалните усложнения от това.Ама нали не можем да приемаме тезата, че по презумция всички са виновни и ще си заплождат кучетата на всяко разгонване. Има доста такива не споря но заради тях не може всички да лягат под ножа.Не трябва всички и всичко да се слага под общ знаменател и да се изхожда само от една теза.И не трябва да се убеждават хората ,че трябва да си кастрират кучетата защото евентуално може еди какво си да се случи.Просто защото не всички са прости и няма да ти повярват. А и по тази логика колко други органи могат да се премахнат за да не се появят усложнения.Несериозно е. Затова трябва да има избор обезпечен с права и задължения .

п.п.Кастрацията като превенция за здравето ми звучи като да вземаш превантивно мерки срещу евентуален апокалипсис. :ab_041:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#202 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 09:52 PM

Ако погледнеш по-напред в темата, може да видиш и причината за твърдата ми позиция.
Кучето ми беше женско, некастрирано и никога нераждало. Умря на 15 години от пиометра. Ако я бях кастрирала, можеше да поживее още малко или поне нямаше да си отиде така мъчително...

#203 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 November 2010 - 10:33 PM

Както разбирам,въпросът не е за кастриране по здравословни причини а,за поголовно и на всички /мале,мале стигнааме геноцид/.Дано да греша
.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#204 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 11:06 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 18 November 2010 - 06:29 PM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 18 November 2010 - 11:59 AM, написа:

Затова когато обяснявах, че вместо да ми искат такси за всякакви глупости в тази федерация (а предполагам, че положението и в другите е такова) и да правят по 100 САСІВ-а да си оправят контрола по развъждането. Затова писах - да кажат с колко женски кучета има право да работи един развъдник. Да приемат колко пъти се допуска да се заплоди и роди едно женско куче и колко пъти в годината да запложда мъжко куче. Като ще работят с кучета в съсобственост - кой за какво е отговорен в тази съсобственост. За да се знае после кого да плюем и кого да наказваме. Да дефинират какво знами "професионално" и "хоби"-развъждане, а не всеки да си го тълкува както му дойде добре. Като обясняват на някого, че има родословно куче, да му обяснят и какво следва от това, а не "Хубаво е да роди". Такова нещо няма! Да им правят семинари, обучения и прочее, за да знае всеки с такова родословно куче какви рискове и задължения поема. Знаеш ли колко хора ще предпочетат да не си усложняват живота? Ами поне половината ще решат да си кастрират сами родословните животни. Като ще ми защитават правата да го направят реално, а не да ми говорят как творят кинология.

Айде спри се ,бе жена.Ти като се разприказваш си като ЛУД С КАРТЕЧНИЦА.Сега подпука и федерациите!
Ти от какво си доволна?Моля те,спри да кастрираш родословните кучета.Тази твоя теза НЕ СЕ ПРИЕМА.
"Като обясняват на някого, че има родословно куче, да му обяснят и какво следва от това, а не "Хубаво е да роди".
Такова нещо няма!!!"-
сама си отговарящ ТАКОВА НЕЩО НЯМА
"Знаеш ли колко хора ще предпочетат да не си усложняват живота? Ами поне половината ще решат да си кастрират
сами родословните животни"-Коя сте вие,че да казвате кой как ще предпочете да си усложнява живота.
Извинявайте,да сте чували какво е това "ТОКСИЧЕН ЧОВЕК"Май,че всичко ви пречи.

grigo009 Валерян все още не употребявам,но ако закъсам ще се възползвам.Благодаря!!
Е,как не си дорасла да махаш топките на ротвайлерите!!Даже умуваш кой от двата да избереш да....!
Е,нали в Италия е било модерно,"позитивно" кво се чудите,кръцкайте и на двамата "гадове"Те ще бъдат щасливи!.
"И Моля те следващият път не ми кради тактиката с емоционалните взривове и изперквания..."Тази тактика има следната логика-"Нищо не разбирам какво ми говориш,но ми харесва стила ти на писане"
Не съм крадец,само ползвам тактиката ви!! :ab_041:

Напротив..,Толко съм дорасла,че нямаш идея колко?! :re_037:
Но ,ако имаш нужда Винаги съм на разположение да помогна....За Валериана става на въпрос.. :md_064: :ab_041:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#205 Потребителят е офлайн   dki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 11:27 PM

Хм! И на мен ми направи впечатление, че предимно жени виждаме или си мислим, според мъжете, че виждаме ползите от кастрацията. :dh_188: Ама пък и това да те гледат като треснати с мокър парцал като им кажеш, че си си кастрирал родословното куче( а колко пари си можел да изкараш), си е направо невероятно изживяване. Да не говорим, че зад гърба ни си шушукат колко сме жестоки. Ооо, ами : Горкото, сега си няма пол...А тя-женско кученце, макар и кастрирана, харесва повече мъжките кучета. Съжалявам, но по невнимание съм писала от профила на дъщеря ми. Това е само мое мнение. Desi_H
User's Signature

Качена снимка

#206 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 November 2010 - 11:32 PM

Показване на мнениетоDamond, в 18 November 2010 - 08:57 PM, написа:

Ако погледнеш по-напред в темата, може да видиш и причината за твърдата ми позиция.
Кучето ми беше женско, некастрирано и никога нераждало. Умря на 15 години от пиометра. Ако я бях кастрирала, можеше да поживее още малко или поне нямаше да си отиде така мъчително...

ами принципно 15 години живот са много дори за напълно здраво куче..дали от пиометра или от нещо друго-възрастните индивиди от всеки вид си умират..
значи почваме и режем за здраве..гласните струни -против рак,а и няма да дразни комшиите,стомаха -прревантивно срещу гастрит,бъбреците ги вадим -за да няма камъни и нефрит,далака за да не се уморява,бръснем до голо да няма бълхи,вадим зъбите-превантивно да не счупуи някой ...ай стига глупости

#207 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 November 2010 - 12:00 AM

Показване на мнениетоnavar, в 17 November 2010 - 07:10 AM, написа:

пак ще го напиша-природата си знае работата..

и тъй ктао съм привърженик първо на природните закони,смятам че след като природата е създала животните с полова система -трябва да са си с такава,докато не се появят проблеми.

Природата не е създала домашните животни като такива.Създали са ги хората.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#208 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 November 2010 - 12:18 AM

Показване на мнениетоagalina, в 18 November 2010 - 11:05 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 17 November 2010 - 07:10 AM, написа:

пак ще го напиша-природата си знае работата..

и тъй ктао съм привърженик първо на природните закони,смятам че след като природата е създала животните с полова система -трябва да са си с такава,докато не се появят проблеми.

или хората мислят само така?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#209 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 November 2010 - 12:21 AM

Човекът е създал пластмасата, стола, прозореца, писалката... Животните със сигурност не са негово дело.
Негово дело са модификациите на животните, за да му служат - по-силни, по-красиви, по-ефективни. Модификация е и одомашняването и създавнето на нови видове и породи.
Няма нещо, до което да не се е докоснал и да не го е променил.
Мисля че тук спора е до колко има право да променя, защо иска да променя и има ли от това някаква полза. И тази полза за кого е?
Иска ли човекът да носи отговорността за промените, настъпили след тези негови модификации и да предприема съответните действия за да оправя проблемите възникнали от това. Тези нови промени и проблеми се решават с още нови и нови намеси, които съвсем объркват нещата или просто тряба човека да разбере, че греши някъде съвсем в началото.
Създадоха царевица, която не може да се възпроизвежда, за да трявба да си купиш семена отново и отново. Може да създадат и животни, които се раждат стерилни.
А ти Навар, къде намери твоите ротове - порода, която харесваш? Хвана си ги в някоя гора и си ги опитоми ли?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#210 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 12:27 AM

Показване на мнениетоagalina, в 18 November 2010 - 09:05 PM, написа:

Точно така . А кой е създал хората?Няма измъкване от природата.Колкото и да въртим и сучим,все до нея се стига.Ам как иначе нали всички и всичко от нея идва.Колкото и да се самокритикуваме и бичуваме ,че едва ли не унищожаваме нея и нейните твари,смело мога да заявя,че това е пълна глупост.Това е твърдение на параноичната част от общото човешко съзнание.Ние нищо не унищожаваме просто допринасяме за преминаването на енергията(материята) от един вид в друг.Колкото и да се опитват разни хорица да ни обеждават ,че ще допринесем за унищожението на планетата,мога спокойно да им кажа да идат да се гръмнат някаде с тези наивни страхове.Това са пълни измишльотини които се използват за корисни цели. Опа отплеснах се от темата.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#211 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 November 2010 - 01:15 AM

Показване на мнението-Sasho-, в 18 November 2010 - 07:29 PM, написа:

Айде спри се ,бе жена.Ти като се разприказваш си като ЛУД С КАРТЕЧНИЦА.Сега подпука и федерациите!
Ти от какво си доволна?Моля те,спри да кастрираш родословните кучета.Тази твоя теза НЕ СЕ ПРИЕМА.
"Като обясняват на някого, че има родословно куче, да му обяснят и какво следва от това, а не "Хубаво е да роди".
Такова нещо няма!!!"-
сама си отговарящ ТАКОВА НЕЩО НЯМА
"Знаеш ли колко хора ще предпочетат да не си усложняват живота? Ами поне половината ще решат да си кастрират
сами родословните животни"-Коя сте вие,че да казвате кой как ще предпочете да си усложнява живота.
Извинявайте,да сте чували какво е това "ТОКСИЧЕН ЧОВЕК"Май,че всичко ви пречи.

Горкият , ....Аз като ти казвам, че не можеш да четеш, ти не ми вярваш. С всеки пост се омазваш, та чак ....не е за вярване! Научи се да четеш, бе човек. Това не са само наредени буквички, които познаваш. Това са изречения, които имат определен смисъл. Като се научиш да вникваш в смисъла на изреченията, като погледнеш по-надалеч от носа си тогава започвай да пишеш. Рано ти е още да пишеш, първо трябва да се научиш да четеш и разбираш какво ти пишат другите. А относно това коя съм аз та да казвам - ами аз съм една от онези, на които не им е все едно дали ще виждат всеки ден размазани, изхвърлени, пребити и осакатени животни около дома си, една от онези, които се опитват да поправят глупостите на хора като теб. Така, че имам теоретичната и практическата възможност да знам за какво говоря. Аз съм една от онези, които не искат да са под общ знаменател с псевдоразвъдчици, с безхаберници и безотговорници и да плащам наравно с тях физически, емоционално и фактически финансово. Затова имам мнение.

Цитат

Извинявай DessyD,но твоето е по-скоро вик на отчаяние,та Вие /развъдчиците/ не може да се справите с непозволеното развъждане от "развъдчици".А викате,по кварталните скачки /това не значи че,ги одобрявам/.Аз,не виждам разлика м/у двете.Самите федерации се правят на ощипани,а,те точно трябва да въведат правилата и да следят за стриктното им спазване.Съжалявам но,не съм съгласен с теб.Не може да наказваш някой че не е породист с кастриране пр условие че стопанина си го пази .А,псевдородистият,отхвърлен за разплод , да се разхожда като полова шпага из квартала.

John, според теб какво трябва да се направи за да се променят нещата в една организация?! Може би всички нейни членове да си мълчат и да изпълняват само, така ли?! Как според теб се променят позиции? С мълчание ли?! Понеже сам казваш, че не си прегледал темата, айде и ти да вземеш да я прегледаш, защото съм пояснила и какво предлагам и то няма нищо общо с това, което си схванал, то е свързано точно с изравняването между породни и непородни. Свързано е точно с еднаквото поемане на отговорност и санкционирането на безотговорността - при едните от държавата, при другите от организациите, в които членуват. За целта всички контролиращи страни трябва да си оправят регламентите, правилата и санкциите. Прочетете и дано го разберете. След като аз ще си плащам за потенциалната отговорност един път на държава и един път на организация, значи и тези с непородните екземпляри, които искат да имат моите права, е редно да поемат същите задължения като моите - като правила и като финансови средства.

Как да не се ядосва човек, след като се налага по 50 пъти да пише едно и също нещо!!! Защо alexy, navar, agalina; bushkata, grigo009 ме разбраха, а вие не можете ?! Ами защото са наясно за какво говоря. Може да не са съгласни с всичко, но не ми се налага да обяснявам постоянно. Айде се стегнете и недейте да пишете глупости от рода какво съм искала да кажа! Досега никой не ми е предложил достатъчно основателен аргумент против това, което съм написала. "Природата" не е основателен аргумент за проблем създаден от човека.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#212 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 19 November 2010 - 10:07 AM

Бушка,не съм ги хванал в гората..но ги върнах там

#213 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 November 2010 - 01:32 PM

DessyD,Не съм искал да те засегна или да омаловажа това което,правиш.Просто изразих мнение което,колкото и да не ти харесва, описва цялата ситуация.А,тя е :отказ за справяне с проблема <квартален развъдчик> т.е. Тези кученца "пет клас" да се кастрират задължително.И другото,промяната на мисленето.Това може да стане след обучение на бъдещият собственик.Когато разбере какво значи качествено поколение и какви грижи са това.Но,както написах преди това е до възпитание и манталитет,само ще добавя и знания.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#214 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 03:00 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 19 November 2010 - 12:20 AM, написа:

Горкият , ....Аз като ти казвам, че не можеш да четеш, ти не ми вярваш. С всеки пост се омазваш, та чак ....не е за вярване! Научи се да четеш, бе човек. Това не са само наредени буквички, които познаваш. Това са изречения, които имат определен смисъл. Като се научиш да вникваш в смисъла на изреченията, като погледнеш по-надалеч от носа си тогава започвай да пишеш. Рано ти е още да пишеш, първо трябва да се научиш да четеш и разбираш какво ти пишат другите. А относно това коя съм аз та да казвам - ами аз съм една от онези, на които не им е все едно дали ще виждат всеки ден размазани, изхвърлени, пребити и осакатени животни около дома си, една от онези, които се опитват да поправят глупостите на хора като теб. Така, че имам теоретичната и практическата възможност да знам за какво говоря. Аз съм една от онези, които не искат да са под общ знаменател с псевдоразвъдчици, с безхаберници и безотговорници и да плащам наравно с тях физически, емоционално и фактически финансово. Затова имам мнение.

Уф,верно бе!!Да,но е важно,че съм схванал смисъла на твойта теза ЗАДАЛЖИТЕЛНА КАСТРАЦИЯ по твой избор или.... пак не улучих.
Само едно сериозно уточнение:Каква"глупост съм направил"/която естествено вие поправяте/,за да има бездомни,изхвърлени и размазани и т.н
Кой мой израз те навежда на мисълта, че аз съм от тези хора, които "развъждат" и ги хвърлят на улицата? Не, не съм от тях и не смятам да бъда! Имам отговорност!
Искала си да се разграничиш! Ами разграничи се като направиш твоя развъдник като кенелите в Европа - с хубави клетки, отделения за бебета и въобще хубави условия за кучетата!
Разграничи се като направиш частен собствен приют на който от вътрешната страна на входа да пише "ние се грижим за тях, благодарение на вашите дарения". Като дойде човек и дари някаква сума(естествено разписваш поне 5 листа с името си, телефон, адрес и имейл) след това му прати линк с отчета на приюта ти за изминалата година за да види човека неговите пари в общия списък! И му пожелай Весела Коледа две години подред!
Ето ВИЖ има хиляди такива, а за България има супер информация с червени букви. Четеш ли?
Като се разграничиш по този гореописан начин и това не върши работа да ("поправиш мойте глупости") тогава мога да се замисля върху това което предлагаш сега!
Да ама ти си избрала лесния вариант, от вкъщи пред компютъра да накараш всички да си кастрират домашните любимци! Това го няма никъде "борецо", а и не е сериозно и твоите ляляници и доводи не могат да ме убедят!
Сега да не ми кажеш - ми направи го ти- не аз, а ти си го приела за свой приотет и поле за изява, ами направи го както го правят хората - действат!
До тогава ако обичаш не ми казвай дали да си кастрирам кучетата или не! Това е единствено и само мой избор!
И не забравяй "борецо", че всичко което съпътства живота ни е отражение на това което сме и .........видя ли червения надпис.....
Добросърдечно ти пожелавам приятна събота и неделя! :smile:

#215 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 03:05 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 18 November 2010 - 10:11 PM, написа:

Напротив..,Толко съм дорасла,че нямаш идея колко?! :re_037:
Но ,ако имаш нужда Винаги съм на разположение да помогна....За Валериана става на въпрос.. :md_064: :ab_041:

Това е хубаво,че се чуствате дорасли за такава крачка,НО човек расте,докато има желание и мотивация.Надявам се,че растежа ви няма да спре, след като кастрирате вашите любими ротвайлери.Притеснявам се да не решите,че това е вашето най-върховно постижение в живота ви! Все пак ето,че имаме някаква допирна точка-относно валериана де!! :af_089:

#216 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 November 2010 - 04:31 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 19 November 2010 - 02:05 PM, написа:

Уф,верно бе!!Да,но е важно,че съм схванал смисъла на твойта теза ЗАДАЛЖИТЕЛНА КАСТРАЦИЯ по твой избор или.... пак не улучих.
Само едно сериозно уточнение:Каква"глупост съм направил"/която естествено вие поправяте/,за да има бездомни,изхвърлени и размазани и т.н
Кой мой израз те навежда на мисълта, че аз съм от тези хора, които "развъждат" и ги хвърлят на улицата? Не, не съм от тях и не смятам да бъда! Имам отговорност!
Искала си да се разграничиш! Ами разграничи се като направиш твоя развъдник като кенелите в Европа - с хубави клетки, отделения за бебета и въобще хубави условия за кучетата!
Разграничи се като направиш частен собствен приют на който от вътрешната страна на входа да пише "ние се грижим за тях, благодарение на вашите дарения". Като дойде човек и дари някаква сума(естествено разписваш поне 5 листа с името си, телефон, адрес и имейл) след това му прати линк с отчета на приюта ти за изминалата година за да види човека неговите пари в общия списък! И му пожелай Весела Коледа две години подред!
Ето ВИЖ има хиляди такива, а за България има супер информация с червени букви. Четеш ли?
Като се разграничиш по този гореописан начин и това не върши работа да ("поправиш мойте глупости") тогава мога да се замисля върху това което предлагаш сега!
Да ама ти си избрала лесния вариант, от вкъщи пред компютъра да накараш всички да си кастрират домашните любимци! Това го няма никъде "борецо", а и не е сериозно и твоите ляляници и доводи не могат да ме убедят!
Сега да не ми кажеш - ми направи го ти- не аз, а ти си го приела за свой приотет и поле за изява, ами направи го както го правят хората - действат!
До тогава ако обичаш не ми казвай дали да си кастрирам кучетата или не! Това е единствено и само мой избор!
И не забравяй "борецо", че всичко което съпътства живота ни е отражение на това което сме и .........видя ли червения надпис.....

:tb_195: Мдаа, поредната доза глупости ..... ако схващаше написаното щеше да си спестиш много от всички тези "бисери". Проблемът е, че отказваш да схванеш, защото по презумция си приел, че аз казвам нещо, което ти си мислиш. Съжалявам ако си се засегнал на лична основа! Ще ти поясня - имам предвид, че такъв тип разсъждания като твоите само подкрепят моментното статукво. Това, което ти си мислиш, че защитаваш като форма на "право" вече съществува от години и то не работи, напротив, способства и съдейства за настоящата ситуация, която на практика е патова и не прекъсва порочната връзка домашно куче-бездомно куче-свръхпопулация. Отказвам да осигурявам права на "някого" до безкрай и да няма ефект. Отказвам да вярвам в отговорност заради нечие себеусещане и без какъвто и да е контрол. Много обичам да ме титулуват "борец" ... ще се пръсна от смях просто ..... не се притеснявай, не съм и няма да бъда, просто считам, че когато става дума за създаване на ред, обслужващ спокойствието на обществото, кардиналността не е нелогична и ще използвам позволените средства, сиреч правото на мнение и неговото разгласяване за да кажа какво мисля. В случая като се замисля това е интернет-форум и май няма друг начин, освен да го напиша от компютъра, ако става по друг начин - моля, сподели, че да избегнем "лесния вариант" както ти се изразяваш! И да ти обясня още веднъж (защото явно не си разбрал) - приоритет са ми породните кучета и в частност моите и в това направление правя повече от достатъчно и тези, които ги засяга моята работа са съвсем наясно с това, но това не означава, че мразя безпородните или ги подминавам когато имат нужда от помощ. Правя точно толкова, колкото мога, нито по-малко, нито повече и не се правя на Господ, но няма и да престана да защитавам тезата, че трябва да намалее популацията им, а безстопанствената да изчезне, но не като я избиваме. Тя не може да се ликвидира, чисто практически не е възможно, не се страхувайте. За пореден път ти обяснявам - като искаш моите права, ще поемеш и моите задължения и толкова с "правото на избор", иначе не виждам смисъл аз да ти осигурявам права, а ти да ми създаваш проблеми. Хайде засегни се сега пак лично! А най-обичам да вярвам в отговорността на някого заради честната му дума и лично възприемане. Ей това никъде го няма, опитай се да го вденеш. Има само и единствено контрол, в това число и върху правата, които имаме, понеже и защото обществото и неговото общо благо налагат да нямаме всякакви права, не само по отношение на кучетата ни. Мога и с червено да ти го напиша, ако ще ти е по-лесно. Пий си валериана и приятна събота и неделя и на теб! :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#217 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 19 November 2010 - 06:47 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 19 November 2010 - 03:36 PM, написа:

:tb_195: Мдаа, поредната доза глупости ..... ако схващаше написаното щеше да си спестиш много от всички тези "бисери". Проблемът е, че отказваш да схванеш, защото по презумция си приел, че аз казвам нещо, което ти си мислиш. Съжалявам ако си се засегнал на лична основа! Ще ти поясня - имам предвид, че такъв тип разсъждания като твоите само подкрепят моментното статукво. Това, което ти си мислиш, че защитаваш като форма на "право" вече съществува от години и то не работи, напротив, способства и съдейства за настоящата ситуация, която на практика е патова и не прекъсва порочната връзка домашно куче-бездомно куче-свръхпопулация. Отказвам да осигурявам права на "някого" до безкрай и да няма ефект. Отказвам да вярвам в отговорност заради нечие себеусещане и без какъвто и да е контрол. Много обичам да ме титулуват "борец" ... ще се пръсна от смях просто ..... не се притеснявай, не съм и няма да бъда, просто считам, че когато става дума за създаване на ред, обслужващ спокойствието на обществото, кардиналността не е нелогична и ще използвам позволените средства, сиреч правото на мнение и неговото разгласяване за да кажа какво мисля. В случая като се замисля това е интернет-форум и май няма друг начин, освен да го напиша от компютъра, ако става по друг начин - моля, сподели, че да избегнем "лесния вариант" както ти се изразяваш! И да ти обясня още веднъж (защото явно не си разбрал) - приоритет са ми породните кучета и в частност моите и в това направление правя повече от достатъчно и тези, които ги засяга моята работа са съвсем наясно с това, но това не означава, че мразя безпородните или ги подминавам когато имат нужда от помощ. Правя точно толкова, колкото мога, нито по-малко, нито повече и не се правя на Господ, но няма и да престана да защитавам тезата, че трябва да намалее популацията им, а безстопанствената да изчезне, но не като я избиваме. Тя не може да се ликвидира, чисто практически не е възможно, не се страхувайте. За пореден път ти обяснявам - като искаш моите права, ще поемеш и моите задължения и толкова с "правото на избор", иначе не виждам смисъл аз да ти осигурявам права, а ти да ми създаваш проблеми. Хайде засегни се сега пак лично! А най-обичам да вярвам в отговорността на някого заради честната му дума и лично възприемане. Ей това никъде го няма, опитай се да го вденеш. Има само и единствено контрол, в това число и върху правата, които имаме, понеже и защото обществото и неговото общо благо налагат да нямаме всякакви права, не само по отношение на кучетата ни. Мога и с червено да ти го напиша, ако ще ти е по-лесно. Пий си валериана и приятна събота и неделя и на теб! :rc_036:

User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#218 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 10:33 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 19 November 2010 - 03:36 PM, написа:

О-о не,ти не казваш нищо,което аз си мисля.Да,ти ме засегна!!Забрави ли обвинението как ти"поправяш моите глупости" т.е.аз развъждам "за здраве"и изхвърлям 10 бебета на улицата-"който има родословно куче чувства необходимост да го заплоди поне веднъж, която е подкрепена от заветното слово "Хубаво е да роди". След това, обаче, липсват другите подробности - защо, с каква цел и пречее. Всичко се изчерпва с отговора "Искам го ... искам да си имам бебе от него/нея .... ами така трябва защото има полова система или свръхнагон.Ама какво ще стане когато се пръкнат 10 парчета .... ами .... улицата е близо" Това обвинение държа да го докажеш с точни факти,a не да ми разтегляш локуми.
"Това, което ти си мислиш, че защитаваш като форма на "право" вече съществува от години и то не работи, напротив, способства и съдейства за настоящата ситуация, която на практика е патова и не прекъсва порочната връзка домашно куче-бездомно куче-свръхпопулация"А,защо не работи?Ти сама казваш-Няма контрол и като отказваш да вярваш в отговорност заради нечие себеусещане,това си е лично твой проблем,но ако обичаш остави всеки сам да решава дали ще си кастрира кучето.Казваш,че не се правиш на Господ,ами тогава не говори кое трябва да е задължително и кое не!"аз да ти осигурявам права"-и как ти ми осигуряваш права бе жена?Ти над законите ли си?"а ти да ми създаваш проблеми"-аре сега пък и проблеми съм ти създавал, Евала за твоите "бисери",нещо май...валериан ли ти трябва?Това не го приемам изобщо лично.Сега май ти четеш по диагонал.Мисля,че ти бях написал някаде по напред в темата,че правата се контролират със закони и наредби ,а ти "глупости било".Опитай се ти "да вденеш",че обществото има всички,а не "всякакви" права и тези права се контролират с горепосочените закони и наредби.Т.Е.контрола на правата са за "обществото и неговото общо благо".
Няма да ти го напиша с червено за да ти е по-трудно.И кои ти говори тук за мразене на безпородните и тяхното избиване.Ало,спри грамофоня!!!
"Приоритет са ми породните кучета и в частност моите"-Е,добре де,ама спри да говориш за "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И ПОГОЛОВНА КАСТРАЦИя" на домашни кучета.
Търси баланса,а не крайностите за "общото благо на обществото".Зачитай правото на всеки индивид!Ще ти повторя като/цитирам те "на малоумен"/,когато има приюти в градове в Б-я като тези в Г-я,когато има наистина ефективен контрол на всички домашни кучета и това не помогне да няма бездомни кучета,тогава може би ще се замисля за "задължителна поголовна кастрация",но...,дотогава това са:"Мдаа, поредната доза глупости".И онзи червения надпис те дразни,нали?
И,ако обичаш отговори ми как "поправяш моите глупости"?

P.S.
"иначе не виждам смисъл аз да ти осигурявам права, а ти да ми създаваш проблеми"- по-голям "бисер" от този скоро не бях чел и чувал...ХА–ХА–ХА!СУПЕР СИ!!! Престани да казваш, че всички останали, включително и аз, пишем глупости! НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ТИ СИ НАЙ-ПРАВАТА И САМО ТИ ПИШЕШ ИСТИНИ!!!
Май,все още не можеш да разбереш,че както и да се върти човек,задникът му е все отзад!!!
Лек и успешен ден!!

#219 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 22 November 2010 - 10:42 AM

Е тука Сашо ти прекали , и Деси сега ш'те разкърши като варена кокошка . :af_089:

#220 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 November 2010 - 02:32 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 22 November 2010 - 09:47 AM, написа:

Е тука Сашо ти прекали , и Деси сега ш'те разкърши като варена кокошка . :af_089:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Eeee, чак така няма как да стане. Той ме обяви във всички Божи грехове спрямо него, сега остава и да ме обвини във физическа саморазправа и .... съвсем ще я оплескаме. :ab_041:

Изобщо не смятам да се обяснявам повече. -Sasho- нито чете, нито иска да разбере, което ми припомня участието му в една дискусия преди време и тя се разви по същия начин. Като си беше навил на пръста едно нещо и край. Много е хубаво да даваш за пример Германия, но да си запознат с реда, който съществува там, а не да четеш статии, защото аз си прекарвам част от времето там и го съветвам да попита германците как стои въпроса със задължителната кастрация и не само с нея. Ей така, просто да разбере как функционира системата и защо повечето от тях "предпочитат" този вариант.
Колкото и да не ти се вярва -Sasho- резултатите от точно това правото на избор, което си го имаш от поне 20 години, виждаш докъде ни доведе. А се обръщам към теб, лично, защото ти защитаваш тази порочна практика на осигурено (точно такова) "право на избор" и всеки, който го защитава на практика поддържа тази патова ситуация и съдейства за това абсурдно положение. В този смисъл всеки, в това число и ти, ми пречи и ми създава проблем и не виждам защо да не го споделя чрез тази отъждествителна форма. Това, че според теб обвинявам конкретно теб си остава проблем на общуването. С кое точно ти накърних правата, че не разбрах? Написах докъде, според мен, стига "правото на избор". Къде писах, че съм над закона? Не считам за нужно да ти се извинявам, за това, че защитаваш нещо толкова порочно и не можеш да надскочиш рамките на личния си интерес (който, между другото, чудесно може да бъде защитен от това, което предлагам, но трябва да ЧЕТЕШ, пък ти не искаш) Аз какво да направя при тази ситуация?! Да продължавам да повтарям до безкрай? Ми хубаво, но си имам достатъчно друга работа и считам, че това, което предлагам съм го написала ясно и точно, който иска - да чете. Дали ти "отърва"? Това си е друга работа. Не считам за необходимо да се извинявам за това, че виждам решението на проблема по начин, който далеч не е непознат и неприложим по света и в частност негов вариант съществува в любимата ти Германия. Изразявам се така, че "аз ти давам права", защото волю-неволю съм се съгласила на този начин на действие след като още не съм успяла да убедя достатъчно хора и държавни фактори в необходимостта от кардинално решение и в този смисъл аз съм една от онези, които ти осигуряват това право. Това също е отъждествителна форма на изразяване, а това че ти го приемаш като "лична битка срещу теб" - ами ..... твой проблем. "Лична битка" има само по отношение на концепции, тези, становища, които и двамата изказваме. В нищо друго. Изобщо не споделям схващането, че "държавата" трябвало да се погрижи за нещо и чак тогава нейните граждани да контролират, спазват или прочее разни правила. Това с "държавата" дето мисли за гражданите умря със социализма.Опитай се да живееш в крак с времето. Държавата това сме аз и ти, и всички хора с право на глас. Значи за да има определен ред и контрол трябва ние да го поискаме, да го създадем и да го съблюдаваме. За да стане това реалност трябва точно такъв комплексен подход, който очевидно не искаш да приемеш или схванеш (не мога да определя със сигурност) и определени аспекти от него, като идея за решение посочих в различни постове, но това не ти подхожда на концепцията явно. Реши, че съм "подхванала" всички. Ами "подхванала" съм това, което считам, че трябва да се промени било то като законова форма, било то като правила за развъждане, защото участвам реално и в двата процеса - като собственик на куче пред общината/държавата и като собственик на развъдник пред федерацията ми. Къде намираш проблем в това да изкажа мнение и да предложа определено решение?! Защо ти трябва да можеш да защитаваш своята теза, а моята по презумция е грешна, защото не те устройва?! Защото дори и да се приеме да се построят 1000 приюта и да се осигури тяхното функциониране, при положение, че остава неконтролируема популацията от домашни и полудомашни кучета - все тая. При положение, че съществува една значителна част от собственици на кучета, които не приемат за нередно кучето им да създава ежегодно или когато им скимне приплоди "според природните закони", без да има някакъв принцип, "държавата" (демек ние) ще продължим да харчим пари за създаване и издръжка не само на тези 1000 приюта. Аз предложих принцип. Да, ама теб не те устройва. Ами мен също не ме устройва да плащам данъци, ама го правя. Спомни си само правилото за задължителното слагане на колан, когато караш. Докато не го въведоха като задължително и с наличие на санкция при неспазване глоба, не се изпълняваше. Спомняш ли си, че и тогава имаше много хора, които роптаеха срещу това? И какво? Сега вече повечето са съгласни, че това е добра мярка. Но не питаха никой дали му е удобно, въведоха го и после обясняваха колко били намалели случаите на травми при злополуки. То и сега има хора, които не го спазват и не го считат за правилно, но ако ги "хванат" ще си платят глобите.
Определено не съм аз човекът, който не зачита чуждото мнение и това няма връзка с написаните от теб глупости, а тях ги пишеш точно защото се опитваш да обясняваш какво съм искала да напиша, хващайки се избирателно, според тезата ти, за една дума или израз. Ми продължавай! Щом така ти харесва.... но не ми обяснявай какво защитавам с извадки. Най-малкото е заблуда. Който иска да разбере - ще прочете. Нямам какво повече да ти напиша. Не виждам смисъл да си губя времето в обяснения на извадки. Не става въпрос нито за теб, нито за мен, мисля, че поне два пъти написах, че всички или поне повечето от потребителите на този форум очевидно се интересуваме от кучетата си и сме отговорни към тях. Говорим за една значителна маса от собственици, на които нито им пука за кучетата, нито се замислят дали нещо, което засяга този биологичен вид си заслужава дискусията. Живеят си с мисълта, че ако не ги устройва нещо просто ще го гръмнат или запратят на улицата. Друга част пък счита за нормално кучето да си ражда или да се разхожда само. То просто не е част от живота им. То просто е там, в двора и би трябвало да е благодарно, че се сещат да го хранят. Тези хора не мислят нито за права, нито за задължения. За пореден път питам на тези ли хора трябва да се осигурява правото на избор?!? Защото те са част от контингента, попълващ бездомната популация. По правило такива хора "ги е страх" от кастрацията, защото било против природата, но не ги е страх да хвърлят приплодите на улицата без да мислят за тях, тогава сигурно природата трябва да ги спаси. Те не мислят дали нещо е полезно или не за кучето. Не ги вълнува дали съответната процедура е здравословна или не. Те просто не мислят за нищо. Това ли е тезата? На тези ли хора трябва да се осигури право на избор? А кой поема последиците от тяхното право на избор? Ти ли? Аз ли? Кой? Не сме ли всички ние? Това на теб не ти ли пречи?
User's Signature

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни