-Sasho-, в 24 November 2010 - 05:02 PM, написа:
Eх,Деси нищичко не знаеш за Германия.Такса куче/hundesteuer/се плаща от всички собственици на кучета независимо дали са
кастрирани или некастрирани.Таксата във всяка община,град е различна и варира от 0 до 1300 евро!!!????Там делят кучетaта на "опасни"и "неопасни " породи.Именно от там идва разликата в таксата.300 евро на година за некастрирано и неразвъдно животно-таквоз чудо няма!Средно за едно "неопасно"куче таксата е около 100 евро/кастрирано,некастрирано/.
Контролът там е в ръцете на общините,а федерациите,организациите,развъдниците и обик.хора съдействат на общините.Колко е просто и прагматично,нали!!!
"Ако имаш развъдник плащаш друга такса"-Да,поне 10х300евро!!!И опа-а-а,имало "хоби-развъждане".Верно ли?
"-Sasho- проучи каква е разликата между дарители, осиновители, спасители и прочее -ители и хора"-е,тук ме разби...!!!

"но няма да чуеш никъде, че държавата трябвало да мисли за нещо "-тя държавата не мисли,а създава и контролира правилата.
"А да ти обясня за Германия - там няма да срещнеш термина " задължителна" кастрация".-А-а-а,мерси!!!А,тук в Б-я к'во ша праим ся?Ще контролираме или ще задължаваме???

"Ние да се доверим на методите на убеждението и чрез тях да достигнем до решението?"-E,те това много ми хареса!!Повярвай ми!

Да, бе -Sasho-, съгласна съм, нищичко не знам за Германията. Аз там случайно се занимавах с кучета, ей така наужким, да се забавлявам, че си нямам работа. Щом това те устройва - ОК. Затова пък всичко, което знаеш ти е такава каша, че е отражение на начина ти на четене. Кълвеш оттук-оттам и си мислиш, че си наясно. "Държавата създава правила" - жестоко. Тя е онова имагинерно нещо, което се вясва на хората изневиделица и им поставя правила, после вика извънземните да ги спазват.

п.п. - Иди при НОК-аджиите да ти обяснят какво значи професионално развъждане. Това е техен приоритет и е измислено точно в Германия. Като не си наясно с нещо - просто си го кажи, недей да се мъчиш толкова. Това са точно онези огромни развъдници, които си имат персонал и плащат други данъци на държавата и техният контрол е по линия на държавата и на организацията им. Защото при т.нар. хоби-развъждане имаш право да работиш с не повече от 3 женски кучета, а в някои клубове и само с 2 (само за декоративните породи не съм наясно). Това е разликата, драги. Хич не е малка. Да ти обясня, че таксата за развъдник към общината се изчислява не на брой кучета и в това е разликата и не е 10 пъти по-голяма, просто има договореност относно броя кучила и времето, в което да ги правиш и се отнася точно до хоби-развъждането. Защото е ясно, че няма как да отглеждаш 100 кучета у дома. И там има регламент за площта и начина на отглеждане.
Хайде .... дерзайте !!! То се видя, че наистана няма смисъл!!!!!