Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#261 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 November 2010 - 08:07 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 24 November 2010 - 05:02 PM, написа:

Eх,Деси нищичко не знаеш за Германия.Такса куче/hundesteuer/се плаща от всички собственици на кучета независимо дали са
кастрирани или некастрирани.Таксата във всяка община,град е различна и варира от 0 до 1300 евро!!!????Там делят кучетaта на "опасни"и "неопасни " породи.Именно от там идва разликата в таксата.300 евро на година за некастрирано и неразвъдно животно-таквоз чудо няма!Средно за едно "неопасно"куче таксата е около 100 евро/кастрирано,некастрирано/.
Контролът там е в ръцете на общините,а федерациите,организациите,развъдниците и обик.хора съдействат на общините.Колко е просто и прагматично,нали!!!
"Ако имаш развъдник плащаш друга такса"-Да,поне 10х300евро!!!И опа-а-а,имало "хоби-развъждане".Верно ли?
"-Sasho- проучи каква е разликата между дарители, осиновители, спасители и прочее -ители и хора"-е,тук ме разби...!!! :dh_188: Какво трябва да проуча?
"но няма да чуеш никъде, че държавата трябвало да мисли за нещо "-тя държавата не мисли,а създава и контролира правилата.
"А да ти обясня за Германия - там няма да срещнеш термина " задължителна" кастрация".-А-а-а,мерси!!!А,тук в Б-я к'во ша праим ся?Ще контролираме или ще задължаваме??? :ud_009:
"Ние да се доверим на методите на убеждението и чрез тях да достигнем до решението?"-E,те това много ми хареса!!Повярвай ми! :rc_036: :re_037:

:tb_195:
Да, бе -Sasho-, съгласна съм, нищичко не знам за Германията. Аз там случайно се занимавах с кучета, ей така наужким, да се забавлявам, че си нямам работа. Щом това те устройва - ОК. Затова пък всичко, което знаеш ти е такава каша, че е отражение на начина ти на четене. Кълвеш оттук-оттам и си мислиш, че си наясно. "Държавата създава правила" - жестоко. Тя е онова имагинерно нещо, което се вясва на хората изневиделица и им поставя правила, после вика извънземните да ги спазват. :beer: Я попитай колко организации стоят зад създаването на тези правила и тогава ми говори какво правела държавата и как ги контролирала.

п.п. - Иди при НОК-аджиите да ти обяснят какво значи професионално развъждане. Това е техен приоритет и е измислено точно в Германия. Като не си наясно с нещо - просто си го кажи, недей да се мъчиш толкова. Това са точно онези огромни развъдници, които си имат персонал и плащат други данъци на държавата и техният контрол е по линия на държавата и на организацията им. Защото при т.нар. хоби-развъждане имаш право да работиш с не повече от 3 женски кучета, а в някои клубове и само с 2 (само за декоративните породи не съм наясно). Това е разликата, драги. Хич не е малка. Да ти обясня, че таксата за развъдник към общината се изчислява не на брой кучета и в това е разликата и не е 10 пъти по-голяма, просто има договореност относно броя кучила и времето, в което да ги правиш и се отнася точно до хоби-развъждането. Защото е ясно, че няма как да отглеждаш 100 кучета у дома. И там има регламент за площта и начина на отглеждане.

Хайде .... дерзайте !!! То се видя, че наистана няма смисъл!!!!! :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#262 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 24 November 2010 - 10:34 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 24 November 2010 - 02:42 PM, написа:

Meto, да те светна - моите са допуснати до развъждане за разлика от твоите. :md_064: А ти отскочи от егото си с един сантиметър и ще видиш колко голям е света! Успех на теб и подопечните ти ташаци!

Абе то и моите са допуснати. Да чукна на дърво са живи и здрави и всичко им е на мястото. Па вече им се иска да ръгат чушката в чушкопека, но не съм им платил таксите наравно с теб. За това ще си останат горкичките ми с мечтата и с двата ташака! А ти хипер вманиячена кастрастроманиячка строй настрани от животните вредиш повече от колкото си мислиш!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#263 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 11:34 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 24 November 2010 - 05:46 PM, написа:

Навар Аз лично съм длъжна да споделя информация и опит,която би могла да бъде полезна на някои.
А ако не си забелязал и не си дочел всичко завършвам с думичките...
"Всеки сам си преценява.Въпрос на личен избор." :mg_062:

Сашо,Емо....Обвързана съм бе хора... :gf_162: :wf_039:

Многоуважаема и неотразима ГРИГО 009,кой тук го интересува,дали ти си обвързана или не си обвързана.
Тук се ляля на "идиотите","неграмотниците","малоумниците" за ползата от кастрация.
Ти,нещо да не си ...... на половинката,а?От позивитизъм,де!!Сори!!!! :eg_033: :zz_226:

#264 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 11:43 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 24 November 2010 - 07:12 PM, написа:

Да, бе -Sasho-, съгласна съм, нищичко не знам за Германията. Аз там случайно се занимавах с кучета, ей така наужким, да се забавлявам, че си нямам работа. Щом това те устройва - ОК. Затова пък всичко, което знаеш ти е такава каша, че е отражение на начина ти на четене. Кълвеш оттук-оттам и си мислиш, че си наясно. "Държавата създава правила" - жестоко. Тя е онова имагинерно нещо, което се вясва на хората изневиделица и им поставя правила, после вика извънземните да ги спазват. :beer: Я попитай колко организации стоят зад създаването на тези правила и тогава ми говори какво правела държавата и как ги контролирала.

п.п. - Иди при НОК-аджиите да ти обяснят какво значи професионално развъждане. Това е техен приоритет и е измислено точно в Германия. Като не си наясно с нещо - просто си го кажи, недей да се мъчиш толкова. Това са точно онези огромни развъдници, които си имат персонал и плащат други данъци на държавата и техният контрол е по линия на държавата и на организацията им. Защото при т.нар. хоби-развъждане имаш право да работиш с не повече от 3 женски кучета, а в някои клубове и само с 2 (само за декоративните породи не съм наясно). Това е разликата, драги. Хич не е малка. Да ти обясня, че таксата за развъдник към общината се изчислява не на брой кучета и в това е разликата и не е 10 пъти по-голяма, просто има договореност относно броя кучила и времето, в което да ги правиш и се отнася точно до хоби-развъждането. Защото е ясно, че няма как да отглеждаш 100 кучета у дома. И там има регламент за площта и начина на отглеждане.

Хайде .... дерзайте !!! То се видя, че наистана няма смисъл!!!!! :rc_036:

Баси...кървясаха ми очите да кълва оттук-оттам информация....ха-ха-ха!Значи организации и такива като теб стоят зад създаването на правила.Аре,стига,бе!!!Ти изкара,че организациите създават правилата,данъците и... т.н,а държавата зяпа тъпо.
Утре някоя организация/или ти/ще реши че всички хора трябва да разполагат с равни суми пари на месец и държавата ще каже ОК.Ха,ти...нещо...
Стига се прави на фактор кой как ще си гледа кучето!!!Не си дорасла!Да,ти нищо не знаеш.Няма ли "хоби развъдници" в които
се кръстосват различни породи кучета за да се изкарат най-добрите качества за определен тип работни кучета/некастрирани/.
И това е добре развита индустрия!Не ми говори,че и те се контролират от организации!
Всичко там е създаване на имидж,име,бизнес и т.н.,независимо дали е чистопороден или "хоби развъдник" и никои няма да си позволи да си плюе в лицето.
Е,какво значи професионално развъждане?Ти,нали си ли професионалистка?Що нямаш персонал,кенел,а!!!Ало,а се спри малко.
Ей,в Г-я няма таксата за развъдник.Има да-нъ-ци!!!Знаела била!?Чат ли си,че това е бизнес и всеки си гледа бизнеса,а не
прокламира крилатите си идеи как трябва всички кучета да бъдат кастрирани!Е,"забавлявай се",щото си "нямаш друга работа"!
Лека вечер!

#265 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2010 - 11:57 PM

Кацам за минутка и отлитам...
На мен темата ми е интересна и я следя от самото начало.
Не пишех, защото изчаквах да свърши идейно-възпитателната част от програмата, размишлинията на тема "Кога ще ги стигнем американците (германците, италианците)" и всякакви там Емоционални Есета в стил "Ах, Ох, Мили Хора" ...
:db_046:
За себе си съм убедена, че сериозно вмешателство в организма на кучето, каквото е кастрацията, не може да бъде еднозначно определено като "добро" или "лошо" нещо, а си има своите положителни и отрицателни последствия и точно това, според мен, следва да се обсъди тук обективно и безпристрастно, за да може всеки стопанин да вземе най-правилното решение за своя любимец.
Естествено - говоря единствено и само за домашни кучета на отговорни стопани, които нямат намерение да ги развъждат, но (все още!) - имат възможност за избор дали да ги кастрират.
:md_064:
И защото многократно се говореше тук заплащане на ... хм, да го наречем така "данък върху кучешките гениталии" - ще си позволя да припомня, че в момента съгласно законите у нас "такса куче" към общината, т.е. към обществото, плащат само и единствено стопаните на некастрирани домашни любимци. Всички останали кучестопани са освободени от всякакви финансови ангажименти към обществото - както стопаните на кастрирани кучета, така и тези с родословни такива, членуващи в киноложки клубове. За тези последните не се плаща никаква такса, а самите развъдници, които де-факто продават произведените от тях кучета на определени от тях цени, са освободени от данъци - чрез това се стимулира чистопородното развъждане.
Та в този ред на мисли питам аз - като хора, които единствени към момента си ПЛАЩАМЕ на обществото честно и почтенно за удоволствието да имаме куче, природно "окомплектовано" с полови органи - нямаме ли право да обсъдим тук практически, разумно и безпристрастно, доколко кастрацията е добро решение за нашия любимец, без да бъдем апострофирани от тези, които са в правото си да философстват, без да плащат нищо?
:wb_052:
Впрочем въпросът ми е риторичен - такива като мен въобще нямат място в този форум и в подобни дискусии, така че е излишно да чакам края на "идейно-възпитателната програма".
Както се казваше едно време:
"Не знаеш - ще те научим, не можеш - ще ти помогнем, не искаш - ще те заставим"! :ab_041:

ПП Рапортувам, че съм прочела внимателно 4-та страница - и всички последващи. И не само тях - по темата... :wb_052:
Нямам решение за себе си - все още.
Поздрави на всички - с кастрирани и некастрирани кучета!
:re_037:

#266 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2010 - 12:32 AM

"Развъдчици" - хора със 1-2 родословни кучета като професорката в темата, които се мислят за такива, а са наистина далеч от същинската идея вижат нас простосмъртните собственици на непородисти кучета като пряк изочник на "суровината в улицата" бездомните. Точно това ги подиква в разни такива идеи за тотално кастриране на добитъка. Погледнато от една страна е разбираемо тяхната болка. Ако такъв закон се приеме въобще и се контролира и налага (което дълбоко ме съмнява) ще се намали предлагането на "кучета на кило" по разните му сайтове и т.н. До тук всичко е ОК. Да погледнем и от другата страна на медальона. ОТ къде идват неродословните кучета? Нали всички породи се селектират с години наред толкова труд? Това не трябва да е напразно! Да ви кажа аз от къде идват. Купува си бай иван родословно куче от развъдник дава огромна сума. Той е горд собственик на родословен пес. Но само за да се фука при приятелите си. Като фукнята приключи за кучето има два пътя. Вниманието и грижите за него се свеждат до минимум респективно и контрола и какво става. В парка или друга опа набара женската яхна я и кво? Излезнаха някакви "пумярчета", които никой не ги ще в кашона и на улицата. Другия по лестния родословния пес се пуска на улицата и собственика се отървава от него. Песа си пуска семето на всяка срещната разгонена и щуруш на популацията. Сега някой да дойде да ми каже, че такива неща не става ли? Стават и то доста. Да не говорим за кучетата взети от "развъдник" мда в кавички. Щот тоз развъдник е регистриран всичко му е ок. Само дето кучето, кеото го дават за домашен любимец се превръща в машина за чифтосване. Това естевено развъдника не го знае щото не се интересува или пък знае, но не му пука. Има ги и такива развъдници. Какъв е изводът? Ако човек има съвест и манталитет за да разбере какво прави няма да допусне грешка да си пусне кучето за чифтосване и да обрече невинни същества, но ако я няма не един закон, а 5 такива няма да го спрат!

Както се казва

"За крадец заключена врата няма!"
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#267 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2010 - 01:09 AM

Хихихи!
Мето, знаеш ли какво е смешното в моя случай?
Кучето ми е родословно, даже според единствения съдия, пред който е показвано като малолетно - беше "много перспективно".
Е, за негова зла участ обаче стопанката му - т.е. аз, си пее песента "Аз не съм кинолог, и никога няма да бъда-а-а..." :ab_041:
Не членувам в клуб, нямам желание да развъждам кучето си - нито чистопородно, нито "мръснопородно". Ама защото е женска и "лови око" - складирам оферти за чифтосване, понякога по 2-3 на всяка разходка. В началото се радвах, когато някой ме спре на улицата и пита за кучето ми (всички сме суетни, радваме се, ако някой хареса любимеца ни )- сега бягам на отсрещния тротоар, щом някой я загледа, щото си знам - поредния стопанин на кандидат-заплодител с мераци да изкара някой лев с "оная работа" на кучето си. :zz_020:
И въпреки всичко - не съм готова да положа отрязаните й гениталии на олтара на общественото благополучие, съгласно призивите на агитаторите и проповедниците на "новата вяра". До вчера ветеринарите твърдяха, че кучето трябва "да роди за здраве", днес вече усилено промиват мозъци, че трябва да се кастрира за здраве...
А всъщност проблемът бил, че кучката на Пешо ражда на всяко разгонване и няма кой да спре Пешо да не продава/раздава/изхвърля палетата й - та затова, щото е най-лесно, следва заповед по гарнизон "Всичко под ножа-а-а!"
Открай време най-обичам :md_064: доброволните агитатори на "единствената правилност", особено ако те самите са облагодетелствани и за тях това не важи, ама призовават към съвестта на другите...
Както и да е - без значение.
Успех в дискусията!
:ae_085:

#268 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2010 - 01:14 AM

Браво за решението. Щом мислиш, че не си кинология, а и предполагам те спира факта, че бременна женска иска особенни грижи плюс отделно новородените палета. Постъпваш правилно!
User's Signature

#269 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 25 November 2010 - 08:15 AM

Показване на мнениетоMeto, в 24 November 2010 - 10:19 PM, написа:

Постъпваш правилно!

Не мисля,че това е идеята на темата.Всъщност само времето и здравето на задържана кучка да не ражда ще покаже дали постъпката е правилна.
User's Signature

Качена снимка

#270 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 November 2010 - 09:51 AM

много ми е тъпо да чета ,постове в които лаици ( в 99%) на тема медицина,набиват в главите на всички че видиш л и,некастрираните кучки умират от пиометра- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО..а некастрираните мъжки умират от ...мерак сигурно..
даже някоя умна главица( защо ли все жени проповядват кастрация..всъщност,защо ли само жени ми дават акъл как да си водя кучето,как да го възпитавам,и как да го разхождам,какви били наредбите и къде какво пишело -включително и тази сутрин) беше написала,колко и било трудно когато мъжкия и се разгони..
сигурен съм че ако утре стане модерно да не се кастрират кучета,същите тези дами ще отрекат кастрацията ,посъщия начин по който сега я подкрепят...така както тези които рекламираха купирането,сега са най върлите му противници..
за съжаление е така-модата диктува "правилата"

#271 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 25 November 2010 - 10:32 AM

И на мен ми е мн. тъпо , но не защото съм тъп( или от Перник ) , или защото не виждам светло бъдеще пред домашните кучета ,
а защото няма кафе .

Шоуто ще продължи вероятно след като се изчерпи бизнесът с кастрацията , ..с присаждане , (животоспасяващо :ab_041: )
на тестиси и органи .
Бедните донори ще се пребиват с лопатата :ab_041: , и ще се животоспасяват богатите .
Ще може макар и скъпо да ти клонират любимецът , който умре , и животът почва от начало :ab_041:
Ще се появят нови и нови данъци ( данък зъби на куче , данък тестиси , раждане , винетка , и застраховка куче .

Богатото куче ще струва повече от бедният човек , то и сега е така ... :ab_041:

малко хубава музика , ... и във видеото -грозното лице на шоуто
http://www.youtube.c...h?v=4ADh8Fs3YdU

#272 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 05:13 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 24 November 2010 - 04:55 PM, написа:

Имам чувството , че някои са от Перник, или по- лошо ... от Мездра .
Сайтът ти е комерсиален , и мен не ме трогва , както казваме у Враца - salve - vita - porka mizeria !

Подопечното ми куче е абс. дздраво ! , и не му трябва нищо животоспасяващо освен чешмяна вода и мръвка .
Не е чипирано , регистрирано купирано и кастрирано , социализирано и все пак , на пук на такива като тебе е здраво като дърво .
Който е Християнин ( аз съм неверник ) , нямаш право да отнемаш живот който не си дала ,
нито да присаждаш органи , нито да правиш ефтаназия , по ред причини .. .

М/у другото никой нормален форуммен , ( като мен :ab_041: , рима ) не чете повече от 10 реда , така че пишете по кратко . :af_089:

http://www.youtube.c...feature=related
Поздр. с любимата ми песен :af_089:

За Бога,Емо,само не го регистрирай.Току виж напълнял още повече!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#273 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 25 November 2010 - 06:09 PM

Благодаря все пак за краткият пост . :ab_041:

#274 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 06:35 PM

Ооооффф топик ли се казва незнам,ама...
Емо приятелю почваш много да ме дразниш...
Днес не съм си пила валериана за информация... :ud_009:

Достатъчно кратко ли ти е??? :xb_035:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#275 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 07:50 PM

Понеже продължават изказванията от рода на "по добре кастрация от колкото пиометра" или"кастрация за здраве",ще обясня на прост език някой механизми и ще изясним причининно-следствената връзка на нещата.Пиометрата не се унаследява,не е магия направена от недоброжелател, тя може да се получи и при нераждали и при раждали кучки.Причината за пиометрата е човешкия фактор.Да правилно прочетохте ,човека е този който е виновен,разбира се индиректно чрез специфики в отглеждането.
През първия период на половия цикъл се отделя полов хормон Естрадиол който спомага за отваряне шийката на матката и по този начин става възможно проникването на бактерии които по принцип си живеят във влагалището.Това проникване само по себе си не е страшно тъй като организма си има имунитет.Страшното идва с втората фаза от половия цикъл когато започва отделянето на Прогестерон,пак хормон който обаче затваря шийката и намалява локалния имунитет на вътрешната повърхност на матката за да може оплодената яйцеклетка да не бъде възприета от организма като чуждо тяло и имунитета да я атакува.При нормални обстоятелства всичко е наред понижения имунитет не атакува яйцеклетката но се справя с останалите нежелани "гости".Но когато прогестерона е в прекомерни количества,пропорционално на това имунитета спада още и спадне ли до нива в които да не може да се справи с "натрапниците" става белята.Инфекция която прогресира изключително бързо заради благоприятните условия които са се получили в матката.Общо взето това повечето от вас вече го знаят.Сега нека да си изясним какво кара прогестерона понякога да се отделя прекомерно?Ами никой не може да каже със сигурност каква е директната връзка обаче могат да се изолират някой фактори.И това са все фактори в които е замесен човека.Тоест,с неправилното си отглеждане човека допринася за белята.Значи кучето прави фалшива бременност,това е естествен процес който се определя от външни за организма фактори като хранене с с храна с неясен състав(възможно наличие на хормони от друго животно чието месо е влязло в състава,други хим.съединения попаднали не по естествен път в храната с никумо неясно взаимодействие в организма) наличие на друга бременна кучка в близост,оставяне на играчки при кучето ,които то припознава като поколение ,започва да обгрижва отключва се инстинкт на който изобщо не му е времето да се отключва и в регулацията на хормоните настъпва абсолютен хаос,"софтуера който командва ендокринната система се бъгва ужасно ,образно казано" и отделянето на прогестерон се увеличава многократно .Нататък вече знаете какво следва падане на имунитета(локалния на ендометриума ) инфекция,масивна инфекция с която организма не може да се пребори и ако не се помогне медикаментозно на организма ,почти винаги летален ефект.За хаоса в организма допринася и ленноста,когато човека спира да извежда разгонената женска за да не дразни мъжкарите от там намалява двигателната функция,а имунитета е доста силно свързан с движението посредством скороста на кръвообращението и окислителните процеси на въглеродните и други съединения от които се образуват хормони, ензимии, антитела и тъкани.
При силна физическа мобилизация на организма се засилват почти всички физиологични процеси и някои до такава степен,че изпреварват в пъти скороста на развитие на коя да е инфекция. Та така човека мислейки си ,че помага,реално допринася за влошаването на нещата.
Значи,не законите на мистиката определят коя кучка да развие пиометра и коя не а неадекватните действия на човека.

п.п И какво се получава,кастрирам си кучката за да я предпазя от инфекция за която аз или друг/и човек/ци са виновни и по този начин и осигурявам цял набор от нежелани последствия за целия организъм до края на естествения му живот.Е няма да стане.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#276 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2010 - 08:03 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 25 November 2010 - 07:20 AM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 24 November 2010 - 10:19 PM, написа:

Постъпваш правилно!

Не мисля,че това е идеята на темата.Всъщност само времето и здравето на задържана кучка да не ражда ще покаже дали постъпката е правилна.

Извините, но съм възхитен от Вашия успех относно работа с кучета, но по тази тема няма как да се съглася! Казвам "правилно правиш" на човек, който е наясно с нещата и не тръгва да кастрира кучето си "за здраве. Това имах впредвид!

П.С. Емиле сопри бре :) жените ще избегат от форума посля ко ша праим? "Коч парти" ?:)
User's Signature

#277 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 09:40 PM

Ето защо съм против кастрацията, естествено ако не се налага по здравословни причини.
Надявам се да го прочетете и тогава ще разберете защо съм такъв противник на кастрацията.
Ето преведена част от този линк, който прилагам:

При обсъждане на въздействието върху здравето на Spay / среден род, рисковете за здравето, често не са споменати/.
От време на време, някои рискове са споменати, но най-сериозни рискове обикновено не са.

отрицателна страна от кастрация на мъжки кучета
ако се прави преди 1-годишна възраст, значително увеличава риска от остеосаркома (рак на костите), това е
Общата рак при средни / големи и по-големи породи, с лоша прогноза/
увеличава риска от сърдечни hemangiosarcoma с коефициент от 1,6
утроява риска от хипотиреоидизъм
увеличава риска от прогресивно гериатрична когнитивните увреждания
утроява риска от затлъстяване, общ здравословен проблем при кучета с много здравословни проблеми
четири пъти на малкия риск (<0.6%) от рак на простатата
удвоява малък риск (<1%) от рак на пикочния тракт
увеличава риска от ортопедични заболявания
увеличава риска от нежелани реакции към ваксина

ето и линка
My link

Всеки сам да прецени дали са повече ползите или вредите от една кастрация!

#278 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 09:40 PM

двоен пост!

#279 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2010 - 10:01 PM

Сега ще ти кажат, че информацията ти е мноого стара на цели 3 години! :)
User's Signature

#280 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 10:20 PM

Медицинската страна на кастрацията мисля, че е по-добре да се обсъжда във ветеринарните теми на форума. За мен отрицателното отношение по това направление е пълна отживелица. Тъпо е да се поддържа някаква функционалност, която няма да бъде използвана никога. Съгласна съм, обаче, че е въпрос на избор да решиш, дали искаш да си кастрираш кучето, респективно котката. И кога да го направиш. Но и обществото има право да стимулира определени практики, които, когато се предприемат, ще му гарантират някакво спокойствие(т.е., едно кастрирано куче или котка ще спести потенциалната вероятност обществото след това да бъде принудено да търси дом и място на поколението на един потенциален "нерегламентиран" производител на малки кученца и котенца....)
Разбира се, малките кученца и котенца са нещо прекрасно, стига да биха могли да се раждат в благоприятна среда, която може да поеме грижата и отговорността за тях... Когато обаче средата е враждебна, тогава е по-добре да има предварителни гаранции, че те няма да се появят...
Ами, ето, изборът тук е - или гарантираме, че всяко новородено кученце и котенце ще получава максималните необходими му грижи, внимание и любов... ГАРАНТИРАМЕ!!!! - или, ако не можем - правим всичко възможно тези потенциални страдалци да не се появят, за да не изживеят ужаса на това, да бъдат осакатявани, оставени без внимание, грижа и любов... Ето това е НАШЕТО ПРАВО НА ИЗБОР.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни