"За" и "Против " кастрацията
Публикувано: 22 November 2010 - 10:26 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 22 November 2010 - 10:49 PM
Според мен "Задължителна кастрация" = "невъзможно". Такова нещо никога няма да мине. Сори - има дискриминация!
"Такса за развъждане", ако е само за безпородни, също е = на "невъзможно". Просто няма равенство. Пак дискриминация

"Такса за развъждане" и за породисти, и за безпородни - това е възможно, но пък развъдниците ще се сърдят.
Следователно - ще продължим да разчитаме на досега съществуващите правила и най-вече на това, да се засили контролът и правилата да се спазват, без самите те да се променят драстично.
(търся иконка на човече, криещо се в бомбоубежище... но няма... помощ!)

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 22 November 2010 - 11:06 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
#224 Guest_navar_*
Публикувано: 23 November 2010 - 10:06 AM
ограничаване популацията от бездомни кучета е едно,а кастриране на всичко що не е клубно-съвсем друго.
кучета е имало още преди да има държави,преди да се заговори за тази прословута кинология..
единствено подкрепям кастрацията за улични кучета,и за такива със здравословни проблеми,които тя би могла да реши..
останалото е мода,обслужване на интереси или най лошото-поддържане на тезата,щото "еди кой си така казва ,а той много разбира от кучета,има развъдник"..
та спрете с фантазиите за задължителна кастрация на когото и да е,за по високи такси за неклубните и пр..защото аз лично познавам хора с клубни мъжки,които ги пускат да качват куцо и сакато...
самосъзнанието на стопанина не зависи от това дали кучето му е породисто или мелез,клубно или не-то трябва да се промени,а не физиологията на животното ,посредством ножа..
Публикувано: 23 November 2010 - 11:11 AM
Публикувано: 23 November 2010 - 06:32 PM
navar, в 23 November 2010 - 09:11 AM, написа:
ограничаване популацията от бездомни кучета е едно,а кастриране на всичко що не е клубно-съвсем друго.
кучета е имало още преди да има държави,преди да се заговори за тази прословута кинология..
единствено подкрепям кастрацията за улични кучета,и за такива със здравословни проблеми,които тя би могла да реши..
останалото е мода,обслужване на интереси или най лошото-поддържане на тезата,щото "еди кой си така казва ,а той много разбира от кучета,има развъдник"..
та спрете с фантазиите за задължителна кастрация на когото и да е,за по високи такси за неклубните и пр..защото аз лично познавам хора с клубни мъжки,които ги пускат да качват куцо и сакато...
самосъзнанието на стопанина не зависи от това дали кучето му е породисто или мелез,клубно или не-то трябва да се промени,а не физиологията на животното ,посредством ножа..

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..
Публикувано: 23 November 2010 - 06:53 PM
DessyD, в 22 November 2010 - 01:37 PM, написа:
Изобщо не смятам да се обяснявам повече. -Sasho- нито чете, нито иска да разбере, което ми припомня участието му в една дискусия преди време и тя се разви по същия начин. Като си беше навил на пръста едно нещо и край. Много е хубаво да даваш за пример Германия, но да си запознат с реда, който съществува там, а не да четеш статии, защото аз си прекарвам част от времето там и го съветвам да попита германците как стои въпроса със задължителната кастрация и не само с нея. Ей така, просто да разбере как функционира системата и защо повечето от тях "предпочитат" този вариант.
Извинявай,но като прекарваш толкова време в Г-я посочи ми един град в който всички кучета са кастрирани/изключвам тези взети от приют/,не се качват в обществения транспорт,нямат кучешки паркове,не могат да придружават собствениците си в кафенета,ресторанти,магазини/където е разрешено/ и т.н.А,в тяхните приюти само кучета ли има?Като знаеш толкова за там кажи ми,защо когато дариш средства на приют се издава "Bareinzahlungsbeleg" когато сумата е до 100евро и какво се прави когато даряваш над тази сума.Кажи как се контролира отглеждането на домашни кучета?Не са ли малцинство хората,които не спазват правилата
в която и да е провинция в Г-я.Повечето дори и не си помислят да не спазват правилата,защото има ефективен контрол макар,че и там признават за проблем с регистрацията на животни,но има ли скитащи животни?Да си чула там някой да прокламира крайности като теб?Винаги търсят балансирано решение!!!
Е,драга госпожо това не си ли го видяла?Това го няма написано в статии,а се вижда.И къде има там задължителна кастрация,бе?Говори с факти и дай примери!Ама,не може-е-е-е-ш.
Един плюс към това което е в Г-я е ,че в София се създава Oбщинска полиция,която ще наблюдава за спазването на общинските разпоредби.Дали това не е стъпка за контрола на домашни кучета,a?
П.С.
Добре,де-предавам се!!!Но съм против налудничавата ти задължителната поголовна кастрация!!
Публикувано: 23 November 2010 - 07:47 PM
Да си кажем нещата малко по натурално и не толкова комплицирано...Интернетски или по човешкимо-усложнено?!
Та значи....
Натурално и истинско да пробваме да си представим...За сефте...Нещата..

Та питам...
Кой Иска и има желание ,когато излезе да се разхожда,Да не му се налага на прибejки да прави същото???

Кой Иска да му се къса сърцето при вида на стотици бездомни кучовци....Тънещи в мизерия,глад,болести и евентуално натурална агресивност и предпазване по животинският си начин(за Мен лично разбираем) защитаване на територии и хляб???
Кой...Мамка му...От всички тука природозащитници?!Други са съдисти,трети са все още неориентирани???
Които успее да излезе от своето собствeно ,Не Може да си позволи да Не е съпричастен към Грандиозният проблем,които с всеки ден взима все по плашещи размери

И Гадният манталитет,С Не желанието да се вникне наистина в проблема и най вече според мен идеята да се покаже кой е по по най???...

Лайна...само лайна...се творят на финала...
Щото всички сме супер разбиращи и Компетентни по всички въпроси нали???

И Не е въпрос на мода или каквото и да било.....Залагам си главата...

Въпрос на Разбиране,Желание ,Истинска любов и Загриженост...
Желая Лека вечер и Успешен ден на всички утре...
Кой почувствал и разбрал Ок,които Не....Sory...
Aми няма да е за първи път...ще се борим до край...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 23 November 2010 - 11:07 PM
На стр. 4 от темата в коментар № 64 съм обяснила разбирането си за "задължителната кастрация". На следващите една-две страници си обясняваме с някои от потребителите защо съм на това мнение. Престанете да се въртите около думичката "задължително" и ще разберете какво съм заложила в този термин. Кавички се употребяват не само за нарицателни.
Темата имаше няколко аспекта и аз обясних в началото кой точно от тях разглеждам.
А да ти обясня за Германия - там няма да срещнеш термина " задължителна" кастрация. Там те принуждават да вземеш това решение точно по начина, по който съм предложила и аз. Не живейте с мисълта, че там всички обичат животните и си умират да ги спасяват. Там държавата/общината те принуждава да мислиш прагматично и да решиш дали си готов да плащаш около 300 евро на година за некастрарано и неразвъдно животно или просто да си го кастрираш и да си гледаш спокойствието. Като се продават кучета от развъдник се дават имената и адресите на новите собственици. Така се осъществява контрола. Чрез местните общини. Първата съседка ще те "изтропа" ако нещо й пречи кучето и ще те навестят. Нито ги е грижа за кучето, нито за твоята любов и отговорност. Важното е да не пречиш. Ако имаш развъдник плащаш друга такса, но си обвързан с други задължения към съответната община. Тя е по-ниска, защото се знае, че плащаш такси и към организациите и те са отговорни за твоето поведение като развъдчик. Има някакви дребни разлики в общинските наредби, но не чак такива големи. Откъде ги знам тези неща ли? Ами "стажувах" в един от развъдниците им, които се занимават с "хоби-развъждане" и попълвах бумагите. Затова знам и какъв е контрола от страна на федерацията им, затова и "подхванах" кинологията. Имат проблеми, разбира се. Там също има достатъчно идиоти, които се мислят за пъпа на вселената. Къде ги няма? Разликата е в отношението към тях и това, че сами упражняват контрол. Не чакат нито организацията си, нито държавата. Веднъж един от развъдниците публикува снимка, на която се виждаше, че бебетата се бяха изходили и не беше почистено. Още на първата сбирка на местната група направиха собственика на пихтия. Развикаха се как може да поства такива снимки и как не го е срам да не чисти на кучетата и никой не допусна ,че снимките може да са правени в случаен момент, а не, че той не чисти никога на кучетата си. Кой тук ще направи подобно нещо питам аз, че така силно разчитате на личния елемент в цялата работа? Да не мислите, че те винаги са си гледали така кучетата? Научили са ги точно по метода на глобите и наказанията с бъркане в джоба. Кое ни прави по-различни като мислене, че ние да се доверим на методите на убеждението и чрез тях да достигнем до решението?
Там не те питат дали ти харесва да си платиш глобата - получаваш я по пощата и на гишето вдигат рамене и ти казват, че това не ги интересува, длъжен си да платиш, пък ти осъди държавата колкото пъти искаш. Това като на какво ви прилича? На доброволно действие ли? Че къде е разликата ? Ааа, сетих се, няма я думичката "задължително" ..аааааа....... ясно. Ами супераргумент. Няма задължителна кастрация в Германия. Съгласих се. Ето ти балансираното решение.

-Sasho- проучи каква е разликата между дарители, осиновители, спасители и прочее -ители и хора, които купуват кучета в Германия. Много смесваш нещата и оттам идва проблема. Както се изразява една моя приятелка в Германия "При нас има много правила и малко мисъл по въпроса, но така ни е по-добре".

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 23 November 2010 - 11:41 PM

Тези, които кучетата им се пенят и не искат това да се случва са свободни да ги скопят-кастрират. Моето например тежи 2.700кг и нито ме дърпа, няма лиги и не ходи без повод..

Хора и от апендикса няма полза.. Защо не го махаме превантивно.. Колко ще ни е удобно,а?

Публикувано: 24 November 2010 - 01:37 AM
Точно в Германия на времето са го премахвали апендикса със обяснение, че от него полза няма! Но то виж науката напредна и хуманността се качи и то станало така, че апендиска бил нужен. След 20 години може и нещата да се обърнат току така за кастрацията. Никой нищо не може да каже. Науката е си е**ло капаците работа. Ама нали трябва да умни да решат и глупавите да следват!

Публикувано: 24 November 2010 - 10:24 AM

Не е толко проблемът в шибаният контрол , колкото е медицински ...
Американски учени са установили , че при отстр. на яйчниците , и спиране на естрогенът ,
спира и започва изхвърляне на калцият от костите , устойчивостта на канцер и др болести рязко спада .
Обричаш кучерто си наа...
Просто напиши у Гугле " женски полов хормох " ( хормон , преплетоха ми се пръстите )

Публикувано: 24 November 2010 - 10:32 AM
Публикувано: 24 November 2010 - 10:53 AM
И аз имам нужда да бъда пускан при женски , но жена ми не ме пуска .
Публикувано: 24 November 2010 - 10:53 AM

P.S.На Григо нищо не и признавам,защото честно казано от многото патос и губя нишката на експозето

Публикувано: 24 November 2010 - 11:13 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 24 November 2010 - 11:27 AM
DessyD, в 24 November 2010 - 10:18 AM, написа:
Ок ще плащам наравно с породистите до разплод? Значи и моите непородисти, ще бъдат допуснати до разплод (нали кихам на равно с тях0). Следователно ще искам и аз да се издаде родословие за кучилото от неродословните ми кучета(за да сме наравно я?)Абе ти чуаш ли се кви ги пишеш. Я си запази мечтите за себе си.

Публикувано: 24 November 2010 - 11:49 AM
Meto, в 24 November 2010 - 10:32 AM, написа:
DessyD, в 24 November 2010 - 10:18 AM, написа:
Ок ще плащам наравно с породистите до разплод? Значи и моите непородисти, ще бъдат допуснати до разплод (нали кихам на равно с тях0). Следователно ще искам и аз да се издаде родословие за кучилото от неродословните ми кучета(за да сме наравно я?)Абе ти чуаш ли се кви ги пишеш. Я си запази мечтите за себе си.
Ей точно на този вид изказвания се казват откровени глупости! И изобщо не ми се обиждай! Ще те върна пак на стр. 4 - там си пише. Не продължавай да ми обясняваш кое какво значело според теб, защото изобщо не съм написала и защитавала такова нещо и ако прочетеш коментарите след основния ми пост на стр. 4 ще разбереш. На какъв език да ви го напиша, че да спрете с глупостите - ЧЕТЕТЕ.