Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#221 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 November 2010 - 10:26 PM

Ако се вкара такъв закон за кастрация на безпородни домашни любимци. Лично аз ще предложа да се вкара и анекс към него за кастрация на болномозъчни кучкари със родословни кучета! Предостатъчно ни са! Не ни трябват повече за да забатачат положението още повече!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#222 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 10:49 PM

Не съм сигурна, че схващам напълно кой каква позиция е заел.
Според мен "Задължителна кастрация" = "невъзможно". Такова нещо никога няма да мине. Сори - има дискриминация!
"Такса за развъждане", ако е само за безпородни, също е = на "невъзможно". Просто няма равенство. Пак дискриминация :md_064: . Значи, пак не може да мине.
"Такса за развъждане" и за породисти, и за безпородни - това е възможно, но пък развъдниците ще се сърдят.
Следователно - ще продължим да разчитаме на досега съществуващите правила и най-вече на това, да се засили контролът и правилата да се спазват, без самите те да се променят драстично.
(търся иконка на човече, криещо се в бомбоубежище... но няма... помощ!)
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#223 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 November 2010 - 11:06 PM

Трябва да се прави разлика между забрана за развъждане и задължителна кастрация! Това са две съвсем различни неща. Първото може да се приложи със силен и строг контрол, а при прилагане на второто означава, че контролът липсва на 100%
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#224 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 November 2010 - 10:06 AM

вижте бе хора,какви са тези забрани за развъждане,кво е тва чудо..айде стига предложения в полза на клубовете,федерациите и техния бизнес..
ограничаване популацията от бездомни кучета е едно,а кастриране на всичко що не е клубно-съвсем друго.
кучета е имало още преди да има държави,преди да се заговори за тази прословута кинология..
единствено подкрепям кастрацията за улични кучета,и за такива със здравословни проблеми,които тя би могла да реши..
останалото е мода,обслужване на интереси или най лошото-поддържане на тезата,щото "еди кой си така казва ,а той много разбира от кучета,има развъдник"..
та спрете с фантазиите за задължителна кастрация на когото и да е,за по високи такси за неклубните и пр..защото аз лично познавам хора с клубни мъжки,които ги пускат да качват куцо и сакато...
самосъзнанието на стопанина не зависи от това дали кучето му е породисто или мелез,клубно или не-то трябва да се промени,а не физиологията на животното ,посредством ножа..

#225 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 11:11 AM

Това със задължителната кастрация ни в клин ни в ръкав се набърка в темата.Просто някой си помечта на глас,респективно на писане.Няма лошо, мечтите са безплатни.Тук трябваше да обменим мнения какво искаме за нашите си кучета.И тъй като кучето е домашно животно,демек гледаме го,за да имаме полза от него-в случая кеф,всяко мнение,че правим нещо за негово добро е смешно.Всичко,което правим е за наша си користна цел,за наше добро.Който иска кастрира да му е лесно,който иска живец в кучето си не го прави.

#226 Потребителят е офлайн   sweety_bonbon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 11:12 AM

:ba_025:

#227 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 23 November 2010 - 06:32 PM

Показване на мнениетоnavar, в 23 November 2010 - 09:11 AM, написа:

вижте бе хора,какви са тези забрани за развъждане,кво е тва чудо..айде стига предложения в полза на клубовете,федерациите и техния бизнес..
ограничаване популацията от бездомни кучета е едно,а кастриране на всичко що не е клубно-съвсем друго.
кучета е имало още преди да има държави,преди да се заговори за тази прословута кинология..
единствено подкрепям кастрацията за улични кучета,и за такива със здравословни проблеми,които тя би могла да реши..
останалото е мода,обслужване на интереси или най лошото-поддържане на тезата,щото "еди кой си така казва ,а той много разбира от кучета,има развъдник"..
та спрете с фантазиите за задължителна кастрация на когото и да е,за по високи такси за неклубните и пр..защото аз лично познавам хора с клубни мъжки,които ги пускат да качват куцо и сакато...
самосъзнанието на стопанина не зависи от това дали кучето му е породисто или мелез,клубно или не-то трябва да се промени,а не физиологията на животното ,посредством ножа..

:md_064:
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#228 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 06:53 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 22 November 2010 - 01:37 PM, написа:

Изобщо не смятам да се обяснявам повече. -Sasho- нито чете, нито иска да разбере, което ми припомня участието му в една дискусия преди време и тя се разви по същия начин. Като си беше навил на пръста едно нещо и край. Много е хубаво да даваш за пример Германия, но да си запознат с реда, който съществува там, а не да четеш статии, защото аз си прекарвам част от времето там и го съветвам да попита германците как стои въпроса със задължителната кастрация и не само с нея. Ей така, просто да разбере как функционира системата и защо повечето от тях "предпочитат" този вариант.

Извинявай,но като прекарваш толкова време в Г-я посочи ми един град в който всички кучета са кастрирани/изключвам тези взети от приют/,не се качват в обществения транспорт,нямат кучешки паркове,не могат да придружават собствениците си в кафенета,ресторанти,магазини/където е разрешено/ и т.н.А,в тяхните приюти само кучета ли има?Като знаеш толкова за там кажи ми,защо когато дариш средства на приют се издава "Bareinzahlungsbeleg" когато сумата е до 100евро и какво се прави когато даряваш над тази сума.Кажи как се контролира отглеждането на домашни кучета?Не са ли малцинство хората,които не спазват правилата
в която и да е провинция в Г-я.Повечето дори и не си помислят да не спазват правилата,защото има ефективен контрол макар,че и там признават за проблем с регистрацията на животни,но има ли скитащи животни?Да си чула там някой да прокламира крайности като теб?Винаги търсят балансирано решение!!!
Е,драга госпожо това не си ли го видяла?Това го няма написано в статии,а се вижда.И къде има там задължителна кастрация,бе?Говори с факти и дай примери!Ама,не може-е-е-е-ш.
Един плюс към това което е в Г-я е ,че в София се създава Oбщинска полиция,която ще наблюдава за спазването на общинските разпоредби.Дали това не е стъпка за контрола на домашни кучета,a?

П.С.
Добре,де-предавам се!!!Но съм против налудничавата ти задължителната поголовна кастрация!!

#229 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 07:47 PM

Хора Моля ви и Аз...
Да си кажем нещата малко по натурално и не толкова комплицирано...Интернетски или по човешкимо-усложнено?!
Та значи....
Натурално и истинско да пробваме да си представим...За сефте...Нещата..:xa_118:
Та питам...
Кой Иска и има желание ,когато излезе да се разхожда,Да не му се налага на прибejки да прави същото??? :uc_029:
Кой Иска да му се къса сърцето при вида на стотици бездомни кучовци....Тънещи в мизерия,глад,болести и евентуално натурална агресивност и предпазване по животинският си начин(за Мен лично разбираем) защитаване на територии и хляб???
Кой...Мамка му...От всички тука природозащитници?!Други са съдисти,трети са все още неориентирани???

Които успее да излезе от своето собствeно ,Не Може да си позволи да Не е съпричастен към Грандиозният проблем,които с всеки ден взима все по плашещи размери :dry: ...Мдааа говоря за нашият Oния кучешкiя и котешкия :zz_229: ....обаче към които масово се подхожда Егоистично и Малоумно... :cg_059:
И Гадният манталитет,С Не желанието да се вникне наистина в проблема и най вече според мен идеята да се покаже кой е по по най???... :rd_139:
Лайна...само лайна...се творят на финала...
Щото всички сме супер разбиращи и Компетентни по всички въпроси нали??? :fa_067:
И Не е въпрос на мода или каквото и да било.....Залагам си главата... :ha_081:
Въпрос на Разбиране,Желание ,Истинска любов и Загриженост...

Желая Лека вечер и Успешен ден на всички утре...
Кой почувствал и разбрал Ок,които Не....Sory...
Aми няма да е за първи път...ще се борим до край... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#230 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 November 2010 - 11:07 PM

Специално за -Sasho- и компанията недоразбрали и въртящи се в кръг от собствени недоразумения:
На стр. 4 от темата в коментар № 64 съм обяснила разбирането си за "задължителната кастрация". На следващите една-две страници си обясняваме с някои от потребителите защо съм на това мнение. Престанете да се въртите около думичката "задължително" и ще разберете какво съм заложила в този термин. Кавички се употребяват не само за нарицателни.
Темата имаше няколко аспекта и аз обясних в началото кой точно от тях разглеждам.
А да ти обясня за Германия - там няма да срещнеш термина " задължителна" кастрация. Там те принуждават да вземеш това решение точно по начина, по който съм предложила и аз. Не живейте с мисълта, че там всички обичат животните и си умират да ги спасяват. Там държавата/общината те принуждава да мислиш прагматично и да решиш дали си готов да плащаш около 300 евро на година за некастрарано и неразвъдно животно или просто да си го кастрираш и да си гледаш спокойствието. Като се продават кучета от развъдник се дават имената и адресите на новите собственици. Така се осъществява контрола. Чрез местните общини. Първата съседка ще те "изтропа" ако нещо й пречи кучето и ще те навестят. Нито ги е грижа за кучето, нито за твоята любов и отговорност. Важното е да не пречиш. Ако имаш развъдник плащаш друга такса, но си обвързан с други задължения към съответната община. Тя е по-ниска, защото се знае, че плащаш такси и към организациите и те са отговорни за твоето поведение като развъдчик. Има някакви дребни разлики в общинските наредби, но не чак такива големи. Откъде ги знам тези неща ли? Ами "стажувах" в един от развъдниците им, които се занимават с "хоби-развъждане" и попълвах бумагите. Затова знам и какъв е контрола от страна на федерацията им, затова и "подхванах" кинологията. Имат проблеми, разбира се. Там също има достатъчно идиоти, които се мислят за пъпа на вселената. Къде ги няма? Разликата е в отношението към тях и това, че сами упражняват контрол. Не чакат нито организацията си, нито държавата. Веднъж един от развъдниците публикува снимка, на която се виждаше, че бебетата се бяха изходили и не беше почистено. Още на първата сбирка на местната група направиха собственика на пихтия. Развикаха се как може да поства такива снимки и как не го е срам да не чисти на кучетата и никой не допусна ,че снимките може да са правени в случаен момент, а не, че той не чисти никога на кучетата си. Кой тук ще направи подобно нещо питам аз, че така силно разчитате на личния елемент в цялата работа? Да не мислите, че те винаги са си гледали така кучетата? Научили са ги точно по метода на глобите и наказанията с бъркане в джоба. Кое ни прави по-различни като мислене, че ние да се доверим на методите на убеждението и чрез тях да достигнем до решението?
Там не те питат дали ти харесва да си платиш глобата - получаваш я по пощата и на гишето вдигат рамене и ти казват, че това не ги интересува, длъжен си да платиш, пък ти осъди държавата колкото пъти искаш. Това като на какво ви прилича? На доброволно действие ли? Че къде е разликата ? Ааа, сетих се, няма я думичката "задължително" ..аааааа....... ясно. Ами супераргумент. Няма задължителна кастрация в Германия. Съгласих се. Ето ти балансираното решение. :ba_025: Това ми напомня един случай от миналата седмица. Обясняваха ми как сега не бивало да се караш на учениците, за да не се били стресирали. Аз като гледам какъв стрес ги е налегнал ....нЕмам думи ...... след втората бира са направо в шок. Не знам дали да им търсим психолог или отрезвител. Та сега за да не стресираме собствениците на кучета и котки няма да казваме думички като "задължително". Добре. Няма. Щом така казвате.....и аз все за стреса на онзи дето е изхвърлил онова кучило до булеварда си мисля.... как ли се е стресирал човека .... сигурно сън не го лови .... :zz_020: Няма нужда да се "предаваш", нито го искам, нито ми е цел на дискусията. Просто да уточним за какво става дума, защото от две страници се въртим на едно място.
-Sasho- проучи каква е разликата между дарители, осиновители, спасители и прочее -ители и хора, които купуват кучета в Германия. Много смесваш нещата и оттам идва проблема. Както се изразява една моя приятелка в Германия "При нас има много правила и малко мисъл по въпроса, но така ни е по-добре". :md_064: Само, че там няма киноложка организация без правила, дори и от дисидентските. Няма такива, които да не прилагат никакви принципи и методи и да нямат никакъв вътрешен контрол. Да, има проблеми. Къде ги няма? Разбира се, че все ще се намери някой темерут (особено от Балканите), който ще се опита да заобиколи по 5 различни начина правилата, но накрая го пипват и ... Finito la Commedia, но няма да чуеш никъде, че държавата трябвало да мисли за нещо първо, пък после те. Тц ! Няма такъв филм!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#231 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 11:41 PM

Ами нека да има такси, нека има глоби, нека да проверяват по улиците... нека организациите да не чакат с нетърпение превода на пари и да хленчат по фейсбуци и форуми, че са им прекратили договора а да си вършат работата-да има контрол. Защо тук няма контрол? И защо трябва да осакатим кучетата на всички заради "иванчо"? Защо всеки говори за този прословут ЧИП а от него няма и грам ефект? Кога, в кой век ще има база данни? Заради това ли да си осакатя здравото куче. :ab_041: Не че това нещо ще се приеме, но е смешно като предложение.. дайте да скопиме всичко що не е клубно... Щото всички попадат под общ знаменател-развъждачи, проблемни.. :zz_020: Заради някой дето не си върши работата, аз трябва да гледам не куче а "дебела наденичка".. да му увеличавам разходките, да следя за калориите, да давам на кучето храна за КАСТРАТИ(защо ли я има след като няма проблем след кастрацията) :rc_036: Това нещо ако се приеме България ще е единствената държава в която ще е скопено всичко де мърда.. Правилно казваш, че там(в белия свят) ги карат, чрез такси и глоби, но там хората имат право на избор.. Ако имам 100 лева за данък си плащам, ако нямам ще кастрирам.. Аз съм от тези, които ще си платят, защото не виждам нищо полезно в кастрацията на здраво куче. Има ли тук кой да го наложи това правило? Няма. :ab_041:

Тези, които кучетата им се пенят и не искат това да се случва са свободни да ги скопят-кастрират. Моето например тежи 2.700кг и нито ме дърпа, няма лиги и не ходи без повод.. :ab_041: Да знаете, че има и такива кучета. Те не искат да попадат в тази графа (обезумели мъжки)и да бъдат нарочвани за нещо си.. Не покрива и женски.. ааа и не вие :ab_041:

Хора и от апендикса няма полза.. Защо не го махаме превантивно.. Колко ще ни е удобно,а? :beer:

#232 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 November 2010 - 01:37 AM

СПАМ:

Точно в Германия на времето са го премахвали апендикса със обяснение, че от него полза няма! Но то виж науката напредна и хуманността се качи и то станало така, че апендиска бил нужен. След 20 години може и нещата да се обърнат току така за кастрацията. Никой нищо не може да каже. Науката е си е**ло капаците работа. Ама нали трябва да умни да решат и глупавите да следват!
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 09:03 AM

Предлагам, всички кучета да се появяват на бял свят обрязани и размножаването да става чрез пъпкуване. :wb_052: Но, само клубните кучета да имат право на размножаване.. Всичко останало ще е стерилно.. Защото в Б-я нямало контрол.. :ba_025:

#234 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 November 2010 - 10:24 AM

( включвам се в мъжкият Отечествен фронт :eg_033: )

Не е толко проблемът в шибаният контрол , колкото е медицински ...

Американски учени са установили , че при отстр. на яйчниците , и спиране на естрогенът ,
спира и започва изхвърляне на калцият от костите , устойчивостта на канцер и др болести рязко спада .
Обричаш кучерто си наа...
Просто напиши у Гугле " женски полов хормох " ( хормон , преплетоха ми се пръстите ) :ab_041:

#235 Потребителят е офлайн   katq.trifonova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2010 - 10:32 AM

идеята за кастрацията за мен е друга,и моето куче се разхожда с повод,но ако не е кастрирано трябва да се пуска...буквално да прави секс,когато е разгонено,защото също е опасно за здравето му,ако не се прави.ок,аз немога да си позволя,кучето ми да го оставя при някоя женска,за няколко дена,защото други хора няма да могат да го гледат(ако искам да имам породисти кученца)така че правилния вариант за мен е кастрация...и колкото и да се чудите и колкото и да питате мнения има много и всякакви-дори и от ветеринари.Всеки решава сам за любимеца си!

#236 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 November 2010 - 10:53 AM

Изв. но мъжките не се разгонват .
И аз имам нужда да бъда пускан при женски , но жена ми не ме пуска .

#237 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 10:53 AM

ДесиД,дойде Асан на него си,at last.Задължителната кастрация я сменихме с балансирано решение.Добре.Ама и ти не се даваш лесно а-а-а, 4 страници отстъпва с бой тоя рубеж.Иначе за строгия контрол за гледането и развъждането на кучета съм на 101% за.Даже на 102,не съм сигурен.Това с нуждата от специално отношение на държавата към добрите батковци и от каки лигитимните развъдници няма да го коментирам,че ще направим още няколко обиколки.Но едно ти признавам :rc_036: Няма такова чудо като отговорен стопанин-само с принуда се създава и поддържа ред.Имам предвид финансова,естествено.
P.S.На Григо нищо не и признавам,защото честно казано от многото патос и губя нишката на експозето :ab_041:

#238 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 11:13 AM

mikivt, както искаш приемай моите постове. От това твое изказване ми става ясно, че и ти не си се върнал към стр. 4 за да прочетеш отново. Аз не съм отстъпила и на йота от това, което съм казала на стр. 4. През останалите 6 призовавах да ми прочетат постовете и тогава да коментират, а не да казват, че съм предложила безпринципно и поголовно кастриране (защото точно в това ме обвиняваха в продължение на 6 страници, в това число и ти, само защото употребих определението "задължителна", а че имаше още цял ферман обяснения, вече нямаше значение, аз казах лошата дума). Наложи се да засегна лично някого за да стане ясно какво, всъщност, защитавам. Точно затова не се дърлихме с navar и alexy, защото веднага се разбрахме кой от каква позиция разглежда нещата и нямаше вече място за спор между нас. Но когато някой, прочел-недочел си навие на пръста, че еди-кой защитава еди-какво си и отказва да се върне и да си доизясни, въпреки призивите да го направи, продължава да вкарва останалите потребители в заблуда, се получава точно това - 10 страници лакърдии. Точно затова в няколоко поста написах, че интереса на всеки може да бъде защитен по тази схема - без значение породисто или непородисто куче. Като искаш да е некастрирано (няма значение по какви съображения) ще плащаш повече и наравно с породистите, допуснати до разплод. Като не те устройва (независимо от разбиранията ти) или си предпочиташ спокойствието - кастрация. Кое му е безпринципното тук? Ама 6 страници обяснявам неща, които казах още на 4-тата. :tb_195: Как според теб се нарича това да повтаряш до безсъзнаие едно и също и отсреща да ти викат "Не, не е така. Ти каза друго."? Сега и ти повтаряш схемата. Сори, ама няма да си губя повече времето.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#239 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 November 2010 - 11:27 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 24 November 2010 - 10:18 AM, написа:

Като искаш да е некастрирано (няма значение по какви съображения) ще плащаш повече и наравно с породистите, допуснати до разплод. Като не те устройва (независимо от разбиранията ти) или си предпочиташ спокойствието - кастрация. Кое му е безпринципното тук?

Ок ще плащам наравно с породистите до разплод? Значи и моите непородисти, ще бъдат допуснати до разплод (нали кихам на равно с тях0). Следователно ще искам и аз да се издаде родословие за кучилото от неродословните ми кучета(за да сме наравно я?)Абе ти чуаш ли се кви ги пишеш. Я си запази мечтите за себе си.
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 11:49 AM

Показване на мнениетоMeto, в 24 November 2010 - 10:32 AM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 24 November 2010 - 10:18 AM, написа:

Като искаш да е некастрирано (няма значение по какви съображения) ще плащаш повече и наравно с породистите, допуснати до разплод. Като не те устройва (независимо от разбиранията ти) или си предпочиташ спокойствието - кастрация. Кое му е безпринципното тук?

Ок ще плащам наравно с породистите до разплод? Значи и моите непородисти, ще бъдат допуснати до разплод (нали кихам на равно с тях0). Следователно ще искам и аз да се издаде родословие за кучилото от неродословните ми кучета(за да сме наравно я?)Абе ти чуаш ли се кви ги пишеш. Я си запази мечтите за себе си.

Ей точно на този вид изказвания се казват откровени глупости! И изобщо не ми се обиждай! Ще те върна пак на стр. 4 - там си пише. Не продължавай да ми обясняваш кое какво значело според теб, защото изобщо не съм написала и защитавала такова нещо и ако прочетеш коментарите след основния ми пост на стр. 4 ще разбереш. На какъв език да ви го напиша, че да спрете с глупостите - ЧЕТЕТЕ.
User's Signature

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни