Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#241 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2010 - 11:50 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 24 November 2010 - 10:18 AM, написа:

mikivt, както искаш приемай моите постове. От това твое изказване ми става ясно, че и ти не си се върнал към стр. 4 за да прочетеш отново. Аз не съм отстъпила и на йота от това, което съм казала на стр. 4. През останалите 6 призовавах да ми прочетат постовете и тогава да коментират, а не да казват, че съм предложила безпринципно и поголовно кастриране (защото точно в това ме обвиняваха в продължение на 6 страници, в това число и ти, само защото употребих определението "задължителна", а че имаше още цял ферман обяснения, вече нямаше значение, аз казах лошата дума). Наложи се да засегна лично някого за да стане ясно какво, всъщност, защитавам. Точно затова не се дърлихме с navar и alexy, защото веднага се разбрахме кой от каква позиция разглежда нещата и нямаше вече място за спор между нас. Но когато някой, прочел-недочел си навие на пръста, че еди-кой защитава еди-какво си и отказва да се върне и да си доизясни, въпреки призивите да го направи, продължава да вкарва останалите потребители в заблуда, се получава точно това - 10 страници лакърдии. Точно затова в няколоко поста написах, че интереса на всеки може да бъде защитен по тази схема - без значение породисто или непородисто куче. Като искаш да е некастрирано (няма значение по какви съображения) ще плащаш повече и наравно с породистите, допуснати до разплод. Като не те устройва (независимо от разбиранията ти) или си предпочиташ спокойствието - кастрация. Кое му е безпринципното тук? Ама 6 страници обяснявам неща, които казах още на 4-тата. :tb_195: Как според теб се нарича това да повтаряш до безсъзнаие едно и също и отсреща да ти викат "Не, не е така. Ти каза друго."? Сега и ти повтаряш схемата. Сори, ама няма да си губя повече времето.

:ba_025: .Добре.Край.Джойнвам се към твоето мнение.

#242 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 01:42 PM

mikivt...Мдаааа малко драма за цвят... :db_046:
Ами беше си наложително....И без това от незнам си колко страници,всеки си говори каквото му скимне,без да влага никаква конкретна мисъл и започна много комедийна да става темата,та...
Единствено Деси,на която лично се възхищавам успява до край да обсъжда по същество проблема.
Ама Аз толко нерви и търпение като нея нЕмам.

P.с...Да не говорим,че съвсем наскоро открих допълнителните иконки и къде по подходящо да се похваля?! :ad_018:

Лек ден на всички... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#243 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 November 2010 - 02:08 PM

Деси напусна темата :af_089: , а аз съм се върнал . :eg_033: .
Това е най- новото .

Интересно къде изчезнаха другите жени пишещи в темата ... да ги разкърша кат кокошки .
В смис , мненията им .

Интересна беше най- вече поляризацията и групиране мненията по пол ??

Изобщо знае ли някой нещо за произходът на жената ?
Защо имаме общи руд. органи , защо женският ембрион има 4 двойки мл. жлези , които после изчезват и остават 2 ?
Маса защо ...
Науката казва че произлизаме от един Адам ,
Библ. казва също , че Адам е един , и е мъжки , дни по- късно се модифицира женски вариянт.

Книгите на баба ми пък казват , че човек е бил еднополов , после хемафродит ( общите белези )
и после дръпва генетично пред животните
като разделя и диференцира още и още половете ... мн. ми е мътно ....
а светлина от никъде ...

#244 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 November 2010 - 03:15 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 24 November 2010 - 10:54 AM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 24 November 2010 - 10:32 AM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 24 November 2010 - 10:18 AM, написа:

Като искаш да е некастрирано (няма значение по какви съображения) ще плащаш повече и наравно с породистите, допуснати до разплод. Като не те устройва (независимо от разбиранията ти) или си предпочиташ спокойствието - кастрация. Кое му е безпринципното тук?

Ок ще плащам наравно с породистите до разплод? Значи и моите непородисти, ще бъдат допуснати до разплод (нали кихам на равно с тях0). Следователно ще искам и аз да се издаде родословие за кучилото от неродословните ми кучета(за да сме наравно я?)Абе ти чуаш ли се кви ги пишеш. Я си запази мечтите за себе си.

Ей точно на този вид изказвания се казват откровени глупости! И изобщо не ми се обиждай! Ще те върна пак на стр. 4 - там си пише. Не продължавай да ми обясняваш кое какво значело според теб, защото изобщо не съм написала и защитавала такова нещо и ако прочетеш коментарите след основния ми пост на стр. 4 ще разбереш. На какъв език да ви го напиша, че да спрете с глупостите - ЧЕТЕТЕ.

Да се обиждам? Простете от кое? Нима мислите, че сте на ниво чак па да ме обидите? Хах! Алоо спри се ти каам с таз 4та страница вкарай на 5та и газ да те няма. Ходи си кастрирай своите песове за нашите грижа не бери! Те си имат стопани, които са отговорни за техните ташаци!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#245 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 03:24 PM

От толкова глупости дето сте ги изписали ако аз сега бях човек пред дилема, да си кастрирам или не кучето, щях да се объркам още повече!!!
13 страници лични нападки и нищо смислено. Никакви доказателства защо За и защо Против. Още една безмислена тема. А в началото ми беше интересно и чаках да получа смислен отговор и да проверя правилното решение ли съм взела, но както виждам ще се убеждавам в това сама, защото твърди и подкрепени с примери становища няма!

#246 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 November 2010 - 03:37 PM

Meto, да те светна - моите са допуснати до развъждане за разлика от твоите. :md_064: А ти отскочи от егото си с един сантиметър и ще видиш колко голям е света! Успех на теб и подопечните ти ташаци!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#247 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 03:55 PM

Петя,ето ти и примери и мнение.
Безпородно мъжко,некастрирано ,гледано на двор,включително и вързано,никога не пускано на женска,доживя до над 15 години.Знам го със сигурност,защото дойде при мен кутре.
Безпородна женска,не повече от 5-6 години,прибрана от улицата,очевидно раждала,след кастрация залиня,надебеля и след по-малко от година умря.
Където и да съм ходил на лов никъде не видях някой да използва кастрирани кучета.След като нищо не им се променя, защо ли?
За себе си съм решил да не си кастрирам кучетата без много основателна здравословна причина.Искам това,което ми лае в двора да е истинско,натурално.

#248 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 03:59 PM

Показване на мнениетоnETq, в 24 November 2010 - 02:29 PM, написа:

От толкова глупости дето сте ги ... и чаках да получа смислен отговор и да проверя правилното решение ли съм взела, но както виждам ще се убеждавам в това сама, защото твърди и подкрепени с примери становища няма!

Защо да няма , напр. мойте постове :ae_085:
По горе съм писал да провериш в Гугъл какво излиза като напишеш
" женски полов хормон "
Виж ролята ( малко от нея ) на хормоните , и каква агония става след това ...
Трябва да си го смелиш сама + изчиствайки комерс. страна на въпросът .

На мен си ми харесва темата , има личности и ест. сблъсък... , научих доста от нея .

#249 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 04:55 PM

http://www.clinicave...e-nel-gatto.htm
Ето които има желание да си превежда и да чете...
Само ще дам малък жокер,как започва статията...
salva-vita на италиански означава ЖИВОТОСПАСЯВАЩА.. :md_064:
"И тъй като е признато на международно ниво,че тази процедура(отстраняване на яйчниците и матката),води до удължаване живота на животните и вследствие се излагат причините:
Причини в полза на стерилизацията..."

Толкова от мен...Натам сами(които има желание).
Мога още поне стотина подобни да пусна,ма не съм убедена че ще има някакъв смисъл...
Иначе лично имам 24 кастрирани животни,всички в перфектно здраве и кондиция(дай Боже все така),нито 1 от тях няма промяна в характера или следоперативно напълняване.

P.с...Пред сериозна дилема съм...
На кой да вярвам?!
На една шепа народ без медицинско образование или на стотици доказани на международно ниво ветеринарни специалисти?
Някак си спонтанно везните ми се накланят в полза на вторите...
Сега че в много сфери италианците са същите цигани като нас е ясно,ама що се отнася до животни и деца...Според мен НЯМА по надеждни съветници и са толкова напред с материала,че нямате идея колко?!
Друго,което си мисля...
Абе от толкова милионен народ как поне на един не му е хрумнало да вземе да контрира тезата за позитивите от една кастрация?!При наличие на законите,които са действащи в момента...Освен че може да съсипе незнам си колко ветеринарни доктори,а и ще забогатее със сигурност?
Говорим за страна,в която ако някой му се стори,че животинката му нещо не е добре(след ветеринарна намеса) веднага завежда дело и почти в 99% от случаите се отсъжда в полза на стопанина.Естествено,ако се докаже че има право(а Вярвайте ми тук не е необходимо много)
В момента италианците прости си кастрират животните по метода LAPAROSCOPIA(chirurgia mini invasiva) :ud_009:
Баси тъпото племе с какви неща се занимават?!
Както и да е всеки сам си преценява.
Въпрос на личен избор.

P.с.2..Чудя се и как ли се чувстват някои жени и мъже,които поради някакви причини се е наложило да им бъдат отстранени възпроизвеждащите органи?!Ако някои от тях прочетат тази тема,как ли ще се почувстват след някои така крайни мнения?!
Ооооххх както и да е....

Лек и успешен ден на всички... :rc_036:
User's Signature

#250 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 05:45 PM

[quote name='grigo009' date='23 November 2010 - 06:52 PM' timestamp='1290534465' post='884781']
Хора Моля ви и Аз...
Кой...Мамка му...От всички тука природозащитници?!Други са съдисти,трети са все още неориентирани???

"Мамка му"...само на три групи ли делиш хората "тука":природозащитници,съдисти и неориентирани.БРАВО!!!Ти от кои си?
Уж постоянно пишеш за промяна на гадния БГ манталитет,за промяна на мислене,за позивитизъм.....и т.н.!!!

"Абе от толкова милионен народ как поне на един не му е хрумнало да вземе да контрира тезата за позитивите от една кастрация?!"-А,какви са позитивите за да ги контрираш?

#251 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 05:50 PM

Имам чувството , че някои са от Перник, или по- лошо ... от Мездра .
Сайтът ти е комерсиален , и мен не ме трогва , както казваме у Враца - salve - vita - porka mizeria !

Подопечното ми куче е абс. дздраво ! , и не му трябва нищо животоспасяващо освен чешмяна вода и мръвка .
Не е чипирано , регистрирано купирано и кастрирано , социализирано и все пак , на пук на такива като тебе е здраво като дърво .
Който е Християнин ( аз съм неверник ) , нямаш право да отнемаш живот който не си дала ,
нито да присаждаш органи , нито да правиш ефтаназия , по ред причини .. .

М/у другото никой нормален форуммен , ( като мен :ab_041: , рима ) не чете повече от 10 реда , така че пишете по кратко . :af_089:

http://www.youtube.c...feature=related
Поздр. с любимата ми песен :af_089:

#252 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 05:57 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 23 November 2010 - 10:12 PM, написа:

Специално за -Sasho- и компанията недоразбрали и въртящи се в кръг от собствени недоразумения:
На стр. 4 от темата в коментар № 64 съм обяснила разбирането си за "задължителната кастрация". На следващите една-две страници си обясняваме с някои от потребителите защо съм на това мнение. Престанете да се въртите около думичката "задължително" и ще разберете какво съм заложила в този термин. Кавички се употребяват не само за нарицателни.
Темата имаше няколко аспекта и аз обясних в началото кой точно от тях разглеждам.
А да ти обясня за Германия - там няма да срещнеш термина " задължителна" кастрация. Там те принуждават да вземеш това решение точно по начина, по който съм предложила и аз. Не живейте с мисълта, че там всички обичат животните и си умират да ги спасяват. Там държавата/общината те принуждава да мислиш прагматично и да решиш дали си готов да плащаш около 300 евро на година за некастрарано и неразвъдно животно или просто да си го кастрираш и да си гледаш спокойствието. Като се продават кучета от развъдник се дават имената и адресите на новите собственици. Така се осъществява контрола. Чрез местните общини. Първата съседка ще те "изтропа" ако нещо й пречи кучето и ще те навестят. Нито ги е грижа за кучето, нито за твоята любов и отговорност. Важното е да не пречиш. Ако имаш развъдник плащаш друга такса, но си обвързан с други задължения към съответната община. Тя е по-ниска, защото се знае, че плащаш такси и към организациите и те са отговорни за твоето поведение като развъдчик. Има някакви дребни разлики в общинските наредби, но не чак такива големи. Откъде ги знам тези неща ли? Ами "стажувах" в един от развъдниците им, които се занимават с "хоби-развъждане" и попълвах бумагите. Затова знам и какъв е контрола от страна на федерацията им, затова и "подхванах" кинологията. Имат проблеми, разбира се. Там също има достатъчно идиоти, които се мислят за пъпа на вселената. Къде ги няма? Разликата е в отношението към тях и това, че сами упражняват контрол. Не чакат нито организацията си, нито държавата. Веднъж един от развъдниците публикува снимка, на която се виждаше, че бебетата се бяха изходили и не беше почистено. Още на първата сбирка на местната група направиха собственика на пихтия. Развикаха се как може да поства такива снимки и как не го е срам да не чисти на кучетата и никой не допусна ,че снимките може да са правени в случаен момент, а не, че той не чисти никога на кучетата си. Кой тук ще направи подобно нещо питам аз, че така силно разчитате на личния елемент в цялата работа? Да не мислите, че те винаги са си гледали така кучетата? Научили са ги точно по метода на глобите и наказанията с бъркане в джоба. Кое ни прави по-различни като мислене, че ние да се доверим на методите на убеждението и чрез тях да достигнем до решението?
Там не те питат дали ти харесва да си платиш глобата - получаваш я по пощата и на гишето вдигат рамене и ти казват, че това не ги интересува, длъжен си да платиш, пък ти осъди държавата колкото пъти искаш. Това като на какво ви прилича? На доброволно действие ли? Че къде е разликата ? Ааа, сетих се, няма я думичката "задължително" ..аааааа....... ясно. Ами супераргумент. Няма задължителна кастрация в Германия. Съгласих се. Ето ти балансираното решение. :ba_025: Това ми напомня един случай от миналата седмица. Обясняваха ми как сега не бивало да се караш на учениците, за да не се били стресирали. Аз като гледам какъв стрес ги е налегнал ....нЕмам думи ...... след втората бира са направо в шок. Не знам дали да им търсим психолог или отрезвител. Та сега за да не стресираме собствениците на кучета и котки няма да казваме думички като "задължително". Добре. Няма. Щом така казвате.....и аз все за стреса на онзи дето е изхвърлил онова кучило до булеварда си мисля.... как ли се е стресирал човека .... сигурно сън не го лови .... :zz_020: Няма нужда да се "предаваш", нито го искам, нито ми е цел на дискусията. Просто да уточним за какво става дума, защото от две страници се въртим на едно място.
-Sasho- проучи каква е разликата между дарители, осиновители, спасители и прочее -ители и хора, които купуват кучета в Германия. Много смесваш нещата и оттам идва проблема. Както се изразява една моя приятелка в Германия "При нас има много правила и малко мисъл по въпроса, но така ни е по-добре". :md_064: Само, че там няма киноложка организация без правила, дори и от дисидентските. Няма такива, които да не прилагат никакви принципи и методи и да нямат никакъв вътрешен контрол. Да, има проблеми. Къде ги няма? Разбира се, че все ще се намери някой темерут (особено от Балканите), който ще се опита да заобиколи по 5 различни начина правилата, но накрая го пипват и ... Finito la Commedia, но няма да чуеш никъде, че държавата трябвало да мисли за нещо първо, пък после те. Тц ! Няма такъв филм!

Eх,Деси нищичко не знаеш за Германия.Такса куче/hundesteuer/се плаща от всички собственици на кучета независимо дали са
кастрирани или некастрирани.Таксата във всяка община,град е различна и варира от 0 до 1300 евро!!!????Там делят кучетaта на "опасни"и "неопасни " породи.Именно от там идва разликата в таксата.300 евро на година за некастрирано и неразвъдно животно-таквоз чудо няма!Средно за едно "неопасно"куче таксата е около 100 евро/кастрирано,некастрирано/.
Контролът там е в ръцете на общините,а федерациите,организациите,развъдниците и обик.хора съдействат на общините.Колко е просто и прагматично,нали!!!
"Ако имаш развъдник плащаш друга такса"-Да,поне 10х300евро!!!И опа-а-а,имало "хоби-развъждане".Верно ли?
"-Sasho- проучи каква е разликата между дарители, осиновители, спасители и прочее -ители и хора"-е,тук ме разби...!!! :dh_188: Какво трябва да проуча?
"но няма да чуеш никъде, че държавата трябвало да мисли за нещо "-тя държавата не мисли,а създава и контролира правилата.
"А да ти обясня за Германия - там няма да срещнеш термина " задължителна" кастрация".-А-а-а,мерси!!!А,тук в Б-я к'во ша праим ся?Ще контролираме или ще задължаваме??? :ud_009:
"Ние да се доверим на методите на убеждението и чрез тях да достигнем до решението?"-E,те това много ми хареса!!Повярвай ми! :rc_036: :re_037:

#253 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 06:07 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 24 November 2010 - 04:55 PM, написа:

.
Не е чипирано , регистрирано купирано и кастрирано , социализирано и все пак , на пук на такива като тебе е здраво като дърво .

Що така бе,Емчо!!!!Поне го регистрирай бе,човек врачански!!!! :re_037:

#254 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 November 2010 - 06:10 PM

да ,кастрацията е животоспасяваща-когато има заболяване и увреждане..
и не ,не е необходима ако жвотното е здраво-всяка промяна на хормоналния баланс влияе върху здравето и организма ..в случая негативно..
ендокрината система е една от най сложните и тъмна в голяма част ,дори за специалистите,а се оказва че привържениците на кастрацията " я разбират тая работа" щот са прочели по статия ,две,и те с лека ръка рекламират кастрация за здраве...
кастрацията нарушава хормоналния баланс,със всичките му негативи след това..
колкото и да се мъчите да убедите сами себе си че едва ли не помагате на животните-не е така..вие осакатявате ,ако кастрирате здраво и право животно..
но ,за земните си дела ще бъдете съдени в отвъдното..
аз съм привърженик на купирането на уши и опашки на работни кучета,поради съображения които съм излагал в друга тема...тези съображения са свързани с работата която вършат,и не бих рекламирал купирането на уши и опашки,скрит зад измислени оправдания че е животоспасяващо,въпреки че купирането на уши на работни кучета,би им спасило живота в определена ситуация..но не разправям че на всичко що е куче трябва да му се отрежат ушите и опашката ,нали??
а и купирането няма нищо общо с бизнеса ,наречен кинология..

#255 Guest_navar_*

и не ,не е необходима ако жвотното е здраво-всяка промяна на хормоналния баланс влияе върху здравето и организма ..в случая негативно..
ендокрината система е една от най сложните и тъмна в голяма част ,дори за специалистите,а се оказва че привържениците на кастрацията " я разбират тая работа" щот са прочели по статия ,две,и те с лека ръка рекламират кастрация за здраве...
колкото и да се мъчите да убедите сами себе си че едва ли не помагате на животните-не е така..вие осакатявате ,ако кастрирате здраво и право животно..
аз съм привърженик на купирането на уши и опашки на работни кучета,поради съображения които съм излагал в друга тема...тези съображения са свързани с работата която вършат,и не бих рекламирал купирането на уши и опашки,скрит зад измислени оправдания че е животоспасяващо,въпреки че купирането на уши на работни кучета,би им спасило живота в определена ситуация..но не разправям че на всичко що е куче трябва да му се отрежат ушите и опашката ,нали??

#256 Guest_navar_*

та..кастрирайте най напред самосъзнанието на българина,да се води по чужда свирка

#257 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 24 November 2010 - 06:28 PM

Показване на мнениетоnavar, в 24 November 2010 - 05:15 PM, написа:

Добре де, но тук мнг хора споделиха, че здраво куче- некастрирано, след време се разболява от пиометра примерно. Ако е било кастрирано не е щяло да се разболее. Някои дори са умрели. Е тогава с цел да се избегне това......не е ли добре да се кастрира
Само да не помсилиш че се заяждам, но при мнг кучета именно тази промяна на хормоните действа положително. Ако са агресивни и т.н .
Може и да си го написал някъде. През последните дни не съм чела темата :)
User's Signature

Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 06:41 PM

Навар Аз лично съм длъжна да споделя информация и опит,която би могла да бъде полезна на някои.
А ако не си забелязал и не си дочел всичко завършвам с думичките...
"Всеки сам си преценява.Въпрос на личен избор." :mg_062:

Сашо,Емо....Обвързана съм бе хора... :gf_162: :wf_039:
User's Signature

#259 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 06:54 PM

Мерси от името на мъж. телезрители за краткият пост :rc_036:
:beer:

#260 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 06:57 PM

Да погледнем и от другата страна. През единствения път когато моята се разгони знаете ли с каква мъка излизахме навън? В продължение на 2 седмици привличахме всякакви уклични и домашни кучета. И това не би било проблем ако моята беше кротка, но тя не е. Лае като обезумяла особено срещу големи кучета. Да тя го прави от страх, но когато беше разгонена предизвикваше агресия в мъжкото куче. Веднъж един човек за малко да си изпусне немската овчарка. Едвам го удържа. А ако не беше? Какво правим тогава?
emilvr, знам какво е женски полов хормон. Знам и за рисковете след кастрация, но знам и колко женски кучета се разболяват от какъв ли не рак на половата система и млечните жлези именно защото не са кастрирани. И ако аз мога да предпазя моето куче от това защо да не го направя? При условие, че моята и да искам аз тя не би допуснала мъжки до себе си, защо да я мъча. Тя беше агресивна и към нас не само към другите кучета. Не ми обяснявайте само, че това може да се коригира от стопанина, защото понякога хормоните са по-силни. А плътността на костите може да се коригира с правилно подбрани храни ;)
И още нещо. Преди да си взема мопс изчетох толкова много за болестите и съпъстващите ги проблеми, че когато най-накрая имах куче му треперих и за най-малкото. След време се успокоих, защото осъзнах, че не всичко което пише е задължително да се случи и на моето куче. Живота не е по ученбик! Нито нашия нито техния.
Не всичко е черно и бяло. Просто без конкретни примери, най-добре от личен опит, темата си става една безкрайна сага.
И ако трябва да предъвкваме всичко от начало...
Здравейте, казвам се Петя и моето куче е кастрирано :re_037:
Те се чувства прекрасно и е все така активна както преди, по-смирена е и по-лесно изпълнява команди. Не напълнява драстично, защото се храни по стария си режим.
Ами това е.
Успехи в разтягането на темата :md_064:

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема