Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#321 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 December 2010 - 07:50 PM

Сашо...
Чат ли си... ше викаш на близките ти!!!
Повече няма да отговарям или пиша по тази тема....за да ти е гадно и да се чудиш що така??? :fa_067: :gf_162:

P.s...Отивам да си храня Кастрирания добитък,които със сигурност не го вълнува...Кой ,какви емоционални изригвания има в интернет-пространството... :md_064: :re_037:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#322 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 12:24 AM

Показване на мнениетоgrigo009, в 05 December 2010 - 06:55 PM, написа:

Сашо...
Чат ли си... ше викаш на близките ти!!!
Повече няма да отговарям или пиша по тази тема....за да ти е гадно и да се чудиш що така??? :fa_067: :gf_162:

P.s...Отивам да си храня Кастрирания добитък,които със сигурност не го вълнува...Кой ,какви емоционални изригвания има в интернет-пространството... :md_064: :re_037:

Добре де..извинявам се!!! :dh_188: Не искам да ми е гадно-о-о! :cd_045:
Сега кой ще ни информира нас неуките,неузрелите,нищо невиждащите и незнаещите
за нововъведенията при кастрацията...
И..аз пък...няма да.... пиша!!! :ud_009:
Няма нищо по-хубаво от това,човек да се грижи за животинките си/добитъка/,за които
е поел отговорност,независимо дали са кастрирани или некастрирани. :ae_085: А,относно
"за или против" кастрацията,това е въпрос на виждане,мироглед и на.... избор.

P.s..Ех,тези мои емоционални изригвания..ъ-ъ-ъ....пращай валериана-а-а!!! :zz_222: :zg_074:

Лека и успешна седмица!! :ug_119:

#323 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 December 2010 - 10:11 AM

аз предлагам задължително раждане със секцио за всички женски,и едновременна кастрация на малките в утробата,преди да е прерязана пъпната връв...перфектно,с един куршум два заека...
почвам да си мисля някои неща за някои потребители ,но ще се въздържа да ги пиша тук...
всъщност смятам да спра да пиша въобще по тази тема...кастрация на 4 седмично куче-това е изродщина....боже,имай милост те не знаят какво правят..
това е като да извадим апендикса на току що родено бебе,за да не се възпали някой ден..

#324 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 10:47 AM

Сашо :ve_054: :ab_041: ..Добре де...Айде от мен да мине,щом има такова желание,ще продължавам да информирам за новости и нововъведения... :mc_200:

Навар...Кой бе ,Кой Тоя потребител-психопат да му кажа аз 2 думички?! :de_122: :ab_041:

Хайде Лека и успешна седмица на всички и от мен... :rc_036:
User's Signature

#325 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 December 2010 - 01:26 PM

Кастрация на четириседмично бебе ...

Ако можеха да говорят ... добре, че не могат.

#326 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 01:46 PM

Добре де,Аз едно нещо не успявам да проумея...
Не стана ли ясно,че пуснах статията,като ЛЮБОПИТНА информация???
Нали всички ревът,че искат да са информирани?!
Малко ми е неудобно сама да се цитирам,затова само ще вметна ,че Лично съм казала,в някои от предишните ми постове,че дори и Аз съм останала втрещена...
Иначе погледнато от друга гледна точка...
1.Факт,че съществува това нещо.
2.Факт,че се практикува,вече от доста години.
3.Факт,че досега Никога не съм кастрирала нито една животинка,на по малко от 6 месеца,дори и да са пробвали да ме убедят.

Лек ден на всичи... :rc_036:
User's Signature

#327 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 December 2010 - 02:00 PM

Не го приемай като упрек към теб лично, не е, напротив - 10 х за статиите, чета ги с интерес.

Нямам нищо против кастрацията, това все пак е един хуманен метод за намаляване на нежеланата популация, но не мога да приема, че това е панацея за добро здраве или начин, чрез който се постига послушание.

Хубаво е, че всеки може да направи информиран извод и да вземе собствено решение за доброто на своя любимец.

#328 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 06 December 2010 - 02:49 PM

Оня ден се мотах из София , и от това което видях ( какъв е кучкарник ) ,
явно с тия кастраций - не се намалят тия популаций .
Колежке , това си е тактична забележка според мен ,
и да противоречиш на ръководството ,си е с'е едно с голо дупе да биеш таралеж , или пикинез .

#329 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 December 2010 - 04:09 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 06 December 2010 - 01:54 PM, написа:

Оня ден се мотах из София , и от това което видях ( какъв е кучкарник ) ,
явно с тия кастраций - не се намалят тия популаций .

Не се вижда от "гостите" резултата, защото непрестанно се появяват нови попълнения, дошли от такива, които не вярват в кастрациите.
Прост пример: Преди година в моя квартал кучетата бяха кастрирани до едно. В един момент една от глутниците изчезна, а на нейно място след месец-два дойдоха нови кучета. Познай от къде са дошли част от тях?!? Лабрадороподобно, НОК-подобно и още две по-дребни. Всички некастрирани, три от тях женски. И докато се усетим - едната роди. Сега всички са кастрирани и са кучетата на квартала, докато на тяхно място не дойдат нови и .... пак отначало.
Виж, в малките градове е по-малък проблема, защото много хора не знаят, че той съществува. Скоро бях в Шумен. И там се нагледах на бездомници, повечето кастрирани и белязани с ушна марка, но пък не видях едри кучета. Видях не повече от 3-4 "грамадана". Скитащите се бездомни, кастрирани кучета бяха с габаритите на кокер спаньол. Там едрите и страховити кучета изчезват от улиците. Познай какво се случва с тях и защо няма такава видима популация???
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#330 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 04:55 PM

Какво искате да кажете , че ние от село ги размножаваме , караме ги на 120км , и ги пускаме в Люлин ?
Или едрите селски ги добавяме като овкусител към саламът и го продаваме в София по стандарта "Стара планина " нещо не мога да сфана ...

#331 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 December 2010 - 05:47 PM

Не сте ме разбрал. Далече съм от това, което сте писал.
Когато кучетата са обработени (кастрирани), не могат да поддържат популацията. Цикълът се затваря. Кастрацията на собственото куче е личен избор, но когато собственикът е отговорен. Много са обаче безотговорните, които къде умишлено или не допринасят за кучетата по улиците. И тъй като столицата е най-гъсто населена, естествено, че и кучетата тук са много. А дали в град или село, все тая... навсякъде има изхвърлени животни, които са се родили в някой дом, стават нежелани, но на улицата вече стават ничии, а по-късно бездомни, които рано или късно пак създават нови бездомници. Дадох примера с кучетата от квартала, защото в повечето случаи, навсякъде където има новопоявилите се кучета, то те са били нечии, дошли са от някъде. Много от тях, биват прибирани от общинари и по-късно умъртвени. Така са направили и в Шумен.
Прибрали са едрите, оставили са дребните. От едро куче човек го е страх повече. И така ...
За това докато има простаци и невежи, които не знаят елементарни неща за кучето, ще си имаме и огромна популация.
И по-темата ... ЗА кастрацията съм, защото още не сме дорасли да разчитаме на народно самосъзнание и носене на отговорност.
User's Signature

#332 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 05:58 PM

" Докато има простаци и невежи , ще си имаме и огромна популация." ( цитат )

По принцип имаме огромна популация от простаци , а невежите се увеличават стремително ( друга популация ) , не е само в България .
( да знае някой защо ледът изплава , или при колко волта се отпушва транзисторът ?)
Зациклям само на първите две думи , тъй като не мога и да ги дефинирам ,
познавам невежи или простаци професори и доценти ... пълна лудница .
Отделно когато чуеш думата куче - мисли за пари :af_089: Вие опростявате нещата , като ги пропускате ...
Не знам . Секи да се оправя по единично .

#333 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 December 2010 - 06:50 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 06 December 2010 - 05:03 PM, написа:

" Докато има простаци и невежи , ще си имаме и огромна популация." ( цитат )

По принцип имаме огромна популация от простаци , а невежите се увеличават стремително ( друга популация ) , не е само в България .
( да знае някой защо ледът изплава , или при колко волта се отпушва транзисторът ?)

Популация от всичко има, да, но това трябва ли да ни успокоява и да си чакаме да си отиде сама?
Не може да чакаме да се променят нещата, ако не променим себе си. :smile:
User's Signature

#334 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 December 2010 - 06:51 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 06 December 2010 - 12:31 PM, написа:

Кастрация на четириседмично бебе ...

Ако можеха да говорят ... добре, че не могат.

Кастрация на 2 годишни, 6 месечни, 10 годишни - ЗДРАВИ КУЧЕТА!

Те ако можеха да говорят. Какво аджеба щяха да кажат?

Ох, благода ти, че ми махаш мъдете на тези стари години. Без туй много ми тежаха.

За хумманна кастрация мога да приема само и само тогава, когато единствения изход на кучето е това. За да бъде то спасено от гадна болест или сигурна смърт. Останалото? Това е просто наш начин да си крием мръсните гащи... Но от кого ги крием?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#335 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 08:00 PM

Показване на мнениетоdmm, в 06 December 2010 - 04:52 PM, написа:

Когато кучетата са обработени (кастрирани), не могат да поддържат популацията. Цикълът се затваря. Кастрацията на собственото куче е личен избор, но когато собственикът е отговорен. Много са обаче безотговорните, които къде умишлено или не допринасят за кучетата по улиците.
За това докато има простаци и невежи, които не знаят елементарни неща за кучето, ще си имаме и огромна популация.
И по-темата ... ЗА кастрацията съм, защото още не сме дорасли да разчитаме на народно самосъзнание и носене на отговорност.

И как ще определите кои са отговорни и кои безотговорни /"простаци и невежи"/стопани.
На каква база и от позицията на какъв определяте кой за какво е дорасъл.Ако разчитате на
"народно самосъзнание" такова никога не е имало и няма да има.Аман от клишета!!!
Има единствено човешко индивидуално самосъзнание.
Добре де,ако се кастрират всички кучета,ще станем ли по-отговорни,непростаци..т.н.,а?

#336 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 03:28 AM

Темата е за кастрацията и моето мнение е, че собственика трябва да решава по желание за нея.
Що се отнася до бездомните кучета и свръх популацията им, то проблема може да се реши по един единствен начин:
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: Регистрация и чипиране на всички кучета в обща база данни. Заплащане на такса на ветеринарен лекар по избор, който да наблюдава кучето, за което му е заплатена таксата (например 20 лв на година за ветеринара по избор + 20 лв данък за държавата и развиването на системата). Ветеринарите хем ще пълнят хазната, събирайки данъците ефективно (те ще ги внасят в хазната), хем и техния труд ще бъде заплатен и те ще получават половината данък за собствените си услуги, които предлагат. Правомощия на ветеринарите, да проверяват за нерегистрирани кучета по дворове и домове, по сигнали. При първо нарушение (нечипирано и нерегистрирано куче) - глоба 100 лв. При повторно нарушение - глоба 1000 лв. Задължителни ваксините срещу бяс и обезпараитяване на всеки 2 месеца. Пропускаш дата за обезпаразитяване и ваксина срещу бяс, глоба при първо нарушение - 100 лв. При второ нарушение - 1000 лв. Намерено регистрирано куче на улицата оставено безпризорно - глоба 1000 лв. При повторно нарушение - глоба от 5000 лв и забрана за отглеждане на кучета доживот. Глоба за изгубено куче - първи път 300 лв. Втори път 700 лв. трети път - 2000 лв. Всяко обезпаразитяване, ваксина или информация относно здравословния статус на кучетата и котките - в системата. След настъпването на смърта на кучето (котката), ветеринарите поемат отговорноста да го отпишат от системата, като починало. Информацията за всички починали кучета и котки да се изтрива автоматично след 3 години от настъпването на събитието на смърта на домашния любмец.
Създаването на ЗОО полиция, която да следи за жестоко отношение към животни със съответните глоби. Умишлено ихвърляне на малки кученца и котки - глоба 5000 лв.
Провеждането на кампании по обезпаразитяването на бездомните кучета най - малкото - пролет и есен (задължителна регистрация, чипиране и кастриране за бездомните кучета).
След създаването на тази система и съблюдаването на работата и, ефектите ще бъдат:
1) След кастрация на уличните кучета, те ще изчезнат;
2) Ще намалее заразяването на децата ни и на хората с глисти и тении (тук задължително трябва да се въведе закон, за обезпаразитяването и на другите домашни животни и на стопанските такива)
3) Хората ще имат свобода, да отглеждат и развъждат породисто или пък безпородно куче, но ще го правят отговорно, а собствениците на дадено животно, ще носят цялата отговорност за него.
P.S. Хем животните регистрирани, хем данъците събрани, хем животните здрави, хем околната среда чиста от паразити.

#337 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 06:28 AM

Горния пост много ми хареса! :ba_025: Колко хубаво би било...ама не може да стане и след 100 години.Българина не е научен да плаща глоби.Как ще вземеш 100лв от дядо Петко като пенсията му е 200лв?Как ще вземеш 100лв от кварталните роми,като на горките социалните не им стигат за бира и кебапчета?Глоби ще се пишат,хората няма да ги плащат и така...

#338 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 December 2010 - 09:33 AM

тук вече влизаме в една друга тема-трябва ли да изчезнат напълно уличните котки и кучета??
това са живи същества от даден вид,плод на природните закони,които ги е имало много преди да се обособят породите,преди да се появят домашните,и много преди човекът да започне да контролира "развъждането" ..
или пак си играем на Господ..
освен глоби трябва да има и облекчения за съвестни стопани( поощряване и корекция)
но истината е че винаги ще има бездомни животни...и нито кастрацията ,нито глобите ще решат проблемът..
но темата е за и против кастрацията-нека не се отклоняваме

#339 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 12:06 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в 07 December 2010 - 05:33 AM, написа:

Горния пост много ми хареса! :ba_025: Колко хубаво би било...ама не може да стане и след 100 години.Българина не е научен да плаща глоби.Как ще вземеш 100лв от дядо Петко като пенсията му е 200лв?Как ще вземеш 100лв от кварталните роми,като на горките социалните не им стигат за бира и кебапчета?Глоби ще се пишат,хората няма да ги плащат и така...

Дядо Петко, ще се научи, щом изтекат 2 месеца и ще е пръв при ветеринара за обезпаразитяване и ще даде 2 лв за хапчета, вместо глоба. Ромите, няма да гледат кучета щом не могат да се грижат за тях. В противен случай, запор на социалните помощи. Средства и лостове има. Въпросът е, дали държавата има желание да се справи с проблема.

Що се отнася до кастрацията, аз съм против задължителната такава. Кастрация, само по желание. Защото не кастрацията е важна, а отговорноста на собственика. За отговорните стопани - облекчения.

P.S. Средата ни е толкова замърсена с тении и глисти, че Байер не дават гаранция за противопаразитните си хапчета у нас. Аз за това използвам българските и на всеки 2 месеца фекална проба на вета, да провери за яйца на паразити в нея. Крайно време е някой да вземе адекватни мерки по този проблем. Средствата които се харачат за операции на кучешка тения годишно, многократно надхвърлят средствата, които биха се изразходили еднократно за създаването на тази система. Профилактиката винаги излиза многократно по - евтина и ефективна, отколкото лечението след това. Нещата у нас, не могат да станат по зле по отношение на тениите и глистите. И не кучетата са виновни за това, а липсата на адекватна система, която трябваше много отдавна да е факт.

#340 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 December 2010 - 01:09 PM

Не ги пипайте много ромите, че след 20 години тяхната популация ще толкова колкото българската и турската събрана на едно в територията на Република България. Та ти на кой забраняваш да гледа куче? :flagbg:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни