Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#341 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 07 December 2010 - 02:25 PM

Прав е Мето , леко с ромите тъй като гласовете им при избори са ссс същата тежест както на всеки ,

нооо... са по- ефтини ( ефтинджос :ab_041: ) .
Никаква с-ма с персп. над 2-3 години не може да има (спрямо кучетата ), понеже партийният цикъл е 4 год.
Соц с/мата беше градивна , тъй като го прави за себе си, и с перспектива чак до светло бъдеще .
Демокрацията затова е ретроградна и унищожителна , понеже поставя в несъвместима конкуренция индивидите ,
и е с къс цикъл .
Въртим се в няколко различни цикъла :ab_041: едновременно - демокрация(4г) , авторитарно у-е ( 10-20г)
преход и династично имперско у-е ( 500г) - революция.... и затваряме отново с демокрация .
Така че не мрънкайте , ами се стягайте тоя процес е природен , и не зависи от група индивиди.
( но женските индивиди са по- зле, въртят още 1 цикъл повече , и това ме утешава :af_089: )

#342 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 December 2010 - 02:32 PM

Не се тревожете, граждани! Скоро ще има европейско законодателство за бездомните животни-компаньони и не само за бездомните, вика Брюксел. Щат не щат, мандати - немандати, отвън ще ни казват какво да правим.

#343 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 December 2010 - 02:39 PM

само за справка ама..не се надявайте много на европейските закони :)
мога да ви цитирам много европейски закони,които в Бг уж трябва да се спазват,но истината сочи друго

#344 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2010 - 03:05 PM

Все пак е съвсем различно когато ги има.
Ние сме царе и на неспазването на родните си закони...

#345 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 05:10 PM

Показване на мнениетоnavar, в 07 December 2010 - 12:44 PM, написа:

само за справка ама..не се надявайте много на европейските закони :)
мога да ви цитирам много европейски закони,които в Бг уж трябва да се спазват,но истината сочи друго

Лекинко не съм съгласна или поне времето ще докаже обратното на това твърдение...
За съжаление или Не... все още не съм го проумяла...
Та значи тез въпроси ги нищя с Италианците от мнооого години...
Обяснявам Аз и споря ,колко са тъпи,изпълнителни,подвластни и подмазващи се и как Ние в България си имаме хитрина и избягване на закона за всичко!!!... :af_089:
Те пък ме дразнят ,като ми противоречът ,че и те били минали по Абсолютно същият път и лека полека нещата неусетно се променили,независимо от всичко :ud_009: ...И да си призная..Гадното подхилкване с финална мисъл...
Ще видите и вие... Mе побърква най много... :eg_033:
Ама Аз тъпо и упорито продължавам да твърдя,че ние сме свободен и своенравен народ,който е номер 1 по изобретателност и отстояване на позиции?!
И там скапаните Италианци ми се подсмихват и ми викат...
Ок да иди в Неапол,Сицилия,Калабрия и ще видиш остатъци от тази култура...Но в общи линии ще се съпротивлявате докато можете и най вече докато не тръгнат Конкретните правила и норми... :zz_218:

P.с....Както с шофьорите,с който обичам да давам пример...
Как съм им се подигравала на Италианците...ееееиии хора не е истина... :ad_018:
Ама с изминалите години и при нас(България),ще се приемат(и се приеха)задължителните колани, и при нас ще трябва да се кара със запалени фарове(и се започна), и при нас лека полека ще се започне с ударната кaмпания против употребата на алкохол и шофиране и т.н... :zz_031:
Както и да е...
Всичко е един процес,които колкото и да се палите и да се запъвате ...Накрая... или не знам какво точно, или ще клекнете всички...
Sory...Това е положението и нормалното развитие на събитията...
Ако ли не да идва 2012 и да почва всичко отначало... :bk_022:
Лека вечер на всички и пробвайте за сефте да се замислите над някои неща...
Пък че ще има винаги недоволни и несъгласни е ясно...
Въпросът е да успеем да балансираме нещата и за всички да е горе долу нормално положението... :beer:
Не едни да се пренебрегват за сметка ,на други и обратно...

P.с...Емо да знаеш ,че ако кажеш пак нещо за дълъг пост,ще покажа нагледно в Интернет-пространството ,какво означава невъзпитаност и възмущение по Български... :de_122:
Толко Италианка не съм станала все още...:ab_041:
За уточнение да не се засегне някои,,,давам този пример,защото мисля че Българите все още сме си запазили натуралното и искреното,докато други се крият зад Ужким възпитаност и добронамереност.... :ae_085: :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#346 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 05:47 PM

Нищо нема да кажа .
То се 1 да бия гладен пикинез с гол, ааъъ с голо дупе. :ae_085:

Нали обещахте , ( Сашо , ти , Ариел , Мето ... ) че няма да пишете в тази тема ,и сега пак почнахте .
Явно почва нов цикъл .... облайване :af_089: :ab_041:

#347 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 05:52 PM

Приятелю...Не беше ли ти човека,които в темата за пекитата се жалваше че го изгонили оттук и нямало повече да пише???
Аз ли нещо пак съм недоразбрала ,к'во ли остроумецо ??? :re_037:
User's Signature

#348 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 06:58 PM

Показване на мнениетоnavar, в 07 December 2010 - 08:38 AM, написа:

тук вече влизаме в една друга тема-трябва ли да изчезнат напълно уличните котки и кучета??
това са живи същества от даден вид,плод на природните закони,които ги е имало много преди да се обособят породите,преди да се появят домашните,и много преди човекът да започне да контролира "развъждането" ..
или пак си играем на Господ..
освен глоби трябва да има и облекчения за съвестни стопани( поощряване и корекция)
но истината е че винаги ще има бездомни животни...и нито кастрацията ,нито глобите ще решат проблемът..
но темата е за и против кастрацията-нека не се отклоняваме

E,ама някои си мислят,че когато се кастрират масово кучетата няма да има бездомни
и кастрацията била за здраве.Аз ето това не мога да го разбера.Все едно да говориме
за СПИН.УЖ има презервативи за предпазване,но хив-серопозитивните хора се увеличават.
Що още никой не е предложил всички хора/или заразените/ да се кастрират,за да се
спре разпространението на СПИН.Като се кастрираме ще бъде за здраве,бе.
Малко тъпо сравнение,но....

#349 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 07:04 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 07 December 2010 - 04:15 PM, написа:

Пък че ще има винаги недоволни и несъгласни е ясно...
Въпросът е да успеем да балансираме нещата и за всички да е горе долу нормално положението... :beer:

E-e-e Григо,това ми харесва!!! :rc_036:

#350 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 December 2010 - 08:07 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 07 December 2010 - 04:52 PM, написа:

Нищо нема да кажа .
То се 1 да бия гладен пикинез с гол, ааъъ с голо дупе. :ae_085:

Нали обещахте , ( Сашо , ти , Ариел , Мето ... ) че няма да пишете в тази тема ,и сега пак почнахте .
Явно почва нов цикъл .... облайване :af_089: :ab_041:

Колега остави виното да ферментира още малко. Де си видял, че аз съм казал такова нещо? Аз съм срещу всеки и всички! "Войнът е войн даже и сам" лаф на баткото от другия форум! :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#351 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 December 2010 - 12:43 PM

Показване на мнениетоMeto, в 07 December 2010 - 07:12 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 07 December 2010 - 04:52 PM, написа:

Нищо нема да кажа .
То се 1 да бия гладен пикинез с гол, ааъъ с голо дупе. Качена снимка

Явно почва нов цикъл .... облайване Качена снимка Качена снимка

Колега остави виното да ферментира още малко. Де си видял, че аз съм казал такова нещо? Аз съм срещу всеки и всички! "Войнът е войн даже и сам" лаф на баткото от другия форум! :)

Въпроса не е да се воюва, да се изведат нормални доводи за или против тази манипулация. Защо се налага, какви са нейните плюсове и минуси, дори и това, че няма нищо страшно или срамно в това да имаш кастрирано куче. В този случай войните са безсмислени, те принизяват доводите до ниво, в което вече липсва диалог, а само налагане на едностранно мнение - едните за, другите - против, което обезсмисля темата.

#352 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 01:47 PM

Животното( и колата ) няма никакви права и не може да говори ( само да вие ) .
Кастраторът ми прилича на онзи собственик който няма възможност , но ...
- си купува жип , или мощна кола , и модифицира с газова уредба , понеже мн. му гОри :ab_041:
- Интервенцията е безопасна ( но не го пускат в Мол, за да не гръмне :ab_041: ) ,
- двигателят работи по- дълго ,и по- добре
( но губи мощност )
- Търсят се заради икономичността ( ноо не се произвеждат фабрично )
Последното ще се промени вероятно , и ще се произведат генетични кастрати , както направи Монсанто с разстенията/ хибриди ...

Кастраторите собственици НЕ ЗНАЯТ какво правят и за мен не са виновни или врагове .
Жалко че скапват себе си + животното , понеже страдат инстинктивно от усещането за вина,... но секи следва съдбата си .

( Естеств. има вероятност и да не съм прав , друг е и проблемът , че мн. лъжа . :af_089: )

#353 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 02:34 PM

Аз ЗНАМ,какво правя,защо го правя и чувство за вина НЯМАМ,напротив...
Нямаш идея,как спокойно и ангелски спя нощем... :he_001:

Иначе по темата...
Аз съм За кастрацията,както предполагам стана ясно на всички.
За моментната ситуация на страната,която е плачевна... съм 3а масова,задължителна или каквато и да се нарече...само да има някакво чувствително подобрение и овладяване на тази безумна свръх-популация...
Мечтая си,когато се прибирам в Родната ми страна,да Hе ставам свидетел на хиляди кучовци и маци...гладни,болни и т.н...
Мечтая си, да не чета вече новини,в които хора стават жертва на нападения от бездомни кучета и се превръщат в затворници,в собствените си къщи,защото има квартали, в които да успееш да се разходиш със или без домашен любимец си е изпитание и е почти невъзможно.
Мечтая си, да дойде денят, в които хората ще се изумяват,когато видят бездомно куче или коте по улиците и ще знаят веднага на кой да се обадят и как да процедират...и то да получи адекватна помощ.
Мечтая си ,когато вляза да прочета нещо в някои Български форум...В секцията "Без дом" ,да има 1% от настоящите теми и всички за отрицателно време да бъдат премествани в "Разкази с чуден край"...
Мечтая си... :ha_081: :vb_024:

И ,когато тези мечти станат реалност...
Тогава може да се пусне тема "За или Против" или "Позитиви и Негативи"...Тогава и само тогава ще може да се получи една обективна,конструктивна и качествена дискусия,която ще има смисъл(както всъщност е във всички нормални Европейски държави)...За съжаление сме мноооогоооо далече все още от този момент и лично за мен,даже не намирам логика в подобна тема на този етап...
Просто,защото всеки е обремен или предубеден по свои си начин и когато това е така...Шанса за обективна и логична преценка и позиция е нищожен... :dh_188:
Лек ден на всички... :rc_036:
User's Signature

#354 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2010 - 03:00 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 07 December 2010 - 06:03 PM, написа:

E,ама някои си мислят,че когато се кастрират масово кучетата няма да има бездомни

Амче това си е самата истина. Доказана по всички възможни начини.

#355 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 03:05 PM

Моето възприемане за задължителна кастрация е такова - всяко куче без чип, разхождащо се свободно по улицата, да се третира като бездомно и да бъде кастрирано. И ако има кой да насмогва със залавянето, и ако бъдат включени в кастрациите и частни ветове - сравнително бързо може да спре нарастването на уличната кучешка популация.
За тези, които искат да си заплождат домашното куче - такса за легално заплождащите (т.е., тези, които си я плащат наистина) и ОГРОМНИ глоби и наказания (напр. лишаване от социални помощи) за тези, които не плащат, но "произвеждат" малки кученца...
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#356 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 06:54 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 December 2010 - 01:39 PM, написа:

Аз ЗНАМ,какво правя,защо го правя и чувство за вина НЯМАМ,напротив...
Нямаш идея,как спокойно и ангелски спя нощем... :he_001:

Иначе по темата...
Аз съм За кастрацията,както предполагам стана ясно на всички.
За моментната ситуация на страната,която е плачевна... съм 3а масова,задължителна или каквато и да се нарече...само да има някакво чувствително подобрение и овладяване на тази безумна свръх-популация...
Мечтая си,когато се прибирам в Родната ми страна,да Hе ставам свидетел на хиляди кучовци и маци...гладни,болни и т.н...
Мечтая си, да не чета вече новини,в които хора стават жертва на нападения от бездомни кучета и се превръщат в затворници,в собствените си къщи,защото има квартали, в които да успееш да се разходиш със или без домашен любимец си е изпитание и е почти невъзможно.
Мечтая си, да дойде денят, в които хората ще се изумяват,когато видят бездомно куче или коте по улиците и ще знаят веднага на кой да се обадят и как да процедират...и то да получи адекватна помощ.
Мечтая си ,когато вляза да прочета нещо в някои Български форум...В секцията "Без дом" ,да има 1% от настоящите теми и всички за отрицателно време да бъдат премествани в "Разкази с чуден край"...
Мечтая си... :ha_081: :vb_024:

И ,когато тези мечти станат реалност...
Тогава може да се пусне тема "За или Против" или "Позитиви и Негативи"...Тогава и само тогава ще може да се получи една обективна,конструктивна и качествена дискусия,която ще има смисъл(както всъщност е във всички нормални Европейски държави)...За съжаление сме мноооогоооо далече все още от този момент и лично за мен,даже не намирам логика в подобна тема на този етап...
Просто,защото всеки е обремен или предубеден по свои си начин и когато това е така...Шанса за обективна и логична преценка и позиция е нищожен... :dh_188:
Лек ден на всички... :rc_036:

Григо в Италия има ли много бездомни кучета,а?Има ли нахапани
и най-вече туристи през лятото?Има ли скандали за търговия с бездомни,
които се осиновяват извън Италия?Хайде моля те мечтай си за там!
Само тук е плачевно,а ако обичаш...

#357 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 06:56 PM

Показване на мнениетоmil_, в 08 December 2010 - 02:05 PM, написа:

Показване на мнението-Sasho-, в 07 December 2010 - 06:03 PM, написа:

Амче това си е самата истина. Доказана по всички възможни начини.

Покажете ми поне едно място,където без действащ контрол,а само с кастрация
е сведена до минимум популацията на бездомни котки и кучета.
Къде е доказано на практика по "всички възможни начини",ако може с точни факти!

#358 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 07:08 PM

Сашо,няма да ти кажат, защото няма такова място.. :ab_041: Държавите, които нямат проблем с популацията упражняват контрол.. Контрола е регистрация, чип, следи се за всяко действие.. Има база данни. Никой не е тръгнал да скопява за здраве и без да пита собственика дали е съгласен. :re_037: Тук чакаме за една база данни и ще чакаме още 20 години.. като има нахапан човек се мяркат някакви, които ужким проверяват за паспорт и чип(смях) :ab_041: :ab_041: Разни оргазации кастрират и връщат кучета, кастрират и връщат, а никой не настоява за адекватни мерки.. Всички знаем защо е така. :ab_041:

Хубаво е че задължителната кастрация се подкрепя от 2-3 човека :ab_041: :ab_041: Това го няма в цял свят.

#359 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2010 - 07:24 PM

Ами просто като разсъждавате толкова много на тема кастрация, поинтересувайте се в държавите без свръхпопулация какъв е процентът на домашните кастрирани кучета и какъв е в държавите със.
Що па да го върша вместо вас.
Това си е безстрастен факт, няма какво да ми се нахвърляте.
И аз съм против задължителна кастрация. Там хората го вършат не по задължение, а от чувство за отговорност.
"Кастрацията спасява живот" казват.
Някой ден и българите ще го разберат. Още им е раничко, де.
Тук ако ги питаш - всеки се бие в гърдите, всеки е отговорен и никой, ама никой не размножава, що па точно той да кастрира. Ми те кучетата от небето падат. То и като ги питаш - никой не цапа, пък до колене в л...а ходим.

Има нещо простичко - безотговорният стопанин ще спре да плоди само кастрирано куче. Отговорният и без кастрация няма да плоди. Запитайте се какво е съотношението отговорни / безотговорни у нас и ще ви светне, че нуждата от кастрация е точно сега, когато масата са безотговорни и контролът куца. Не по принцип. Кастарцията е единственият начин да няма бездомни животни по улиците преди да минат 100-200 години. Това е единственият начин, по който ние с вас можем да видим резултат в този живот, а не в следващия. Апропо наскоро дойде и един човек специално от Обединеното кралство, за да го каже на нас и нашите управляващи.

#360 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 December 2010 - 08:09 PM

Показване на мнениетоmil_, в 08 December 2010 - 06:29 PM, написа:

Ами просто като разсъждавате толкова много на тема кастрация, поинтересувайте се в държавите без свръхпопулация какъв е процентът на домашните кастрирани кучета и какъв е в държавите със.
Що па да го върша вместо вас.
Това си е безстрастен факт, няма какво да ми се нахвърляте.
И аз съм против задължителна кастрация. Там хората го вършат не по задължение, а от чувство за отговорност.
"Кастрацията спасява живот" казват.
Някой ден и българите ще го разберат. Още им е раничко, де.
Тук ако ги питаш - всеки се бие в гърдите, всеки е отговорен и никой, ама никой не размножава, що па точно той да кастрира. Ми те кучетата от небето падат. То и като ги питаш - никой не цапа, пък до колене в л...а ходим.

Има нещо простичко - безотговорният стопанин ще спре да плоди само кастрирано куче. Отговорният и без кастрация няма да плоди. Запитайте се какво е съотношението отговорни / безотговорни у нас и ще ви светне, че нуждата от кастрация е точно сега, когато масата са безотговорни и контролът куца. Не по принцип. Кастарцията е единственият начин да няма бездомни животни по улиците преди да минат 100-200 години. Това е единственият начин, по който ние с вас можем да видим резултат в този живот, а не в следващия. Апропо наскоро дойде и един човек специално от Обединеното кралство, за да го каже на нас и нашите управляващи.

Някои неща исках да ги спестя, но нее. Значи викаш "Кастрация спясява живот" ? Нищо логично не виждам това. И именно заради това, че тука всеки е готов да обвини другия сме на този хал! Аз казвам "- Аз съм отговорен, няма да допусна грешка и няма да създам същества, които евентуално ще страдат боледуват и умрат на улицата. Няма да допринеса със нищо към безстопанствената популация кучета с помоща на моите кучета (все пак ги храня и един вид им помагам нали? И това бях овинен навремето :db_046: )". Тогава защо аз трябва да им махам мъдете на моите псета? Дай ми адекватен отговор и още утре отивам да им режем топките! Проба с безстопанствените кучета има и друго лице, което никои в този форум не го споменава. Някои го докосват косвено други не. Проблемът са развъдниците! ДА те са, точно тези, които постоянно реват за кастрация на неродословни песета и т.н. Добре бе хора тези кучета нали не падат от небето? Едно Хъски или НОК подобно песе все има някои родител родословен нали? Е до къде стигаме тогава? РОДОСОЛОВНО ПЕСЕ закупено от НЕКАДЪРЕН стопанин се превръща в пряк спонсор на безстопанствените кучета по улиците.

П.С. Докат родословните кучки бълват по гаражите и родословните псета скачат на неродословни кучки винаги ще се поддържа популацията. Винаги ще има разочеровани стопани, които ще отпратят псето си на улицата. Винаги ще има несполучливи кучила, които няма да намерят купувачи и ще се озоват на улицата (в най-добрия случай).
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни