Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#361 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2010 - 08:13 PM

Показване на мнениетоmil_, в 08 December 2010 - 06:29 PM, написа:

Ами просто като разсъждавате толкова много на тема кастрация, поинтересувайте се в държавите без свръхпопулация какъв е процентът на домашните кастрирани кучета и какъв е в държавите със.
Що па да го върша вместо вас.
Това си е безстрастен факт, няма какво да ми се нахвърляте.
И аз съм против задължителна кастрация. Там хората го вършат не по задължение, а от чувство за отговорност.
"Кастрацията спасява живот" казват.
Някой ден и българите ще го разберат. Още им е раничко, де.
Тук ако ги питаш - всеки се бие в гърдите, всеки е отговорен и никой, ама никой не размножава, що па точно той да кастрира. Ми те кучетата от небето падат. То и като ги питаш - никой не цапа, пък до колене в л...а ходим.

Добре,де посочи само една ЕС страна в която процентът на кастрираните кучета е по-голям?
Говори с точни факти за да ти повярвам.Там поне водят статистика.Цитирай нещо!
"Що па да го върша вместо вас."-Е,нали имаш чуство за отговорност.Помогни да не ходиме
до колене в л...а!Един път така,после иначе- е-е-е!

#362 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 December 2010 - 08:15 PM

Е, ама нали ти го обясних вече. Ти не плодиш, аз не плодя, марсианците идват нощем - те ни ги плодят.
Говоря глобално. По-голям процент кастрирани домашни - по-малко бездомни. Какво толкова има да се разсъждава, просто е като две и две. Изобщо не ме интересува конкретиката ти какъв си и аз каква съм. Масата сме безотговорници и никой не може да го оспори.
Какво толкова подскачаш, че няма да кастрираш своето, знам, че няма. Не си само ти.

Сашо, цитирах ти, бе. Чети Робърт Смит. Човекът е изписал тонове цифри. Има какво да се чете. Има в онази тема линкове към доклади, обобщения и стратегии. Няма да седна да съставям доклади из форума за хора, които ги искат само за да тропнат с крак аз па нема да кастрирам. Щом ме питаш за ЕС, не си ми прочел дори поста по-горе. Просто не забравяйте едно нещо - истината си е истина, независимо дали вярвате в нея.

#363 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 08:24 PM

Показване на мнениетоmil_, в 08 December 2010 - 07:20 PM, написа:

Е, ама нали ти го обясних вече. Ти не плодиш, аз не плодя, марсианците идват нощем - те ни ги плодят.
Говоря глобално. По-голям процент кастрирани домашни - по-малко бездомни. Какво толкова има да се разсъждава, просто е като две и две. Изобщо не ме интересува конкретиката ти какъв си и аз каква съм. Масата сме безотговорници и никой не може да го оспори.
Какво толкова подскачаш, че няма да кастрираш своето, знам, че няма. Не си само ти.

По-нормален контрол.......по- малко бездомни!!!Контролът спасява живот!!!
Изобщо не ме интересува конкретиката ти какъв си и аз каква съм..... A-у-у

[i]"Нашият успех в Орадея обаче е застрашен от един нещастен феномен: куче дъмпинг от околните райони".-
г-н Робърт Коутс Смит

#364 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2010 - 09:02 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 08 December 2010 - 07:29 PM, написа:

"Нашият успех в Орадея обаче е застрашен от един нещастен феномен: куче дъмпинг от околните райони".-г-н Робърт Коутс Смит

Точно така. Съвсем закономерно, защото те кастрират масово в Орадия и им насипват кучета от съседни райони, където не се кастрира. Даже не съседни, както той се изрази - според мен общините в Румъния си харчат времето и парите да събират и превозват кучета и да си ги изсипват едни на други.
И все пак имат 90% успеваемост в един град. Безпрецедентно за нас.
Ето защо кастрацията трябва да е масова и повсеместна. В България нямаме такава точно както нямат и в Румъния. Затова се говори за Национална програма. Въпросът не може да се реши на местно ниво.
Дали ще кастирате вашите кучета е въпрос на личен избор, но ако вашето куче може да се озове без надзор дори за 5 минути, вие сте заплаха. Друг е въпросът, че да водиш анти-кастрационна пропаганда е като да си вкараш автогол.

#365 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 09:22 PM

Показване на мнениетоmil_, в 08 December 2010 - 08:07 PM, написа:

Показване на мнението-Sasho-, в 08 December 2010 - 07:29 PM, написа:

"Нашият успех в Орадея обаче е застрашен от един нещастен феномен: куче дъмпинг от околните райони".-г-н Робърт Коутс Смит

Точно така. Съвсем закономерно, защото те кастрират масово в Орадия и им насипват кучета от съседни райони, където не се кастрира. Даже не съседни, както той се изрази - според мен общините в Румъния си харчат времето и парите да събират и превозват кучета и да си ги изсипват едни на други.
И все пак имат 90% успеваемост в един град. Безпрецедентно за нас.
Ето защо кастрацията трябва да е масова и повсеместна. В България нямаме такава точно както нямат и в Румъния. Затова се говори за Национална програма. Въпросът не може да се реши на местно ниво.
Дали ще кастирате вашите кучета е въпрос на личен избор, но ако вашето куче може да се озове без надзор дори за 5 минути, вие сте заплаха. Друг е въпросът, че да водиш анти-кастрационна пропаганда е като да си вкараш автогол.

Aре,сега камиони и тирове с кучета от един град в друг....Е-е-е- НЕ!!!!!!

#366 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2010 - 09:30 PM

Не вЕрваш?
Ок, щом те устройва ...
В заключение ще кажа следното. Хубаво е да искаш контрол. Контрол какъвто трябва няма да имаме още много, много години.
Кастрацията дава решение в слабо контролирана ситуация. Единственото възможно в нашата реалност. Контролът и повишаването на съзнанието са столетното бавно решение. Кастрацията е бързото. Ако искате да видите улиците ни с по-малко бездомни животни докато сте живи, не се напиняйте да обяснявате колко лошо нещо е тя.

#367 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 09:41 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 08 December 2010 - 04:59 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 December 2010 - 01:39 PM, написа:

...................

Григо в Италия има ли много бездомни кучета,а?Има ли нахапани
и най-вече туристи през лятото?Има ли скандали за търговия с бездомни,
които се осиновяват извън Италия?Хайде моля те мечтай си за там!
Само тук е плачевно,а ако обичаш...

Сашо в мен се зароди подозрение дали не бъркаш Испания примерно с Италия?!И ,ако си говорим за Онази Италия ,в която живея от мнооогооо години,какво да ти кажа...Ще ти разкажа една истинска случка,пък да видим дали ще проумееш ,какво ще се опитам да ти кажа и да видим дали пак ще ме съветваш, да си мечтая за Италия???

Преди години се получи така,че ме ухапа много лошо една от моите котки(беше уплашена,кучета има в историята,но не е важно)...
Проблемът е,че тръгна инфекция и тъй като тук и аспирин не може да си купиш без рецепта...просто беше наложително да отида в бърза помощ...
Там естествено веднага преписка,доклад и тъй като бях запозната ,какво ще стане,ако кажа,че е била моя котка(ще ми я вземат и независимо от паспорти,ваксини и т.н...ще ми я държат 2 седмици да я дупчат и да и правят най различни изследвания)...та съвсем нормално и натурално ми дойде да излъжа,че ме е ухапала улична котка(все пак,като Българка ми се струваше невинна лъжа)...
Знаеш ли какво се случи???
Още докато ми превързваха ръката,цъфнаха няколко полицая и някои си от някаква си организация и повече от 10(десет дни) ме влачиха да показвам къде точно,как и т.н въпроси измислената котка... :ud_009:
Тъй като вече бях подписала документи и клетвена декларация,нямаше начин да се отметна от думите си,защото най малкото такава зверска глоба щяха да ми тръснат(защото хабя пари на данъкоплатците),че да се чудя и мая...И в затвора можеха да ме вкарат.
Разбираш ли сега или пaк ти е трудно???
Какво да мечтая повече бе човек???
И къде си тръгнал да съпоставяш една плюнка народ с милионен такъв,които само Рим му е ,колкото цялата наша страна?!
И Моля те прави разлика между бездомни и улични, огромна e... :mg_062:
След тази случка проумях от първа ръка,защо няма кьораво куче или котка по улиците,а и със сигурност Никога повече няма да си позволя така тъпо да лъжа...Просто го направих,за да спестя стрес на моята животинка.
Вярно е ,че има бездомни,Но си има приюти за тях и се полагат адекватни грижи...И Вярвай ми,ако трябва Аз да решавам..бих докарала тук по приютите всички онези Български кучовци на верига и по парче хляб,за които се води че имат стопани...
Питаш за нахапани хора...Да има,но НЕ от улични,а от домашни кучета, с малоумни собственици...на които Вярвай ми втори шанс за грешка не им се дава :ea_103: ...И нямам предвид кучетата.
И на всички останали въпроси...Да има го ,но това си е нормален процес,във всички държави...важното е какви мерки се предприемат и как властите се борят с тези проблеми.
Пак да те попитам...За какво точно да си мечтая за Италия???На фона на ситуацията в България имам чувството,че живея на Марс...що се отнася до темите за животните и мерките,които се взимат, и парите,които влагат и въобще всичко...

P.С...Сашо ще пробвам следващият път да пусна празен пост или с едно семпло 'А'
Ако и там намериш нещо да се захванеш и да противоречиш ,ше те призная да знаеш... :ae_085:
Много насериозно май взимаш думичката ПРОТИВ ,в заглавието на темата...и въобще не желаеш по Бай Ганьовски да вникнеш в проблемите и това,което доста хора се опитват да кажат.Отдавна темата излезе от границите на семплото 'За или Против',ако не си се усетил...и всъщност мисля,че докато не се нормализира обстановката и не се овладее свръх-популацията...Никога няма да е обикновен и да звучи нормално този въпрос,поне за хората на които им пука... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#368 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 10:38 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 December 2010 - 08:46 PM, написа:

Показване на мнението-Sasho-, в 08 December 2010 - 04:59 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 December 2010 - 01:39 PM, написа:

...................

Григо в Италия има ли много бездомни кучета,а?Има ли нахапани
и най-вече туристи през лятото?Има ли скандали за търговия с бездомни,
които се осиновяват извън Италия?Хайде моля те мечтай си за там!
Само тук е плачевно,а ако обичаш...

Сашо в мен се зароди подозрение дали не бъркаш Испания примерно с Италия?!И ,ако си говорим за Онази Италия ,в която живея от мнооогооо години,

Италия:My link
На 9-ти юни 2010 г съм подал жалба с италианската прокуратура за сериозен проблем с бездомните кучета, които се търгуват, и се изпращат в други европейски страни, от самозвани асоциации хуманното отношение към животните и развъдник-собственици.
Документите I, представени в подкрепа на това твърдение за нарушение ясно показват, че в Южна и Централна Италия, на проблема с бездомните кучета, далеч не са предотвратени и контролирани, се експлоатира. Strays са уловени за продажба на черния пазар, като повечето от тях се оказват в Швейцария и Германия, където се заплащат такси на хората да "приемат" куче даде възможност тези, които работят тази незаконна търговия към реализиране на печалба.
Стана ясно, че някои животни, които вече не бяха в Италия все още се яви на регистър на италиански развъдници и дори са били предложени за приемане на дълги разстояния, като по този начин да лъжете неволен членове на обществото, които, по молба да видят приемат домашни любимци, били заплашвани или всъщност нападнати от развъдник-собственици, които искат да пазят в тайна факта, че много от тези кучета са напуснали Италия или в най-лошия случай, е била продадена на инсталациите, осъществяващи вивисекция или ин виво изследвания за промишлеността.

Нападнати туристи от бездомни кучета!
My link
приблизително да бъдат близо 450 000 бездомни кучета в Италия
LAV, е поискал от правителството да положи стерилизация задължително за всички кучета в Италия-това не стана!!!!!!!!!!!!!!!!!

#369 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 12:16 AM

:ud_009: :ud_009: :ud_009:
Аз пък живея в Северна Италия и досега кьораво куче или котка,поне за цвят не съм видяла по улиците... :db_046:
А и да си призная доста съм я обикаляла и не съм видяла досега ,нещо подобно или дори минимално приближаващо се до Българската действителност. :ea_103:
И всъщност, какво доказваш бе човек???За какво се бориш?
Опитваш се да ни втрещиш с факта,че някъде си по света, в някоя си част имало проблем с кучета ли ,к'во ли :ud_009: ???Sory,ма топлата вода ,вече е факт...
А и на кой му пука?...Ние нали наще проблеми сме си ги оправили,та дай да се товарим и с тези на другите...
Споко не ги мисли толко италианците...те ше се оправят... :md_064:
Или Италия ти е нЕква болна тема, или със сигурност си способен на всичко,само и само да избягваш същността на това ,което тревожи всички нас,които Български сърца и душички носим...
А именно...
ОТЧАЙВАЩАТА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!!! :mg_062:
User's Signature

#370 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 10:30 AM

В Северна Италия нямат проблеми.
В Южна имат.
Една и съща държава с едни и същи закони и контрол. По какво се различават? По манталитет.
Това идва да докаже още веднъж, че проблемът свръхпопулация се дължи главно на манталитет и само контрол не стига. Това дали осъзнаваш кастрацията като част от отговорно поведение също е елемент на манталитета.

#371 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 09 December 2010 - 10:38 AM

[attachment=371032:P301010_17.18.jpg]

От Елада , преди месец , снимах ги за форумът :ae_085:
Някой с каишки , други не , никой не им обръща внимание , но бяха доста дружелюбни ...
Една нощ ме нападА глутница , но не те обкръжават , а вървят с/у теб в редица .
Доста вяло някак си , даже им дадох кураж като побягнах 2-3 м , и пак се отказаха ... емоций :af_089:
На връщане се правеха на заспали - византийски номера .

Понеже там хората не са крадливи доста елини пускат домашното си куче самО , то прави 1-2 обиколки на квартала , и се прибира ...
Имам и такава снимка с 1 пекинез .
Гот ще е обаче тайно да им изсипем 1-2 тира Софийски- улични ? :ab_041: :af_089:

#372 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 11:11 AM

Показване на мнениетоmil_, в 09 December 2010 - 08:35 AM, написа:

В Северна Италия нямат проблеми.
В Южна имат.
Една и съща държава с едни и същи закони и контрол. По какво се различават? По манталитет.
Това идва да докаже още веднъж, че проблемът свръхпопулация се дължи главно на манталитет и само контрол не стига. Това дали осъзнаваш кастрацията като част от отговорно поведение също е елемент на манталитета.

:ba_025:
Точно Мил,ама разправяй на радиото...
Още от Рим надолу ти се струва,че в друг свят си попаднал(на мен лично много познат :md_064: )...точно по манталитет,държание и протичащ мисловен процес...
Гарибалди си нямал друга работа...:ab_041:

P.s...Емо не ,че е смешно на фона на цялостната ситуация,ама ме разсмя от сърце,щото си представих как бягаш и кучовци те гледат с недоумение... :ag_106:

Желая спокоен и успешен ден ден на всички :rc_036:
User's Signature

#373 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 11:22 AM

Елинските са нахранени, дебели и мързеливи. Иначе като размер на проблема - същото като при нас. Южен манталитет. С тази разлика, че там няма истерии по въпроса.

#374 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 11:49 AM

Стига с тези бездомни,драги дамски тел. зрители.Те си имат цял раздел-Без дом.Ако ли пък там ви е тясно направете си нова тема."Как да се справим с уличните кучета" или нещо от сорта.И творете история там.Та да може тук някой мъничък ( сравнен с вашата титаничност) собственик на едно-едничко куче да си каже.Защо иска или не иска да си кастрира своето си куче. :re_037:

#375 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 11:59 AM

Не става...:db_046:
User's Signature

#376 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 12:03 PM

Що да не става, нека се изкаже. То доста титанични собственици на домашни кучета се изказаха.
Само да знаят, че кастрацията на домашните кучета е в обратно пропорционална връзка с размера на свърхпопулацията. Който иска да раздели двете теми - ей тва вече не става.

#377 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 12:44 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 December 2010 - 11:08 AM, написа:

Що да не става, нека се изкаже. То доста титанични собственици на домашни кучета се изказаха.
Само да знаят, че кастрацията на домашните кучета е в обратно пропорционална връзка с размера на свърхпопулацията. Който иска да раздели двете теми - ей тва вече не става.

А-а-а ,пак някой не е чел "4-та страница".Аз съм се изказал,за другите ,дето не са го направили ме боли мен.А тва за обратната пропорционалност го повтаряте 15-20 страници.Чак в Афганистан го разбраха.Какво говоря,те дори в южна Италия го знаят вече. :ab_041:

#378 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 12:51 PM

Правилно сте забелязал. Требе да се повтаря и ще.

#379 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 December 2010 - 04:44 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 December 2010 - 09:35 AM, написа:

Това дали осъзнаваш кастрацията като част от отговорно поведение също е елемент на манталитета.

Ама ти сериозно ли? Е, добре аз съм без манталитет! Пази ме боже никога да нямам този манталитет на безсмъртните! Амен!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#380 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 09 December 2010 - 05:05 PM

Не мога да разбера - какво толкова сложно има за разбиране? В България много малко са хората, които могат на 99% да контролират кучето си за да не избяга. Могат да се случат хиляди непредвидени ситуации и кучето ви да се озове навън, далече от вас, колкото и да сте отговорни. И като не е кастрирано - автоматично става източник на нови и нови бездомници. 

Какво има сложно, та да не разбирате? 

Ето - барак + курцхаар (това го разбрах случайно), изпуснато от собственик и повече не потърсено. Или потърсено и не намерено. Щеше да си ражда до скъсване навън.

Интернета е пълен с обяви от отговорни собственици, на които кучето е избягало или откраднато. Т.е. те не знаят къде е. Нямат контрол над него. 

Елементарни неща, смятам, че ги разбирате, но по неизвестна (за мен поне) причина предпочитате да се правите на ударени и да "не разбирате".

П.П. Мето, ти си с манталитет. За жалост, все още с южен :)

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни