-Sasho-, в 08 December 2010 - 04:59 PM, написа:
grigo009, в 08 December 2010 - 01:39 PM, написа:
Григо в Италия има ли много бездомни кучета,а?Има ли нахапани
и най-вече туристи през лятото?Има ли скандали за търговия с бездомни,
които се осиновяват извън Италия?Хайде моля те мечтай си за там!
Само тук е плачевно,а ако обичаш...
Сашо в мен се зароди подозрение дали не бъркаш Испания примерно с Италия?!И ,ако си говорим за Онази Италия ,в която живея от мнооогооо години,какво да ти кажа...Ще ти разкажа една истинска случка,пък да видим дали ще проумееш ,какво ще се опитам да ти кажа и да видим дали пак ще ме съветваш, да си мечтая за Италия???
Преди години се получи така,че ме ухапа много лошо една от моите котки(беше уплашена,кучета има в историята,но не е важно)...
Проблемът е,че тръгна инфекция и тъй като тук и аспирин не може да си купиш без рецепта...просто беше наложително да отида в бърза помощ...
Там естествено веднага преписка,доклад и тъй като бях запозната ,какво ще стане,ако кажа,че е била моя котка(ще ми я вземат и независимо от паспорти,ваксини и т.н...ще ми я държат 2 седмици да я дупчат и да и правят най различни изследвания)...та съвсем нормално и натурално ми дойде да излъжа,че ме е ухапала улична котка(все пак,като Българка ми се струваше невинна лъжа)...
Знаеш ли какво се случи???
Още докато ми превързваха ръката,цъфнаха няколко полицая и някои си от някаква си организация и повече от 10(десет дни) ме влачиха да показвам къде точно,как и т.н въпроси измислената котка...
Тъй като вече бях подписала документи и клетвена декларация,нямаше начин да се отметна от думите си,защото най малкото такава зверска глоба щяха да ми тръснат(защото хабя пари на данъкоплатците),че да се чудя и мая...И в затвора можеха да ме вкарат.
Разбираш ли сега или пaк ти е трудно???
Какво да мечтая повече бе човек???
И къде си тръгнал да съпоставяш една плюнка народ с милионен такъв,които само Рим му е ,колкото цялата наша страна?!
И Моля те прави разлика между бездомни и улични, огромна e...
След тази случка проумях от първа ръка,защо няма кьораво куче или котка по улиците,а и със сигурност Никога повече няма да си позволя така тъпо да лъжа...Просто го направих,за да спестя стрес на моята животинка.
Вярно е ,че има бездомни,Но си има приюти за тях и се полагат адекватни грижи...И Вярвай ми,ако трябва Аз да решавам..бих докарала тук по приютите всички онези Български кучовци на верига и по парче хляб,за които се води че имат стопани...
Питаш за нахапани хора...Да има,но НЕ от улични,а от домашни кучета, с малоумни собственици...на които Вярвай ми втори шанс за грешка не им се дава

...И нямам предвид кучетата.
И на всички останали въпроси...Да има го ,но това си е нормален процес,във всички държави...важното е какви мерки се предприемат и как властите се борят с тези проблеми.
Пак да те попитам...За какво точно да си мечтая за Италия???На фона на ситуацията в България имам чувството,че живея на Марс...що се отнася до темите за животните и мерките,които се взимат, и парите,които влагат и въобще всичко...
P.С...Сашо ще пробвам следващият път да пусна празен пост или с едно семпло 'А'
Ако и там намериш нещо да се захванеш и да противоречиш ,ше те призная да знаеш...
Много насериозно май взимаш думичката ПРОТИВ ,в заглавието на темата...и въобще не желаеш по Бай Ганьовски да вникнеш в проблемите и това,което доста хора се опитват да кажат.Отдавна темата излезе от границите на семплото 'За или Против',ако не си се усетил...и всъщност мисля,че докато не се нормализира обстановката и не се овладее свръх-популацията...Никога няма да е обикновен и да звучи нормално този въпрос,поне за хората на които им пука...