"За" и "Против " кастрацията
Публикувано: 10 December 2010 - 02:43 PM
То аз затова съм против задължителната кастрация. Не може да се наложи със сила. Трябва да се достигне определен емоционален и интелектуален комфорт.
А премахването на бездомните не служи само на емоционалния комфорт.
Е, аз пък не видях един свестен аргумент против кастрацията. Природа, дедо боже, такива ми ти.
Публикувано: 10 December 2010 - 03:05 PM
mil_, в 10 December 2010 - 01:48 PM, написа:
Да така е.Служи и на материалният комфорт

И аргумент срещу кастрацията не е нужен.Това,некастрирането, е естественото състояние на нещата.Обратното трябва да се докаже...
..А иначе съм чат.И да имам някъде пропуски,с вашата любезна помощ ще ги попълня...
Публикувано: 10 December 2010 - 03:53 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 10 December 2010 - 04:46 PM
Просто тя няма топки , и физически ( и ментално ) не може да разбере адското удоволствие да си ги почешеш ..

или да си ги прехвърлиш от 1- ят джоб в другия ...
Все едно птица да ми обясни на мен че е хубаво да имаш крила ...
http://vbox7.com/play:4c6cb72a
Виж текстът Мил и се опитай да си го преведеш на твоят език ,
и си помисли дали си по- умна от 1 гарга , или 1 гълъб , който има 10 000 компаса в човката и зрителна памет 200ГБт
и има популация от 100 млн години ...
#407 Guest_navar_*
Публикувано: 10 December 2010 - 05:12 PM
кастрация за всички гълъби..за гаргите също..кастрация на всичко ,което не носи дивиденти на стопаните си..
Публикувано: 10 December 2010 - 06:41 PM
emilvr, в 10 December 2010 - 05:51 AM, написа:
Просто тя няма топки , и физически ( и ментално ) не може да разбере адското удоволствие да си ги почешеш ..

или да си ги прехвърлиш от 1- ят джоб в другия ...
Все едно птица да ми обясни на мен че е хубаво да имаш крила ...
....
В който пост отново няма никакви сериозни аргументи против, както бе отбелязано вече...
От друга страна кучето не си ги прехвърля от крачол в крачол и не се дръгне баш по същия начин, нали? Следователно то не може да разбере кефа и постът става леко безсмислен ...

Публикувано: 10 December 2010 - 06:43 PM

Публикувано: 10 December 2010 - 06:56 PM
mil_, в 10 December 2010 - 03:13 PM, написа:
Всяко племе си има мършата, и развъдчиците в това число.
Но че нямало правила в развъждането ... че то там няма друго, освен правила. Не познаваш никой развъдчик, нали?
Познавам хора, които се занимават със тази дейност, но не съм пряко свързан/запознат със дейността им да. Това пречи ли ми да гледам обективно на нещата. Простата логика седи, че за да има "непородисти", "нечистокръвни" кучета, които щъкат по улиците са плод на някой си развъдник. Не пряко, но косвено. Защото развъдникът в името да опази и работи за породата и в името на светия кеш е продал куче на човек, който не го е заслужавал! И току виж тази закупена женска ражда на поразия. О ама развъдчика няма вина във тоза. Нима? Как му викат "Ай сиктир"

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 10 December 2010 - 07:18 PM
Публикувано: 10 December 2010 - 07:20 PM

Публикувано: 10 December 2010 - 07:37 PM
dmm, в 09 December 2010 - 11:51 PM, написа:

Аз чета, но явно вие не проумявате, че където липсва МА-СО-ВА кастрация, има свръх популация. Пускате линк, ама не разбрахте, че си вкарахте автогол и потвърждавате това, което ви се пише от ... и аз вече не знам от кога?!? Според информацията в него, точно защото Франция не кастрира масово, си имат и те като нас проблеми по този въпрос - стотици хиляди безстопанствени кучета. Какво вие не разбирате?
Оценявам хъса ви да спорите, но отказа ви от мисловна дейност - не!
Venseremos!
Отначало пишехте как кастрацията била за здраве,след това как в много държави хората кастрирали защото са отговорни и нямали бездомни кучета.Исках да ми кажете в коя страна кастрациаята е масова,така и не ми отговорихте.
Просто няма такава!!!!Хайде сега и другите си имали проблеми като нас,но никой никого не задължава да кастрира!!!!!
но явно вие не проумявате, че където липсва МА-СО-ВА кастрация, има свръх популацияЕ,нали имаше само тук популация ,защото сме безотговорни,не сте можели да разчитате на стопаните и т.н.Вие сами писахте кога ще ги догониме и да нямаме бездомни като другите страни и масовата кастрацията била единственият начин.Такава била практиката!

Е,кого догонваме!Кои са тия страни бе,"кастриращи дами",а?

Бил съм си вкарал автогол!Айде,бе!Лудницата е на МАХ!
Леле, не леле,вие си оправете телевизора!
Оценявам хъса ви да спорите, но отказа ви от мисловна дейност - не!Това важи и за вас!!!!

Публикувано: 10 December 2010 - 07:41 PM
Сашо, полека бе, човек, шсъ задавиш от възклицания.
ПП И аз ще си умра от радост, когато няма да се налага да ги режем, за да спрем да ги убиваме и мъчим. Но дотогава трябва някак да оправяме дисбаланса, който сами сме създали. Нямам предвид само свръхпопулацията.
Публикувано: 10 December 2010 - 07:52 PM
mil_, в 10 December 2010 - 06:46 PM, написа:
Какви велики мисли и ...договори!Велика си на думи скъпа Мил!?
Публикувано: 10 December 2010 - 08:04 PM
mil_, в 10 December 2010 - 06:46 PM, написа:
ПП И аз ще си умра от радост, когато няма да се налага да ги режем, за да спрем да ги убиваме и мъчим. Но дотогава трябва някак да оправяме дисбаланса, който сами сме създали. Нямам предвид само свръхпопулацията.
Ако аз си съчинявам то ти живееш в нереалност :) Поздрави. Дерзай и изкопай линк. Както и да го въртиш опашката все отзад нали? Това е връзката с развъдници и бездомните. Разлики бол прилика само една, но достатъчна.

#419 Guest_navar_*
Публикувано: 11 December 2010 - 12:07 AM
нито развъдниците са света вода ненапита,нито всеки собственик на некастрирано неклубно животно е производител на бездомни..
но с жени не се спори-убедил съм се
Публикувано: 11 December 2010 - 12:15 AM
Въобще нямам желание, и не искам да споря по темата, просто днес бях в Богров, за да прибера един мноого стар и изхвърлен нещастник, за който добри хора отвориха сърцето си, и знаете ли там имаше още 500 бездомни хайвани...идете и вие, постойте, пъхнете ръка в клетките, за която ръка се борят 30-40 кучовци, за да бъдат погалени от нея...а ако родителите им бяха кастрирани, те нямаше да са там

П.П.Имам и много снимки, може да ви ги кача да им се "порадвате" и вие, мене специално още ми се повръща, от такива дето не са си кастрирали животното, щото да си чеше топките, и плода на чесалото му е там!!!