Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#101 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 November 2010 - 10:34 AM

възпирането на разпенил се мъжки ИМА много общо с авторитета...и пак да се върна в моята мила природа,и в отглеждането на куче в домашни условия-говорим за глутница в къщи,и за йерархия,в която кучето е на най ниското стъпало-нали така??
сега да погледнем реална глутница-кой кого чука там..алфа мъжкия чука алфа женската,останалите -пост..така е било,така и ще бъде..що си мислите че в природата всеки чука когото хване и всички спят задоволени до следващия повик на хормоните..що си мислите че всеки вълк/чакал хуква през глава след всяка разгонена женска от семейство канис,зарязвайки глутницата-те тва го нема..в глутницата има закони,там алфа мъжкия не отхапва топките на всички други мъжки за да са спокойни и да не бягат.явно работата е друга,нито алфа женската изтърбушва останалите женски..
човекът отдавна си играе на господ,правейки квото си иска в собствен интерес....а може би за кучето е добре да се пени,да иска секс и да не го получава...така е решила природата..аз не се наемам да се бъркам където не ми е работата..
всички казвате колко по добре е за ВАС кучето да е кастрат,ама той са бил успокоил-сори майна,ама някой него питал ли го е дали иска да бъде спокоен...

#102 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2010 - 10:55 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 November 2010 - 07:38 AM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: знам, че ще отиде в спама, но alexy, така както си го написал:

Цитат

...а мъжа,не го прави агресивен не води до депресия и няма физиологическа опасност за организма.

Не знам как ще се разберете с чичковците Фройд и Юнг.... :ab_041: :ab_041: :ab_041: Като се замисля, на тях това им е основната концепция и имат доста последователи сред психоаналитиците. Все още не съм се образовала толкова в кучешката психология и не знам дали някой се е занимавал с нещо такова, но изхождайки от основните ми знания за еволюцията на видовете си спомням, че има два основни инстинкта, съдейсващи за оцеляването на вида - глада и нагона.

Не можаш да схвана точно с какво Фройд не би се съгласил с написаното от мен.Може би да уточня, липсата на секс не поражда агресия,желанието за секс може да я породи.Липсата на секс не поражда и депресия,самосъжалението може да ти доведе депресивно състояние.Мисля ,че Фройд ще се съгласи с мен. Само,че нали говорим за кученца и психиката вече е различна като възприятия и реакции,в следствие на средата и начина на живот, но основата на формиране на психиката при човека и всички бозайници е еднаква.Спирам с тия неща,че не му е тука мястото да ги обсъждаме. :md_064:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#103 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 November 2010 - 11:01 AM

navar, при наличие на свръхпопулация и то не вълча (пак напомням, че онова, което е останало от вълка в днешните кучета е на гранците на минимума като изява и поведение) вероятността поне половината мъжки и женски кучета да осъществят купулация е повече от 90%. Как природата да реши този проблем, който тя самата не е създала? Трябва да се самоцитирам - ние ги одомашнихме, други създадохме, храним ги, оставили сме им или "разчистили" пространство за "населване" и къде отиде природата? Къде е естественият им ограничител и контрольор?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#104 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:05 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 November 2010 - 07:38 AM, написа:

п.п. - ако трябва да съм съвсем откровена - аз съм "ЗА" кастрирането и на част от човешките индивиди, в частност, онези, които правят по 30 деца и ги оставят на общите грижи, ама .... нали трябва да сме хуманни.... :tb_195:

Абе и така не става,от къде на къде някой ще взема решение вместо теб колко деца да имаш.Въпроса е друг.Можеш ли да се грижиш за децата които си създал?Няма значение 2 или 20 са те.Ако можеш да осигуриш изхранването,възпитанието и изобщо отглеждането им ,защо не?Например който си изостави детето -затвор.Супер елементарно,не дискриминиращо и напълно морално.Да видиш дали циглите няма бързо бързо да влязат в час след като нямат финансова изгода от раждането на деца.
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:33 AM

Начин да се улови вълк в природата-много просто-връзва се разгонена женска кучка.Хи хи-но комент!А са по-хитри от кучетата.Но не могат себе си да изхитрят явно.В същата тази природа е доказано,че се срещат и индивиди с обратна сексуална насоченост.Представям си на някой от хомофобите да му се случи подобен уж мъжки пес.Ама ще е удар по честта му.Но това е друга тема.Сега си мисля нещо друго-вие си владеете пложението,ОК.Прекрасно,евала!И един ден заминавате в командировка и подопечния ви някой от семейството ви или близък ще ви го изведе.И пак това куче ще слуша командите от друг?Дали?!Ако помолите щерка си...която няма 40 кила да ви разведе израсналия рот?Визирам реален случай.Песът и 40 дена при Галя бе на обучение,и на 5-я ден след това пак почна да си мята водачите като прани гащи.Колцина сте тези,дето можете да владеете поведението на кучето си в критични ситуации?За навар-предполагам,че може.Срещу него ще посоча в моя квартал поне 50 водачи,които не са в състояние..Но едва ли са толкова само.Айде,не ги кастрирайте,но ги контролирайте-в случая популацията,прегазването или бягането заради нещо,щукнало в главата му(или в организма).Това е част от отговорността,която сте поели-и за него и за околните хора и животни.И стига с тази природа вече-тя се саморегулира,но ние се месим,омазваме положението и после даваме за пример как било там.Това са два различни свята.Ние нашия да си оправяме.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#106 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 November 2010 - 12:17 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 November 2010 - 10:06 AM, написа:

navar, при наличие на свръхпопулация и то не вълча (пак напомням, че онова, което е останало от вълка в днешните кучета е на гранците на минимума като изява и поведение) вероятността поне половината мъжки и женски кучета да осъществят купулация е повече от 90%. Как природата да реши този проблем, който тя самата не е създала? Трябва да се самоцитирам - ние ги одомашнихме, други създадохме, храним ги, оставили сме им или "разчистили" пространство за "населване" и къде отиде природата? Къде е естественият им ограничител и контрольор?

вероятността е 90 % но за уличните кучета,за тях отдавна не говорим-за тях кастрацията е задължителна..
естествения контрольор го има,но пък тъй като живеят между нас,той е опасен и за домашните кучета и за нас самите-но пак повтарям-в тази тема отдавна НЕ говорим за уличните..за тях сме на едно мнение

Показване на мнениетоАриел, в 13 November 2010 - 10:38 AM, написа:

Начин да се улови вълк в природата-много просто-връзва се разгонена женска кучка.Хи хи-но комент!А са по-хитри от кучетата.Но не могат себе си да изхитрят явно.В същата тази природа е доказано,че се срещат и индивиди с обратна сексуална насоченост.Представям си на някой от хомофобите да му се случи подобен уж мъжки пес.Ама ще е удар по честта му.Но това е друга тема.Сега си мисля нещо друго-вие си владеете пложението,ОК.Прекрасно,евала!И един ден заминавате в командировка и подопечния ви някой от семейството ви или близък ще ви го изведе.И пак това куче ще слуша командите от друг?Дали?!Ако помолите щерка си...която няма 40 кила да ви разведе израсналия рот?Визирам реален случай.Песът и 40 дена при Галя бе на обучение,и на 5-я ден след това пак почна да си мята водачите като прани гащи.Колцина сте тези,дето можете да владеете поведението на кучето си в критични ситуации?За навар-предполагам,че може.Срещу него ще посоча в моя квартал поне 50 водачи,които не са в състояние..Но едва ли са толкова само.Айде,не ги кастрирайте,но ги контролирайте-в случая популацията,прегазването или бягането заради нещо,щукнало в главата му(или в организма).Това е част от отговорността,която сте поели-и за него и за околните хора и животни.И стига с тази природа вече-тя се саморегулира,но ние се месим,омазваме положението и после даваме за пример как било там.Това са два различни свята.Ние нашия да си оправяме.

душко ,ти ме уби..вълк се хващал с разгонена кучка...недей да пишеш неща,за които само си слушала градски легенди...вълк се хваща с разгонена кучка,ама когато тате ми купи колело-друг път.
ти колко вълка си хванала така,или колко вълка си видяла да се хванат така :)? ако смяташ че можеш да го направиш-заповядай при нас,имаме глутница която ни тормози с години..ще изкараш бая пара,а и хората ще са ти благодарни..
не вързана,ами пусната кучка да е -все тая,вълк да покрие кучка -случва се ,ама мнооого рядко..и то обикновено е единак ,а не в глутница..вълкът е най интелигентния хищник,и дори разгонена вълчица да вържеш -все тая,камо ли кучка..ако беше толкова лесно,дали щях да оставя миналата година вълците да ми изядат 29 телета,или просто щях да вържа една разгонена кучка и да чакаме 5-6 човека с пушките...не говорете за неща,които някой ви е разказал,моля ви.

за рота,който влачи стопаните си-нормално,той не знае мястото си в йерархията и ще ги влачи..Галя го е обучила,нея не я влачи,яма да влачи и този ,който е над него в йерархията..останалите ще ги размята като гащи,докато не се изкачат над него ..
моят домашен любимец е мъжки рот,на почти две години,около 60 кила ,доминант ,своенравен,с ужасно рзвит инстинкт за охрана..жена ми е 50 кила -и няма проблем,не я влачи,а си върви редом...

#107 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 November 2010 - 01:58 PM

Показване на мнениетоnavar, в 13 November 2010 - 11:22 AM, написа:

вероятността е 90 % но за уличните кучета,за тях отдавна не говорим-за тях кастрацията е задължителна..
естествения контрольор го има,но пък тъй като живеят между нас,той е опасен и за домашните кучета и за нас самите-но пак повтарям-в тази тема отдавна НЕ говорим за уличните..за тях сме на едно мнение

navar, аз също НЕ говоря за уличните. За тях ИЗОБЩО НЕ говоря - тяхното положение е ясно. Говоря за свръхпопулация от кучета в световен мащаб. НЯМА застрашени от изчезване нито породи, нито безпородни сред тях. Ние не правим изключение от света. Има свръхпопулация от кучета - домашни и НЯМА естествен регулатор за тях, освен кастрацията. А за да използваме нещо съвсем реално - виж, например, в клубовете колко от кучетата, регистрирани в тях влизат в развъждане. Ще останеш суперизненадан, че това са повече от 50%. Просто всеки, който има родословно куче чувства необходимост да го заплоди поне веднъж, която е подкрепена от заветното слово "Хубаво е да роди". :ud_009: След това, обаче, липсват другите подробности - защо, с каква цел и пречее. Всичко се изчерпва с отговора "Искам го ... искам да си имам бебе от него/нея .... ами така трябва защото има полова система или свръхнагон." Ама какво ще стане когато се пръкнат 10 парчета .... ами .... улицата е близо, важното е да не ме влудяват у дома. Разходи се до първото село, което ти е на път и си направи блиц-анкета сред живеещите там за това колко пъти са им раждали/заплождали кучетата и какво мислят за кастрацията. Така поне ще добиеш бегла представа за конкретната ситуация, в която живеем. Говоря като нагласа и манталитет. Знам, че от другата страна ти е съвсем ясно, знам на колко кучета си помогнал. Постулат е, че уличната популация се попълва от изхвърлени ДОМАШНИ. Говорим точно за домашните - да се пресече този нескончаем процес. Както виждаш опита досега е показал, че там където този проблем е решен е решен точно чрез задължителната кастрация на домашните любимци. Ако някой иска да изчака докато вземе решение какво да прави членува в киноложки организации и спазва техните правила. Независимо какви са, те имат някакви правила и това е контрольорът, демек пак човешки. В тези организации членуват хора, а не кучета, демек дори и да имаш безпородно може пак да членуваш, просто се съобразяваш да не го развъждаш.

п.п. - и пак ви моля всички, не давайте примери със себе си. Ясно е, че вие се оправяте с кучетата си и ги контролирате. Говорим за проблема като цяло. Какво значение има, че 10 човека се справят с кучетата си, след като 100 не го правят. Стига с тия права и свободи! Какво значи да ти оставят право на избор след като ти си сгрешил в главната част - взел си си куче и не можеш да комуникираш с него, а вероятността да намериш нов собственик на кучето е близка до никаква?! За какви права говорим, моля ви!!!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#108 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 November 2010 - 02:01 PM

Показване на мнениетоАриел, в 13 November 2010 - 08:38 AM, написа:

Визирам реален случай.Песът и 40 дена при Галя бе на обучение,и на 5-я ден след това пак почна да си мята водачите като прани гащи.

Тъй като съм намесена извън темата,ще отговоря също с офтопик-да започне да ги дърпа такова уравновесено и спокойно куче се иска талант.Евалла!Освен това трябваше да идват да правим упражнения заедно,за да ги уча ТЯХ-не дойдоха.Друг е въпроса дали си платиха курса-НЕ,само половината.
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 02:42 PM

Качило се всекой на кола и писка.Тъй става.Искат си хората дадено куче,ама как да се оправят с него....такива като Галя работят с кучетата,но кой може да подготви самите стопани,ако те самите не желаят?Кой...или какво?!Няма да цитирам името на гореспоменатото куче.Познавам семейството-такива бащи се държат непростимо с децата си,какво остава да възпитат правилно и животно.Лично аз бих се наела като пълен лаик да поработя върху кучето два дена,отколкота да наливам мозък в главата на стопанина му един месец.Ще е загубена кауза.Те такива с лопата да ги ринеш...за съжаление.Колко осъзнават,че причината не е в кучето,а самото куче е следствие на разбиранията (манталитета) на човека?В този смисъл един мексиканец се опитва да обясни на собствениците на проблемни кучета,че проблемът е....в самия собственик на 90% минимум.И като цитира редът и йерархията в една глутница(примерно неговата),защо не е оставил нито едно куче там да е некастрирано?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#110 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 03:18 PM

Тези дни си се размотвам напред-назад до ветеринарната клиника за някакви неща и случайно попаднах на лекция водена от личният ветеринар на Моите любови,който е освен това и професор и води специализации на ветеринарни специалисти.
Та слушах там някакви неща(докато го чаках да се освободи) и в почивката,освен по моите си неща не издържах и срам-несрам му разказах на две на три,какво нищим в България и го помолих за съвет...
Ами той се поусмихна и ми каза,че няма нищо срамно...Италия била и по зле преди години(даже все още имало подобни твърдения и притеснения)...Просто уточни,че трябва време ,информираност(под формата на семинари,разпространение на материали обясняващи детайлно процедури,позитиви,негативи)...Общо взето теорията му беше,че със почти задължаване и други мерки се е постигнал някакъв резултат,НО истинската революция и овладяване на проблематики,като свръх-популация била овладяна,когато масово хората Осъзнали,Разбрали и най важното Пожелали да разнищият обективно и без предрасъдъци до основи...Що е това Кастрацията?! :ae_085:
При моя отчаян и още по засрамен вопъл,че все още се намират Ветеринари,които са Против и явно нямат никакво намерение и желание да се доусъвършенстват ,да продължават да се обучават за нови техники и научно доказани позитиви,които определено надхвърлят и унищожават процентово евентуалните негативи?!
Той и там се усмихна и ми каза следното:
Спокойно и през това сме минали,недей да се отчайваш...Вие просто се намирате в една от първите фази...Така наречената...
"Фаза на градските легенди"...
След това без Аз да съм споменавала нищо ми изброй някои от най разспространените твърдения и притеснения.
Тип...
1. Вярно ли е ,че е необходимо животните да родят поне един път?
--Абсолютно Не.Преди време е било приемливо подобно твърдение,Но в настоящият момент има научни доказателства,че извършена кастрация Преди първо разгонване е най удачна и здравословна във времето.
2.Надебеляват ли животните?
Абсолютно НЕ.Вярно е ,че малко им се забавя метаболизма,но е Научно доказано,че само 5% от кастрираните имат подобен проблем.Като основният фактор за това се оказва ЧОвекът,които в стремежа да си успокои съвестта ,допринася. :mg_062:
3.Променя ли се характерът?!
a)При мъжките кучета...Извършена Кастрация преди първо разгонване,допринася за лимитиране на Агресивността и заложена Доминантност.
Извършена в по късна възраст,ако кучето е вече с установен такъв режим,почти няма промяна или е минимална.Няма също Никакво влияние върху Работните качества и т.н и т.н...
Оооофффф тук следва да обясня и за женските кучета,после респективно за котките ,ма чак толко нерви нЕмам... :ab_041:
Ако някои има желание,мога да пратя линкове(на италиански са обаче),да чете и да се информира.

Така че в крайна сметка Положителното за личното ми его след проведения разговор(някъде около 2 часа)..беше ,че Не сме първите,няма и да сме последните,които ще трябва да извървят своя път и най важното...Не ни взеха за някакви Закостенели Туземци... :af_089:
Ааааа забравих и това за против природата го има ,като вариант на въпрос?!
Иначе Професора ме посъветва да използвам социални примери(защото всъщност фамозните така споменавани хормони),са причината за много от сериозните последици. :mg_062:
Втори вариант беше с личен пример,като в кръга на шегата ми каза:
Ма не те ли познават,за какво става на въпрос?
После обясних,че става въпрос за форум и че сме на честна дума тука,тогава смеейки се ми каза да му дам телефона на които пожелая,да му кажел той,че голям процент от белите коси по главата му са по моя вина... :ud_009:
Ще обясня и защо го каза...Предполагам де...
Всъщност Аз съм човек,който много рядко се вълнува от това,което мислят,чувстват и ги тревожи Двукраките(в крайна сметка да си се грижат сами за себе си и емоционалните си проблеми)...Основно Претендирам професионалност и компетентност към моите животинки,достигам понякога патологични нива и си го признавам най отговорно :dh_188: ...Примерно отивам да си взема някоя животинка от клиниката и тя ,ако гледа лошо или ми се стори притеснена искам Веднага обяснение,защо така?! :ab_041:
Сега явно,че може и така да са ме научили тука,Но идеята е ,че такъв психопат,като мене,КАК са го убедили да си Кастрира почти всички животинки?!
Ами отговора е ...МНОГО четене ,информиране,най различни мнения и съпоставяне процентово на позитиви и негативи...
Преди няколко поста някои пусна провокативно Негативите от една Кастрация и в същото време претендираше за Обективност?(да не задълбавам ,че Някои от изброените вече нямат давност)
Ами пусни и Позитивите де...
Защото всеки,като види думичката РАК или друго и Въобще не гледа процентите,А най важното е да се съпоставят нещата,само тогава може да се достигне до Адекватно-Обективно решение и Преценка.
Третия вариант е да преведа един куп публикации и научни трудове,на световно известни специалисти...
В началото бях надъхана и си ги отделих тука,Но после се замислих ,че Аз не съм фактора,който може да преобърне една категорична позиция и всъщност Които има желание да си търси,чете и преценява.
Най интересното е ,че бих си направила труда и ще си отрежа от скъпоценното време единствено заради хора като dessy,ариел и доста други,ма не защото ще им кажа нещо ново,а защото със сигурност ще затвърдя убежденията им и по този начин ми се иска да им изкажа възхищението си,че не се предават и защитават доброто(Да Алеx)...Казвам по Доброто за нашите любими четирикраки. :flagbg:

Аааа почти забравих,но е толкова дълга темата....
Знаехте ли ,че всъщност е научно доказано...
При мъжките сексуалният акт се състои в ....30 секунди Почти удоволствие и следващите 20 минути мъка?!
При женските...От началото до края е меко казано Неприятно...Да не използвам други думички...

P.с...Хайде стига толкова за тази седмица...
А имайте в предвид ,че не написах и 1% от това,което имам да кажа по въпроса....
Въпрос е и на качества...
Аз не крия ,че B това отношение моите са лимитирани...

Навар...Уличните са B следствие на безотговорните стопани на домашни,няма как да се разграничат нещата... :dh_188:

Dessy,Ариел,Aгaлина...Благодаря...Или казано с мои думички...Голями сте... :rc_036:
И не само вие...А всеки,който е Проумял,за какво иде реч всъщност и е успял да излезе от своето собствено. :rc_036:

P.с.2..Ааааа последно кат съм тръгнала да прекалявам и да поставям рекорди по километричен пост...
Докато се спори тука,Аз вчера цъкнах екстрите на 3 ДОМАШНИ Българчета(2 кучета и една котка)... :af_089:
Е не аз лично,ама инициативата поне е моя...И нервите и убеждаването на двукраки с Категорично НЕ...
До сряда,най късно четвъртък още 2 дай Боже...
SORY...
Тудуруууу ту дуууууу :af_089: :flagbg:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#111 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 04:29 PM

Специално за промяната на поведението и надебеляването мога да споделя, че при нас няма никакви изменения ;) Дори качваше доста по-бързо преди кастрацията, но го отдавам на храната, с която я храних тогава. А поведението не се е изменило изобщо. Все си е същото диване, с тая разлика че не се разгонва, не привличаме всички улични кучета около нас и не предизвикваме агресия в чуждите мъжкари :ba_025:

#112 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 04:43 PM

Ама ти какво написа,много думи и нищо което да не го знаем вече.Пак същитите "научно доказани" глупости,които всъщност са откровенна" научна" лъжа .Как да не надебеляват кастрираните,надебеляват не ами направо са затюленчват.Естествено е като го няма тестостерона в организма.Стига сте се опитвали научно да защитите идеята че един балансиран организъм който се управлява по химичен и биоелектрически път,като му " разбъркаш" химията ще продължи да функционира по същия начин.Ще цитирам Деси и съответно Петко Бочаров" ДА АМА НЕ"и 20 професора да ми изкарате да се изказват пак няма да се съглася. .Вие не можете да проумеете че мъжа е диване,иска да се бие да е..... да лови,да убива и т.н.Той с това се идентифицира,това са изключително важни "трегери и колони" които крепят психиката му.Точно за това аз искам мъжкото ми куче да е себе си.Тоест да иска да хапе да преследва и да лови.Не искам" дебилен тюлен" който да не се трогва от нищо и да е като един био робот само да яде и да спи.Лесно ви е на вас жените да режете топки,но само на който не са звънели камбаните на Александър Невски между краката,само той не знае какво е мисълта да спрат да звънят. Оооох уморих се да вадя от 100 кладенеца вода,омръзна ми тая полемика.Неусетно нещата отиват към полова разграниченост ,жените се кефят мъжете се дразнят,на останалите им миришат краката а кучетата........хм,кучета ги яли. Castrat the world,баси чудото. :dry:
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 05:19 PM

Ами Незнам....Що не дойдеш да видиш и да отбележиш КОЕ от 24-te ми лични животни е надебеляло?!
Даже с меле3ката(куча 10кг)...Имах сериозният проблем ,че yCпяваше да се промуши през милиметрична ограда и да бяга....Там след кастрация и след МОЕ абсолютно искано прекаляване,като хранителен режим ....Е не успях ...Мамка му ....Пак трябваше да си преустройвам цялото заграждение?! :eg_033:
Оооооххх ,както и да е...
Точно поради фактори като теб Алех ,ще спестя всякакви други подробности и НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА...Не ги заслужаваш и Няма да ги проумееш за съжаление... :dry:
Всъщност ,както вече казах ...Време му е майката...
След време ще се включа пак пък ще видим кое е добре и кое зле...То не може еиии така да Bлееш в тиквата на някои ,че нещо е позитивно,добро или в помощ за един цял народ(кучовци ,котиовци включая)...
Нямам какво повече да ти кажа лично на теб... :md_064:
Дерзай Мъжкарино(може би в дълбочина погледнато с някакъв проблемец)...
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 05:40 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 13 November 2010 - 02:24 PM, написа:

Дерзай Мъжкарино(може би в дълбочина погледнато с някакъв проблемец)...

Проблем в какво?Тц,тц,тц ама и ти кат ма видя в дъбочинааа!!!А?Направо ма анализира отвсякаде.Бравос! Ам аз не ти се сърдя,и аз съм бил наивен някога.

И понеже реши ,че аз не съм човека на когото да докажеш научно,че не заслужавам даже,чети малко по надолу.Цитата е от уикипедия, предварително да кажа за отявлените интернет плъхове дето ще бързат да ме оплюят.И после да си говорим за наука а?

Тестостеронът е стероиден хормон от групата на андрогените. При бозайниците хормонът се секретира основно от тестисите на мъжките и от яйчниците при женските, въпреки че малки количества се секретират и от надбъбречните жлези. По принцип е главен мъжки полов хормон и анаболитен стероид.

И при жените и при мъжете тестостерона играе ключова роля в здравето и доброто физическо състояние. Наред със сексуалната активност, включваща регулиране на плодовитостта, либидото и мускулната маса, тестостерона спомага и за увеличаване на енергията, увеличеното производство на еритроцити и защита против остеопороза. Средно мъжете произвеждат от 40 до 60 пъти повече тестостерон от жените, но жените са по-чувствителни към хормона.

Тестостеронът принадлежи към групата на половите хормони. Неговата концентрация в кръвта може да се провери чрез изследване. По-малко от 2% от тестостерона, намиращ се в серума както при мъжете, така и при жените, се намира в свободно състояние. При мъжете, нивата на свободния тестостерон може да се използва за оценка дали наличния биоактивен тестостерон е достатъчен, за да предпази от анормално наднормено тегло, ментална депресия, остеопороза и сърдечно заболяване. При жените, ниските нива на тестостерона се свързват с намаляване на либидото и доброто физическо състояние, а високите – с увеличено окосмяване на тялото (хирзутизъм), синдром на яйчникова поликистоза. При мъжете, нивата на тестостерона нормално спадат с възрастта, намалявайки при хора на 75 години приблизително до 65% [2] от тези на младите хора. Това спадане е отчасти отговорно за значителни физиологични промени, наблюдавани при възрастни мъже. Ниските нива на тестостерона се свързват с намалено либидо, еректилна дисфункция, загуба на мускулен тонус, увеличени масти в кръвта, ниска костна плътност, атеросклероза. Ниските нива на тестостерона са рисков фактор за исхемична болест на сърцето при мъжете. След менопаузата, нивата на тестостерона при жените намаляват, заедно със съпътстващо спадане на либидото. Макар че жените произвеждат само малко количество тестостерон, фактите показват, че този хормон помага на жените да поддържат сексуалните си функции, силата и масата на мускулатурата. :re_037:

п.п. Не знам ти в коя наука вярваш,ама аз повече вярвам на ТАЯ.
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 13 November 2010 - 06:13 PM

Темата ми е много интересна и за първи път се замислих и аз за кастрацията. Отгледала съм общо четири кучета, до този момент- две мъжки и две женски. Никое от тях не е било развъждано. От мъжките кастрирах едното- пуделоидно, защото имаше проблем с тестисите. Беше на 14 години, когато го направих. От женските също кастрирах едното/ мини пудел/, защото направи пиометра. Беше на 9 години. И при двете кучета не се промени нищо в кофти аспект. Да, забелязваше се повишен апетит и вероятно щяха да затлъстеят, ако им бях сменила режима, но аз продъжих да ги разхождам и храня, както преди кастрацията/ а моите кучета винаги са били на много " спортен режим"/. И двете, до самата си смърт, бях в отлична кондиция. Смея да твърдя, че женското кученце се чувстваше много по- добре след кастрацията- започна да играе пак, както докато беше младо, стана много пъргаво и подвижно, вдетини се. Аз го отдадох на кастрацията и от тогава съм и фен. Ако знаех, че минава толкова леко и при двата пола, щях да ги кастрирам като съвсем млади кучета.

#116 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 06:18 PM

Аааааахххххх :ab_041:
Ти си болен мозък според мен....
Ше ме спукаш от смях...
Ееееиии това,ако ми бяха казали,какви ситуации бих могла да срещна в интернет-пространството,бих им се изсмяла...ПРЕДИ ВРЕМЕ.... :ab_041:
Ти наясно ли си въобще за човек-животно технологиите и разшифрирането на подобни публикации?!
Ама давай к'вооооо още за тестостерона и въобще за хормоните?!

Все повече започвам да се убеждавам ,че имаш сериозен по належащ проблем за разрешаване :dh_188:
Самият факт ,че от всичко написано си и цитирал, Не важното заключение..от мене споменато в предишен пост :mg_062:
Какво да кажа...
Дава отговор на твоя характер,същност и мислене..За съжаление...Поредния.. :dry:

P.С....към alexy е предназначен отговорът :ae_085:

Това мнение е редактирано от grigo009: 13 November 2010 - 09:30 PM

User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 13 November 2010 - 06:29 PM

Просто усещам он лайн , че като чета поста на Алекси нивото на тест..она ми се дига ,
като чета Григо и Ариел - пада .
Освен за медицински ползи и вреди да припомня има и морална гледна точка .
Няма да повтарям , но ще повторя , - не може да произвеждаш ХМО ( хирургично модифицирани организми )
защото не ти харесват лично на теб .

Просто си земи катеричка - рунтавелка , или хамстер , те не са агресивни.
Дълбоко не съм съгласен и с научното твърдение , че прод. на чов . живот се увеличава ...
Ходете по- често на гробища , и четете датите ...
Проверил съм паметниците на 2-3 места и вижте какво пише там - масово 80-90 г. ....
Вижте стълбовете на енергото сега - средна продълж. 40- 60 год .
Западната наука и професори я докараха до там , че се опитаха да хранят кравите с мърша ,
и природата им показа ... та ги изгориха ...
Жени - осъзнайте се ! ( моля )

#118 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 06:41 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 13 November 2010 - 04:34 PM, написа:

Просто усещам он лайн , че като чета поста на Алекси нивото на тест..она ми се дига ,
като чета Григо и Ариел - пада .
Освен за медицински ползи и вреди да припомня има и морална гледна точка .
Няма да повтарям , но ще повторя , - не може да произвеждаш ХМО ( хирургично модифицирани организми )
защото не ти харесват лично на теб .

Просто си земи катеричка - рунтавелка , или хамстер , те не са агресивни.
Дълбоко не съм съгласен и с научното твърдение , че прод. на чов . живот се увеличава ...
Ходете по- често на гробища , и четете датите ...
Проверил съм паметниците на 2-3 места и вижте какво пише там - масово 80-90 г. ....
Вижте стълбовете на енергото сега - средна продълж. 40- 60 год .
Западната наука и професори я докараха до там , че се опитаха да хранят кравите с мърша ,
и природата им показа ... та ги изгориха ...
Жени - осъзнайте се ! ( моля )

Тия с твоя манталитет Бивш Приятелюууу,знаеш ли докъде ни докараха??? :zz_020:
Иначе ме радваш ,колко си компетентен с изнервения ти нещастен и стресиран пекинез??? :dh_188:
Хайде иди да си топнеш дупето в егейско и не се мешай там където вече сме обсъдили нещата... :md_064:
Естествено,ако имаш желание,защото все пак е форум и всеки може да си ЛАЕ,каквото иска... :dry:

P.S...Стига ми толкова на мен ,като емоционално изразходване....Моля,които има време и сили да продължи безмилостната битка... :ae_085:
Хайде със здраве на всички и след веме пак... :rc_036:
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 November 2010 - 07:18 PM

emilvr, това, че хората в България измират поради лошия си начин на живот и условия, не означава, че продължителността на живота не се е увеличила като цяло, в исторически и медицински план.
alexy, хубаво си го намерил това в уикипедията, ами да беше обърнал внимание на едно от изреченията, че като си се съсредоточил в твоята теза и его и си го изтървал.

Цитат

При бозайниците хормонът се секретира основно от тестисите на мъжките и от яйчниците при женските, въпреки че малки количества се секретират и от надбъбречните жлези.

Организмът на бозайниците има изключителни компенсаторни реакции и функции. Не знам защо всичките ми "опоненти" говорите, че като кастрираш животното ще ти стане по-лесен живота. Не, живота си продължава в същия ритъм, но вече с други реалности. Да, разходките ти стават по-спокойни, но кой е казал, че трябва да се намалят?! Кой е казал, че трябва да прехранваш кучето си. Пак ще ти повторя - тюлен се става не от липсата на хормони, а от неподходящ хранителен режим и липса на движение. Хич не ми харесва темата да се върти около сравнението между хора и кучета. На теб ако ти "резнат" топките ще престанеш ли да мислиш за жени или за секс? Ако си бил нормален мъж/жена това няма да е фактора, който ще те откаже от тези мисли, просто не можеш да създаваш поколение. Много ми е забавно като тръгнете да ми обяснявате как искате кучетата ви да живеят пълноценно и да изживяват естествените си нужди, но ги храните с гранули (в които има една камара химикали и стабилизатори), храните ги с месо, но не можете да гарантирате какво има в него, защото няма селскостопанско животно, което да не се храни с фуражни смески, иначе собственика на фермата ще фалира, но разчитате при тези вече променени условия и хранителни доставки да му осигурите естествения начин на живот. Това е повече от смешно. Света е пълен с химикали, които не можете да изолирате и които пряко или косвено влияят на вашия живот и този на любимеца ви по тотално негативен начин. Сам по себе си този вид не е застрашен от изчезване, но разигравате страхотна драма за една кастрация, която в изключително редки случаи може да има негативни последици (при това овладяеми от медицинска гледна точка). Аз не разсъждавам върху темата дали кастрацията е добро или лошо действие - за това има специалисти и изследвания, който иска да чете (ако може, разбира се, защото тенденциите са след около 10 години половината от нас да бъдат неграмотни, тогава ще ми е интересно да разбера как ще се провежда разяснителна или информационна кампания :tb_195: ). Разсъждавам "ЗА" или "ПРОТИВ" от позицията на това, дали е необходима и в какви граници. Повече ме интересува овладяването на порочната верига "домашно куче-улични кучета", понеже и защото по-голям стрес ми нанася факта да гледам ежедневно жестокости спрямо животни, оттам спрямо хора, отколкото да се "стресирам" от спокойното състояние на кастрираното си куче. В живота си съм имала само едно куче, на което съм "вменявала" човешки качества и емоции и това не беше най-доброто за кучето. Затова най-сърдечно ви препоръчвам да престанете да свързвате собствените си топки/матка с тези на кучето ви. Колкото по-малко обвързвате собствените си емоции спрямо кастрацията с тези на кучето спрямо нея, толкова по-бързо ще стигнете до логичното решение. Няма как да се разчита на отворност в бъдеще време, още повече, че има тотална безотговорност към всяка дейност в тази държава. Ако бяхме отговорни и мислехме за съвместното ни добро съжителство, много от нещата тук нямаше да са в това състояние.
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2010 - 07:40 PM

Чета и продължавам да се чудя на изказванията за "природата". И по-горе го казах - нищо естествено няма в одомашнените кучета! Колко от създадените породи биха могли да възникнат по еволюционен път и да не бъдат унищожени от естественият отбор? Популациите в природата се саморегулират на база достъпно количество храна, регулацията на популацията от кучета зависи от нас. Там природните механизми не работят и няма как да работят. Докато не намерим по-добър начин, например намаляване броя на новородените, по-рядко разгонване, генетично предизвикано безплодие и т.н.., кастрацията е единственият ни вариант.
Оффотпик - винаги ми е било интересно как мъжете се идентифицират с мъжките животни и топките им :ab_041: Сигурно и то ще да е нещо еволюционно...

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни