Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#561 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 19 December 2010 - 11:25 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 19 December 2010 - 04:29 PM, написа:

Любопитно е че кастраторите имат мн общи черти , различни от противниците на кастр.
Да ги обобщим и анализираме евент. без обиди ,... на мен са ми симпатични --

1- женски пол
2-силно чувство за отговорност и обществена значимост.
3- Дарвинисти - мислят че животните нямат чувства , душа, его, само инстинкти
4- че част от хората , инакомислещите са безотговорни , неинформирани и не осъзнават какво правят .
5- дейни и активни , може би малко манипулируеми .
6- атеисти / Фройдисти , то е свързано и с Дарвинизма .
7- свързано с т 6 . , че са извън , над природата , и са длъжни да я коригират , защитят .

Има и още характерни черти , не казвам лоши , просто има нещо характерно ... и интересно .

Емо,респакт ;)

#562 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2010 - 12:10 AM

Алилуя! :tb_195:

Разкрити сме! :eyes:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#563 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 20 December 2010 - 10:34 AM

Показване на мнениетоdmm, в 19 December 2010 - 11:15 PM, написа:

Алилуя! :tb_195:

Разкрити сме! :eyes:

ами не е ли вярно..я погледни профилите,и мненията :)

#564 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 December 2010 - 11:01 AM

Показване на мнениетоnavar, в 19 December 2010 - 08:30 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 19 December 2010 - 04:29 PM, написа:

Любопитно е че кастраторите имат мн общи черти , различни от противниците на кастр.
Да ги обобщим и анализираме евент. без обиди ,... на мен са ми симпатични --

1- женски пол
2-силно чувство за отговорност и обществена значимост.
3- Дарвинисти - мислят че животните нямат чувства , душа, его, само инстинкти
4- че част от хората , инакомислещите са безотговорни , неинформирани и не осъзнават какво правят .
5- дейни и активни , може би малко манипулируеми .
6- атеисти / Фройдисти , то е свързано и с Дарвинизма .
7- свързано с т 6 . , че са извън , над природата , и са длъжни да я коригират , защитят .

Има и още характерни черти , не казвам лоши , просто има нещо характерно ... и интересно .

Емо,респакт ;)

Боже какъв задълбочен анализ-верно сме разкрити :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#565 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 December 2010 - 02:22 PM

Ех, хора... докато квалифицираме един друг междувременно се появи един нов НОК в Сеславци, един бездомен маламут, две бездомни чау-та които зачезнаха от улицата (а дано ги е прибрал някой без да ги плоди после, че те вече и на чау не приличат) и един нов домашен изхвърлен мелез при нас навън.
Някой от вярващите неатеисти, недарвинисти, мъже, отговорни и информирани в тази тема които крещяха тук срещу кастрацията искат ли ги? Надали - поради простата причина че ти взимаш един, на мястото му изникват поне двама нови.
И това е само върха на дръжката на черешката на сладоледа - това са кучетата, за които знаем, а за колко такива не знаем, колко такива живи "играчки" са изхвърлени/избягали/изгубени поради немарливоста на стопаните им, и колко са такива които не са стигнали до Сеславци, защото са загинали навън? До там сме стигнали, че се налага да смятаме влизане в Сеславци като късмет за едно породисто или породоподобно куче, като шанс че някой ще му даде шанс да намери нов дом.
Не го ли виждате това? Не виждате ли че тук във форума сме шепа народ и си знаем никовете-профили и муцуни, малцина сме тези, които не си плодят ей така кучета и могат да ги задържат ако ще и цял живот с топки и матка, без да бълват те все нови и нови нещастници?

Говорим за останалата част на стопаните, хора, които са в пъти повече от нас. Говорим за това, че ако има глоби за нерегламентирано размножаване и предлагане на безплатна кастрация - повечето от тези кучепритежатели ще се замислят.

Не са прави тези, които уповават на образованието на стопани - къде от глупост, къде от алчност хората ги множат "да оставят едно за себе си", а съдбата на другите малки не ги интересува. Резултата го виждаме по улиците обаче, и мен ме плаши (напълно сериозно) грозната тенденция към коя упорито вървим: вече няма да има само Сеславци и Богров, ще се създадат "породни приюти", защото количество на изхвърлени и изгубени ще стане толкова огромно, че ще се наложи да се формират "породни команди" по спасение на голямо количество кучета определена порода.

Не бива да стигаме до това, а на там сме тръгнали.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#566 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 03:28 PM

Е, тука се водят две войни. Едната е за и против кастрацията.
Втората е за и против задължителната кастрация.

Първата е със "здравно-морално" значение и аз съм се убедила, че тя изчерпване няма.
По нея мога само да рекламирам двете си кастрирани котки, които са толкова женствено-чаровни, интересни и игриви, че никой не може и за миг да си помисли, че кастрацията нещо им е отнела. А предишният ми котарак, след като загуби топченцата си на 9 годишна възраст, от един преситен от живота мързелан, се превърна във весело, игриво котенце - все едно, че се подмлади с 5 години поне. Но спорът по тази тема винаги е безкраен и има много хора, които са съгласни да живеят в "блатото на вечната воня", или да рискуват да загубят домашния си любимец (да офейка след разгонена кучка е най-честата причина да се губи мъжкото куче), но не и да клъцнат безценния, според тях, кучешки или котешки атрибут.
Затова мисля, че "задължителна кастрация" не може да има. Такъв вой ще се надигне до небесата, че наистина не си струва да се губи времето с опити в тая посока. (Освен по селата, където хората са толкова заспали, че и да им сложат на тях самите "задължителна кастрация" ще помърморят, помърморят, па ще се съгласят...)
Вместо задължителна кастрация би могло да има годишна такса за некастрирано куче 200 лв. (при такса за кастрирано 20 например), такса "развъждане" за всяко новородено кученце от 50 лв. и глоба за нерегистрирано новородено 200 лв. Възможност за безплатна кастрация за всички домашни кучета. Всяко куче, което е навън, движи се самостоятелно на места, различни от определените - или се третира като улично и се кастрира, или ако има собственик - глоба 200 лв. Ама избягало, отскубнало се - няма значение. Аз като си забравя картата за транспорта си плащам глобата, въпреки че не е умишлено деяние, а случайно.
И КОНТРОЛ, КОНТРОЛ, КОНТРОЛ. Има достатъчно безработни, които могат да бъдат наети и обучени да правят проверките ОТ ВРАТА НА ВРАТА по дворчетата. Глобите ще изплатят заплатите им. Трябва да се отделят срества, трябва да се действа много НАПОРИСТО...
Има един подходящ виц. Их. Не мога да го разкажа, защото е нецензурен. Жалко.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#567 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 05:59 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 December 2010 - 01:27 PM, написа:

Ех, хора... докато квалифицираме един друг междувременно се появи един нов НОК в Сеславци, един бездомен маламут, две бездомни чау-та които зачезнаха от улицата (а дано ги е прибрал някой без да ги плоди после, че те вече и на чау не приличат) и един нов домашен изхвърлен мелез при нас навън.
Някой от вярващите неатеисти, недарвинисти, мъже, отговорни и информирани в тази тема които крещяха тук срещу кастрацията искат ли ги?

Прати ги на мен. Няма да бъдат гледани като кралски особи. Нито пък ще спят в къща. Ще бъдат на вън. Както всички останали кучета под моя закрила. Но ще бъдат хранени, поддържани, разхождани. До колкото имам сили и възможности. За благодарност аз ще ти пратя една много чаровна майка със нейните 5 бебенца, които отскоро отвориха очички и се борят да оцелеят! Не те не се борят. Те направо са заковали малките си лапи към живота. Те не мечтаят за топъл дом. Те искат просто да живеят!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#568 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 December 2010 - 06:30 PM

Показване на мнениетоMeto, в 20 December 2010 - 05:04 PM, написа:

Някой от вярващите неатеисти, недарвинисти, мъже, отговорни и информирани в тази тема които крещяха тук срещу кастрацията искат ли ги?

Прати ги на мен. Няма да бъдат гледани като кралски особи. Нито пък ще спят в къща. Ще бъдат на вън. Както всички останали кучета под моя закрила. Но ще бъдат хранени, поддържани, разхождани. До колкото имам сили и възможности. За благодарност аз ще ти пратя една много чаровна майка със нейните 5 бебенца, които отскоро отвориха очички и се борят да оцелеят! Не те не се борят. Те направо са заковали малките си лапи към живота. Те не мечтаят за топъл дом. Те искат просто да живеят!

хахахаххах))))) Дръж си ги майките, какин, и си ги гледай барабар с петте чаровни бебенца където с ненужен патос ги обозначаваш "Те искат да живеят"! Сега ще ги отгледаш, ще ги раздадеш, а после ние да ги събираме, нали? Защото не искам взамяна нищо. Гледай ги всички ти, фен на некастрацията, чийто продукт се оказва на улицата.

Благодаря ти за този патос, наистина:-))) "Те искат да живеят".

Остави ги всичките за себе си и ги гледай некастрирани. Аре де.

Дотъркаля се и до нас тази псевдо-защитническа мода, драги съфорумци. Как е? Приятно ли е?

"Те искат да живеят" - ОМГ.
...А пък кетчупа е кръвта на убитите домати.

Чудя се дали да се смея или да плача.
User's Signature

#569 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 06:45 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 December 2010 - 05:35 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 20 December 2010 - 05:04 PM, написа:

хахахаххах))))) Дръж си ги майките, какин, и си ги гледай барабар с петте чаровни бебенца където с ненужен патос ги обозначаваш "Те искат да живеят"! Сега ще ги отгледаш, ще ги раздадеш, а после ние да ги събираме, нали? Защото не искам взамяна нищо. Гледай ги всички ти, фен на некастрацията, чийто продукт се оказва на улицата.

Благодаря ти за този патос, наистина:-))) "Те искат да живеят".

Остави ги всичките за себе си и ги гледай некастрирани. Аре де.

Дотъркаля се и до нас тази псевдо-защитническа мода, драги съфорумци. Как е? Приятно ли е?

"Те искат да живеят" - ОМГ.
...А пък кетчупа е кръвта на убитите домати.

Чудя се дали да се смея или да плача.

Забравих да спомена, че майката се води кастрирана поне по ушната марка :) Аз ще ги гледам не бой се. До сега не съм предал нито едно, което съм приютил. Знам си границите и възможностите.

Вие вървете напред със "славата кастрация за здраве". Но като го правите поне гледате да става както трябва. За да не се наложи такива като нас фенове на некстрацията да прибират кастрирани кучки с малки бебета. :rc_036: :ba_025:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#570 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 06:52 PM

Тия с ушните марки стоят под път и над път заклещени, само че какво общо имам с това аз? Нито съм представител на поредното НПО, нито вярвам че системата "Кастрирай-върни" при бездомните глутници работи, щото съм сигурна че някой някъде намазва дебело. Какво общо с кастрацията на домашни и полудомашни има целият ти пример, където откриваш топлата вода?
User's Signature

#571 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 06:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 December 2010 - 05:57 PM, написа:

Тия с ушните марки стоят под път и над път заклещени, само че какво общо имам с това аз? Нито съм представител на поредното НПО, нито вярвам че системата "Кастрирай-върни" при бездомните глутници работи, щото съм сигурна че някой някъде намазва дебело. Какво общо с кастрацията на домашни и полудомашни има целият ти пример, където откриваш топлата вода?

Ммм ти нямащ, он няма, тоз няма, но аз имам нали? Щот съм върл фен на некастрацията. И сте готови да ме вкарвате в кюпа с Пешо дето си е купил родословна кучка, която държи в гаража и я плоди на всяко разгонване. Или със бай Иван на който кучето му скита свободно и качва всяка срещната разгонена. Или пък със кака Петя и леля Любка дето са си изтървали пудела и пекинеза? Сега аз пък питам. Аз какво общо имам със тези индивиди? :eg_033:
User's Signature

#572 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 07:01 PM

Мето,
в тази тема сто пъти е било повторено: тук не става дума за нас, които сме абсолютно малцинство и можем да си гледаме кучетата си с топки и матка до края на живота им. Не става дума за нас, а за 99.99% останали стопани.

Погледни малко извън твоя двор и си подай носа в приютите да видиш откъде са се взели породоподобни (напоследък и породисти с татуировки в ушите) кучета. Валят като градушка.

Не всички са отговорни като Мето, Навар, Емил. Кога ще прогледнете?
User's Signature

#573 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 07:05 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 December 2010 - 06:06 PM, написа:

Мето,
в тази тема сто пъти е било повторено: тук не става дума за нас, които сме абсолютно малцинство и можем да си гледаме кучетата си с топки и матка до края на живота им. Не става дума за нас, а за 99.99% останали стопани.

Погледни малко извън твоя двор и си подай носа в приютите да видиш откъде са се взели породоподобни (напоследък и породисти с татуировки в ушите) кучета. Валят като градушка.

Не всички са отговорни като Мето, Навар, Емил. Кога ще прогледнете?

Това го бясни на индивиди. Дето изникват във форума и тръгват да раздават правда :)
Алекси даде много добра идея. Къде да сега тези хора от НПО. Да веземат тази идея да я обработят. Па ако не могат сами ние ще им помогнем! Ти сама казваш, че "кастрирай-върни" не работи,а аз го виждам че е така! Нас само солдини данъци и глоби ще ни оправят. Само дето нямам идея как в таиз пуста държава ще успеем да задействаме изпълнителния механизъм.
User's Signature

#574 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 07:14 PM

Мето, кака, ама никой не раздава правда, не си прав нито си справедлив и ти.

Никой тук не се е самообявил за фен на задължителната кастрация или тръгнал да я налага на хората. Темата изникна от другаде. Тя се развива и мненията на хората се променят. Никой не е дошъл в дома ти да те задължи да си кастрираш кучетата.
Но, както правилно отбелязаха горе, ако с обява за безплатна кастрация на крака ще дойдат да се молят един вид подвижни кастрационни центрове, то много хора ще дойдат самИ, защото не искат два пъти годишно да давят в кофата с вода или реката приплода от кучката си... Или да извиват на новородените вратлета (и за такива случаи знам).

Тук не говорим за теб и мен, аз моя докато беше с топки 5 години го свалях с команда от разгонена женска и никога не е бил пускан за разплод. А и на какви ли не псувни по мой адрес не се наслушвах когато отказвах най-учтиво на свадбарите - беше забавно:-)))

Дръжте си кучетата пет-класа не заплодени, кой ви спира? И пак за нанайсти път питам: колко такива стопани като вас познавате и откъде се взимат по приютите и изолаторите, по улиците и селата все нови изхвърлени живи играчки?
User's Signature

#575 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 07:22 PM

Аз отказах скромната сума от 200лв за този сладур :)

Качена снимка

Да вкарам реклама малко. "Белким се намери някои с по висока цена" :)
User's Signature

#576 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 07:31 PM

Ама виждаш ли, тук сме хората които сме отказали да продадем или дадем за разплод срещу пари или "алиментно кученце" нашите сладури. Ся, всеки да не си вади по една снимка на неговите сладури, защото за нас те винаги ще си останат най-прекрасните. Мен бая повече от 200 лв са ми предлагали за скачка, тъй че да не си ги мерим.

Но има в пъти повече хора, които не са устискали. Проумей го.

Снимки на моя крокодил си ги виждал, мисля))))
User's Signature

#577 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2010 - 08:31 PM

Показване на мнениетоMeto, в 20 December 2010 - 06:10 PM, написа:

Това го бясни на индивиди. Дето изникват във форума и тръгват да раздават правда :)
Алекси даде много добра идея. Къде да сега тези хора от НПО. Да веземат тази идея да я обработят. Па ако не могат сами ние ще им помогнем! Ти сама казваш, че "кастрирай-върни" не работи,а аз го виждам че е така! Нас само солдини данъци и глоби ще ни оправят. Само дето нямам идея как в таиз пуста държава ще успеем да задействаме изпълнителния механизъм.

Така ли, бе Мето?! Че къде беше ти когато тук се обсъждаха точно същите мерки да се предлагат за внасяне в наредби и закони?! Не си чул? Не си видял? Не си чел? Не, Мето, просто е удобно да пишеш "на ангро". Защото точно един от тези "фенове на кастрацията" защити твоите и на други подобни на теб права в обсъждането на новата наредба за София. Да ти припомня, че това, което се приеме в София се копира навсякъде по общините в България. Така, че недей да питаш "къде са тези от НПО-тата?" ами кажи ти какво предложи и къде се включи да помагаш?! Точно тези НПО-та ти осигуриха възможността за избор, защото доколкото знам идеята за задължителната кастрация съвсем не е била извън предложенията от разни групи, които пък изобщо нямат кучета. Така, че дръж си патоса и се тупай в гърдите сам. Другите вече работят и предлагат. Не сте вие, тези дето сте открили топлата вода във форума и ако наистина ви дремеше за някой друго, освен за вас щяхте да направите нещо и вие. :tb_195:
Продължавайте с чесането на топките си!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#578 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 08:45 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 December 2010 - 06:36 PM, написа:

Ама виждаш ли, тук сме хората които сме отказали да продадем или дадем за разплод срещу пари или "алиментно кученце" нашите сладури. Ся, всеки да не си вади по една снимка на неговите сладури, защото за нас те винаги ще си останат най-прекрасните. Мен бая повече от 200 лв са ми предлагали за скачка, тъй че да не си ги мерим.

Но има в пъти повече хора, които не са устискали. Проумей го.

Снимки на моя крокодил си ги виждал, мисля))))

Корокодил ама какъв ;) :db_046:
User's Signature

#579 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 08:48 PM

Деси, не започвай отново точно ти, и не го изкарвай на Мето точно сега, когато туширах темата до лежерна размяна на снимките. Не ти прави чест.

Мето, не се връзвай на Деси.
Всеки печели по една ягодова близалка, мир да има.

Предлагам на всички да формулираме правилно и адекватно позицията си без излишно дракане. Моля.
User's Signature

#580 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 08:55 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 December 2010 - 07:36 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 20 December 2010 - 06:10 PM, написа:

Така ли, бе Мето?! Че къде беше ти когато тук се обсъждаха точно същите мерки да се предлагат за внасяне в наредби и закони?! Не си чул? Не си видял? Не си чел? Не, Мето, просто е удобно да пишеш "на ангро". Защото точно един от тези "фенове на кастрацията" защити твоите и на други подобни на теб права в обсъждането на новата наредба за София. Да ти припомня, че това, което се приеме в София се копира навсякъде по общините в България. Така, че недей да питаш "къде са тези от НПО-тата?" ами кажи ти какво предложи и къде се включи да помагаш?! Точно тези НПО-та ти осигуриха възможността за избор, защото доколкото знам идеята за задължителната кастрация съвсем не е била извън предложенията от разни групи, които пък изобщо нямат кучета. Така, че дръж си патоса и се тупай в гърдите сам. Другите вече работят и предлагат. Не сте вие, тези дето сте открили топлата вода във форума и ако наистина ви дремеше за някой друго, освен за вас щяхте да направите нещо и вие. :tb_195:
Продължавайте с чесането на топките си!

Виж сега първо не ми говори на "бе" щото аз ако почна да ги говоря на "МА" ще е грозно. Давам пример.
Ти ли ще ми кажеш на мен какво да гледам ма? Или ко ше, четем? Ти знаеш ли въобще кой съм аз или какво правя ма? Това, че като намеря някое куче и го прютя и не правя 200 теми по форуми фейсове и т.н. не означава, че седя в форума и се тупам по гърдите. А и да го правя значи го мога нали? Позволявам си го? Не решавам и не искам да решавам какво да правят другите. Както и не искам да решават вместо мен. Хеле пък такива като теб! Спасила била? От кво си ме спасила па ти? Ходи пиши там това куче съм спасила дрън дрън. Аз не пиша. Пасувам си. Щото не виждам смисал. Какво ще дойде някой да прибере хайвана от провинцията ли? Аз ще си чеша топките щото си ги имам, ам ти ко ша праиш ?
User's Signature

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни