Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#581 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 December 2010 - 08:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 December 2010 - 07:53 PM, написа:

Деси, не започвай отново точно ти, и не го изкарвай на Мето точно сега, когато туширах темата до лежерна размяна на снимките. Не ти прави чест.

Мето, не се връзвай на Деси.
Всеки печели по една ягодова близалка, мир да има.

Предлагам на всички да формулираме правилно и адекватно позицията си без излишно дракане. Моля.

Кака, извинявай ;) късно видях поста ти :rc_036:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#582 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 December 2010 - 09:05 PM

Спрете се!
Деси, точно ти покрай същата позиция на твои познати в друга тема държеше съвсем друг тон!

Спрете се, моля ви, и двамата. Нямате какво да делите. Нямаме какво да делим точно ние, хората които обичаме кучетата, винаги можем да се разберем. Най-често на едно мнение сме, или ако не сме съгласни - пак имаме общи принципи.
Престанете с тези престрелки, от години ги наблюдавам, няма полза от тях.

Момчета и момичета, мир?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#583 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 09:13 PM

И със тебе спорихме в началото за едното кисело мляко :) ама бързо се разбрахме :ae_085:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#584 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2010 - 09:28 PM

Показване на мнениетоMeto, в 20 December 2010 - 08:00 PM, написа:

Виж сега първо не ми говори на "бе" щото аз ако почна да ги говоря на "МА" ще е грозно. Давам пример.
Ти ли ще ми кажеш на мен какво да гледам ма? Или ко ше, четем? Ти знаеш ли въобще кой съм аз или какво правя ма? Това, че като намеря някое куче и го прютя и не правя 200 теми по форуми фейсове и т.н. не означава, че седя в форума и се тупам по гърдите. А и да го правя значи го мога нали? Позволявам си го? Не решавам и не искам да решавам какво да правят другите. Както и не искам да решават вместо мен. Хеле пък такива като теб! Спасила била? От кво си ме спасила па ти? Ходи пиши там това куче съм спасила дрън дрън. Аз не пиша. Пасувам си. Щото не виждам смисал. Какво ще дойде някой да прибере хайвана от провинцията ли? Аз ще си чеша топките щото си ги имам, ам ти ко ша праиш ?

Пука ми на капелата как ще ми говориш! Точно от такива философи пък въобще не ми пука! Достатъчно глупости изписа, така че да не искам дори да те знам! Ако можеше да четеш щеше да разбереш, че не аз съм тази, която ти е "издействала" свободата на избор или те е "спасила". Ти си неспасяем случай! Не ми обяснявай какво съм спасила и какво не. Не ме мисли мен - нито ти искам мнението, нито подкрепата ти. Каквото правя си е мой проблем и не го намесвам никъде в дискусията, но ти много охотно отиваш в тази посока да коментираш кой какво е направил и какво не само, защото няма какво друго да напишеш. Не аз съм тази, която пише за обгрижвани кучки и кученцата им, споко. Ти си героят, не се бой, славата е за теб! И като претендираш, че имаш мнение по някой въпрос поне се запазнай с фактите и възможностите.Чеши си каквото намериш за добре, мен не ме мисли! Имам какво да правя, не се притеснявай!
Furia_S , какво ми прави или не ми прави чест няма никакво значение. Ти поне би трябвало да си наясно с проблематиката, защото участваше активно в обсъждането тук, във форума. А в тази тема има участник, който пък реално работи в комисията. Хора от форума създадоха инициативи и участваха при създаването на законопроекти, в които се дискутираха точно тези неща, които в тази тема се преоткриват от хора като Мето. Те не стоят и не чакат някой като Мето да им "помогне". Просто работят, опитвайки се да задействат държавната машина. Но им се налага да делят сили на две страни - да убедят кучкарите, че трябва да има правила и да убедят държавата, че правилата, които предлагат са добри. Познай как се напредва в тази ситуация?! Нищо не си туширала. По тази тема няма туширане.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#585 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 December 2010 - 09:53 PM

Деси,
Ах, каква прелест! Много поздрави на приятелите ти в другата тема))))))))))

Честита Коледа.

Мето, остави я.
Въпроса с кастрацията е друг.
Май разбрахме кой за кво се бори?

Никой тук не се бори за "задължителната" кастрация. Виж, ако при ветеринарен лекар доведат хванато породо-подобно куче, то той го проверява за чип. Татуировки в ухото повечето кучета нямат. Чипове нямат. Повечето хора не знаят какво да правят с това куче и го дават в Сеславци. Или решават да оставят за себе си известно време, докато му намерят отговорно семейство. (това е идеалния вариант)
После разпостраняват обяви "подарява се куче .... порода) и веднага се пръква прекупвач, който иска да изкара поне някой лев с подставени документи.

Ето това е една от причините, поради която кучета, които не представляват никаква породна ценност, би трябвало да са кастрирани, ако попадат в ръцете на неграмотен стопанин.
Да, прав си че не е панацея, но това подпомага за намаляване на интереса на фермерите и борсите, а също така подпомага сигурността на развъдчика че неговото бебе ще е гледано заради него самия, а не заради матката и топките които пригежава.
User's Signature

#586 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 December 2010 - 09:54 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 December 2010 - 08:33 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 20 December 2010 - 08:00 PM, написа:

Виж сега първо не ми говори на "бе" щото аз ако почна да ги говоря на "МА" ще е грозно. Давам пример.
Ти ли ще ми кажеш на мен какво да гледам ма? Или ко ше, четем? Ти знаеш ли въобще кой съм аз или какво правя ма? Това, че като намеря някое куче и го прютя и не правя 200 теми по форуми фейсове и т.н. не означава, че седя в форума и се тупам по гърдите. А и да го правя значи го мога нали? Позволявам си го? Не решавам и не искам да решавам какво да правят другите. Както и не искам да решават вместо мен. Хеле пък такива като теб! Спасила била? От кво си ме спасила па ти? Ходи пиши там това куче съм спасила дрън дрън. Аз не пиша. Пасувам си. Щото не виждам смисал. Какво ще дойде някой да прибере хайвана от провинцията ли? Аз ще си чеша топките щото си ги имам, ам ти ко ша праиш ?

Пука ми на капелата как ще ми говориш! Точно от такива философи пък въобще не ми пука! Достатъчно глупости изписа, така че да не искам дори да те знам! Ако можеше да четеш щеше да разбереш, че не аз съм тази, която ти е "издействала" свободата на избор или те е "спасила". Ти си неспасяем случай! Не ми обяснявай какво съм спасила и какво не. Не ме мисли мен - нито ти искам мнението, нито подкрепата ти. Каквото правя си е мой проблем и не го намесвам никъде в дискусията, но ти много охотно отиваш в тази посока да коментираш кой какво е направил и какво не само, защото няма какво друго да напишеш. Не аз съм тази, която пише за обгрижвани кучки и кученцата им, споко. Ти си героят, не се бой, славата е за теб! И като претендираш, че имаш мнение по някой въпрос поне се запазнай с фактите и възможностите.Чеши си каквото намериш за добре, мен не ме мисли! Имам какво да правя, не се притеснявай!
Furia_S , какво ми прави или не ми прави чест няма никакво значение. Ти поне би трябвало да си наясно с проблематиката, защото участваше активно в обсъждането тук, във форума. А в тази тема има участник, който пък реално работи в комисията. Хора от форума създадоха инициативи и участваха при създаването на законопроекти, в които се дискутираха точно тези неща, които в тази тема се преоткриват от хора като Мето. Те не стоят и не чакат някой като Мето да им "помогне". Просто работят, опитвайки се да задействат държавната машина. Но им се налага да делят сили на две страни - да убедят кучкарите, че трябва да има правила и да убедят държавата, че правилата, които предлагат са добри. Познай как се напредва в тази ситуация?! Нищо не си туширала. По тази тема няма туширане.

Ти самата си туширана бре душа какво останало за другите ;). Аз не те мисля и то хич ама ти много ме мислиш като гледам :) недей толкова. Аз ако исках да се правя на герой щях да наспямя подофрума без дом и хайде готово :). Ама не нали съм от провинцията и го действам по друг начин. Софето със провинцията няма да го бъркаш. Това, че ви носят боклука у друго село не означва, че ще ви търпят и помията! Хеле пък у наше село!
User's Signature

#587 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 December 2010 - 11:44 PM

Горкият Мето, толкова надценяване и толкова комплекси..... :tb_195:

Furia_S понякога се чудя и ти какво четеш ......и за какво се бориш точно.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#588 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 20 December 2010 - 11:53 PM

дааа,всички които не одобряваме кастрацията сме комплексари..имаме кастрационен комплекс..

#589 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2010 - 12:04 AM

Показване на мнениетоnavar, в 20 December 2010 - 10:58 PM, написа:

дааа,всички които не одобряваме кастрацията сме комплексари..имаме кастрационен комплекс..

нямах предвид мнението му за кастрацията, а това, че се мисли за център на вселената и абсолютно недосегаем от гледна точка на закони и наредби :rc_036:
User's Signature

#590 Guest_navar_*

Публикувано: 21 December 2010 - 12:17 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 December 2010 - 11:09 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 20 December 2010 - 10:58 PM, написа:

нямах предвид мнението му за кастрацията, а това, че се мисли за център на вселената и абсолютно недосегаем от гледна точка на закони и наредби :rc_036:

бъркаш деси,много бъркаш...съвсем трезво и реално мисли човекът..явно не разбираш хуморът и иронията му.

#591 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 12:35 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 December 2010 - 10:49 PM, написа:

Определено не искам да си имам работа с лицемери, които си подвиват опашкта пред познати. За мен е повърня, а не позиция и убеждение.
Изчерпателна ли бях?

Тук не става за обиди, а за определени изводи. Аз за себе си ги направих, и то твърде неприятни.

Хайде сега, може ли да се върнем на темата?
User's Signature

#592 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 December 2010 - 12:40 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 December 2010 - 10:49 PM, написа:

Ако мислиш, че комплекс е това, че аз се противопостявам пред всеки, които иска по някакъв начин да ми се бърка в работата. Да иска да ме манипулира. Да ми дава наклон на кръста. Да аз съм комплексар.

Но според мен точно ти си тази комплексарка. Стреляш на посоки. Мъчиш се за нещо. След поредния провал и неуспех идваш тук да си изливаш душата. Мръщейки са нас, които не сме съгласни с теб. То аз не съм центъра на вселената е ясно. Даже аз не съм във твоята вселена. Ама кажи ми ти ли си този център?
User's Signature

#593 Guest_navar_*

Публикувано: 21 December 2010 - 12:53 AM

ветровеееее,гонят ме през нощните кладиииииииии..
понякога се чудя,какво по дяволите търся в този форум...това ли е реалността???

#594 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2010 - 12:54 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 December 2010 - 11:40 PM, написа:

Определено не искам да си имам работа с лицемери, които си подвиват опашкта пред познати. За мен е повърня, а не позиция и убеждение.
Изчерпателна ли бях?

Тук не става за обиди, а за определени изводи. Аз за себе си ги направих, и то твърде неприятни.

Хайде сега, може ли да се върнем на темата?

Да, това показва достатъчно защо не схвана за какво се спореше в другата тема, а я закара в съвсем друга посока. Хайде сега си се върни на темата и ако обичаш не си позволявай квалификации по отношение на мен. Пределно ясно съм заявила мнението си и в двете теми, разликата е,че с хора, които имат ясни доводи и подготовка се спори не като със селския кмет. :rc_036: Изчерпателна ли бях и аз?
User's Signature

#595 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 12:56 AM

Показване на мнениетоnavar, в 20 December 2010 - 11:58 PM, написа:

ветровеееее,гонят ме през нощните кладиииииииии..
понякога се чудя,какво по дяволите търся в този форум...това ли е реалността???

А добре дошъл в реалността. Аз като по цял ден се блъскам със същите индивиди мислиш ли че ми е лесно?

Та...
Да се върнем ли на темата?

Относно за и против кастрацията искам да говоря и имам какво да кажа.

На редовен потребител, който смята куче за пореден аксесуар от рода на 3D телевизор - куче не му трябва. Въобще.
User's Signature

#596 Guest_navar_*

Публикувано: 21 December 2010 - 01:02 AM

на потребител,който се води от модата-разбирай модерно е да гледаш плазма-купуваш,нищо че имаш нормален работещ телевизор..модерно е да имаш куче еди ква си порода-купуваш..писнало ми е от кифли и бастуни,за които кучетата са мода,аксесоар или вещ...но най не понасям,хора които решават какво ще е най добре за кучетата ,вместо самите тях-особено свързано с отстраняване на важни органи,защото ги мързи....или защото е модерно,или защото потребител еди кой си от форум еди кой си така казва...
ПРИРОДАТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА,ТЯ Е СЪВЪРШЕНИЯ РЕГУЛАТОР..НЕ ЧОВЕКА..НЕ ВИЕ..

#597 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2010 - 01:05 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 21 December 2010 - 12:01 AM, написа:

На редовен потребител, който смята куче за пореден аксесуар от рода на 3D телевизор - куче не му трябва. Въобще.

Благодаря, ще имам предвид "компетентното" ти мнение. :tb_195:
User's Signature

#598 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 01:07 AM

Навар, не изтерясвай поне и ти и не се дръж като ущипана гуспойчка: от кога пък в селекцията има дума природата? Преди време нежелан приплод го давеха безмилостно в кофа с вода, кого лъжеш?
User's Signature

#599 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 December 2010 - 01:08 AM

Може ли и тук да си рекламирам играчките класс "интерактивно куче",които брат ми ги продава?

:db_046:
User's Signature

#600 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 01:13 AM

Метка, можеш, щото дъщеря ми изпи мозъка с тънка сламка за котка и познай колко интерактивни котки и кучета й взехме. Точно няколко часа се игра и ги изключи.

Не си прав бе, дребен, в опита си за подигравка с кастрираните животни. Нали се разбрахме да не си го мерим със снимките и кой колко пари за кой мъжкар и скачкату му щял да даде?
User's Signature

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни