За Вегетарианството
Публикувано: 08 July 2008 - 01:00 PM
Цитат
За това ме подразни:
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 July 2008 - 08:07 PM
Сама каза, че ако се яде мляко, яйца спокойно може и без месо.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 08 July 2008 - 08:17 PM
Цитат
Никой не убеждавам в каквото и да било. Всеки да яде каквото си иска. И да- поста ми беше информативен за девойката, в отговор на това, което съм цитирала. Ей го пак.
Цитат
Публикувано: 08 July 2008 - 08:20 PM

Публикувано: 08 July 2008 - 08:34 PM
И все пак ме е страх като си помисля какво месо ядем. Справка - линка даден от някого по-горе. Неща, които знаем де.
Все се надявам, че в един зеленчук не могат да напъхат толкова гадости, колкото в едно теле или пиле.
Та от тук вече, може да се каже, че като твърдение "месото е полезно" ок, месото, като такова. Друг е въпроса какво точно ядем.

Публикувано: 08 July 2008 - 08:45 PM
Колбасите са вредни и не трябва да се ядат.
А най-големи гадости има в разните му там бисквити, вафли, чипсове, снаксове, изкуствено подсладени напитки и не на последно място - в рекламираните като "здравословни" измишльотини.
Като цяло растителната и животинската храна са еднакво отровени от индустрията, въздухът също. В растенията има доста естествени токсини. А ако подхвана темата за генномодифицираните ... няма, обещавам.
В здравословен аспект аз нямам забележки към вегетарианското хранене, което осигурява на организма животински протеини и мазнини в достатъчно количество.
Публикувано: 08 July 2008 - 08:48 PM
Цитат
А най-големи гадости има в разните му там бисквити, вафли, чипсове, снаксове, изкуствено подсладени напитки и не на последно място - в рекламираните като "здравословни" измишльотини.
Аааа, тия не ги броя за храна изобщо (не че не се понатъпквам понякога и с такива) ;D

Публикувано: 09 July 2008 - 04:20 PM

Публикувано: 09 July 2008 - 04:30 PM
Цитат
Един зеленчук, отгледан интензивно не може да се сравнява като вредност с една интензивно отгледана пържола.
Няма по-страшно нещо от генномодифицираните растения, а ние ги хрупаме здраво. Ако едно животно можеше да причини такава вреда, то самото нямаше да доживее да го заколят. Но наистина не ми се навлиза в тази тема.
Аз имам сериозни здравословни проблеми, причинени от растителни токсини. Много проучвам и направо се плаша. Може и да перкулясвам малко напоследък.
Публикувано: 09 July 2008 - 04:33 PM
Публикувано: 09 July 2008 - 04:38 PM
ГМО е нещо, което не съществува в природата. То е извънземно и много токсично. В организма ти попада нещо абсолютно непознато за него. Например соя с гени на слон. То е в състояние да се намеси там, където никой естествен организъм не може. Когато имам време ще пусна линкове, но са неприятни за четене, а сериозните са трудни за разбиране.
Един непретенциозен
Публикувано: 09 July 2008 - 09:48 PM
Публикувано: 10 July 2008 - 12:35 AM
НО :rolleyes:ГМО биват не само растения или животни, биват и растения с животински гени, един вид с присадени гени на друг вид и какво ли още не. Например мишка, която отглежда човешко око или ухо. Птица с 4 крака и крила, растение, което има и кръвоносна система. Забранени са подобни неща в почти навсякъде, но не и в Малайзия, Индонезия, С. Корея, Русия. В Малайзия са най-големите научни лаборатории за подобни експерименти. От една страна е страшно, може да се спекулира с подобни опити, могат да бъдат създадени невероятни монстри, нооо и също така отгледани бързо, евтино и с громна полза за болните човешки органи. Е, вероятно не сърца и бъбреци, но съм чела за уши, ретина, кожа, тъкани. Беше преди около 5-6 години, не мога да намеря списанието. Гледах и филм за постижения в тази област преди година. Виждала съм любителска снимка на пиле с 4 крака не само в нета и тогава, когато нямаше Фотошоп и подобни, просто компютрите не правеха подобни неща, не и за граждани.
Напразно се плашите от Монсанто. Това е химикофармацевтичен гигант и произвежда какво ли не. Някои от продуктите му за растителна защита са направо незаменими и на основата на съвсем природни продукти. Както всичко има добра и не толкова добра страна.
А що се отнася до лудата крава и птичия грип да бяха опасни, добре,че се овладя епидемията. За СПИНА! :sos: :sos: Напразно не се страхувате от него, засега няма лечение, прогнозата на болните е една: смърт. :huh: Цели области от Африка ще се обезлюдят до 2030 година.
Всеки е в правото си да яде каквото иска и за каквото му стигат парите, но по-добре храна а не глад. Хранителните алергии стават все по-чести и се дължи не само на храните, но и на водата и злоупотребяването с медикаменти. Да не забравяме, че много бъдещи майки нанасят непоправими щети на своето бъдещо дете като пушат, пият, спазват диети и не снабдяват бъдещия организъм с всички необходими хранителни вещества.

Публикувано: 10 July 2008 - 07:10 AM
Имам следното простичко разсъждение, пък ако не съм права вие ме поправете къде греша.
Ние сме животни, а не растения. Индустрията не може да си позволи да направи едно животно толкова отровно за човека, защото тогава самото то ще линее, измира, няма да се размножава, няма да има печалба.
Растението пък има друг метаболизъм и колкото е по-отровно, толкова е по-жизнеспособно, защото е защитено от насекоми, гризачи, птици. Оцелява. Съответно носи прираст и печалба.
Винаги съм приемала с насмешка аргументите за световен заговор на корпорациите, но ако ще използваме такива (с каквито изобилстват вегетарианските писания) мога да ви предложа следната залъгалка: индустрията има по-голям интерес и по-големи печалби от интензивно отглеждане на растения, а не на животни. Съответно има интерес да манипулира съзнанието така, че да се консумират повече растителни храни за сметка на животинските.
Затова наистина аз не искам да насаждам мнение, просто не ми е никак убедително това, че видиш ли интензивно отглежданите растения били безвредни, пък животните - много вредни. Аз също не искам да ми показват Курукафа (кой ли е пък той? :rolleyes:).
ОК, нямало доказателства за вредата от ГМ соя и царевица и твърдението е спекулация. Къде са доказателствата, че наситените мазнини са вредни, което е прието като аксиома?
За останалото всеки може да поекспериментира със себе си и да разбере при какво хранене се чувства най-добре. Аз се чувствам зле от бобови, зърнени и нишестени и добре от яйца и сметана. Като вземеш много да се задълбочаваш в това кое е отровно ще си докараш анорексия накрая.