- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Обучение на голдън
Публикувано: 10 November 2010 - 06:54 PM
Публикувано: 11 November 2010 - 12:05 AM
elena07, в 10 November 2010 - 06:34 PM, написа:
tova go znaeh, i kakto kazah ve4e az si go obi4am takuv, no ku4eto mi be6e podareno predi 7 meseca
Публикувано: 11 November 2010 - 09:13 AM
strugel, в 10 November 2010 - 08:12 PM, написа:
пишете по темата ии дайте решение на този проблем
Хората могат само да ви посъветват, решение трябва да намерите вие, може би не съм сред най - компетентните , но пак ще си кажа мнението. Първо 2 години?

П.П. Колкото до strugel, щом всичките ви кучета правят така, значи не сте отделили време за обучение, не те са винивни , а вие, няма да се оправят сами, за това просто започнете тренирвки с тях, всъщност вие не знам какви кучета имате, но трябва да се помъчите вие, за да са те такива каквито вие искате ..... и пак няма да са

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 11 November 2010 - 09:21 AM
Публикувано: 11 November 2010 - 10:13 AM
ShiBumi_GirL, в 11 November 2010 - 08:26 AM, написа:
благодаря за съвета, ше пробвам, но въпроса е, че той никога не лае на вънка, имаше едно изключение беше закачен някакъв килим и той от страх почна да лае по него но докато не го подуши така е и с другите неща, лае за малко и след като разбере какво е спира . иначе вечер в къщи като е затворена балконската врата от вятъра се люшкат цветя и кърпи и тогава лае и аз почвам да го поущрявам и когато си играем имам един начин по които го карам да лае и тогава нали му казвам дай глас но както го кажа и той спира, спира даже и да си играе
Публикувано: 11 November 2010 - 10:17 AM
Публикувано: 11 November 2010 - 11:17 AM
Публикувано: 11 November 2010 - 12:47 PM
Публикувано: 11 November 2010 - 02:41 PM
Аз самата си уча кучетата да не лаят когато се звъни или идват хора, дразнещо е за околните, а и звънеца си върши работата и без допълнителна усилваща аларма, но това си е ваша работа :)
Как става:
http://www.youtube.c...h?v=1panI9_MzKQ
Обикновено, за да го накарате да излая е нужно много да иска нещо, което не може да достигне... Трябва само да разбере, какво се иска от него и щом го налучка "желаното нещо" да му се даде веднага (лакомство, играчка...). Повтаря се докато схване, че командата (глас, например) значи лаене и веднага се награждава. Когато го усвои, може да се задава командата, като се звънне, тропне и т.н.
http://www.youtube.c...feature=related
Полезни видео материали има много, само трябва да потърсите и да се подготвите по темата :) После преминавате към действие.
За скачането по хората, просто трябва да знае какво е "НЕ" и "Ела тук" и да не му се позволяват такива волности.
Всяко куче е различно по темперамент и характер, породата до голяма степан събира и определя тези качества, но обучението си е обучение. На някои пазенето и недоверчивостта им идва отвътре, а на голдъните определено - не, но не значи, че не може да се научи като игра, полезно занимание и забавен ангажимент за самото куче.
Успех.
Публикувано: 11 November 2010 - 03:17 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 11 November 2010 - 05:26 PM
sinioku4e, в 11 November 2010 - 01:46 PM, написа:
Аз самата си уча кучетата да не лаят когато се звъни или идват хора, дразнещо е за околните, а и звънеца си върши работата и без допълнителна усилваща аларма, но това си е ваша работа :)
Как става:
http://www.youtube.c...h?v=1panI9_MzKQ
Обикновено, за да го накарате да излая е нужно много да иска нещо, което не може да достигне... Трябва само да разбере, какво се иска от него и щом го налучка "желаното нещо" да му се даде веднага (лакомство, играчка...). Повтаря се докато схване, че командата (глас, например) значи лаене и веднага се награждава. Когато го усвои, може да се задава командата, като се звънне, тропне и т.н.
http://www.youtube.c...feature=related
Полезни видео материали има много, само трябва да потърсите и да се подготвите по темата :) После преминавате към действие.
За скачането по хората, просто трябва да знае какво е "НЕ" и "Ела тук" и да не му се позволяват такива волности.
Всяко куче е различно по темперамент и характер, породата до голяма степан събира и определя тези качества, но обучението си е обучение. На някои пазенето и недоверчивостта им идва отвътре, а на голдъните определено - не, но не значи, че не може да се научи като игра, полезно занимание и забавен ангажимент за самото куче.
Успех.
благодаря ти много за съвета задължително ще пробвам този начин :)
Публикувано: 11 November 2010 - 05:33 PM
koniarska, в 11 November 2010 - 02:22 PM, написа:
благодаря дано подейства и тоя начин :)
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »