Dog.bg Форуми : Обучение на голдън

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на голдън Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2010 - 06:54 PM

здравейте всички, имам един проблем с моя голдън. много е умен и знам, че е нормално за всички кучета от тая порода, но е голям лигльо, мисълта ми е харесвам си го лигъв, но като излизаме на вън и види непознат да се доближава към мен и веднага му скача за да го гушне, или някой пак непознат като му извика кучи кучи или нещо от тоя сорт веднага хуква към него. бих искала да го отуча от този навик и също ако е възможно за породата да го науча някой като звънне на вратата да почне да лае или да ръмжи, имаите в предвит че той не лае освен когато си играем и то не винаги . или пък поне да го науча на дай глас за да лае и ли говори за да ръмжи. знам че това не е куче пазач не искам да се нахвърля и да напада хора, просто поне малко да се държи като куче а не като котка. и пак повтарям обичам си го какъвто си е но искам да е такъв ако е възможно само към семейството а не към всички
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 10 November 2010 - 07:10 PM

На каква възраст е?
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#3 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 10 November 2010 - 07:13 PM

мхм хубава тема. моля някой да отговори на въпроса, защото много хора имат този проблем, както и аз
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#4 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 November 2010 - 07:29 PM

Ако се бяхте информирали повече за породата, преди да вземете кучето, щяхте да знаете, че те са си такива по рождение - супер любвеобвилни.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 09:07 PM

Всичките ми кучета го правят и от доста време се опитвам да изкореня това.. не вярвам всичките да са любвеобвилни.

пишете по темата ии дайте решение на този проблем
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 11:51 PM

Показване на мнениетоelsss, в 10 November 2010 - 06:15 PM, написа:

На каква възраст е?

na 2 god. i 3 meseca
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 11:56 PM

Показване на мнениетоelsss, в 10 November 2010 - 06:15 PM, написа:

На каква възраст е?

na 2 god. i 3 meseca
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 12:05 AM

Показване на мнениетоelena07, в 10 November 2010 - 06:34 PM, написа:

Ако се бяхте информирали повече за породата, преди да вземете кучето, щяхте да знаете, че те са си такива по рождение - супер любвеобвилни.

tova go znaeh, i kakto kazah ve4e az si go obi4am takuv, no ku4eto mi be6e podareno predi 7 meseca
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 08:19 AM

хайде по знаещите и компетентните да дадът своето мнениее
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 11 November 2010 - 09:13 AM

Показване на мнениетоstrugel, в 10 November 2010 - 08:12 PM, написа:

пишете по темата ии дайте решение на този проблем

Хората могат само да ви посъветват, решение трябва да намерите вие, може би не съм сред най - компетентните , но пак ще си кажа мнението. Първо 2 години? :ud_009: - вие сте го изпуснали, като сте видели , че отначалото е такъв е трябвало да го коригирате , а не сега, не че няма да стане, ама шансовете са минимални .... както elena07 ви каза, нямаше да е лошо преди да го приберете да се поинтересувате, пък и след това .... важното е че си го обичате. Аз всъщност не можах да разбера какво точно искате от него , хем да не се променя и че си го обичате такъв, хем да се промени и да е такъв към семейството :zz_218: - много трудно. Щом не се е научил да лае като звънне звънеца , може и да не се научи, първото ни куче си лае, когато звънне звънец и не сме го учили, сегашното не лае, само тича към вртатата и се нерви и започва да ме гони ако се забавя .... но съм виждала кучета, които си стоят спокойно и въобще не им пука , че някой звъни. Вие сама сте си казала, че от него пазач няма да стане .... това е голдън, те са милички, обичат всички , друг е въпросът ако вие не може да го удържите когато тръгва към хората....просто го дръжте на по - къс повод ..... но според мен кучето си е наред, поровете се из нета, ще откриете информация за тази порода, какво очаквате от него.

П.П. Колкото до strugel, щом всичките ви кучета правят така, значи не сте отделили време за обучение, не те са винивни , а вие, няма да се оправят сами, за това просто започнете тренирвки с тях, всъщност вие не знам какви кучета имате, но трябва да се помъчите вие, за да са те такива каквито вие искате ..... и пак няма да са
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 November 2010 - 09:21 AM

за да не скача по чужди хора просто не му разрешавайте.Когато се засили силно НЕ и корекция с повода.Правете проверка с приятели познати да го викат,да му свиркат и пак по същия начин щом не отиде награда и похвала незабавно.Колкото за другото всяко куче е различно и си има характер.Няма гаранция дали ще иска да лае.Ако знаете на какво лае по принцип-някакъв шум или нещо друго когато излае го поощрявате с ваша си команда лай,глас,ако ще банан му казвайте.И така с много търпение може и да пролае.Аз не можах да науча едното си куче да лае-атакува на ръкав,но не лае.Другото пък си знае дай глас и си лае.Зависи от кучето според мен.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 10:13 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 November 2010 - 08:26 AM, написа:

за да не скача по чужди хора просто не му разрешавайте.Когато се засили силно НЕ и корекция с повода.Правете проверка с приятели познати да го викат,да му свиркат и пак по същия начин щом не отиде награда и похвала незабавно.Колкото за другото всяко куче е различно и си има характер.Няма гаранция дали ще иска да лае.Ако знаете на какво лае по принцип-някакъв шум или нещо друго когато излае го поощрявате с ваша си команда лай,глас,ако ще банан му казвайте.И така с много търпение може и да пролае.Аз не можах да науча едното си куче да лае-атакува на ръкав,но не лае.Другото пък си знае дай глас и си лае.Зависи от кучето според мен.

благодаря за съвета, ше пробвам, но въпроса е, че той никога не лае на вънка, имаше едно изключение беше закачен някакъв килим и той от страх почна да лае по него но докато не го подуши така е и с другите неща, лае за малко и след като разбере какво е спира . иначе вечер в къщи като е затворена балконската врата от вятъра се люшкат цветя и кърпи и тогава лае и аз почвам да го поущрявам и когато си играем имам един начин по които го карам да лае и тогава нали му казвам дай глас но както го кажа и той спира, спира даже и да си играе
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 10:17 AM

колкото до Elsss и Elena07 аз съм много добре информирана за породата и пак повтарям той ми беше подарен когато беше на 1 и половина знае си другитр команди седни, ела и т.н , и ще помола само да се пише по темата а не да се насочват някакви обвинения към тоя и оня!
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 10:32 AM

Ами и аз да ви помоля тогава да четете по -внимателно, никой не ви обвинява , изказах това, което мисля, къде видяхте обвинение, къде?
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 11 November 2010 - 11:17 AM

Моят Рекс-чист помияр колкото и да го викат не идва,а ако го доближат ръмжи,но лекичко и се дърпа назад.Научи го-без повод,когато му кажеш името и той идва при теб да му даваш лакомство,и така,когато се втурне към някого(можеш да използваш повод тип рулетка) и го повикаш,виж дали ще дойде,ако дойде-лакомство,ако не (кучо все пак е голям и си знае своето) изкрещяваш "Не!" и го ощипваш или шамаросваш лекичко зад ушите.И защо искаш да лае като звънне звънеца,в апартамент ли си,не разбрах,ако искаше лаещо куче е трябвало да си вземеш пинчер-те са много добри пазачи-но голдън пазач-те по-скоро обичат да учат команди,а не да пазят територия,дори и това да не ти харесва.Защо сте го взели,като не сте прочели,кучето не е робот да прави това,което на теб ти харесва, а е живо същество,ето защо хората са създали различни породи,за да стопаните изберат идеалното за себе си куче,сега и Интернет има ,трябвало е да помислите малко преди да го вземете,или си викате,защото е подарък,защо да не си вземем породисто куче.

#16 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 12:47 PM

нямам намерение да се оправдавам като първия първолак, личи си че явно трябва да се пише всичко с големи букви за да се прочете накрая, ДОРИ И УЛИЧНО ДА МИ БЯХА ПОДАРИЛИ ПАК ЩЯХ ДА ГО ВЗЕМА!!! и не мога да разбера само пиша за съвет, а получавам критика или отговорете по темата или си запазете шибаното мнение
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 02:41 PM

Това, че е на 2 години няма почти никакво значение, може да се научи на доста неща с правилен подход и търпение. Пазач едва ли ще стане, не е измислена за това самата порода, но със сигурност можете да го научите да лае по команда, а също самата команда да бъде звънеца.
Аз самата си уча кучетата да не лаят когато се звъни или идват хора, дразнещо е за околните, а и звънеца си върши работата и без допълнителна усилваща аларма, но това си е ваша работа :)
Как става:
http://www.youtube.c...h?v=1panI9_MzKQ
Обикновено, за да го накарате да излая е нужно много да иска нещо, което не може да достигне... Трябва само да разбере, какво се иска от него и щом го налучка "желаното нещо" да му се даде веднага (лакомство, играчка...). Повтаря се докато схване, че командата (глас, например) значи лаене и веднага се награждава. Когато го усвои, може да се задава командата, като се звънне, тропне и т.н.
http://www.youtube.c...feature=related
Полезни видео материали има много, само трябва да потърсите и да се подготвите по темата :) После преминавате към действие.
За скачането по хората, просто трябва да знае какво е "НЕ" и "Ела тук" и да не му се позволяват такива волности.
Всяко куче е различно по темперамент и характер, породата до голяма степан събира и определя тези качества, но обучението си е обучение. На някои пазенето и недоверчивостта им идва отвътре, а на голдъните определено - не, но не значи, че не може да се научи като игра, полезно занимание и забавен ангажимент за самото куче.
Успех.
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#18 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 11 November 2010 - 03:17 PM

това мисля,че ще ви и е от полза: http://forum.dog.bg/...?showtopic=6878
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#19 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 05:26 PM

Показване на мнениетоsinioku4e, в 11 November 2010 - 01:46 PM, написа:

Това, че е на 2 години няма почти никакво значение, може да се научи на доста неща с правилен подход и търпение. Пазач едва ли ще стане, не е измислена за това самата порода, но със сигурност можете да го научите да лае по команда, а също самата команда да бъде звънеца.
Аз самата си уча кучетата да не лаят когато се звъни или идват хора, дразнещо е за околните, а и звънеца си върши работата и без допълнителна усилваща аларма, но това си е ваша работа :)
Как става:
http://www.youtube.c...h?v=1panI9_MzKQ
Обикновено, за да го накарате да излая е нужно много да иска нещо, което не може да достигне... Трябва само да разбере, какво се иска от него и щом го налучка "желаното нещо" да му се даде веднага (лакомство, играчка...). Повтаря се докато схване, че командата (глас, например) значи лаене и веднага се награждава. Когато го усвои, може да се задава командата, като се звънне, тропне и т.н.
http://www.youtube.c...feature=related
Полезни видео материали има много, само трябва да потърсите и да се подготвите по темата :) После преминавате към действие.
За скачането по хората, просто трябва да знае какво е "НЕ" и "Ела тук" и да не му се позволяват такива волности.
Всяко куче е различно по темперамент и характер, породата до голяма степан събира и определя тези качества, но обучението си е обучение. На някои пазенето и недоверчивостта им идва отвътре, а на голдъните определено - не, но не значи, че не може да се научи като игра, полезно занимание и забавен ангажимент за самото куче.
Успех.

благодаря ти много за съвета задължително ще пробвам този начин :)
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 05:33 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 11 November 2010 - 02:22 PM, написа:

това мисля,че ще ви и е от полза: http://forum.dog.bg/...?showtopic=6878

благодаря дано подейства и тоя начин :)
User's Signature