ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА
Публикувано: 07 November 2009 - 02:34 AM
lidiya, за теб бебето и кучето под един знаменател ли са?!
Как мислиш след като дъшеря ми беше на 2 месеца когато се родиха поредните бебета? И тя расте непрекъснато с йоркита и не просто ги обожава, а по край тях научи много полезни неща и е много напред в развитието си в сравнени с връсниците си. Да права си не могат да се слагат по един знаменател, кучешките бебета се развиват по-бързо от човешките. Моята дъщеря проходи благодарение на йоркитата, тя не знае какво е егоизъм благодарение на тях, сутрин първо отива да сложим техните купички и храната им в тях и после се сеща че е гладна. Тя е само на 1,8 възраст и произнасяла правилно имената на всички кучета, помни дори и онези които за кратко са били в къщи. Всичко това не е защото аз съм майка-чудовище и го налагам, а защото в този си етап на развитие тя е по-близо до тях отколкото до мен.
Публикувано: 09 November 2009 - 09:29 AM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 09 November 2009 - 05:54 PM
Е какво да не е лъжа. На година и осем месеца е по-отговорна от кака си Йорки дето е на 12 години, и ни дращи глупости в една друга тема, даже и от едни други свои каки на 17 и 18 години дето са.
Публикувано: 09 November 2009 - 10:47 PM

Публикувано: 09 November 2009 - 11:07 PM
Бебетата пълзят , кучетата пикаят по земята , то Доместос но до едно време.
За това деца под пет годишна възраст и кучета , за мен трябва да са в различни стаи, или под постоянен контрол .
А и за кучето , не е добре , малките деца обичат да скубят и гонят кучетата , както и да ги възсядат, колкото ида ги обичат и да ги учим , няма по хубаво от това да го гепа за опашката и да дърпа животинката .
Болонката на леля , мрази деца именно заради внучетата и.
Лични наблюдения
Публикувано: 10 November 2009 - 09:15 AM
Бебетата пълзят , кучетата пикаят по земята , то Доместос но до едно време.
За това деца под пет годишна възраст и кучета , за мен трябва да са в различни стаи, или под постоянен контрол .
А и за кучето , не е добре , малките деца обичат да скубят и гонят кучетата , както и да ги възсядат, колкото ида ги обичат и да ги учим , няма по хубаво от това да го гепа за опашката и да дърпа животинката .
Болонката на леля , мрази деца именно заради внучетата и.
Лични наблюдения
Не съм въобще съгласна. В целия околен свят има бактери и вируси. Детския организъм трябва да има допир с тях за да изгради имунната си система. Много родители се чудят защо като тръгнат децата им на детска ясла или градина започват да боледуват, а преди това не са боледували. Просто родителите им преди това са се опитвали да ги държат в "стерилна" обстановка и организма им не е защитен, защото е нямало как да си изгради защита.
А това със скубането, гоненето и възсядането си е вина на възрастните. Не са научили детето как да се отнася към другите живи същества в природата.
Но хайде, че пак се отнохме, този дебат е по-подходящ за друга тема
Публикувано: 10 November 2009 - 10:33 AM
Що се отнася до вече поотраснало дете нормално да са заедно при абсолютна хигиена ...
А относно относите дете-куче в общуването... как да обясним на едно 1-2 годишно дете да не скубе кучето като това е нормално поведение за опознаване на света за едно хлапе... или пак на едно 3 месечно кутре да не скача хапе и се бута в краката на едно детенце....
Ма моля ви минала сам два пъти през този етап и мога да ви кажа че не видях нищо възпитателно нито за едното нито за другото... брах доста ядове !
Лидке само едно сте ти каза случила си на дете

Публикувано: 10 November 2009 - 11:47 AM
Що се отнася до вече поотраснало дете нормално да са заедно при абсолютна хигиена ...
А относно относите дете-куче в общуването... как да обясним на едно 1-2 годишно дете да не скубе кучето като това е нормално поведение за опознаване на света за едно хлапе... или пак на едно 3 месечно кутре да не скача хапе и се бута в краката на едно детенце....
Ма моля ви минала сам два пъти през този етап и мога да ви кажа че не видях нищо възпитателно нито за едното нито за другото... брах доста ядове !
Лидке само едно сте ти каза случила си на дете
E ти поне познаваш своята кръщелница и знаеш, че не се роди с познания как да се отнася към другите деца, възрастните и кучета. Случила съм, но все пак и най-добрия материал не го ли обработиш си остава само материал. Вродения потенциал трябва да се развива.
И хайде да не се вманиачаваме на тема хигиена. Нито двора си чистя с препарати, нито като я водя на детските площадки преди това дезефикцирам съоръженията и не давам другите деца да се приближават. То циганетата се ровят по цял ден в боклуците и във Филиповци с Доместос само чистят. Пък сто пъти по здрави от нашите деца дето само им треперим. То което си е алергично или болнаво каквото и да правиш все тая. Айде, че се увлякох.
Публикувано: 10 November 2009 - 02:37 PM
Ти си пази "млякото покрито" не лежи на тая страна какво има и какво няма ... че в страшно време със страшни болести живеем

Публикувано: 10 November 2009 - 03:28 PM
Ти си пази "млякото покрито" не лежи на тая страна какво има и какво няма ... че в страшно време със страшни болести живеем

Публикувано: 11 November 2009 - 03:19 PM
И аз така мисля.
Но смятам, че при отговорно поведение на родителите, бебе и куче могат да си съжителстват прекрасно. Дъщеря ми (на 5 г.) израстна с предишното ни куче, нито го е скубала, нито са яли заедно. Сега с Пепси си играят страшно много, гонят се из къщи, голяма веселба е. А бебчо засега само й се смее, още е малък и няма как да имат съприкосновение. Най-големия зор ще е (така си мисля), като проходи. Но дотогава Пепси ще е вече на 1 год. и, каквато е пъргавелка, със сигурност ще съумява да се пази от него (в редките случаи, в които ни се случи да го изпуснем от поглед).
Публикувано: 28 November 2009 - 11:23 PM
Публикувано: 28 November 2009 - 11:27 PM
Постригахте ли ушетата?

Публикувано: 01 January 2010 - 10:07 PM
Публикувано: 01 January 2010 - 10:39 PM
Между 10 и 12 седмица с необходимите особености.

Вход

Горе
Цитиране +