Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#141 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2009 - 10:06 PM

Показване на мнениетоViera, в May 25 2009, 11:33 AM, написа:

Лидия, благодаря Ви за отговора!
Да разбирам ли, че на 8 месеца вече мога да храня с това?

Да това е. Въпреки, че в България не е в тази опаковка и мисля, че най-голямата разфасовка е 2 кг. Всъщност незнам Вие от къде пишете и откъде сте свалили снимката. Аз като купувах от Унгария, опаковката изглеждаше различно. Може и да е американския вариант. Не забравяйте винаги купувайте затворени пакети, а не насипно, и четете какво пише на пакета
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#142 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 May 2009 - 10:10 PM

Показване на мнениетоlidiya, в May 25 2009, 11:06 PM, написа:

Показване на мнениетоViera, в May 25 2009, 11:33 AM, написа:

Лидия, благодаря Ви за отговора!
Да разбирам ли, че на 8 месеца вече мога да храня с това?

Да това е. Въпреки, че в България не е в тази опаковка и мисля, че най-голямата разфасовка е 2 кг. Всъщност незнам Вие от къде пишете и откъде сте свалили снимката. Аз като купувах от Унгария, опаковката изглеждаше различно. Може и да е американския вариант. Не забравяйте винаги купувайте затворени пакети, а не насипно, и четете какво пише на пакета

Може ли да ми обясните,защо не трябва насипно?Аз от Поли си купих насипно и тя каза че няма никакви проблеми.
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 10:12 PM

Показване на мнениетомалка_Рокси, в May 25 2009, 08:51 PM, написа:

Показване на мнението**БИЖУ**, в May 25 2009, 10:15 PM, написа:

Днес се прибирам от работа и малкия звяр докопал една опаковка шоколад :dh_188: .... изяла го е половината,направо не знам как още се движи.
Посъветвайте ме какво да направя,моля???????? Скъса се да повръща шоколад.Свързах се веднага с вета ни,и той ми каза,че шоколада в такова количество за бебе йорки е отровен,препоръча ми за тази нощ на първо време да и давам през 2 часа прясно мляко.Можело да повръща и да се разтрои,но поне малко ще и се прочисти организма. :dh_188:
Направо не знам какво да правя,не смея и да и дам да яде друго.

Здравейте,не искам да ви обиждам,но това поне сега ще ви е за урок да гледате къде си слагате шоколади и други слдаки неща коиъто са вредни за нашите сладки лакоми косматковци.Аз имах такъв случай,когато малката беше в двораа ни и ни я пуснахме без каишка тя почна да яде трева и с извинение акита на птици.На другият ден почна да ака кръв и слуз,тогава ни казаха че трябва да и даваме сваренориз.И уви мина и за един ден,опитайте ако искате. :ae_085: :ae_085: Надявам се да съм била полезна.

Рокси,
Случая със шоколада е инцидент,а не от невнимание.Малката хитруша е успяла по някакъв начин да се покатери чак на секцията на най-високото (как е слезнала не знам),свалила го е и е изяла половината.Не съм и предполагала,че в едно такава "плюнка" се крие такава сила и изобретателност.
Факт е,че в момента и е лошо .... продължавам да я наливам с прясно мляко,за сега разтройство няма.
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 May 2009 - 10:16 PM

Показване на мнението**БИЖУ**, в May 25 2009, 11:12 PM, написа:

Показване на мнениетомалка_Рокси, в May 25 2009, 08:51 PM, написа:

Показване на мнението**БИЖУ**, в May 25 2009, 10:15 PM, написа:

Днес се прибирам от работа и малкия звяр докопал една опаковка шоколад :dh_188: .... изяла го е половината,направо не знам как още се движи.
Посъветвайте ме какво да направя,моля???????? Скъса се да повръща шоколад.Свързах се веднага с вета ни,и той ми каза,че шоколада в такова количество за бебе йорки е отровен,препоръча ми за тази нощ на първо време да и давам през 2 часа прясно мляко.Можело да повръща и да се разтрои,но поне малко ще и се прочисти организма. :dh_188:

Здравейте,не искам да ви обиждам,но това поне сега ще ви е за урок да гледате къде си слагате шоколади и други слдаки неща коиъто са вредни за нашите сладки лакоми косматковци.Аз имах такъв случай,когато малката беше в двораа ни и ни я пуснахме без каишка тя почна да яде трева и с извинение акита на птици.На другият ден почна да ака кръв и слуз,тогава ни казаха че трябва да и даваме сваренориз.И уви мина и за един ден,опитайте ако искате. :ae_085: :ae_085: Надявам се да съм била полезна.

Рокси,
Случая със шоколада е инцидент,а не от невнимание.Малката хитруша е успяла по някакъв начин да се покатери чак на секцията на най-високото (как е слезнала не знам),свалила го е и е изяла половината.Не съм и предполагала,че в едно такава "плюнка" се крие такава сила и изобретателност.
Факт е,че в момента и е лошо .... продължавам да я наливам с прясно мляко,за сега разтройство няма.

Много Ви моля да ме извините ако съм ви обидила с нещо ще ви се извиня разбир св надявам се скоро малкото ви бебе да се оправи по бързо и да пуснете млко снимки да я видим малката кулпазанка:)
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 10:26 PM

Показване на мнението**БИЖУ**, в May 25 2009, 07:15 PM, написа:

Аз ще ти кажа какво да направиш, въпреки, че в повечето случай не приемаш съвети. Купи клетка. Много малък е % на йоркширските териери, които можеш без надзор да ги оставиш да си ходят из цялата къща. Аз за толкова години имам само един такъв случай, в когато можех да го оставя спокойно да си ходи из цялата къща. Колкото повече расте, толкова повече такива ядове ще имаш, колкото по-бързо го свикнеш да стои в клетката, когато те няма и неможеш да видиш какво прави толкова по-дълго ще живее. Изборът е в твоите ръце, ако го обичаш (в което не се съмнявам) това е начина да го предпазиш от самия него/нея. Това е териер. Най-своенравния и най-любопитния. Въпреки, че изглежда толкова миловидно, това е илюзия, която ние хората сме си създали. Той(йоркширския териер) може да бъде много опасен и за себе подобните и за себе си.
И вета ти малко се е по изхвърлил. Ама те нали за това повечето са учили: да ни шашардисват и да ни сдират кожите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#146 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 10:40 PM

Показване на мнениетоlidiya, в May 25 2009, 08:26 PM, написа:

Аз ще ти кажа какво да направиш, въпреки, че в повечето случай не приемаш съвети. Купи клетка. Много малък е % на йоркширските териери, които можеш без надзор да ги оставиш да си ходят из цялата къща. Аз за толкова години имам само един такъв случай, в когато можех да го оставя спокойно да си ходи из цялата къща. Колкото повече расте, толкова повече такива ядове ще имаш, колкото по-бързо го свикнеш да стои в клетката, когато те няма и неможеш да видиш какво прави толкова по-дълго ще живее. Изборът е в твоите ръце, ако го обичаш (в което не се съмнявам) това е начина да го предпазиш от самия него/нея. Това е териер. Най-своенравния и най-любопитния. Въпреки, че изглежда толкова миловидно, това е илюзия, която ние хората сме си създали. Той(йоркширския териер) може да бъде много опасен и за себе подобните и за себе си.
И вета ти малко се е по изхвърлил. Ама те нали за това повечето са учили: да ни шашардисват и да ни сдират кожите.

Напротив когато се отнася за здравето и благополучието на кучето защо да бъда твърдоглава и да не приемам съвети,а относно вета - предпочитам да се доверя на старата поговорка "не питай старило,питай патило!",в случая на теб.
До сега съм гледала само чау-чау вкъщи и смея да твърдя,че не е имало случаи в които да ги затварям в клетки,те просто са толкова мързеливи и кротички от малки,че не са ми създавали проблеми до сега.
Стреснах се много,има ли някаква сериозна опасност? :dh_188:
Ще се вслушам във съвета за клетката ще избера нещо по-широчко за да може да си беснее вътре на воля,притеснява ме обаче факта,че вече гафа е станал и не знаех как да реагирам,за това и се обадих веднага на вета.Иначе от тук натам ми е ясно какво да правя.
А до сега в интерес на истината,буквално тя си ходи из целия апартамент и понеже вкъщи как да кажа много мразя натруфеност,нямаме кабели,разни джунджурийки,всичко е чисто ... но ето,че си е гипила една опаковка сладичко.
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 May 2009 - 11:03 PM

Здравейте,знам че Лидия е специалист и не мога да и споря,но аз откакто си взех малката
(тя беше на 1 м и 20д)и се налага много да седи сама,но никога не съм я слагала в клетки и други подомни неща.Явно това е до навик защото тя от малка е свикнала и вече през цялото време си спи докато ни няа и чак тогава почва голямата игра.
Аз поникакв начин не искам да казвам на хората какво да правят просто изазявам мнение :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   bente Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.facebook.com/profile.php?id=100002295794598

Публикувано: 25 May 2009 - 11:51 PM

малка_Рокси давасе водата от ориза,но това е за спиране на растроиство и при твоя слу4аи с акитата трабва да ги изхвърлиш по бързо и се дава антибиотик ,защото от тези акита може да хване салмонела и всакакви инфекзии.за това аз давам septrin, БИЖУ даваи мляко да искара всичко и, ако се обезводни даи му малко глукоса такава на прахчета.

#149 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2009 - 09:24 AM

Показване на мнениетомалка_Рокси, в May 25 2009, 10:03 PM, написа:

Здравейте,знам че Лидия е специалист и не мога да и споря,но аз откакто си взех малката
(тя беше на 1 м и 20д)и се налага много да седи сама,но никога не съм я слагала в клетки и други подомни неща.Явно това е до навик защото тя от малка е свикнала и вече през цялото време си спи докато ни няа и чак тогава почва голямата игра.
Аз поникакв начин не искам да казвам на хората какво да правят просто изазявам мнение :ae_085:

Съвсем не съм чак такъв специалист. Просто откакто отглеждам йоркита се вслушвам в съветите на тези, които имат повече опит. И аз се опитвах някога да споря с Мария, но с времето се убедих, че наистина някои неща които на новака му изглеждат ужасни и мъчителни за кучето, всъщност не са такива, ами напротив са много полезни и за кучето и за стопанина.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2009 - 11:52 AM

Показване на мнениетоbente, в May 26 2009, 12:51 AM, написа:

малка_Рокси давасе водата от ориза,но това е за спиране на растроиство и при твоя слу4аи с акитата трабва да ги изхвърлиш по бързо и се дава антибиотик ,защото от тези акита може да хване салмонела и всакакви инфекзии.за това аз давам septrin, БИЖУ даваи мляко да искара всичко и, ако се обезводни даи му малко глукоса такава на прахчета.

Да знам ние веднага я заведохме на ветеринар и ни дадоха някакви мултивитамини и вече даже и не поглежда акита пък вече даже няма и растройство което е добре,ая само един ден имаше и всичко и мина ор ориза. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2009 - 11:56 AM

Показване на мнениетоlidiya, в May 26 2009, 10:24 AM, написа:

Показване на мнениетомалка_Рокси, в May 25 2009, 10:03 PM, написа:

Съвсем не съм чак такъв специалист. Просто откакто отглеждам йоркита се вслушвам в съветите на тези, които имат повече опит. И аз се опитвах някога да споря с Мария, но с времето се убедих, че наистина някои неща които на новака му изглеждат ужасни и мъчителни за кучето, всъщност не са такива, ами напротив са много полезни и за кучето и за стопанина.

Да и аз мисля че и за стопанина и за кучето ще е най-полезно това което ти каза.Но аз просто казах,че не ми се е нлагало да го правя и аз.Но ако малкото БИЖУ праави бели докато стопаните ги нямапо добър вариан от този и аз мисля че е най-умното. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2009 - 01:05 PM

Здравейте! Изчетох цялата тема и се обърках още повече :tb_195:

Според ветеринаря ми след като кучето се храни с качествена храна не са нужни никакви добавки. Но тук срещнах точно обратното изказване. Бебчо е на 2 месеца в момента. Според вашия опит и знания трябва ли да почна да му давам някакви витамини или нещо друго.

В момента се храни с Royal canin джуниър. Дали наистина не е толкова добра тази марка и идва мазна? Направо ми се струва, че сладурчо е пуснал коремче :ud_009:. Трябва ли да я сменя с Eukanuba за йоркита например или с нещо по-добро?

В една постната статия тук прочетох, че йоркитата се хранят по 4 пъти на ден до 6 месечна възраст. На други места срещам, че на 2 или 3 месеца вече по 3 пъти на ден трябва. Кое е правилно според вас?

Много ще съм благодарна, ако помогнете. Искам да правя всичко възможно най-правилно, за да е здраво и щастливо това същество :wub:
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 06:19 PM

Показване на мнениетоDoni M, в Jun 21 2009, 11:05 AM, написа:

Здравейте! Изчетох цялата тема и се обърках още повече :tb_195:

Според ветеринаря ми след като кучето се храни с качествена храна не са нужни никакви добавки. Но тук срещнах точно обратното изказване. Бебчо е на 2 месеца в момента. Според вашия опит и знания трябва ли да почна да му давам някакви витамини или нещо друго.

В момента се храни с Royal canin джуниър. Дали наистина не е толкова добра тази марка и идва мазна? Направо ми се струва, че сладурчо е пуснал коремче :ud_009:. Трябва ли да я сменя с Eukanuba за йоркита например или с нещо по-добро?

В една постната статия тук прочетох, че йоркитата се хранят по 4 пъти на ден до 6 месечна възраст. На други места срещам, че на 2 или 3 месеца вече по 3 пъти на ден трябва. Кое е правилно според вас?

Много ще съм благодарна, ако помогнете. Искам да правя всичко възможно най-правилно, за да е здраво и щастливо това същество :wub:

За съжаление Royal canin вече не е с такова качество с каквото беше преди време. Eukanuba в момента е с по-добро качество. Когато храните кучето си с висок клас храна не е необходимо да давате допълнителни добавки. Важното е да спазвате количеството за 24 часовия прием, останалото е индивидуално в зависимост от кучето. Минимума е 2 приема на храна за 24 часа
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 08:31 AM

Lidiya благодаря много за съвета. Ще сменям храната тогава :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   didico Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 12:19 PM

Добър ден на всички във форума.Имам бебе йорки на 2 месеца.Ще изчета мненията на другите тук за да не се повтарям и аз.Казвам се Дияна и съм от Хасково.По късно ще питам каквото ме интересува.Приятен ден.Само да допълня,че все пак е нормално да са лакоми дребосъците,но ние трябва да им определяме количеството храна .

#156 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 10:15 PM

Показване на мнениетоdidico, в Jun 23 2009, 01:19 PM, написа:

Добър ден на всички във форума.Имам бебе йорки на 2 месеца.Ще изчета мненията на другите тук за да не се повтарям и аз.Казвам се Дияна и съм от Хасково.По късно ще питам каквото ме интересува.Приятен ден.Само да допълня,че все пак е нормално да са лакоми дребосъците,но ние трябва да им определяме количеството храна .

Здравей didico! Честито бебе :wub: :af_089: :wub:
За лакомията мисля, че е нормално. В началото и аз се шашнах, но от вет клиниката казаха, че е супер и да не се притеснявам. Моето бебче също е ужасно лакомо. Направо се тресе като наркоман в абстиненция щом усети, че му се сипва храна в купичката :ud_009:. Омита всичко за части от секундата направо и стои и моли за още.
НО ти винаги трябва да го контролираш и никога не се подвеждай по милия му поглед. Давай му точно толкова на ден, колкото трябва. Пък даже и да ти се струва, че може да изяде още. Иначе може да надебелее, затлъстее, което си има своите неблагоприятни последици.
За 2 месечно бебе мисля, че се дава по 50 гр. на ден гранули, които се делят на 4 порции. Най-добре е да направиш нещо като график, а не да яде хаотично. Например аз го храня в 8 ч., в 12 ч., 16 ч. и 20 ч. +/- 10 минути, ако се улисам нещо.
Също така не е добре (както и при хората впрочем) хранене след 21 ч.
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 09:45 AM

Здравейте :re_037:
Може ли някой да ми каже ако реша да храня кучето с месо, защото явно вече не обича гранули... какви добавки да му давам? Витамини, калций, биотин и по колко? И колко примерно пилешко месо да му давам ( като грамаж ) на ден? Искам да добавя, че кучето се движи много, играе, бяга-вън и в апартамента. Тежи 2.550 кг. За сега му смесвам пилешко месо с гранулите, обаче започна само да обира месцето, въпреки че го режа на съвсем малки парченца.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   hugsy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 03:29 PM

Здравейте! Имам бебе йорки на почти три месеца. Когато го взех ми казаха, че са го хранили с Роял Канин, но тъй като следя форума, прочетох много мнения, че вече не е на ниво. Потърсих Еукануба, но не успях да я намеря и ми предложиха да взема Орижен за малки породи кученца и я смесвам с Роял Канин, но до няколко дена ще преминем само на Орижен. Въпросът ми е дали е достатъчно добра храната за моя сладур, искам най-доброто за него :smile: , а също така трябва ли да му давам допълнително калций. Когато я купувах ми казаха, че е висок клас храна и че не е необходимо, но за по сигурно исках да се посъветвам и с Вас, които от дълги години се занимавате с тези уникални сладури :smile:

#159 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:41 PM

Орижен е една от най-добрите марки храни,по мои наблюдения по-добра и от Юканубата. Казвам го защото си храня чау-чаутата с нея и съм много доволна,нашата е с диво уловената риба и е мисля за едри породи кучета които се натоварват или водят активен начин на живот.
Относно дребните породи обаче съм твърдо за Юканубата :ae_085: и йоркито си го храня с нея и съм доволна.
Доколкото съм запозната всички храни на Орижен са със доста високо съдържание на протеин,за това си мисля,че по удачния вариант за вас е Юкануба.
Поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   hugsy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:57 PM

Благоря Ви,че ми отговорихте :md_064: Ще се опитам да намеря Юкануба, но ако някой все пак знае къде в Пловдив се продава, моля да сподели :smile: . Аз постоянно се притеснявам от това дали го храня с правилната храна, не искам да му навредя по някакъв начин :md_064: Иначе Орижена е специално за пупи, малка порода. Той много добре си я хапва, даже първо обира нея и после Роял Канин :ab_041: Поздрави :ae_085:

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни