lidiya, в May 25 2009, 08:26 PM, написа:
Аз ще ти кажа какво да направиш, въпреки, че в повечето случай не приемаш съвети. Купи клетка. Много малък е % на йоркширските териери, които можеш без надзор да ги оставиш да си ходят из цялата къща. Аз за толкова години имам само един такъв случай, в когато можех да го оставя спокойно да си ходи из цялата къща. Колкото повече расте, толкова повече такива ядове ще имаш, колкото по-бързо го свикнеш да стои в клетката, когато те няма и неможеш да видиш какво прави толкова по-дълго ще живее. Изборът е в твоите ръце, ако го обичаш (в което не се съмнявам) това е начина да го предпазиш от самия него/нея. Това е териер. Най-своенравния и най-любопитния. Въпреки, че изглежда толкова миловидно, това е илюзия, която ние хората сме си създали. Той(йоркширския териер) може да бъде много опасен и за себе подобните и за себе си.
И вета ти малко се е по изхвърлил. Ама те нали за това повечето са учили: да ни шашардисват и да ни сдират кожите.
Напротив когато се отнася за здравето и благополучието на кучето защо да бъда твърдоглава и да не приемам съвети,а относно вета - предпочитам да се доверя на старата поговорка "не питай старило,питай патило!",в случая на теб.
До сега съм гледала само чау-чау вкъщи и смея да твърдя,че не е имало случаи в които да ги затварям в клетки,те просто са толкова мързеливи и кротички от малки,че не са ми създавали проблеми до сега.
Стреснах се много,има ли някаква сериозна опасност?
Ще се вслушам във съвета за клетката ще избера нещо по-широчко за да може да си беснее вътре на воля,притеснява ме обаче факта,че вече гафа е станал и не знаех как да реагирам,за това и се обадих веднага на вета.Иначе от тук натам ми е ясно какво да правя.
А до сега в интерес на истината,буквално тя си ходи из целия апартамент и понеже вкъщи как да кажа много мразя натруфеност,нямаме кабели,разни джунджурийки,всичко е чисто ... но ето,че си е гипила една опаковка сладичко.