Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#241 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2009 - 10:01 AM

Моята глезла също неискаше да си яде от купичката,трябваше да й давам 4-5 гранули от ръка като бавно я приближавах до купичката и накрая изпускам гранулка вътре.Но това не е решение,сега също отива да яде с нежелание и ме гледа сякаш иска разрешение и като види че не й обръщам внимание,какво да прави и омита всичко.

#242 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 10:40 AM

Като начало обезпаразитете животното. Наличието на паразити в организма убива апетита при младите животни. Дори да сте дали скоро повторете отново с друг препарат не всички препарати действат еднакво при различните животни.
Вземете му и витамини за деца "Апетитон" дават се сутрин нагладно по една малка чаена лъжичка!
Успех!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#243 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 10:46 AM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Sep 1 2009, 11:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Като начало обезпаразитете животното. Наличието на паразити в организма убива апетита при младите животни. Дори да сте дали скоро повторете отново с друг препарат не всички препарати действат еднакво при различните животни.
Вземете му и витамини за деца "Апетитон" дават се сутрин нагладно по една малка чаена лъжичка!
Успех!!

Благодаря много за съвета. Още днес ще последвам написаното и дано да има резултат!
User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 05:28 PM

А от моя дългогодишен опит с такива малки "мъчители" един от най-успешните резутати за подобен род изпълнения дава наличието на още един йорки или друг любимец в къщи!!!
Е тогава "хитреца" не може да устой на собстения си егоизъм и прояжда и сух хляб ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#245 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 06:42 PM

Е, това, че Бари си има приятелче-коте е един плюс и определено върши работа. Той понякога никак не се храни. Слагам, махам.... Но само да види, че Буба се запътва към купичките му /а тя с удоволствие си похапва от храната му/ хуква и преди нея е там и вече яде. Яде, яде и се оглежда, а с другата лапа пази водата. Понякога се мъча да се правя на Буба, но от мен не го е страх. eg_033.gif

#246 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 06:43 PM

А минусът е, че като не го видим и яде от храната на Буба. Токущо видях, че й опразнил купичката. Ще се моля да не се подриска или нещо подобно. zz_020.gif eg_033.gif

#247 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 06:47 PM

А да не говорим как й взема изпражнения от тоалетната и си ги хапва... И от пясъка й... Това, че си хруска пясък дали не означава, че му липсва нещо? Калций примерно? Не знам, може да звучи глупаво, но реших да питам. Ще си задам въпроса на доктора, но като се видим след известно време. Не ми се иска да го безпокоя за такива неща.

#248 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 08:57 PM

Как да накарам йорки да яде друг вид гранули.......
това е голямо предизвикателсто , яде малко обикновен роял канин за проба ... и сега иска само това , слагам в другия пилешки дроб сиренце...... не ще иска насипен Роял канин и това е ..... знам че нее хубава храна и за това питам иначе да съм я оставила до сега
И ако може да ме припоръчата консерви които вашите кученца обичат .... малко да разнообразим
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 10:10 PM

Цитат(Molibaby @ Sep 16 2009, 07:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
това е голямо предизвикателсто , яде малко обикновен роял канин за проба ... и сега иска само това , слагам в другия пилешки дроб сиренце...... не ще иска насипен Роял канин и това е ..... знам че нее хубава храна и за това питам иначе да съм я оставила до сега
И ако може да ме припоръчата консерви които вашите кученца обичат .... малко да разнообразим

пробвай да смесваш новите гранули със старите през първите няколко дни.Доколкото знам рязката смяна не е много препоръчителна.
А според мен не ти трябват консерви. Малко съм против тях.Ако си яде сухата храна можеш да разнообразяваш с месце пилешко отвреме навреме.
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   My_dolly_Molly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 10:12 PM

Цитат(Molibaby @ Sep 16 2009, 07:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Molibaby причината, поради която вашият любимец вече предявява капризи с храната, се крие във вас. Веднъж разбрал огромното разнообразие от храна извън кучешките гранули, трудно ще го приучите отново на тях. Да не забравяме, че бебето е захранено с гранули от най-крехка възраст.
И както са казвали и най-компетентните тук, няма куче което да е умряло от глад от инати. Бъдете упорита и не го залъгвайте със сиренца, кашкавали, месце и т.н. Гранулите са му абсолютно достатъчни откъм хранителни вещества.
По-горе бяха писали и за тактиката с прибирането на купичката, пробвайте го.
Колкото до преминаването на друг вид гранули - то трябва да стане постепенно, 3-4-5 дни да се смесват по малко новите и старите гранули, за да не се стресира стомахът.
Успех! wink.gif

#251 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 08:41 AM

Ще споделя и моя опит в храненето. Моят пакосник умираше за гранули. Като чуе звука от сипването в купичката и направо се хвърляше като лъв с подскоци. Но един слънчев ден прочетох колко мазна е храната на Роял Канин и колко хубава е Еукануба. И реших, че естествено трябва да има най-доброто. Започнах постепенно да му ги смесвам. За около месец премина изцяло на новите гранули. Яде ги няколко дена и изведнъж спря. Буквално и една гранула не искаше. Дигах и слагах купата 1 седмица. Не ще и не ще. След това почнах да ги кисна с мляко, пил. бульон, пил. варено месо, пил. варен черен дроп. Не и не! Стигна се до момента, в който само като види купата и бяга и се крие. Просто явно тези гранули му бяха отвратителни. След 3 месеца борба не прояде, окльощавя и реших, че явно няма да се получи, а и вета ми каза, че все пак и кучетата си имат вкус. Затова отново си купих от старите добри Роял канин. Но какво става?! Хайвана е наплашен от старите гранули и го е страх за доближи купата да не би да го изработя с тях. То не беше ядене от ръце, показване, че са други.
Добре, че Мария ми даде съвет за един детски сироп за апетит. След като започнах да му го давам вече от подскача отново от радост за гранули. Засега ги яде само накиснати в малко топла вода. Но вероятно е защото му изпопадаха зъбките ab_041.gif. Важното е, че както преди си облизва купата и яде с желание и апетит, за което съм изключително брагодарна на Мария, че се отзова да помогне.

Затова внимавайте със смяната, защото не се знае какво може да си навлечете на главата. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 17 September 2009 - 12:27 PM

Здравейте от нас с Арчи отново.
При нас в общи линии всичко е ОК, С ХРАНЕНЕТО ОБАЧЕ... От няколко дена не си изяждаме дневната дажба.Храним се с Роял Канин накиснат леко в топла вода 4 пати на ден (все пак сме на 2 месеца). От 2-3 дена обаче, почнахме с фасонте, изяждаме няколко гранулки и край. Пробвах със сухи гранули, харесахани ни, но само 1 ден :( отново почна да изяжда по-малко от половината порция и не ще да погледне купичката, даже пропуска хранения (1път на ве4еря и 1 път на закуска). Иначе вчера бяхме на вет за 2-ра ваксина, 2 м. и 4 д 0,945 кг. питах за храненето, но док каза, 4е всичко е наред и гладно няма да умре. Дайте мнение, да настоявам ли да си изяжда всичко и да го храня от ръка или да го оставя да си яде толкова, колкото му се яде? Доста е енергичен, играе и скача много...но все пак е бебе.
User's Signature

Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 07:08 PM

моята на глад не издържа , но яде малко ....... а от този роял канин насипния като и сложа ........ изяжда по 50 грама на хранене чак се плаша , а ако има и дроб вътре просто няма спиране ........... човешката храна я спрях
Но искам да си яде пакетирания Роял Канин
Хубаво че не съм взела еуканубана , ако не я яде тази скъпата храна не знам какво ще я правя трябва да търся да я подаря на някого
Ако щете ми вярвайте аз храните ги опитвам db_046.gif насипният роял канин наистина е по вкусен , особе af_089.gif af_089.gif но с бира хихихихихи
а за консерви не ги ще , изхвърлих три такива и спрях да и давам
Според мен не го тъпчете животното на сила , и моята е така яде колкото и е кеф , и е много здрава да чукна на дърво и енергична , това ми стига като показател...... исках да разнообразя храненията само
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 09:17 PM

Цитат(Molibaby @ Sep 17 2009, 05:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
моята на глад не издържа , но яде малко ....... а от този роял канин насипния като и сложа ........ изяжда по 50 грама на хранене чак се плаша , а ако има и дроб вътре просто няма спиране ........... човешката храна я спрях
Хубаво че не съм взела еуканубана , ако не я яде тази скъпата храна не знам какво ще я правя трябва да търся да я подаря на някого
Ако щете ми вярвайте аз храните ги опитвам db_046.gif насипният роял канин наистина е по вкусен , особе af_089.gif af_089.gif но с бира хихихихихи
Според мен не го тъпчете животното на сила , и моята е така яде колкото и е кеф , и е много здрава да чукна на дърво и енергична , това ми стига като показател...... исках да разнообразя храненията само

Не Ви ли се струва, че 50 г на едно хранене е множко? Роял Канин и Еукануба са на една и съща цена. И като е "насипно", защо сте сигурна, че кучето Ви яде Роял Канин, а не някаква друга храна, но просто чувалчето от което ви сипват да е само Роял Канин? ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#255 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 10:48 PM

Това 50 гр. е за цял ден, а не за едно ядене. С това темпо малкият сладуш ще се ошишка и после трябва и на фитнес да го пращате dog.gif

А Роял Канин и Еукануба определено не са на една цена, защото РК 500 гр. го взимам на 10.40, а Еукануба 1 кг. за 13 лв. Говоря за пакетирана храна.
User's Signature

Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2009 - 02:54 PM

Да попитам, ако може нещо по-опитните.
Моят сладур става утре на 5 месеца и на опаковката на храната е указано, че от 5-я месец трябва да се храни по 2 пъти на ден. Правилно ли е така или е по-добре да остане грамажът разделен на 3 порции tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2009 - 09:30 AM

Цитат(lidiya @ Sep 17 2009, 10:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Molibaby @ Sep 17 2009, 05:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Не Ви ли се струва, че 50 г на едно хранене е множко? Роял Канин и Еукануба са на една и съща цена. И като е "насипно", защо сте сигурна, че кучето Ви яде Роял Канин, а не някаква друга храна, но просто чувалчето от което ви сипват да е само Роял Канин? ud_009.gif

Наистина е много 50 грама но яде като луда от насипната храна ..... И аз много се зарадвах , че най накрая яде нещо с кеф..... мъча се да я лъжа с пакетираня роял канин , като го смесвем със малко сирене , но си докарахме разстройство
а еукануба няма да купя преди да съм сигурна че ще яде , и без това роял канина ще го подарявам май
парите нямат значение , евтиното излиза най скъпо , ама като не ще да пие уиски , а иска боза ......не мога да я накарам на сила
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2009 - 12:40 PM

Наистина е много 50 грама но яде като луда от насипната храна ..... И аз много се зарадвах , че най накрая яде нещо с кеф..... мъча се да я лъжа с пакетираня роял канин , като го смесвем със малко сирене , но си докарахме разстройство
а еукануба няма да купя преди да съм сигурна че ще яде , и без това роял канина ще го подарявам май
парите нямат значение , евтиното излиза най скъпо , ама като не ще да пие уиски , а иска боза ......не мога да я накарам на сила
[/quote]

в магазините би трябвало да имат мострени опаковки. Или просто й вземи разфасовката от 1 кг.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#259 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2009 - 10:57 PM

ами ще се примоля тук - таме въпреки че ме изрязват като попитам , но съм дръжна да пробвам,
От вчера сме в страната на Дриско каунти , заради опитите ми със намачканото сиренце и смесването с пакетиран роял канин , но ще се оправим

ако не имам предложение , събираме се всички и кой каквото е купил и не му върши работа правим една шведска маса с храната , а другото започваме да менкаме ......
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#260 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2009 - 11:09 PM

Цитат(Molibaby @ Sep 19 2009, 08:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ами ще се примоля тук - таме въпреки че ме изрязват като попитам , но съм дръжна да пробвам,
От вчера сме в страната на Дриско каунти , заради опитите ми със намачканото сиренце и смесването с пакетиран роял канин , но ще се оправим

ако не имам предложение , събираме се всички и кой каквото е купил и не му върши работа правим една шведска маса с храната , а другото започваме да менкаме ......

Нямате избор. Ще трябва да се справите. Сега Ви изглежда трудно, но ще мине време и всичко ще си дойде на мястото.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни