Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#341 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2010 - 05:03 PM

Показване на мнениетоДейзи- Мейзи, в 27 June 2010 - 02:21 PM, написа:

Здравейте на всички. Извинявам се предварително за повдигането на тази дискутирана вече тема,но това е нашият проблем в момента.Дейзи е на 3 месеца, хапва си 3 пъти на ден, има огромен апетит. До сега успявахме да осигурим човек у дома за обедната порция, но от утре няма да ни е възможно. Бихте ли ме посъветвали, как да разпределя възможно най- оптимално за нуждите й дневната дажба. Да й оставям по- голямо количество сутрин, т.к. се прибираме всички към 17ч.? Ще съм много благодарна за всяко мнение и съвет.

Разделяте 24 часовата порция на 2. Сутринта давате 1/2 и вечерта 1/2, като се стремите сутрин да е по едно и също време и вечер също.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#342 Потребителят е офлайн   Дейзи- Мейзи Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 10:17 PM

Благодаря за отговора :wb_052:
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#343 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 29 June 2010 - 10:12 AM

Показване на мнениетоДейзи- Мейзи, в 27 June 2010 - 04:21 PM, написа:

Здравейте на всички. Извинявам се предварително за повдигането на тази дискутирана вече тема,но това е нашият проблем в момента.Дейзи е на 3 месеца, хапва си 3 пъти на ден, има огромен апетит. До сега успявахме да осигурим човек у дома за обедната порция, но от утре няма да ни е възможно. Бихте ли ме посъветвали, как да разпределя възможно най- оптимално за нуждите й дневната дажба. Да й оставям по- голямо количество сутрин, т.к. се прибираме всички към 17ч.? Ще съм много благодарна за всяко мнение и съвет.

Здравей Дейзи-Мейзи. Радвам се, че варненската група се увеличава :) Ние имахме същия проблем и го решихме с електронна хранилка. Много полезно нещо. Има таймер, който се настройва след колко часа да се отвори хранилката. Потърси в е-нет. Нашата, даже, се водеше за котки, но като за нас е перфектна :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   Дейзи- Мейзи Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 12:40 AM

Наистина полезна информация. Благодаря Xela. Досега не бях чувала за такива уредчета. Много практично и улесняващо ни. Смятам да поръчам тези дни...
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#345 Потребителят е офлайн   Kaqzwet Икона

Публикувано: 12 August 2010 - 09:48 AM

здравейте имам нужда от съвет! Йоркито ми Кая стана на 1 год и 2 месеца ...откакто беше на 5 месеца оттогава я храним с човешка : знаехме че е погрешно но иначе ...тя щеше да умре от глад --предпочита да гладува отколкото да яде пастети и гранулирана храна ....много пъти съм пробвала и със Еукануба , И с роял канин , но пустото магаре не ще и не ще .......много гранули съм и давала във всички зоомагазини съм вляза ,но тя просто не иска ....сеега и купих пастета с които я хранехме като бе6е на 2 месеца до 5 месеца .............................и едни гранули които тя въобще не помирисва...! слагам и ги едно по едно , а тя ми отваря уста да и го сложа в устата и направооо ми идва да я ..........така че помоооощщщщщщщщщ

#346 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 10:56 AM

Smesvajte granulite s pasteta kato nacalo slozete v panickata 1caena lazicka pastet i njakolko granulki ostavete panickata okolo 15 minuti da znae ce ima hrana sled koeto ja dignete ... pravete tova sutrin i vecer ... prez ostanaloto vreme ne i davajte nikakva hrana !
I dva tri dena da se inati njama da i stane nisto ... NO S SIGURNOST STE PROJADE !

... mezduvremenno kolkoto izjade bilo i hapka ostanaloto go pribirate !
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#347 Потребителят е офлайн   Kaqzwet Икона

Публикувано: 12 August 2010 - 01:06 PM

blagodarq

#348 Потребителят е офлайн   Darina78 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2010 - 04:21 PM

Здравейте!!! Искам да попитам има ли храни (човешки), които са вредни и в никакъв случай не трябва да се дават на Йоркитата???
Не намирам изброени такива храни, но все пак ме притеснява много факта, че не мога да изляза на глава с мъжът ми, който все им дава на нашите йоркита какво ли не от масата, от торта до кисели краставички включително. Като му направя завележка казва, че щом е помалко не може да им навреди. Но нещо ме съмнява тази теория, а и не винаги им дава помалко. Ако ми кажете , кое е позволено и кое не трябва категорично да им се дава и защо, ще имам аргументи да го убедя да престане.

#349 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 06:39 PM

Показване на мнениетоDarina78, в 19 August 2010 - 02:26 PM, написа:

Здравейте!!! Искам да попитам има ли храни (човешки), които са вредни и в никакъв случай не трябва да се дават на Йоркитата???
Не намирам изброени такива храни, но все пак ме притеснява много факта, че не мога да изляза на глава с мъжът ми, който все им дава на нашите йоркита какво ли не от масата, от торта до кисели краставички включително. Като му направя завележка казва, че щом е помалко не може да им навреди. Но нещо ме съмнява тази теория, а и не винаги им дава помалко. Ако ми кажете , кое е позволено и кое не трябва категорично да им се дава и защо, ще имам аргументи да го убедя да престане.

Мойто мнение е, че мъжа Ви е за убиване, но това си е Ваш семеен проблем. Не е случайно, че има не просто храни за кучета, а има дори храни за точно определени породи. Абсолютно не желателно е на йоршира да се дава луканка, пъстърма, създарма, шпекови салами. Също така пилешко и телешко в малки количества е добре. Свинско и говеждо в никакав случай. Риба може - добре сварено филе. Даже препоръчително. Зеленчуци без листни и варива. Плодове костилкови, не семкови. От млечните продукти могат да се дават българско краве сирене, кашкавал от краве мляко, извара натурална. Варен ориз също може да се дава. Може човешките пастети също. Може залчета хляб.
Не е желателно човешката храна да се дава отделно, а не смесена с кучешка. Не е желателно да се привиква кучето към човешка храна, особено на варианта: топенко от мандажта ми. Това води до много здравословни проблеми, намаляване продължителността на живота и много лош външен вид. Още по-опасно е за кучета, които нямат правилна генетична линия и имат генетично заложени здравословни проблеми свързани с чревния тракт, черния дроб, кожата и космената покривка.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#350 Потребителят е офлайн   Darina78 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2010 - 09:46 PM

Много Ви благодаря! Наистина много ни помогнахте, имаше голяма полза от тази информация. Накарах мъжът ми да прочете много внимателно всичко(обясних му и че това е информация от компетентен човек с дългогодишен опит) и той доста се притесни и си призна, че до сега е давал от всияка, посочена като вредна храна. Въобще и през ум не ми мина да го успокоявам, нека се притеснява, та да внимава занапред. И аз ще внимавам повече. Благодаря още венъж! :rc_036:

#351 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 07:48 PM

Показване на мнениетоDarina78, в 22 August 2010 - 07:51 PM, написа:

Много Ви благодаря! Наистина много ни помогнахте, имаше голяма полза от тази информация. Накарах мъжът ми да прочете много внимателно всичко(обясних му и че това е информация от компетентен човек с дългогодишен опит) и той доста се притесни и си призна, че до сега е давал от всияка, посочена като вредна храна. Въобще и през ум не ми мина да го успокоявам, нека се притеснява, та да внимава занапред. И аз ще внимавам повече. Благодаря още венъж! :rc_036:

Винаги можете да разчитате да сме полезни в името на породата "Йоркширски териер" и в името на това собствениците на тази прекрасна порода да нямат проблеми с отглеждането.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   hugsy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 12:21 PM

Здравейте! Имам малко странен въпрос, но се надявам все пак на отговор :) Имам нормално йорки - мъжко е, на 1г и 5 месеца е, тежи 2,5кг. Искам да ми дадете съвет как да качим малко грамове, защото е много слабичък така, направо като го пипнеш му личат ребрата и гръбначния стълб. Храня го с Юкануба, специализираната за йорки. Понякога му давам малко пилешко варено, плод и зеленчук, но по-малко. Кучето е игриво и жизнено, обезпаразитено е вътрешно. Добре че козината му е дълга и не си личи колко е слаб, много е смешен като го духне вятър.. :ab_041: а също е проблем и дъхът му, купих му препарат на Вирбак, слага се във водата му,но не помага. Закарах го на вет.,каза че устата му е наред и че не е необходимо почистване.
Извинявам се за дъгият пост!
Приятен ден!

#353 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 07:46 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 19 August 2010 - 06:44 PM, написа:

Показване на мнениетоDarina78, в 19 August 2010 - 02:26 PM, написа:

Мойто мнение е, че мъжа Ви е за убиване, но това си е Ваш семеен проблем. Не е случайно, че има не просто храни за кучета, а има дори храни за точно определени породи. Абсолютно не желателно е на йоршира да се дава луканка, пъстърма, създарма, шпекови салами. Също така пилешко и телешко в малки количества е добре. Свинско и говеждо в никакав случай. Риба може - добре сварено филе. Даже препоръчително. Зеленчуци без листни и варива. Плодове костилкови, не семкови. От млечните продукти могат да се дават българско краве сирене, кашкавал от краве мляко, извара натурална. Варен ориз също може да се дава. Може човешките пастети също. Може залчета хляб.
Не е желателно човешката храна да се дава отделно, а не смесена с кучешка. Не е желателно да се привиква кучето към човешка храна, особено на варианта: топенко от мандажта ми. Това води до много здравословни проблеми, намаляване продължителността на живота и много лош външен вид. Още по-опасно е за кучета, които нямат правилна генетична линия и имат генетично заложени здравословни проблеми свързани с чревния тракт, черния дроб, кожата и космената покривка.

Само 1допълнение искам да направя - на куче (незавимо от каква порода е) не се дават захарни изделия! Те не отделят инсулин и захарта може да ги погуби. Успех с новия режим на кучетата и съпруга ви :ae_085:

#354 Потребителят е офлайн   Вики02 Икона

Публикувано: 08 April 2011 - 05:34 PM

Здравейте,
Виждам че в темата не е писано отдавана, но имам един въпрос, тоест няколко, относно храненето на йоркито. Моят е на 1г. и 7м. и от бебе го храним с Роял Канин "Стартер", а сега и с "Джуниър",. В магазините ме убеждават как това е най-подходящата храна за йоркшири, но според мен не е така, козината му въобще не ми харесва, изглежда много суха. Реша го почти всеки ден и го къпя два пъти месечно, яде два пъти на ден, тежи около 2,7кг. Не знам къде е проблема, просто някой ако може да ми даде съвет, дали да сменя храната, а може би шампоана не е подходящ...

#355 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 09:05 PM

Показване на мнениетоВики02, в 08 April 2011 - 03:34 PM, написа:

Здравейте,
Виждам че в темата не е писано отдавана, но имам един въпрос, тоест няколко, относно храненето на йоркито. Моят е на 1г. и 7м. и от бебе го храним с Роял Канин "Стартер", а сега и с "Джуниър",. В магазините ме убеждават как това е най-подходящата храна за йоркшири, но според мен не е така, козината му въобще не ми харесва, изглежда много суха. Реша го почти всеки ден и го къпя два пъти месечно, яде два пъти на ден, тежи около 2,7кг. Не знам къде е проблема, просто някой ако може да ми даде съвет, дали да сменя храната, а може би шампоана не е подходящ...

Възможностите за проблема не са много, свеждат се до три:
1. Неподходяща храна
2. неподходяща козметика
3.генетика

Аз лично от години ползвам вече само Eukanuba и съм много доволна

За козметиката ползвам различна с времето установих, за кой тип козина, коя марка е най-подходящата и кои кучета се нуждаят от нещо повече от шампоан и балсам от определена марка. За мой късмет открих нещо което не е скъпо, но има добър ефект при повечето.

По-отношение на генетиката при моите няма съмнение, че е на ниво
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#356 Потребителят е офлайн   moiat Arhci Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 April 2011 - 07:22 PM

ЗдравейтеКачена снимка

От една година чета форума и искам да благодаря за всичко което съм научила. От една седмица си имам госпожица на име Ая . Благодаря за това че ви има и че ми помогнахте в продължение на една година да се образовам за да мога да се грижа добре за моята красавица и да събера парички за да мога да си взема кученце което със сигурност е здравичко. Толкова се вълнувах преди да го вземем че съм прочела форума ви два пъти.

Още веднъж благодаря.Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   moiat Arhci Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 April 2011 - 09:07 PM

Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   iliev_st1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2011 - 02:08 AM

Здравейте!Някой да знае нещо за pedigree puppy growth & protection.Става ли за йорки? :dog:
User's Signature

"The more I know about people, the more I love my Dog"

#359 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 06:09 AM

Показване на мнениетоiliev_st1, в 04 May 2011 - 12:08 AM, написа:

Здравейте!Някой да знае нещо за pedigree puppy growth & protection.Става ли за йорки? Качена снимка

Pedigree e сравнително нисък клас храна тук. Аз предполагам, че там където живеете има много по-голям избор от висококачествени марки храни от колкото тук. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#360 Потребителят е офлайн   iliev_st1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2011 - 01:05 PM

Благодаря ви за отговора! Влезнах в пет шопа и намерих pedigree и purina за сега съм и давал само мляко и purina гледал съм само големи кучета никога не съм имал йорки имам и един джак ръсел в БГ.Ние в петък сме на вет за втората ваксина и ще го попитам какво точно да и давам,но все пак исках да попитам вас,защото имате опит.Бихте ли ми казали кой са най-добрите кучешки храни за йорки?
:re_037:
User's Signature

"The more I know about people, the more I love my Dog"

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема