Хранене на Йоркширския териер
Публикувано: 04 May 2011 - 01:25 PM
Основното е да храниш с висок клас храна, за да осигуряваш всичко необходимо..
Публикувано: 04 May 2011 - 02:38 PM
iliev_st1, в 04 May 2011 - 11:05 AM, написа:

Аз ползвам Eukanuba. Други се доверяват Роял Канин. Все пак изброите какво се предлага там където живеете? Про план на пурина не е лоша, по-добра е от педигри, но е среден клас. Качествената храна Ви спестява много. Не се налага да давате добавки, за кости, козина, кожа и т.н., в процеса на развитие на кученцето е много важно с какво точно го храните, за да израстне здрав екземпляр. Е разбира се, разчита се и на наследеното му.

Публикувано: 13 May 2011 - 07:59 PM
iliev_st1, в 12 May 2011 - 02:27 PM, написа:
пове4ето развъдчици сме я пробвали още преди мнооого години :)
става

MADE IN MEASURE KENNEL
Публикувано: 21 May 2011 - 05:35 PM
с какво мога да разнообразявам храната на малко йорки на 2м. В момента му давам единствено РК мини стартер.
Не ми се иска да го уча на пастети, а по-скоро на нещо домашно приготвено в т.ч. зеленчуци, плодове, но незнам дали не е малък още.
Публикувано: 23 May 2011 - 05:37 AM
charming, в 21 May 2011 - 03:35 PM, написа:
с какво мога да разнообразявам храната на малко йорки на 2м. В момента му давам единствено РК мини стартер.
Не ми се иска да го уча на пастети, а по-скоро на нещо домашно приготвено в т.ч. зеленчуци, плодове, но незнам дали не е малък още.
Кашкавалче, сиренце, извара
Аз правя следното нещо сварявам пилешко месо, в бульона след това сварявам домат, лук, чушка, тиквичка, морковче и прибавям и ориз, връщам накъсаното месо, всичко това обърквам и после за малките една чаена лъжичка смесена със сухата храна. За големите 1 суп лъжица. След 6-я месец и краставичка, зеле, ябълка. Също така и залчета хляб. Когато давам нещо различно от обичайната храна го правя като наградки за послушание.

Публикувано: 23 May 2011 - 12:44 PM
TOVA MU E DOSTATACNO NA TAZI VAZRAST !!!

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 10 July 2011 - 02:28 PM
от няколко дни имам малък бебок у дома на цели 43 дни. За съжаление като го взех не беше захранен с гранули. Купих му - по ваши съвети от форума, Роял канин стартер. Първите две хранения беше ненаситен. Не му стигаше дозата, искаше още и скимтеше за още. От третия път обаче започна да яде много по - малко и накрая съвсем спря. вчера яде за последно около 18.00 часа, а днес сутринта отказа да яде, хапна чак около 14.00 часа и то като омесих гранулите с кисело мляко. С вода като ги разкисна - не иска. Кажете ми, има ли проблем да му давам гранулите с кисело мляко - по една супена лъжица на един прием гранули?
Публикувано: 10 July 2011 - 02:40 PM
askora, в 10 July 2011 - 12:28 PM, написа:
от няколко дни имам малък бебок у дома на цели 43 дни. За съжаление като го взех не беше захранен с гранули. Купих му - по ваши съвети от форума, Роял канин стартер. Първите две хранения беше ненаситен. Не му стигаше дозата, искаше още и скимтеше за още. От третия път обаче започна да яде много по - малко и накрая съвсем спря. вчера яде за последно около 18.00 часа, а днес сутринта отказа да яде, хапна чак около 14.00 часа и то като омесих гранулите с кисело мляко. С вода като ги разкисна - не иска. Кажете ми, има ли проблем да му давам гранулите с кисело мляко - по една супена лъжица на един прием гранули?
По принцип не е проблем да давате и к.мляко, но може и в бульон да накисвате гранулите.
Ако сте си взели кучето от място където не можете да сте сигурни, че всичко, което са Ви казали за бебето е вярно, по-добре е да го обезпаразитите и да го наблюдавате за глисти.
Може да му се е раздразнило стомахчето. Все пак всяко захранване с нов вид храна става постепенно.
А може просто да му е топло и да не му се яде.
Публикувано: 10 July 2011 - 05:43 PM
Публикувано: 10 July 2011 - 08:36 PM
askora, в 10 July 2011 - 03:43 PM, написа:
Не, не е необходимо това да правите сега, нали искате да го научите на гранули?!
Можете да ползвате тези на кубчета.
Публикувано: 12 July 2011 - 03:28 PM
Още един път се убеждавам в добрите съвети които дава Линия, за което и благодаря!
Публикувано: 22 July 2011 - 01:36 PM
Публикувано: 22 July 2011 - 04:26 PM
kristiyansen, в 22 July 2011 - 11:36 AM, написа:
Онзи, който най-правилно може да Ви препоръча храна е този, който е създал кученцето ви. Ние можем да споделим нашия опит, но това няма да е на 100% гарантирано полезно. Така, че се обадете на този, които Ви е продал кученцето да Ви даде правилната насока, защото той/тя би трябвало да познават родителите, с какво са хранени и с какво е захранено кученцето. Би било редно да Ви е в помощ за всичко което Ви интересува и да отговаря на всичките Ви въпроси.