Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#2381 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2008 - 04:05 PM

Цитат

какви неща.това ,че цвикът и качамакът лекуват неизлечими болести ли.ми то тогава всеки щеше да яде качамак бе.аз не се горещя,а просто казвам,че това е невъзможно.

Mного сме млади с тебе та да твърдим кое е възможно и кое не е.
Да не ти се вярва е друга работа - тъй като не си и опитвал.
:blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#2382 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:05 PM

Куче хранено с ярма,наистина става л ....воз. ;D От опит го знам.
А за суроватката /цвик/,не ми се говори. :sos:

#2383 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:08 PM

само с ярма -може и да стова,но с млекце,чат-пат кокълчета и вътрешности от заклани овце и агнета,едва ли,още повече,когато по цял ден е с овцете,няма начин.
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#2384 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:22 PM

Цитат

Ванка,не раздавай съвети,иди по-добре през лятната ваканция на село и гледай,слушай и разсъждавай.

върху какво.ако болести се лекуваха с цвик-военна болница нямахе да я има
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#2385 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:25 PM

Върху това,което виждаш. Стига си повтарял,там горе всичко лекува,особено стресираните,зомбирани столичани.
User's Signature

#2386 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:43 PM

Цитат

само с ярма -може и да стова,но с млекце,чат-пат кокълчета и вътрешности от заклани овце и агнета,едва ли,още повече,когато по цял ден е с овцете,няма начин.

Не мога да не се включа,Анна 3 ти знаеш ли че тук си написала най лошото за едно куче,да се храни с овчи вътрешности?Та ти никога ли не си чувала или прочела по ветпаспортите,че това е забранено и че това е най големия доставчик на болести за едно куче?
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2387 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:47 PM

ВИНАГИ СЪМ БИЛ ЗА ИСТИНАТА И СЧИТАМ ЧЕ ТОВА Е ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ!
Мисля че дадох отговори на въпросите, но май не искаш да ги чуеш! Далеч не съм богопомазан, просто считам пътя на истината за верен!
[/quote]

Д-р ВУЧКОВ, много се радвам че си за истината, но нещо не я споделяш с мен , или не

мога да намеря къде си ми отговорил.За това да не стават недоразумения ;

1;Как гласува ОС предложението на Динчев да се прехвърлят всички права и субсидии от бившето МАКК на БФК ?       ----   ЗА  или  ПРОТИВ  

2Лигитимен ли беше  УС  на който взехте решение за свалянето на С.СТОЕВ     Само с  ДА   ИЛИ  НЕ  ?  

[b]Предварително благодаря за кратките отговори.

User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

#2388 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:48 PM

Лайка,не забравяй,че говоря за определени кучета,нашите ги хранихме с вътрешности и бяха здрави като камък,разбира се,че стомаха е но второ място,след устната кухина,по бактерии,но тук става дума за работни кучета,които имат по-добър имунитет и живеят в екологично по-чиста среда. забравих да добавя:не го правете в къщи
User's Signature

#2389 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 05:02 PM

Цитат

Цитат

Не мога да не се включа,Анна 3 ти знаеш ли че тук си написала най лошото за едно куче,да се храни с овчи вътрешности?Та ти никога ли не си чувала или прочела по ветпаспортите,че това е забранено и че това е най големия доставчик на болести за едно куче?
Да ама вълците само от там си намират необходимите витамини или там каквото им трябва.
Незнам дивите животни да ядът гранула. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Мойте ги храня само със месо и  се чувстват много добре.
Гранулата е химия и после що са ви болни кучетата.
Храните ги с гранула щото ви е по лесно.
Що не ядете само вие суха храна пък да видиме дали няма да отимате язва. ;D ;D ;D

#2390 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 05:08 PM

Цитат

Лайка,не забравяй,че говоря за определени кучета,нашите ги хранихме с вътрешности и бяха здрави като камък,разбира се,че стомаха е но второ място,след устната кухина,по бактерии,но тук става дума за работни кучета,които имат по-добър имунитет и живеят в екологично по-чиста среда. забравих да добавя:не го правете в къщи

Няма такова нещо,работни, неработни, домашни,за всички е опасно .Става въпрос точно за овчи глави и вътрешности.Това,че някой е давал на кучето си и то не се е разболяло не значи нищо.Не пускайте такива заблуди за хората.
User's Signature

#2391 Потребителят е офлайн   GORSKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 May 2008 - 05:11 PM

в Костенец и околноста вълк дави масово стадата  :(

#2392 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 05:13 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Да ама вълците само от там си намират необходимите витамини или там каквото им трябва.
Що не ядете само вие суха храна пък да видиме дали няма да отимате язва. ;D ;D ;D

Нямам намерение да споря,храни си кучето с каквото искаш,а за гранули на мен не ми говори,не съм казал,че са по добро ядене.И не сравнявай кучето с вълкът.Да си чувал колко от популацията на вълците оцелява?
И явно въобще не вникваш в написаното щом ми говориш за месо,че кой ти е казал да не ядът месо?
User's Signature

#2393 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 05:16 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Нямам намерение да споря,храни си кучето с каквото искаш,а за гранули на мен не ми говори,не съм казал,че са по добро ядене.И не сравнявай кучето с вълкът.Да си чувал колко от популацията на вълците оцелява?
Мойте ядът от доста години стомашните работи и нито едно не ми се е разболяло от нищо.
А за вълците съм го гледал и чул от Анимал Планет.

#2394 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 05:21 PM

При вълците има други фактори,но за храната съм съгласна с абориген,както съм сигурна,че много,да не кажа всички,овчари хранят кучетата си по този начин,но нека те сами напишат за това.
User's Signature

#2395 Потребителят е офлайн   GORSKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 May 2008 - 05:31 PM

Цитат

При вълците има други фактори,но за храната съм съгласна с абориген,както съм сигурна,че много,да не кажа всички,овчари хранят кучетата си по този начин,но нека те сами напишат за това.
хранимеги със всичко немат претенци и са здрави и яки затоваса овчарски ;)

#2396 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 05:33 PM

Точно така,Горския се изрази най-кратко и точно. Все пак той гледа овце и кучета
User's Signature

#2397 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 06:04 PM

Цитат

Цитат

Дънди, остави тия глупости със качамака и сурватката,
че ми се повдига само като си помисля за тез гадости !!!

Първо дисплазията се унаследява и няма нищо общо с храненето,
второ фалшивата бременност и хиперплазията при кучките също се
унаследява и двете са хормонални проблеми и също не вярвам да се
влияят от храненето. Верно е че някога овчарите поради немотията си
са хранели семействата и кучетата си с качамак, но сега е друго време
и според мен тази традиционна някога храна е отживелица и няма място
в съвременният ни и модерен свят в който хората се стремят да създадат и
притежават най-добрите образци от всичко с цената на определени средства...

Това че кучетата ти не са слаби и дръгливи, не значи че са правилно и пълноценно
хранени и ето тук е момента да ти кажа защо тези ваши така наречени работни кучета
не могат да се избръснат и остават на фъндъци и косъма им изглежда по груб от колкото е
в същност. Ами защото храната им е постна и бедна на витамини и минерали. От там животните
не могат да си набавят така необходимите им микро и макро елементи и изглеждат ПЪРШИВЦИ !!!!!
Това не са глупости,и ако поне малко ви интересуваше кучето,щеше да ви интересува и това как е живяло то през вековете.С какво се хранило и точно за какво е служило?Ако всичко традиционно е отживелица за един народ,то тежко на такъв народ :huh:Това значи да си забравим миналото,да си изтръгнем корените.

Данди,

Ще си позволя да ти кажа няколко неща от позициите на кокошия си мозък, както се изразява Голямата Шпакла.

Задаваш въпрос, който би трябвало да е риторичен: С какво се хранило и точно за какво е служило.

Данди, бедните чобани не са можели, а и сега много от тях не могат да си позволят деликатесите на извратената цивилизация. Но така като пишеш, че кучетата са ядели примерно само цвик или качамак или каквото и да е подобно, предимно богато на въглехидрати и малко белтъчини (особено животински) случайно да си се опитала да си зададеш някои въпроси, които сега аз ще ти задам:

1. Знаеш ли какъв е % преживяемост на кучета, подложени на такъв хранителен режим.
2. Знаеш ли какво е състоянието на ставите (тазобедрени и лакетни) за луксации или дисплазии.
3. Знаеш ли какъв е жизнения (виталния) коефициент на кучета, поставени ежедневно, целогодишно и пожизнено на такова хранене и съответното тежко физическо натоварване.
4. Знаеш ли какъв е % на заплодяемост, пълноценност на износване на приплодите, % преживяемост до 60 дневна и 6 месечна възраст, % на аборти

Въпросите могат да продължат до безкрайност, важно е да се знаят отговорите, за да се правят въобще някакви аналогии между хранене преди и хранене сега.

Аз предполагам, че ти като интелигентна жена (поне до момента те считам за такава) редовно ваксинираш кучетата си, обезпаразитяваш ги при необходимост, лекуваш ги, ако се наложи. Защо го правиш. Защо не ги оставиш на т.н. естествен подбор. Ами предполагам, че не го правиш, защото твоите кучета имат стойност. Не търговска. Те имат функционална стойност и ако ти не се грижиш за тях, те също няма да могат да се грижат косвено за теб по простата причина, че всяка една аномалия, с която организмът им се сблъска и не може да преодолее, те ще загинат.

Данди, примитивно мислене е да се говори за съвременен режим на хранене, свеждайки го до това което някои правят, изхождайки единствено от позицията: Кучето ми е добре, върши си работата, значи всичко е наред.

Казваш Ако всичко традиционно е отживелица за един народ, то тежко на такъв народ.

Данди, нивото на невежество или невъзможността да си в крак с това, което организма изисква като оптимум не е традиция. Това може да бъде глупост, може да бъде бедност, но не и качество определящо националното ти съзнание.

И последното ти изречение: Това значи да си забравим миналото, да си изтръгнем корените. Да-а-а Данди! Тук съм много съгласен с тебе.

Това да забравиш, че си българин, това да забравиш, че по тези планини и поля са кънтели копита на български коне от времето, когато в днешна Европа не е имало нито една друга формирана държава (с изключение на Римската империя) наистина е нещо страшно. Страшно е човек да забрави корените си и да служи на номадски интереси, които дори и при тях не са така стабилни, както при тези, за които с пълна сила звучат думите ти: жалко за такъв народ!

П.П. За да не появи някой мъдрец като Лудата или Шпаклата дето хич не са в час, а повтарят като папагали чуто и неразбрано, и да ме захапят, че говоря за цвик, а после за въглехидрати, бързам да добавя, че в този случай трябва да говорим за остатъци от млечен протеин, но това е друга тема, извън идеята на горенаписаното.

Данди, с най-добри чувства към тебе. Чакам някой КИНОЛОГ да си каже тежката дума.

Интересно ми е и твоето мнение. Надявам се луди и шпакли, ще мълчат.
User's Signature

Качена снимка

#2398 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 06:21 PM

:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

#2399 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 06:50 PM

браво,ИЛДЕ.ти верно си бил сериозен при нужда.такава лекция..............ЕВАЛА.сега едва ли ще може някой да каже нещо за да те обори.БРАВО.напълно си промених мнението за теб :->) :->) :->) :->) :->) :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen:
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#2400 Потребителят е офлайн   d-r Vuchkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 06:51 PM

[quote author=karaman link=topic=3872.msg409747#msg409747 date=1211467624]
ВИНАГИ СЪМ БИЛ ЗА ИСТИНАТА И СЧИТАМ ЧЕ ТОВА Е ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ!
Мисля че дадох отговори на въпросите, но май не искаш да ги чуеш! Далеч не съм богопомазан, просто считам пътя на истината за верен!
[/quote]

Д-р ВУЧКОВ, много се радвам че си за истината, но нещо не я споделяш с мен , или не

мога да намеря къде си ми отговорил.За това да не стават недоразумения ;

1;Как гласува ОС предложението на Динчев да се прехвърлят всички права и субсидии от бившето МАКК на БФК ?       ----   ЗА  или  ПРОТИВ  

2Лигитимен ли беше  УС  на който взехте решение за свалянето на С.СТОЕВ     Само с  ДА   ИЛИ  НЕ  ?  

[b]Предварително благодаря за кратките отговори.

[/quote]

Пътят към истината винаги е труден и завоалиран но тя е една!
Гледай добре и ще видиш отговора на втория си въпрос!
По отношение на първия - наистиина стана дискусия по този казус но въобще не бе оформено предложение и още по малко се стигна до гласуване, ако си спомняш!
Така че гледай добре и виждай, Владо.
Нима на сбирката в Добрич не ви бе представен и документ с невярно съдържание, който вие тогава подминахте с безразличие!? Това само по себе си не е ли лъжа и опит за подправяне на решения? След като си за истината - да я споделим!

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни