Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#2401 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2008 - 06:57 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Дънди, остави тия глупости със качамака и сурватката,
че ми се повдига само като си помисля за тез гадости !!!

Първо дисплазията се унаследява и няма нищо общо с храненето,
второ фалшивата бременност и хиперплазията при кучките също се
унаследява и двете са хормонални проблеми и също не вярвам да се
влияят от храненето. Верно е че някога овчарите поради немотията си
са хранели семействата и кучетата си с качамак, но сега е друго време
и според мен тази традиционна някога храна е отживелица и няма място
в съвременният ни и модерен свят в който хората се стремят да създадат и
притежават най-добрите образци от всичко с цената на определени средства...

Това че кучетата ти не са слаби и дръгливи, не значи че са правилно и пълноценно
хранени и ето тук е момента да ти кажа защо тези ваши така наречени работни кучета
не могат да се избръснат и остават на фъндъци и косъма им изглежда по груб от колкото е
в същност. Ами защото храната им е постна и бедна на витамини и минерали. От там животните
не могат да си набавят така необходимите им микро и макро елементи и изглеждат ПЪРШИВЦИ !!!!!
Това не са глупости,и ако поне малко ви интересуваше кучето,щеше да ви интересува и това как е живяло то през вековете.С какво се хранило и точно за какво е служило?Ако всичко традиционно е отживелица за един народ,то тежко на такъв народ :huh:Това значи да си забравим миналото,да си изтръгнем корените.

Данди,

Ще си позволя да ти кажа няколко неща от позициите на кокошия си мозък, както се изразява Голямата Шпакла.

Задаваш въпрос, който би трябвало да е риторичен: С какво се хранило и точно за какво е служило.

Данди, бедните чобани не са можели, а и сега много от тях не могат да си позволят деликатесите на извратената цивилизация. Но така като пишеш, че кучетата са ядели примерно само цвик или качамак или каквото и да е подобно, предимно богато на въглехидрати и малко белтъчини (особено животински) случайно да си се опитала да си зададеш някои въпроси, които сега аз ще ти задам:

1. Знаеш ли какъв е % преживяемост на кучета, подложени на такъв хранителен режим.
2. Знаеш ли какво е състоянието на ставите (тазобедрени и лакетни) за луксации или дисплазии.
3. Знаеш ли какъв е жизнения (виталния) коефициент на кучета, поставени ежедневно, целогодишно и пожизнено на такова хранене и съответното тежко физическо натоварване.
4. Знаеш ли какъв е % на заплодяемост, пълноценност на износване на приплодите, % преживяемост до 60 дневна и 6 месечна възраст, % на аборти

Въпросите могат да продължат до безкрайност, важно е да се знаят отговорите, за да се правят въобще някакви аналогии между хранене преди и хранене сега.

Аз предполагам, че ти като интелигентна жена (поне до момента те считам за такава) редовно ваксинираш кучетата си, обезпаразитяваш ги при необходимост, лекуваш ги, ако се наложи. Защо го правиш. Защо не ги оставиш на т.н. естествен подбор. Ами предполагам, че не го правиш, защото твоите кучета имат стойност. Не търговска. Те имат функционална стойност и ако ти не се грижиш за тях, те също няма да могат да се грижат косвено за теб по простата причина, че всяка една аномалия, с която организмът им се сблъска и не може да преодолее, те ще загинат.

Данди, примитивно мислене е да се говори за съвременен режим на хранене, свеждайки го до това което някои правят, изхождайки единствено от позицията: Кучето ми е добре, върши си работата, значи всичко е наред.

Казваш Ако всичко традиционно е отживелица за един народ, то тежко на такъв народ.

Данди, нивото на невежество или невъзможността да си в крак с това, което организма изисква като оптимум не е традиция. Това може да бъде глупост, може да бъде бедност, но не и качество определящо националното ти съзнание.

И последното ти изречение: Това значи да си забравим миналото, да си изтръгнем корените. Да-а-а Данди! Тук съм много съгласен с тебе.

Това да забравиш, че си българин, това да забравиш, че по тези планини и поля са кънтели копита на български коне от времето, когато в днешна Европа не е имало нито една друга формирана държава (с изключение на Римската империя) наистина е нещо страшно. Страшно е човек да забрави корените си и да служи на номадски интереси, които дори и при тях не са така стабилни, както при тези, за които с пълна сила звучат думите ти: жалко за такъв народ!

П.П. За да не появи някой мъдрец като Лудата или Шпаклата дето хич не са в час, а повтарят като папагали чуто и неразбрано, и да ме захапят, че говоря за цвик, а после за въглехидрати, бързам да добавя, че в този случай трябва да говорим за остатъци от млечен протеин, но това е друга тема, извън идеята на горенаписаното.

Данди, с най-добри чувства към тебе. Чакам някой КИНОЛОГ да си каже тежката дума.

Интересно ми е и твоето мнение. Надявам се луди и шпакли, ще мълчат.

Като толкова ги разбираш ФРАНЦУЗИНО тия работи я ми покажи едно куче хрането с ГРАНУЛИРАНА ХРАНА нА 14Г става въпрос за овчарско куче, как изглежда и аз щети покажа такова което е хрането по моя метод.Спало без колиба зимно време постояно е било на незгоди да видиме кое по добре изглежда и как още може да заплодява.
Това да не е при нас овчарите приют за ТУБЕРКОЛОЗНИ БОЛНИ та дани се разболяват кучетата.
При нас умират ако го застрелят или ако го сгази кола или от тоя сорт.

#2402 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:00 PM

Цитат

браво,ИЛДЕ.ти верно си бил сериозен при нужда.такава лекция..............ЕВАЛА.сега едва ли ще може някой да каже нещо за да те обори.БРАВО.напълно си промених мнението за теб :->) :->) :->) :->) :->) :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen:
Слушай го и ще станеш РАЗБИРАЧ КАТО НЕГО.
Само ,че неговите ядът месо. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#2403 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:01 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Дънди, остави тия глупости със качамака и сурватката,
че ми се повдига само като си помисля за тез гадости !!!

Първо дисплазията се унаследява и няма нищо общо с храненето,
второ фалшивата бременност и хиперплазията при кучките също се
унаследява и двете са хормонални проблеми и също не вярвам да се
влияят от храненето. Верно е че някога овчарите поради немотията си
са хранели семействата и кучетата си с качамак, но сега е друго време
и според мен тази традиционна някога храна е отживелица и няма място
в съвременният ни и модерен свят в който хората се стремят да създадат и
притежават най-добрите образци от всичко с цената на определени средства...

Това че кучетата ти не са слаби и дръгливи, не значи че са правилно и пълноценно
хранени и ето тук е момента да ти кажа защо тези ваши така наречени работни кучета
не могат да се избръснат и остават на фъндъци и косъма им изглежда по груб от колкото е
в същност. Ами защото храната им е постна и бедна на витамини и минерали. От там животните
не могат да си набавят така необходимите им микро и макро елементи и изглеждат ПЪРШИВЦИ !!!!!
Това не са глупости,и ако поне малко ви интересуваше кучето,щеше да ви интересува и това как е живяло то през вековете.С какво се хранило и точно за какво е служило?Ако всичко традиционно е отживелица за един народ,то тежко на такъв народ :huh:Това значи да си забравим миналото,да си изтръгнем корените.

Данди,

Ще си позволя да ти кажа няколко неща от позициите на кокошия си мозък, както се изразява Голямата Шпакла.

Задаваш въпрос, който би трябвало да е риторичен: С какво се хранило и точно за какво е служило.

Данди, бедните чобани не са можели, а и сега много от тях не могат да си позволят деликатесите на извратената цивилизация. Но така като пишеш, че кучетата са ядели примерно само цвик или качамак или каквото и да е подобно, предимно богато на въглехидрати и малко белтъчини (особено животински) случайно да си се опитала да си зададеш някои въпроси, които сега аз ще ти задам:

1. Знаеш ли какъв е % преживяемост на кучета, подложени на такъв хранителен режим.
2. Знаеш ли какво е състоянието на ставите (тазобедрени и лакетни) за луксации или дисплазии.
3. Знаеш ли какъв е жизнения (виталния) коефициент на кучета, поставени ежедневно, целогодишно и пожизнено на такова хранене и съответното тежко физическо натоварване.
4. Знаеш ли какъв е % на заплодяемост, пълноценност на износване на приплодите, % преживяемост до 60 дневна и 6 месечна възраст, % на аборти

Въпросите могат да продължат до безкрайност, важно е да се знаят отговорите, за да се правят въобще някакви аналогии между хранене преди и хранене сега.

Аз предполагам, че ти като интелигентна жена (поне до момента те считам за такава) редовно ваксинираш кучетата си, обезпаразитяваш ги при необходимост, лекуваш ги, ако се наложи. Защо го правиш. Защо не ги оставиш на т.н. естествен подбор. Ами предполагам, че не го правиш, защото твоите кучета имат стойност. Не търговска. Те имат функционална стойност и ако ти не се грижиш за тях, те също няма да могат да се грижат косвено за теб по простата причина, че всяка една аномалия, с която организмът им се сблъска и не може да преодолее, те ще загинат.

Данди, примитивно мислене е да се говори за съвременен режим на хранене, свеждайки го до това което някои правят, изхождайки единствено от позицията: Кучето ми е добре, върши си работата, значи всичко е наред.

Казваш Ако всичко традиционно е отживелица за един народ, то тежко на такъв народ.

Данди, нивото на невежество или невъзможността да си в крак с това, което организма изисква като оптимум не е традиция. Това може да бъде глупост, може да бъде бедност, но не и качество определящо националното ти съзнание.

И последното ти изречение: Това значи да си забравим миналото, да си изтръгнем корените. Да-а-а Данди! Тук съм много съгласен с тебе.

Това да забравиш, че си българин, това да забравиш, че по тези планини и поля са кънтели копита на български коне от времето, когато в днешна Европа не е имало нито една друга формирана държава (с изключение на Римската империя) наистина е нещо страшно. Страшно е човек да забрави корените си и да служи на номадски интереси, които дори и при тях не са така стабилни, както при тези, за които с пълна сила звучат думите ти: жалко за такъв народ!

П.П. За да не появи някой мъдрец като Лудата или Шпаклата дето хич не са в час, а повтарят като папагали чуто и неразбрано, и да ме захапят, че говоря за цвик, а после за въглехидрати, бързам да добавя, че в този случай трябва да говорим за остатъци от млечен протеин, но това е друга тема, извън идеята на горенаписаното.

Данди, с най-добри чувства към тебе. Чакам някой КИНОЛОГ да си каже тежката дума.

Интересно ми е и твоето мнение. Надявам се луди и шпакли, ще мълчат.

Като толкова ги разбираш ФРАНЦУЗИНО тия работи я ми покажи едно куче хрането с ГРАНУЛИРАНА ХРАНА нА 14Г става въпрос за овчарско куче, как изглежда и аз щети покажа такова което е хрането по моя метод.Спало без колиба зимно време постояно е било на незгоди да видиме кое по добре изглежда и как още може да заплодява.
Това да не е при нас овчарите приют за ТУБЕРКОЛОЗНИ БОЛНИ та дани се разболяват кучетата.
При нас умират ако го застрелят или ако го сгази кола или от тоя сорт.

абе ей, какаванин! тебе даскалицата като тай учила да пишеш, що не тай научила да четеш бре, умник недодялан.
туй на кого си го остаял недочетено, че си трагнал да ми възразяваш:

деликатесите на извратената цивилизация

или аборигенния ти мозък не тий позволил да го схванеш.
User's Signature

Качена снимка

#2404 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:03 PM

Цитат

Цитат

браво,ИЛДЕ.ти верно си бил сериозен при нужда.такава лекция..............ЕВАЛА.сега едва ли ще може някой да каже нещо за да те обори.БРАВО.напълно си промених мнението за теб :->) :->) :->) :->) :->) :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen: :samodovolen:

може и да стане разбирач, щото не е абориген  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2405 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:14 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Да не ти цитирам горните постове ,че ще стане много дълго.
Първо не съм ходил на училище.И сега се уча да чета и пиша. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Второ пишеш за някъкви аборти ама явно не си в час от какво може да се получат.
Много ме трие МОД ,за това ще спра до тука.
И мой човек не е важно какво си завършил, а ПРАКТИКАТА Е ВАЖНА. ;D ;D ;D
Чакам снимки на твойте СТАРИ И ЛЕКУВАНИ КУЧЕТА.

#2406 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:17 PM

вие за хуманност чували ли сте бе .В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ХРАНАТА ЗА КУЧЕТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДЕ ЯДЛИВА ОТ ХОРАТА.ТАМ СЪЩО Е ЗАБРАНЕНО КУЧЕТА ДА СЕ ВРЪЗВАТ И ДА БЪДАТ ДЪРЖАНИ В КЛЕТКА,КАМО ЛИ ДА НЯМАТ КОЛИБА.
ЯЖТЕ ВИЕ ЧЕРВА
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#2407 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:18 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Първо не съм ходил на училище.И сега се уча да чета и пиша. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Разбира свиня от кладенчева вода !

примитивно мислене, аборигенно съществуване.

чети бе паток, посочих ти нещо явно 100 пъти да ти го посоча пак няма да схванеш кво съм казал.

не чакам мнение от тебе, щото вече го разбрах.
User's Signature

Качена снимка

#2408 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:22 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Разбира свиня от кладенчева вода !

примитивно мислене, аборигенно съществуване.

чети бе паток, посочих ти нещо явно 100 пъти да ти го посоча пак няма да схванеш кво съм казал.

не чакам мнение от тебе, щото вече го разбрах.

Не мога да чета нали ти написах. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Ти май освен да пишеш глупости друго не знаеш. ;D
Ти май не можеш да схванеш.
Нещо се изнервяш. ;D ;D ;D

#2409 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:23 PM

Интересна дискусия сте заформили.
Илдьофранс, абсолютно те подкрепям!

Само трябва да се изясните, че ти говориш за кучетата по принцип, а другите за каракачанското куче и всичко ще бъде наред.

И.. не забравяй миналото си!

#2410 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:28 PM

[quote author=d-r Vuchkov link=topic=3872.msg409842#msg409842 date=1211475089]
[quote author=karaman link=topic=3872.msg409747#msg409747 date=1211467624]
ВИНАГИ СЪМ БИЛ ЗА ИСТИНАТА И СЧИТАМ ЧЕ ТОВА Е ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ!
Мисля че дадох отговори на въпросите, но май не искаш да ги чуеш! Далеч не съм богопомазан, просто считам пътя на истината за верен!
[/quote]

Д-р ВУЧКОВ, много се радвам че си за истината, но нещо не я споделяш с мен , или не

мога да намеря къде си ми отговорил.За това да не стават недоразумения ;

1;Как гласува ОС предложението на Динчев да се прехвърлят всички права и субсидии от бившето МАКК на БФК ?       ----   ЗА  или  ПРОТИВ  

2Лигитимен ли беше  УС  на който взехте решение за свалянето на С.СТОЕВ     Само с  ДА   ИЛИ  НЕ  ?  

Предварително благодаря за кратките отговори.
[/quote]

Пътят към истината винаги е труден и завоалиран но тя е една!
Гледай добре и ще видиш отговора на втория си въпрос!
По отношение на първия - наистиина стана дискусия по този казус но въобще не бе оформено предложение и още по малко се стигна до гласуване, ако си спомняш!
Така че гледай добре и виждай, Владо.
Нима на сбирката в Добрич не ви бе представен и документ с невярно съдържание, който вие тогава подминахте с безразличие!? След като си за истината - да я споделим!
[/quote]
[b]Ееееех, Насе , щом можа да напишеш тази ДОЛНА ЛЪЖА за гласуването,то ГЪОНСУРАТЛЪКА  ти няма граници.То бива наглост ама чак пък толкос не бива. :huh: :huh:

И сега като идва време за представянето в Сливен ; ТИ като касиер на МАКК  колко парични  средства отпусна на Светлин за да представи цялата организация? Спомням си как беше с ръцете в джобовете ,а Светлин докара цял камион с кучета за да отсрами всички.   :o

User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

#2411 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:29 PM

Цитат

Само трябва да се изясните, че ти говориш за кучетата по принцип, а другите за каракачанското куче и всичко ще бъде наред.

Не бе СТАРТЕР.Ние като ги качиме овцете по високите пасища на планината и сме цяло лято там.Имаме хладилници да си държиме ваксините за кучетата.И можеме ако се разболее овца да извикаме бърза помощ и те ще дойдат яхнати на МАГАРЕТА. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#2412 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:29 PM

Цитат

немойм са изяасни, щото той тоз по-тъп от мойтеКачена снимка

тъпанара като мълчи може да мине за умен, ама той затуй си й тъпанар, щото не мой да го разбере.
User's Signature

Качена снимка

#2413 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:32 PM

Недей така!
Жалко е да си сваляш толкова нивото, скрит зад анонимността...

#2414 Потребителят е офлайн   d-r Vuchkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:36 PM

Владо, спомни си добре как точно се развиха нещата тогава!

А за отпуснатите средства - никой не ми е поискал тогава средства за транспорт! И знай че пари от касата на МАКК не са били отказвани на никой пълноправен член за дейност пряко касаеща организацията, нещо повече - виж отчета!!!!

П.п. Нищо не казваш за подправения документ с решения!? Нали сме за истината!?

#2415 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:38 PM

Цитат

Недей така!
Жалко е да си сваляш толкова нивото, скрит зад анонимността...

мойто ниво високо или ниско, сий мойо.
аз писах от кого чакам отговор, а то -
User's Signature

Качена снимка

#2416 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:47 PM

Цитат

няма значение какво е кучето.АКО Е КАРАКАЧАНКА ,ТОВА НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ЯДЕ СВЯСТНА ХРАНА
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#2417 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 08:17 PM

Острова,не се навивай,нищо няма да разберат ,някой.Не обиждай,че ме караш да трия.
За тези не е важно, какво се пише,а да има спор и заяждане.Остави го аборигена и още някой там да си лапкат те само цвик,от тук е ясно ,че за тях кучето е стока и нищо друго и ги е яд ,че не могат да го доят.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2418 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 08:22 PM

Цитат

Острова,не се навивай,нищо няма да разберат ,някой.Не обиждай,че ме караш да трия.
За тези не е важно, какво се пише,а да има спор и заяждане.Остави го аборигена и още някой там да си лапкат те само цвик,от тук е ясно ,че за тях кучето е стока и нищо друго и ги е яд ,че не могат да го доят.

ама г-н Лайка, човек кат са вижда не тряя да са обижда.
кво да им напрая като накой са такива кухи лейки.
ти му пишеш, обясняваш, а то пикай срещу вятъра.
User's Signature

Качена снимка

#2419 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 08:25 PM

Цитат

Къде съм написъл, че ядът цвик.
От цвика се у.....ат.
И много хора обичат да си пълнат агнетата със дроб и черва и ориз.
Ванка обичат хората и шкембе чорба. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
И дроб сърма. ;D ;D ;D

#2420 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 08:33 PM

Ха, и в Говедарци ядели шкембе чорба и дроб сърма пък ние да не знаеме.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни