Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#2441 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2008 - 10:57 PM

Ил дьо Франс,отговарям от мое си име,това с което съм запознала от практиката,затова примера ми е единичен.Хубаво ще е да има още много мнения за да се направи съпоставка но.......На всички въпроси съм готова да отговарям,но отговорите на някои може да не се харесат и ви е ясно после какво ще последва във форума.А и не мисля че повечето разбират какво точно казвам

#2442 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 11:05 PM

Цитат

Ил дьо Франс,отговарям от мое си име,това с което съм запознала от практиката,затова примера ми е единичен.Хубаво ще е да има още много мнения за да се направи съпоставка но.......На всички въпроси съм готова да отговарям,но отговорите на някои може да не се харесат и ви е ясно после какво ще последва във форума.А и не мисля че повечето разбират какво точно казвам

ами и аз за това спирам да питам, защото то се видя - кой се обажда, колко може и кой се крие като бълха в гащи.
Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#2443 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 01:11 AM

Цитат

Владо, спомни си добре как точно се развиха нещата тогава!

А за отпуснатите средства - никой не ми е поискал тогава средства за транспорт! И знай че пари от касата на МАКК не са били отказвани на никой пълноправен член за дейност пряко касаеща организацията, нещо повече - виж отчета!!!!

П.п. Нищо не казваш за подправения документ с решения!? Нали сме за истината!?

Д-р ВУЧКОВ,лошото за вас е че много помня.Ако искаш мога да ти го разкажа и цветно.Мисля че пак ще ИЗЛЪЖЕШ както по назад но да се пробваме кой колко помни.

ОС започна с ревовете на Валентинка  от Търново , че неговите членове преминавали към БОК и че никой не му помагал. Прецедент- навсякъде е обратно, само в Търново е така.Той започна с ревовете още извън залата, но Венелин го вкара вътре за да чуят всички, уж старото ръководство не си върши задълженията.Голям смях.Кои членове му вземали БОК като той е сам - ЧОВЕКЪТ КЛУБ.Няма да ти припомням какво му отговориха Красимир и СВЕТЛИН.
И сега по същество-Тогава В.Динчев отправи сУпер изгодно предложение към ОС да ни спести 4000лв одит които той ще поеме , пък в замяна ние да му прехвърлим всички права и субсидии на БФК, демек на него.Благодарение , че още не бяхте оперирали  Росенчу ШАРОВ ТИТОВ предложението не мина.Росенчу гласува-  против.

Още да ти припомням ли как след твоя отчет( от около 800лв) и ......... ДИНЧЕВ произнесе култовата си фраза--АЗ МОГА ДА БЪДА САМО ПРЕДСЕДАТЕЛ И НИЩО ДРУГО В ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ. Итова ли не помниш.

Да ти припомням ли че сте се наговаряли предварително да сваляте Светлин.Ама вий като се наговорите пак сте 7-8 човека.То даже и на ДАНДИ е казал СВЕТЛИН а не вий

Да ти припомням ли как вечерта след събранието се събрахте 5 човека и под вещото ръководсво на ДИНЧЕВ го отменихте.

Дано това да ти опресни памета.

А за Сливен 2007г. ти като дойде с ръце в джобовете ,а Светлин с цял камион кучета защо не попита какви са разходите и кой ги поема.Може би Динчев. :huh: Или се ИЗПИКАХА в резервоара на камиона?

А за оня лист дето размахваше АТИ в Добрич. Нали сте сезирали КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ преди 4 месеца.Ще изчакаме да се произнесат и тогава ще коментираме.

А УС в ПЛОВДИВ където взехте решение за сваляне на СВЕТЛИН в колко часа беше. Май към 23 00 ч.Да ти вадя ли разпечатките от телефона на д-р НИКОЛОВ. И нямаш ли малко ДОСТОЙНСТВО да отговориш -- ЛЕГИТИМЕН ли беше или НЕЛЕГИТИМЕН? Тогава много бързахте да лапните субсидиите че изопщо не погледнахте датите.Важно е да се лапнат мангизите.Толкова сте алчни че минавате всички граници

А за КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ--като те потърсят в най скоро време да не им даваш и на тях обяснение във форума.

Насе--СОПАТА винаги има два края.  ПРЕДАТЕЛЯ ВИНАГИ СИ ОСТАВА ПРЕДАТЕЛ

User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

#2444 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 06:39 AM

Цитат

Единичните примери Данди не са критерий за популацията. Аз познавам човек, който до 92 години (да, точно до 92) пиеше ракия и пушеше цигари. Това може ли да бъде достоверно за цялата популация човеци?!

Нямам пред вид индивидуални примери, а достоверни данни за съответния биологически вид или по-точно казано съответна порода или породна група.

Азиатският тип кучета като резултат на дългогодишна форма на селекция имат способността да усвояват изключително добре храни с нисък хранителен коефициент. Не напразно много овчари хранят основно с ярма и казват, че всичко е идеално. Да, ама не. Не искам да навлизам в детайли, макар че, абсолютно искрено казано, ти заслужаваш да се води сериозен разговор с тебе. Можем да си поговорим, но мисля, че не е нужно. Поне тук.

Наистина аз очаквах дълбоко-мъдрите обяснения на пишещите се селекционери на вече незнам си каква порода. Не че не допусках какъв ще бъде отговорът им, изхождайки от нивото им, но поне панаира щеше да е пълен.

На останалите въпроси не ми даваш точни отговори. Това е нормално, защото това е плод на мащабна статистика, а не на случаи от личната практика. Но никога случаят от личната практика не може да бъде критерии в глобални измерения.

Много по-интересно щеше да ми бъде, ако се бе постарала да отговориш на коментарите ми относно другите твои въпроси (маркирани от мене в черно), именно защото виждам нивото ти и очаквам обяснението ти (Мотивирано!).

Поздрави!

П.П. Извинявам се, бях написал горното, когато видях, че си добивила нещо, но то все пак не отговаря на питането ми, така както логически би трябвало да развиеш въпросите - за миналото, коренете и за служенето.

Този отговор на Дани е с езика на г-н Атанасов,явно Ил дьо Франс почева.... :OK:
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#2445 Потребителят е офлайн   d-r Vuchkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 06:57 AM

Владо, всичко ще си дойде на мястото след като се произнесат юристите!!! ;)

#2446 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 07:08 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ха, и в Говедарци ядели шкембе чорба и дроб сърма пък ние да не знаеме.
То след мохмурлук кво друго да ядеме освен шкембе. ;D ;D ;D

добре пияницо,ти си яж шкембе,но не мъчи кучето с тия гадости,при положение че имаш възможност да го храниш като хората :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Откъде знаеш кави възможности имам аз.То парите ми вървът за пиене. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

ако е истина-още по-лошо за теб.
пък ако нямаш възможност-не си вземай куче
Тъкмо мислех да си купувам от някой развъдник, ама много скъпо ще ми излезе храненето, по добре да си взема една СФИНЯ.
Тя поне няма да е толкова капризна. ;D ;D ;D

сега вече сериозно-свястното хранене не е скъпо-около 10 кинта на седмица,без витамините.така че..........................................-не се и съмнявам че го знаеш

Свястното съвсем не е 10кинта ,а повече ,но и дори да е толкова ти си имаш едно куче ,ами какво да кажем ние.Даже остави ни нас ами питай хората с овцете или пък Румян ,Дани,Ванко,адаша и т.н. ;)
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2447 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 08:29 AM

Цитат

Цитат

Единичните примери Данди не са критерий за популацията. Аз познавам човек, който до 92 години (да, точно до 92) пиеше ракия и пушеше цигари. Това може ли да бъде достоверно за цялата популация човеци?!

Нямам пред вид индивидуални примери, а достоверни данни за съответния биологически вид или по-точно казано съответна порода или породна група.

Азиатският тип кучета като резултат на дългогодишна форма на селекция имат способността да усвояват изключително добре храни с нисък хранителен коефициент. Не напразно много овчари хранят основно с ярма и казват, че всичко е идеално. Да, ама не. Не искам да навлизам в детайли, макар че, абсолютно искрено казано, ти заслужаваш да се води сериозен разговор с тебе. Можем да си поговорим, но мисля, че не е нужно. Поне тук.

Наистина аз очаквах дълбоко-мъдрите обяснения на пишещите се селекционери на вече незнам си каква порода. Не че не допусках какъв ще бъде отговорът им, изхождайки от нивото им, но поне панаира щеше да е пълен.

На останалите въпроси не ми даваш точни отговори. Това е нормално, защото това е плод на мащабна статистика, а не на случаи от личната практика. Но никога случаят от личната практика не може да бъде критерии в глобални измерения.

Много по-интересно щеше да ми бъде, ако се бе постарала да отговориш на коментарите ми относно другите твои въпроси (маркирани от мене в черно), именно защото виждам нивото ти и очаквам обяснението ти (Мотивирано!).

Поздрави!

П.П. Извинявам се, бях написал горното, когато видях, че си добивила нещо, но то все пак не отговаря на питането ми, така както логически би трябвало да развиеш въпросите - за миналото, коренете и за служенето.

Този отговор на Дани е с езика на г-н Атанасов,явно Ил дьо Франс почева.... :OK:

естествено! малко четеш кво къде съм писал по-напред.
даже още след първото дето го написах мислех да слжа "това не съм го писал аз".
User's Signature

Качена снимка

#2448 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 08:30 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ха, и в Говедарци ядели шкембе чорба и дроб сърма пък ние да не знаеме.
То след мохмурлук кво друго да ядеме освен шкембе. ;D ;D ;D

добре пияницо,ти си яж шкембе,но не мъчи кучето с тия гадости,при положение че имаш възможност да го храниш като хората :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Откъде знаеш кави възможности имам аз.То парите ми вървът за пиене. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

ако е истина-още по-лошо за теб.
пък ако нямаш възможност-не си вземай куче
Тъкмо мислех да си купувам от някой развъдник, ама много скъпо ще ми излезе храненето, по добре да си взема една СФИНЯ.
Тя поне няма да е толкова капризна. ;D ;D ;D

сега вече сериозно-свястното хранене не е скъпо-около 10 кинта на седмица,без витамините.така че..........................................-не се и съмнявам че го знаеш

10 лева друг път... една най-обикновена консерва (БГ производство) е 2 лева ... 7 дена - 14 лева... да ама то няма да яде само това... ако яде и хляб, който е на левче самуна... къде отива сметката... да не говорим за качествените гранули - 4 - 5 лева килограм... някой пак не си е направил сметката, преди да говори...
B)

#2449 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 08:31 AM

Цитат

Цитат

Владо, спомни си добре как точно се развиха нещата тогава!

А за отпуснатите средства - никой не ми е поискал тогава средства за транспорт! И знай че пари от касата на МАКК не са били отказвани на никой пълноправен член за дейност пряко касаеща организацията, нещо повече - виж отчета!!!!

П.п. Нищо не казваш за подправения документ с решения!? Нали сме за истината!?

Д-р ВУЧКОВ,лошото за вас е че много помня.Ако искаш мога да ти го разкажа и цветно.Мисля че пак ще ИЗЛЪЖЕШ както по назад но да се пробваме кой колко помни.

ОС започна с ревовете на Валентинка  от Търново , че неговите членове преминавали към БОК и че никой не му помагал. Прецедент- навсякъде е обратно, само в Търново е така.Той започна с ревовете още извън залата, но Венелин го вкара вътре за да чуят всички, уж старото ръководство не си върши задълженията.Голям смях.Кои членове му вземали БОК като той е сам - ЧОВЕКЪТ КЛУБ.Няма да ти припомням какво му отговориха Красимир и СВЕТЛИН.
И сега по същество-Тогава В.Динчев отправи сУпер изгодно предложение към ОС да ни спести 4000лв одит които той ще поеме , пък в замяна ние да му прехвърлим всички права и субсидии на БФК, демек на него.Благодарение , че още не бяхте оперирали  Росенчу ШАРОВ ТИТОВ предложението не мина.Росенчу гласува-  против.

Още да ти припомням ли как след твоя отчет( от около 800лв) и ......... ДИНЧЕВ произнесе култовата си фраза--АЗ МОГА ДА БЪДА САМО ПРЕДСЕДАТЕЛ И НИЩО ДРУГО В ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ. Итова ли не помниш.

Да ти припомням ли че сте се наговаряли предварително да сваляте Светлин.Ама вий като се наговорите пак сте 7-8 човека.То даже и на ДАНДИ е казал СВЕТЛИН а не вий

Да ти припомням ли как вечерта след събранието се събрахте 5 човека и под вещото ръководсво на ДИНЧЕВ го отменихте.

Дано това да ти опресни памета.

А за Сливен 2007г. ти като дойде с ръце в джобовете ,а Светлин с цял камион кучета защо не попита какви са разходите и кой ги поема.Може би Динчев. :huh: Или се ИЗПИКАХА в резервоара на камиона?

А за оня лист дето размахваше АТИ в Добрич. Нали сте сезирали КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ преди 4 месеца.Ще изчакаме да се произнесат и тогава ще коментираме.

А УС в ПЛОВДИВ където взехте решение за сваляне на СВЕТЛИН в колко часа беше. Май към 23 00 ч.Да ти вадя ли разпечатките от телефона на д-р НИКОЛОВ. И нямаш ли малко ДОСТОЙНСТВО да отговориш -- ЛЕГИТИМЕН ли беше или НЕЛЕГИТИМЕН? Тогава много бързахте да лапните субсидиите че изопщо не погледнахте датите.Важно е да се лапнат мангизите.Толкова сте алчни че минавате всички граници

А за КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ--като те потърсят в най скоро време да не им даваш и на тях обяснение във форума.

Насе--СОПАТА винаги има два края.   ПРЕДАТЕЛЯ ВИНАГИ СИ ОСТАВА ПРЕДАТЕЛ

Ле-л-е-е-е!
Ами кой ви крив, че с такава измет бардак сте тръгнали да прайте бе?!

User's Signature

Качена снимка

#2450 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:17 AM

Голяма дискусия с тая храна...

#2451 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:20 AM

Цитат

а-а-а, нея много я разбират.  :o
ма що не са изкаже някои "КИНОЛОГ"  ;D
да чуйм мнение дето да му вярваме и да ползваме
User's Signature

Качена снимка

#2452 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:28 AM

Аз все пак оставам на схемата седмица гранули седмица пиле с ориз + месо чат пат

#2453 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:32 AM

Цитат

Аз все пак оставам на схемата седмица гранули седмица пиле с ориз + месо чат пат

не е хубава!

кви гранули -
кво месо -
как го даваш -
пилето с ориза и то ли готвено или само ориза варен -
слагаш ли подправки, ако слагаш, какви -
User's Signature

Качена снимка

#2454 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:41 AM

И сега като идва време за представянето в Сливен ; ТИ като касиер на МАКК  колко парични  средства отпусна на Светлин за да представи цялата организация? Спомням си как беше с ръцете в джобовете ,а Светлин докара цял камион с кучета за да отсрами всички.   :o[/b]
[/quote]

Струва ми се ,че се опитваш да защитаваш някой,ок.Стига с този и онзи.Я кажи като си толкова сербес ти колко кучета донесе на Сливен бе?Или ще се правим на отворени за няма нищо.Почни от себе си не гледай в паниците на другите...

#2455 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:49 AM

Цитат

Цитат

не е хубава!

кви гранули -
кво месо -
как го даваш -
пилето с ориза и то ли готвено или само ориза варен -
слагаш ли подправки, ако слагаш, какви -

Роялканин такава за едри породи,
месо - телешко варено,
пилето с ориза (2 към 1 водата, не го обичам кашкав), варя заедно за мене и за кучето ;) после мойто го слагам малко и на фурна и му слагам чер пипер и лимонче и ако има пресен лук. С една бира и се е утрепало за обяд. Накрая изяждам и на кучето гранулите и бисквитите и костния мозък а то ми яде ... зъ... ;)

#2456 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:54 AM

Цитат

Цитат

Напразно спорите колеги :stop: Имаме съфорумец специалист и вносител на храни закучета.Нека чуем неговото мнение относно храненето специално на КК куче. Тои има не само теоритичен но и практичен опит в собствения си развъдник за автентични каракачански кучета.                                                  
  Е г-н Михаилов- Р-к ТИТО,чакаме вашето мнение и страна по въпроса.Споделете как вие храните вашите кучета и намирате ли разлика във физическото им състояние сега и когато ги купихте ??

#2457 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:00 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Напразно спорите колеги :stop: Имаме съфорумец специалист и вносител на храни закучета.Нека чуем неговото мнение относно храненето специално на КК куче. Тои има не само теоритичен но и практичен опит в собствения си развъдник за автентични каракачански кучета.                                                  
  Е г-н Михаилов- Р-к ТИТО,чакаме вашето мнение и страна по въпроса.Споделете как вие храните вашите кучета и намирате ли разлика във физическото им състояние сега и когато ги купихте ??

то туй много добре, ама да си каже и състава на храната, че тогава.
и дали не муй по евтино и изгодно да дава качамак,  ;D пък храната да я продава, за да има оправдание пред тез, от които вняся.
User's Signature

Качена снимка

#2458 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:07 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

то туй много добре, ама да си каже и състава на храната, че тогава.
и дали не муй по евтино и изгодно да дава качамак,  ;D пък храната да я продава, за да има оправдание пред тез, от които вняся.

Има думата...... ние ще чакаме :blink: :blink:

#2459 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:19 AM

Аз храня само с най-доброто./за мен/..

Храня кучетата ми с гранули от 5г.Минал съм всички етапи в изхранването,което е нормало за нас Българите.Като се почне от царевичното брашно с мръшляк и се стигне до гранули в клас супер -премиум.
В момента кучетата ми ядат гранули в клас премиум -тележко с ечимик.В подрастващия период ядат само агнешко с ориз-супер премиум.Агнешкото им се отразява най-добре естествено.То е най-малко хипоалергенно.Най-добре го усвояват.Минималния процент агнешко е 30%.
  За мен истината е някъде по средата.Перфектната комбинация за кучетата е да ядат супер премиум храни и да се движат много.
  Тествал съм много.
поздрави,,,

#2460 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:44 AM

Цитат

И сега като идва време за представянето в Сливен ; ТИ като касиер на МАКК  колко парични  средства отпусна на Светлин за да представи цялата организация? Спомням си как беше с ръцете в джобовете ,а Светлин докара цял камион с кучета за да отсрами всички.   :o[/b]
Аааах, РОСЕНЧУ ШАРОВ ТИТОВ,голям ЛАПНИШАРАН СИ . ;D ;D ;D ;D Как се наниза. ;D ;D ;D ;D

На мен никой, никога не ми е давал пари за разходи.Където съм ходил е било за моя сметка.А при теб как е ?Май не е така . ;D ;D      Да ти припомня ли как рева в Сливен ; ЗАЩО КУЧЕТО на СВЕТЛИН  станало ПЪРВО.  Те тези работи ще ви изядат главите. ;D ;D Тези работи ги помните ,а кой даде пари тогава не помните. :huh: :huh:                            

Като си говорим за парични средства , ти кога ще ВЪРНЕШ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ от МОКК(МАКК) .Как става че фактури излизат от МОКК(МАКК) а ПАРИЧКИТЕ на ТВОЙТА ФИРМА.Расходни фактури-няма.Хей,голям тарикат си.Значи-приходите на твойта фирма а данаците за МОКК.  Тази година как беше,пак така ли. Невярвам. АТИЛА ти знае номерата, няма да допусне такава измама. :o :o :o :rolleyes:

Росенчу-чесния ,нали Д.НИКОЛОВ ти плати една кучка,кога ще му я даваш или му върни 300лв че то вече две години станаха.Много си корекрен. ;D ;D ;D

ПРЕДАТЕЛЯ ВИНАГИ СИ ОСТАВА ПРЕДАТЕЛ. ;D ;D ;D

User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема