Dog.bg Форуми : Обществено обсъждане на инкриминацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обществено обсъждане на инкриминацията 8 февруари 2011 Народно Събрание Оцени темата: ****- 4 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 10 February 2011 - 12:35 PM

Честно,не ти е добре :ab_041: Ако глупостта можеше да лети,ехееееееееееееееее....Приятен ден,за кой ли път се убедих,че няма смисъл от дискусия с теб! :ea_103:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#42 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 12:37 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 10 February 2011 - 09:28 AM, написа:

[
Разбира се, че не подкрепям под никаква форма избиване на животни, но все пак идеята за забрана на определени породи трябва да се обсъжда, да се обсъжда и пак да се обсъжда! Публично и открито! С аргументи и от двете страни.

Обсъждана е.Хиляди пъти. Само едно искам да ви кажа , забранители - в нито една страна по света ,където има породно законодателство боевете не са изчезнали, нито насилието ,нито страданието на бойците.Само дето милиони хора, които обичаха кучетата си ,си затриха живота заради глупостта на такива кaто вас проектирана върху политически ПР.

Трябва никога да не си пипал куче ,за да твърдиш ,че затриването на породи ще премахне Престъпленията. Това, освен другото, си е откровен расизъм.
User's Signature

#43 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 February 2011 - 12:37 PM

Винаги със слези гледам предаване по Анимал,за жената с приют за питбули в САЩ.Тя всичко дава от себе си да изправи грешките на ненормални хора,които правят от толкова красиви и добри животни гладиатори.

#44 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 12:40 PM

Показване на мнениетоChupacabra, в 10 February 2011 - 09:34 AM, написа:

Защото според мен всяка изкуствено създадена порода трябва да се забрани.

Ааа ,ясно .:))

Гледай сега ,ако случайно не си забелязала - това е киноложки форум.Тук става въпрос за Породи. Аз не знам порода кучета, която да е естествено създадена , плод e на дълъг път, труд, усилия, любов. Бъди така добра да уважаваш тези стремежи на хората, както и пищещите тук.
User's Signature

#45 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2011 - 12:48 PM

Изисква се мъничко мисъл. Качена снимка
Няма да ви коства големи усилия ;]].

Не знаех, че форумът е киноложки. Аз го приемам за форум, който обединява хора, помагащи на животни, жертва на глупост и насилие.

#46 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 12:49 PM

Без коментар, само отново ще го постна.

Подробно.

#47 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 12:58 PM

Показване на мнениетоagalina, в 10 February 2011 - 11:42 AM, написа:

Показване на мнениетоnetware5, в 10 February 2011 - 09:28 AM, написа:

[
Разбира се, че не подкрепям под никаква форма избиване на животни, но все пак идеята за забрана на определени породи трябва да се обсъжда, да се обсъжда и пак да се обсъжда! Публично и открито! С аргументи и от двете страни.

Обсъждана е.Хиляди пъти. Само едно искам да ви кажа , забранители - в нито една страна по света ,където има породно законодателство боевете не са изчезнали, нито насилието ,нито страданието на бойците.Само дето милиони хора, които обичаха кучетата си ,си затриха живота заради глупостта на такива кaто вас проектирана върху политически ПР.

Трябва никога да не си пипал куче ,за да твърдиш ,че затриването на породи ще премахне Престъпленията. Това, освен другото, си е откровен расизъм.

Аз не се чувствам глупав. Хайде моля без квалификации! Казах вече, че не подкрепям избиването (евтаназията) в този случай. Това, че някъде са въвели забраната напълно и незабавно, не значи че е правилно. Престанете да слагате квалификации на хората! Съвсем спокойно може да има преходен период от 10-15 години (или колкото дълго живеят тия породи), но със задължителна кастрация на всички животни и забрана за внос и развъждане.

Пак казвам, аз самият, ако трябва утре да гласувам на референдум по въпроса, не знам как ще гласувам. За себе си нямам достатъчно знания за да взема окончателно и информирано решение. Да, може би клоня към забрана, но не съм убеден. И затова трябва да има дискусия. Но да лепиш етикети и да обиждаш хората, не е дискусия. По-скоро е нещо като сектантска реакция на фанатик.
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 01:06 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 10 February 2011 - 10:03 AM, написа:

Съвсем спокойно може да има преходен период от 10-15 години (или колкото дълго живеят тия породи), но със задължителна кастрация на всички животни и забрана за внос и развъждане.

Така така . Само дето не разбрах защо? Каква е целта на това и какво ще се постигне ?
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2011 - 01:09 PM

И да си представим в един идеален свят, че горките питбули бъдат спасени и изчезнат, та се не видят.
Какво ще правите като направят битки с голдъни? Мислите, че човешкият гений не го е постигнал? Постигнал го е. Ама тоооо що не забраним кучетата? Хайде! Тогава нито едно куче няма да страда.
Ами битки с коне? С крави?
Това е нещо като да ме заболи пръста, па да взема да си го отрежа.

#50 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 01:19 PM

Хайде да не спамим темата. Тук се обсъжда обявяването на жестокото отношение към животни за престъпление. Това, че някои се опитват да го обвържат с други каузи, не значи ние да се връзваме.

А за забраната (или нека да кажем ограничаването, без пълна забрана) на определени породи, можем да създадем отделна тема. Както казах, аз самият не съм напълно убеден в идеята, но клоня към нея. Нека противниците на идеята се опитат да ме убедят с аргументи. Имам предвид факти, числа, статистика, проучвания. Емоционалните изказвания и слагането на етикети не вършат работа. Както и тъжни разкази за хора, загубили кучетата си или за приюти за стари питбули. В достатъчно страни има някакви ограничения и със сигурност вече се е събрала достатъчно статистика и изследвания по въпроса.
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 01:22 PM

Както е казано - всичко е обсъждано хиляди пъти. Мил го е написала добре - дайте да забраним кучета, коне, крави, петли, кокошки ... най-добре човека да забраним. Без питбули ще има бой и с пудели и с чихуа ако искате.

Доста добре написано (на руски).

#52 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 01:25 PM

[/quote] Защото според мен всяка изкуствено създадена порода трябва да се забрани. Всяко животно, което е обречено да
ражда секцио, да претърпява десетки операции на очите, да претърпява десетки операции на носната кухина и т.н. само заради нечие изкривено виждане за красота и безгранично желание да се прави на "майката Природа", не бива да бъде поощрявано.
[/quote]

Малко оф-топик - почти всички съвременни породи са създадени чрез изкуствена селекция. Повечето породи страдат от определени генетични заболявания или други често срещани медицински проблеми именно в следствие на селекцията.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#53 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 01:25 PM

За сетен път се учудвам (явно нещо ми убягва) колко бързо се завихрят страсти и се създават противопоставяния между хора, ходещи по един и същ път. Не разбрах само, как от темата за инкриминацията се стигна до забрана на опасни породи. Вярно е, че всеки един отделен проблем по някакъв начин е свързан с жестокостта над животни, но все пак е по-уместно да се концентрират идеите и силите към същината на нещата. Никой няма полза от назидателни поучавяния и конфронтации, най-малко животните. Затова и аз се извинявам, ако звуча назидателно, но искам да ви припомня, че сте от един и същ лагер. Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2011 - 01:26 PM

Много обичам като кажат "дайте статистики и аргументи" при положение, че статистиките просто валят. Все едно трябва да ги преписваме тук. Не че не е правено десетки пъти.
bsl statistics
Танов, винаги когато стане дума за боеве тази тема ще изскача. Ей, Богу, мислех, че тук сме я надраснали вече. Даже по телевизора не се промъкна ...

#55 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 01:28 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 10 February 2011 - 10:24 AM, написа:

А за забраната (или нека да кажем ограничаването, без пълна забрана) на определени породи, можем да създадем отделна тема. Както казах, аз самият не съм напълно убеден в идеята, но клоня към нея. Нека противниците на идеята се опитат да ме убедят с аргументи. Имам предвид факти, числа, статистика, проучвания. Емоционалните изказвания и слагането на етикети не вършат работа. Както и тъжни разкази за хора, загубили кучетата си или за приюти за стари питбули. В достатъчно страни има някакви ограничения и със сигурност вече се е събрала достатъчно статистика и изследвания по въпроса.

Имаш търсачка -пробвай .Толкова сме писали за това, толкова години ,че ни болят пръстите вече.
А това за "тъжните разкази" е цинизъм.
Хубав ден.
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 01:28 PM

netware5, само да уточня, че не са забранени огнестрелните оръжия, а е ограничен режима им на притежание, което означава, че са затегнати мерките за възможност за притежание. Затова са намалели статистически случаите на смърт от огнестрелно оръжие, а не защото са забранени тези оръжия.
Това е идеята и на инкриминацията - да се създаде наказателна мярка в случай на злоупотреба с животно. Ако искаш да намалиш честотата на едно деяние няма да го постигнеш със забранителни методи, а с ограничителни и най-вече комплексни методи.
Според мен, при разглеждането на законопроектите трябва да се наблегне не само върху създаването на определени нови структури, а върху задействането на вече въведени такива. Не може да се купуват таблети за 1200 лева, но да не могат да се намерят пари за програмисти на софтуер за национална регистрация, който не отнема чак толкова време и усилия. Все пак работя с такива продукти и съм наясно, че има определени матрици, които могат да се използват. Контролът върху такива престъпления не е нужно да се осъществява от специално полицейско звено, но да се прави периодично и на база на нещо реално. Какво се случва в момента? Дори и да пратиш някъде полицаи по сигнал, които да искат да ти помогнат, те нямат база, върху която да стъпят. Няма действащ регистър, няма към кого да се обърнат за съдействие, защото отделите "Екология" са гола вода и самите те не знаят в какво се състои работата им.
Мисълта ми е, че има структури, които трябва да получат ясни указания посредством законите и прилежащите наредби с точно посочване кой за какво отговаря. Така по-лесно се търси после отговорност за несвършена работа.
Имам много пресен пример с друг тип проблем, при който от полицията бяха обяснили на моя приятелка, че не можела да пуска жалби. Защо? Защото не можело и това е. Когато отидохме с адвокат вече можеше и жалби да се пускат и всичко да се прави. В прокуратурата ситуацията беше същата. На тях никога не им се работи. Къде-къде по-интересно и доходно е да преследваш някой криминален елемент, от който може да имаш и полза, нали,а не някакво си там животно, дето не те интересува?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#57 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 01:39 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 10 February 2011 - 11:28 AM, написа:

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 10 February 2011 - 11:10 AM, написа:

Показване на мнениетоChupacabra, в 10 February 2011 - 10:20 AM, написа:

Иначе за забраната за отглеждането на бойни породи аз клоня по-към "за". Не за друго, а за да се спре това безумно насилие, наречено "спорт" от практикуващите го.

Ти сериозно ли? Забранява се деянието, забраната на оръжието единствено и само засилва черния пазар. Моля ви, спрете с призиви за забрани на породи

Докторке, сложен е тоя въпрос. Но сравнението на кучето с "оръжие" в конкретния контекст е много сполучливо. Има достатъчно статистика относно влиянието на режима за достъп до оръжия върху смъртността от огнестрелно оръжие. В последния вестник Капитал даже имаше голяма статия по въпроса. Да, сигурно се увеличава черния пазар, но пък годишния брой убийства с огнестрелно оръжие наистина намалява. Статистиката в Капитал е безпощадна - 12 души годишно във Финландия, двуцифрени числа в останалите държави на ЕС, 194 в Германия, 200 в Канада и 9484 в САЩ!!! Така че забраната на оръжието се оказва много ефективна мярка.

А относно забраната на боевете ..... Трябвало да се забрани деянието, а не породата ..... А ми те са забранени - вече от две години, ако не се лъжа. И какво от това? Има ли някой осъден?

Net, аммм имах предвид оръжието на престъплението.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 01:41 PM

Деси е права, че една централизирана информационна система ще върши много добра работа. Само че като знам какво представляват полицейските управления, особено откъм технологии - не знам. Трагедия.
Иначе наистина думата "зоополиция" е малко пресилена. По-скоро говорим за хора, които освен общите полицейски познания и умения се дообучават да работят с животни и да имат елементарна представа от ветеринарна медицина. И в момента в полицията има специализирани звена (антитерористично, тежки криминални, икономическо, информационно, трафик-полицаи, обществена охрана, борба с масовите безредици, сапьори и водачи на служебни кучета). Говорим за специализация в тази насока. Не можеш да ангажираш кварталния да се занимава със сигнали за жестокост над животни.

#59 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 01:59 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 10 February 2011 - 08:08 AM, написа:

... още отсега е необходимо да се създаде организация за прилагането им. Да се събира информация за случаи, които ще активират приложението на разпоредбите. Да се привличат хора, които ще съдействат текстовете да не останат мъртви. Да се създаде логистика от страна на полицаи, дознатели и прокурори, които ще вземат нещата присърце. И от тях има свестни хора, и те отглеждат животни. НПО-тата трябва да организират обобщаването на информация за случаи на проявена жестокост и да търсят начини за събиране на доказателства. Свидетелите обикновено са най-важни.

3. След инкриминацията вече ще е наложително създаването на Зоополиция, или по-скоро структура към МВР, която да се специализира, предвид спецификата на деянието, в разследването и разкриването на точно такъв вид престъпления. Тук отново трябва да се намесят НПО-тата, както логистично, така и като оправомощени по силата на ЗЗЖ (има специални текстове, които им дават такива правомощия), които да намерят оптимален начин за работа и сътрудничество с полицията и институциите.
...

Точно това си мислех. И понеже не съм наясно какви са задълженията и особено ПРАВОМОЩИЯТА на полицията при подаване на сигнал от граждани, се разрових из нета. Попаднах на форум на полицаи.
http://policebg.free...hpbb3/index.php
Много интересно.
И при тях , както във всяка професия има много свестни хора , но за съжаление поговорката казва че "Eдна лъжиоца катран разваля каца с мед."
Така или иначе си мисля , че трябва да изградим мостове за сътрудничество с почтените служители.
Малко като "Нашият Форум предлага на Вашия Форум да станем приятели" :smile: . И ако може да обсъдим кoнструктивнo какво би работило. Какви са пречките , които те биха имали ако ( и разни конкретни случаи, например стрелба и т.н.)
В карина сметка , ние искаме спокойствие и ред , а те са се нагърбили да пазят това спокойствие и ред. Щом имаме обши тинтереси, значи можем да намерим начин да си помагаме.

PS: Чисто технически, ако някои от компютърно-просветените знае, възможно ли е да се създаде тема , която да се поства ( развива... не знам как се казва) едновременно в два различни форума, така че форумците от едната и другата страна да могат да комуникират без непременно да се регистрират и в другия форум?

#60 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2011 - 02:17 PM

Между другото, благодаря на greeneyed за помощта за подготовката за Обсъждането!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема