Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 12 September 2006 - 08:58 PM

Публикувано: 12 September 2006 - 10:43 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 13 September 2006 - 12:22 AM
Цитат
Лъвът ЯДЕ кокали и още как.От една антилопка може нищо да не остане и копитцата изчезват. Кучето може да се сравни с вълкът ,който си хапва също много неща. Вълкът яде и плодове,дори и зърно.
Публикувано: 13 September 2006 - 12:30 AM
Публикувано: 13 September 2006 - 01:22 AM
Публикувано: 13 September 2006 - 06:57 AM
Цитат
Недей да се чудиш, защото ако видиш Бети как се облизва като види, че някой яде плод или зеленчук....на месо няма да обърне никакво внимание даже! Позволяваме си понякога да й дадем по някое малко парченце доматче, краставичка или ябълка, но сурови (и то домашни, на баба и дядо). Чувала съм, че не трябва да им се дават консервирани. А сладко никакво не й даваме.
Публикувано: 13 September 2006 - 11:29 AM
Цитат
На няколко места се говори за сладкото, вредно е какаото! Захарта не е вредна в малки количества, естествено. Тема за сладкото
А между другото за вълка не знам, но лъва не яде кокали. Хиените изяждат кокалите и всичко останало;) Хиените ядат кокалите заради костния мозък. Скоро го гледах по Анимал Планет. Аз давам на моята кокали за зарибявка както се казва, за игра. Между другото има едни бисквити на Friskies за кучета, които са с костен мозък. Сега й взех такива, дават се по 3-4 на ден за куче над 30кг.
София също обожава домати (но й давам малко) и почти всички други плодове и зеленчуци, но гледам да не й давам. Наблягам на месото.
И все пак, както каза някой по-горе - помнете че кучето е месоядно, не всеядно като нас.
Публикувано: 13 September 2006 - 07:35 PM
Кучето не смятайте ,че е изключително месоядно. В селата много хора хранят със мляна царевица кучетата си и няко йдори са дебели. Кучето трябва да яде много неща. В сухите храни да не мислиш ,че има само месо...хаа измама, пълно е с кюспе,соя и...т.н. Това явно показва ,че ядът и зеленчуци. Нали има храни специално да речем месо и зеленчук, риба със зеленчуци и т.н. Изводите са за вас wink
Публикувано: 14 September 2006 - 07:06 AM
Цитат
Кучето не смятайте ,че е изключително месоядно. В селата много хора хранят със мляна царевица кучетата си и няко йдори са дебели. Кучето трябва да яде много неща. В сухите храни да не мислиш ,че има само месо...хаа измама, пълно е с кюспе,соя и...т.н. Това явно показва ,че ядът и зеленчуци. Нали има храни специално да речем месо и зеленчук, риба със зеленчуци и т.н. Изводите са за вас wink
Това, че кучето е дебело въобще не означава, че е добре хранено. То дебелее от излишните мазнини с растителен произход, които не може да усвои и да използва. Същото това куче, не е с лъскава козина и здрав вид, няма добра физическа активност и умира младо - на не повече от 6 да 8 години.
Сухите храни са най-различни видове според съдържанието. Ниския клас храни съдържат много съставки с растителен произход и наистина не са подходящи за кучето. Средния клас съдържат голямо количество рибен протеин, който е най-ефтин. Някой кучета го усвояват, други не, някой дори развиват алергии. Точно храните среден клас са с лъскавите имена месо и зеленчуци, говеждо с грах и т.н и с цветни гранули. Това е търговски трик и сумати хора се връзват на него. Храните висок клас съдържат истински висококачествен протеин, мазнини, съставки от растителен произход с много точни концентрации. Слагат се например витамини от растителен произход тъй като те са много по-лесно усвояеми от синтетичните. Тези храни съдържат добавки за различните видове кучета - например в храната за гигантски породи има хондропротектори за правилно развитие на кости и стави, плюс калции. Давали сме гранули от висок клас храни за изследване в лаборатория. Те съдържат 100% онова, което е записано на опаковката. Докато при храните от среден и нисък клас състава е различен от посочения на опаковката.
Не знам защо много хора са против сухите храни. Аз пък съм възхитена, как човека е измислил нещо толкова удобно и практично. За сведение - как е измислена сухата храна. На кучетата които теглят шейни им е необходима качествена храна, не много тежка, за да се пренася на дълги разстояния.Освен това нормалната консервирана храна винаги била замръзнала и трябвало да се претопля. Затова в Канадска лаборатория започнали опити по намаляване на водното съдържание на храната, за да се улекоти и да не замръзва. Така получили сухите гранули. По късно тъй като това се оказало удобен за по-дълготрайно съхранение на храната метод, този вид храна станала популярна и сред кучкарите.
Още един плюс за сухата храна, тя е тествана върху големи групи кучета, през целият им живот, доказано е опитно, че тези животни са здрави и дълголетни.
За натуралното хранене съм изчела стотици статии на руск и английски. Много е сложно сам да комбинирш порциона на кучето, като правилна пропорция на белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и добавки в точните дози. В общи линии порциона трябва да включва предимно месо - не кокали, не карантии, не ориз. Но и само месото също не помага. Както точно казва Иван Х. Бургер, слес като подробно описва хранителните потребности на различните животни " Все още натуралното хранене си остава един чист експеримент" Ето я и статията, но е на руски.
СТАТИЯ
Няма нито една суха храна, която да съдържа кюспе. Кюспето е захранка за риба.
И последно аз не съм виждала лъв да яде кокали и копита, освен това лъва е котка, а не куче. След глутниците вълци също остават скелетите на убитите от тях животни. Кокалите са опасна за кучето храна, то не дъвче добре и гълта големи парчета кости, които понякога засядат в червата, предизвикват запушвания и перфорации. Не е необходимо да ти се случи, за да разбереш, че не е правилно.
Публикувано: 14 September 2006 - 09:37 AM
Публикувано: 14 September 2006 - 11:46 AM
Лошото на моята е, че яде всякакви гранули и от последните хвана разстройство s) Веднага и взех други по-скъпички и се оправи кученцето.
Иначе, ако не ще да яде гранули пробвай с консерви. До колкото разбрах аз от статията за храненето може да се дават сухари, не хляб. Може да му слагаш консерва със сухарчета или само консерва. Аз на Софи така й разнообразявам яденето и всеки път ядем различни гранули, даже й правя някакви комбинации. Иначе й омръзва и след 1 месец на една гранула не ще да ги яде. r) ;)
Най-честата ми комбинация е гранули с консерва (от тези консерви дето са на парченца вътре със сос - миришат много вкусно r) ). Това са мойте предложения. 1super
mihaella77 - доста зловеща история, но е полезно да се споделят такива неща. cheers
Публикувано: 14 September 2006 - 04:27 PM
Цитат
Наистина пробвайте гранулите смесени с консерва или с месо и бульон, за да се овкусят. Първо по-малко количество гранули, в последствие ги увеличавайте постепено. Истината е, че няма куче, което доброволно да умре от глад. 2-3 дни ще се калпазани, може и повече ако е свикнало с разнообразна на вкус храна, но после ще прояде.