Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   bobi_lp Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 November 2006 - 10:21 PM

вище този линк 

#122 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2006 - 12:52 PM

Искам да потвърдя нещо, което беше споменато и може да сте пропуснали - не давайте пилешки/патешки кости от бутчета и крилца например. Изобщо пилешко месо - ОК, но пилешки кости (с изключение на фенерите) не. Абсолютна истина, е че коста се троши по дължина и става изключително остра и "пробивна". Чувал съм много лоши последствия от това - наранен хранопловод, продупчени черва и тн, и все с фатален край

П.С. Колкото до натоварването на малкото-голямо куче не съм много съгласен. Специално за мускулите - те се развиват единствено и само, когато се натоварват. Колкото до костите и артрита - калцият помага... но божа работа, понякога няма спасение, дори при "леки" породи

#123 Потребителят е офлайн   nemideva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2006 - 09:58 PM

Искам да ви питам нещо.Събота и неделя бях на село и забелязах, че кучето на баба ми когато яде нещо не го дъвче, а направо гълта. bl) А то е още малко на 3-4 месеца и коремчето му е доста надуто. Та исках да ви питам това нормално ли е?
User's Signature

Качена снимка[/url][/IMG]

#124 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 November 2006 - 10:32 PM

Цитат

Искам да ви питам нещо.Събота и неделя бях на село и забелязах, че кучето на баба ми когато яде нещо не го дъвче, а направо гълта.  bl)  А то е още малко на 3-4 месеца и коремчето му е доста надуто. Та исках да ви питам това нормално ли е?

Кучетата не дъвчат много-много, само колкото да могат да го глътнат r) Нормално е. А за коремчето - или е добре гледано дебеличко кученце, но може би (баба, село) и най-вероятно има глисти. Малките бебета с глисти изглеждат точно така - хем слабовати, хем с дебели и подути коремчета. Ако не е обезпаразитявано - хубаво е да му се даде по схема, за да се отърве от натрапниците.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#125 Потребителят е офлайн   nemideva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 12:09 AM

Благодаря ти много!
User's Signature

Качена снимка[/url][/IMG]

#126 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 08:18 AM

Здравейте,

Всеки ден чета форума, но не съм от тия, дето пишат.
Изчела съм всички теми за проблемите на храненето тук.

Какъв е нашия случай: имам среден немски шпиц на 3м и половина,
към 4кг е в момента.

Никога не си е харесвал гранулите особено, но напоследък категорично отказва да ги яде. Тук искам да отбележа, че съм му давала само
Ройал Канин за подрастващи - знам, че са най-качествените.

Пробвах да ги забърквам с кисело мляко, или залети с разтопено масло, или омешани с пастет - изяжда другите неща, а тях ги отделя, и ги плюе извън купичката. Или само подушва, и отминава ...
Вдигам храната, и като дойде време за следващото хранене - пак същото.

Не съм пробвала друга марка гранули, нито съм му давала кучешки консерви, нито колбаси, нито някакви други боклуци.

Ветеринарят ми препоръча да го подържа гладен, но това не ми се струва добра идея, а и много ме съмнява, че ще започне да ги харесва ....

Много обича пиле и затова през последните 2-3 дни започнах да правя следното - готвя му пиле с ориз + малко масло, обезкостявам, и обърквам с 1-2 супени лъжици от гранулките - така всичко се изяжда с апетит, и огромно удоволствие.
Отделно му давам калци делис и добавки за козината.

Грешно ли е, ако продължавам да го храня по този начин, или
има и други алтернативни варианти ?
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#127 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 03:19 PM

Цитат

Ветеринарят ми препоръча да го подържа гладен, но това не ми се струва добра идея, а и много ме съмнява, че ще започне да ги харесва ....

Ще започне и още как. Аз винаги съм казвал , че няма злояди деца , а направени от нас такива, това в пълна сила важи и за кучетата. Виждали ли сте злоядо циганче или сомалийче b) , е това в кръга на шегата.
Но наистина по-добре докато е малко да погладува ден два, отколкото цял живот да се мъчите с храненето му, а и за самото куче не е добре.

#128 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 03:24 PM

при нас след 3 дни глад нямаше никакъв ефект....гранулите се вадят една по една от купата със завидно търпение s)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#129 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 03:59 PM

Не знам, имам голям син, но не е бил злояд,
никога не съм имала подобен проблем ...
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 06:53 PM

MistressLinda спомена за масло!!то не е ли вредно за кучето или просто грешно съм чула?дайте някакво информация как му се отразява,защото съм чувала,че не бива да ядът такива мазнини-незнам?! w) r)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#131 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 09:11 PM

Цитат

незнам дали е тук мястото на въпроса ми,но...питам! b)
Взех гранули на кучето си!Започнах да и давам гранулите с консервата смесени постепенно както е казано тук!Така,дотук добре-ядеше ги така!НО откакто стигнахме до само гранули без нищо в тях-отказва да ги яде!
да я оставям ли така и като неще да прибирам и тя като огладнее да си прояде или да продължавам във всяко хранене да слагам по нещо-пастете,кучешки салам или консерва?
и ако да ги обърквам гранулите с нещо-кое най подходящо като вид(от изброените по горе)и марка? s)

благодаря ви!! r)

моля..да се изкажете,за сега сме на гладувана.давам и да яде,кавото изяде,изяде и другото(+още да допълване на грамовете)-на другия ден-на другото хранене!!
това добре ли е?или да смесвам с пастете гранулите,защото така яде по малко и може да се каже,че в сравнение от преди сега направо си гладува?какво да правя иимате ли идеи? bl) s) тези пусти гранули..никога не е била хранена САМО с гранули,винаги са били САМО НАГРАДАи ето,че сега не ги яде как да я накарам да ги яде? bl) w) мъча ли я така?да се върнем ли на ония боклуци консерви ouu (а не няма,няма-много са гнусни)?
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#132 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 10:54 PM

Притил, а КАКВИ гранули се опитваш да й даваш?
Може да не й харесва разновидността например? Марката изобщо? Пробвала ли си с капчица олио върху гранулките?
Впрочем, колко ГРАМА гранули трябва да яде? Разликата между гранулата и не-екструдираната храна е грубо 1:10, т.е. 10 грама гранули са равни на 100 грама неизсушена храна... ако от консервата е яла да речем 200 грама, в гранули ще яде 20-30 и това ще й е достатъчно... а оптически, особено за дребна порода куче, това е адски малко.
Впрочем, можеш да опиташ да ги накисваш с вода например (гореща, но не вряла) и да й ги сервираш като се "надуят". Сравнително лесно се улучва количеството вода (метод на пробите и грешките...) така че гранулите да я поемат и да не остане много сос. А те МОГАТ да се сервират и така... обикновено го пише по опаковките b) Така дали ще ги яде по-охотно?
По принцип използването на овкусител е хитра идея. Примерно: малко пастет, разбъркан в малко вода (да стане течност) и гранулите се заливат с него - да се навлажнят, не да плуват. Постепенно количеството пастет намалява... ако кучето не се назлъндисва - накрая остава само пръскане на гранулите с вода... после и то отпада.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#133 Потребителят е офлайн   stel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 08:36 AM

Имам ротвайлер на 50 дни.С какво е най-добре да го храня?

#134 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 09:30 AM

Цитат

Имам ротвайлер на 50 дни.С какво е най-добре да го храня?

Гранули потопени във вода.Или ги оставяш да поомекнат малко.
Също мисля че може извара .. ориз но това като гарнитурка.Погрижи се главната храна на малкия да е гранули.Не е задължително но е препоръчително. b)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#135 Потребителят е офлайн   stel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 09:47 AM

Аз се опитвам да го храня разнообразно, но не съм сигурна дали постъпвам правилно.Давам му извара, гранули, варени яйца, някакви консерви за малки кученца.Правилно ли е това?Каква марка гранули да взема?Има толкова много видове.

#136 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 11:19 AM

За марката се чудя и аз - моят съвсем престана да яде...
Направо ми се плаче ... s)
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 11:49 AM

Ами има таблетки за апетит страхотни на билкова основа немски!!! ;)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#138 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 November 2006 - 12:11 PM

Цитат

За марката се чудя и аз - моят съвсем престана да яде...
Направо ми се плаче ... s)

Ако едно куче откаже изобщо да яде значи му е нужен лекар - то слабее и не е добре.
Ако обаче си хапва, не слабее, игриво е - значи си набавя нужното количество храна, просто не яде толкова, колкото ние си мислим, че му е нужно.
r)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#139 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 12:19 PM

Ако му сложа пиле, ще го омете за секунди ...сигурно
сбърках, че съм му давала и човешка храна заедно с гранулите...
и ето резултата ...
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 01:38 PM

Цитат

.
Ако обаче си хапва, не слабее, игриво е - значи си набавя нужното количество храна, просто не яде толкова, колкото ние си мислим, че му е нужно.
r)

Като прочетох какво е писала bushkata струва ми се че моята Сарка си е ядяла както трябва но аз съм я тъпчела когато вече не е била гладна .На 11.11 бяхме на реваксина и се оплаках на лекарката че не иска да яде а тя ми каза че е добре физически и не е слаба .Боже направо съм за убиване bash

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни