Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 08 September 2007 - 08:49 PM

Публикувано: 08 September 2007 - 10:10 PM

Публикувано: 09 September 2007 - 10:09 AM
Колкото до допълнителните лакомства - бисквити, плодове и др. Може, но само адекватни продукти и в адекватни количества. По принцип плодовете и зеленчуците в минимални количества са полезни за кучетата, защото съдържат антиоксиданти, които не се съдържат в готовите храни с малки изключения. Например - зърно грозде, парюенце домат или обезкостена череша. Трябва да се вземе под внимание, че кучето може да се приучи да краде такива продукти и тогава може да има фатални последици от преяждане.
Публикувано: 09 September 2007 - 11:33 AM
Цитат
Цитат
Давайте й Royal canin junior, другите са среден клас гранулирани храни.
А каква е разликата, е разисквано в много теми
Благодаря много!
Публикувано: 09 September 2007 - 12:11 PM
Цитат
Може би е казано десетки пъти, и в различни теми тук - калций, витамини или други добавки НЕ се дават, ако кучето се храни с качествена гранулирана храна, и ако не са предписани от ветеринар.
За плодове, заленчуци и лакомства - не е проблем, ако се дават като наградки, или от време на време, а не като основно хранене.
Нека не забравяме, че кучето е месоядно животно !

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 09 September 2007 - 12:28 PM
Цитат
Ще проверя, но със сигурност не са домати и краставици b)

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 09 September 2007 - 04:50 PM
Днес обаче когато отидох до магазина,продавачката понеже ме познава и веднага ми каза че от 3 дни вече Юкануба се внася и е на българския пазар,даже ми предложи отстъпка ако кучето ми има родословие,можело да ползвам намаление като за развъдник.Веднага взех 300гр за вечеря на Белла,а тя дори не я помириса храната хапна точно 2 гранулки и я остави bl) bl) bl) а аз направо се гласях да поръчам един чувал от 18кг.Другото което е пък ми казаха че един самоед е получил леко жълтеникаво розово оцветяване от Про План и за това реших да я сменя,ама като не я харесва Юкануба май ще си продължим с Про Плана

Публикувано: 10 September 2007 - 01:46 AM
Цитат
Това не може да е вярно. Еукануба наистина се внася пак от една седмица, но няма практика да се продава клубна храна в магазини. Освен това от първа ръка знам, че още не е продаден нито един чувал на магазин в София. Така че, очевидно са ти дали нещо друго. Освен това чувалите са по 15 кг. 18 кг има само Нутра Нъгетс и Про План.
Публикувано: 10 September 2007 - 01:47 AM
Цитат
Зоомагазин "Наслада"
Публикувано: 10 September 2007 - 06:47 AM
Цитат
Цитат
Това не може да е вярно. Еукануба наистина се внася пак от една седмица, но няма практика да се продава клубна храна в магазини. Освен това от първа ръка знам, че още не е продаден нито един чувал на магазин в София. Така че, очевидно са ти дали нещо друго. Освен това чувалите са по 15 кг. 18 кг има само Нутра Нъгетс и Про План.
Ами ако визираш мен,много ясно че не е продаден тъй като не съм го купила чувала.Другото което е аз си мислих че е 18кг,не че ми е казала продавачката и казах че се познаваме и то от доста време,така че незнам каква е твойта практика но не виждам нищо лошо да поиска да ми направи отстъпка,все пак от нея пазарувам близо 10 години....и мотга да ползвам намаление като за развъдник

Публикувано: 10 September 2007 - 08:46 AM
Публикувано: 10 September 2007 - 09:13 AM
Както казах аз не съм много добре запозната с тази суха храна,защото имам Белла от 11 месеца,всъщност 9 и до сега никъде не съм я виждала тази храна,освен че когато я взех бившия и стопанин ми даде едно по голямо пликче с Еукануба тъй като тя беше свикнала с нея и трябваше да прибавям към друга храна,поради липса на тази за по нататък.Помня че беше супер ситна храната,без аромат и с много тъмно кафяв цвят,докато тази която взех вчера беше светла и с по големи гранулки но пък може това да се дължи на възрастова граница и да е различна по вид при малки кучета и големи.Моля някой които е давал на кучето се въпросната храна,поне да ми каже каква е точно

Публикувано: 18 September 2007 - 07:58 PM
Публикувано: 18 September 2007 - 10:01 PM
Премиум клас храна: високи стандарти при избор на съставки. Има разлики между отделните производители, но не и между различните партиди на една фирма, както е при икономичния клас. По-добри съставки, не са включени изкуствени оцветители и подобрители. Внасят се изкуствени консерванти и витамини. По-лесно усвояема от икономичния клас. Това води до по-добра усвояемост и по-малко количество храна. Спред Nan Weitzman and Ross Becker основната разлика между икономичната, премиум и супер премиум храна е в това че икономичната има малко съставки и 6 обемни единици дажба на ден: Премиум - повече нутриенти от икономичната, но по-малко от супер премиум. Дажбата е 3,25 обемни единици на ден. Супер премиум има най-добър хранителен баланс и дажбата е 1,25 единици. Не съдържа соев протеин, оцветители и ароматизатори. Източникът на протеин е само животински. Не съдържа говежда мазнина.
Супер премиум съдържа повече съставки от премиум класа. Обикновено се ползват съставки, годни за консумация от хора. Не се ползват синтетични консерванти, освен витамин Е и Ц. Скъпа, но богата и концентрирана. Не съдържа субпродукти, царевичен глутен, субпродукти, соя и пшеница.
Органична храна: рядка диета - напълно годна за човеяка консумация. Често се предлага печена или обработена по друг начин храна за по-добър вкус. Не съдържа никакви синтетични добавки.
Холистична диета: Проектирана за цялостното състояние на кучето. НАпълно натурална и свободна от химия. Донася до множество ползи, които са установени при хората като хербологични, хомеопатични и хиропатични.
За сега толкова.
Публикувано: 24 September 2007 - 12:06 AM
понеже така патетично и с лекторски тон обясняваш, как ще коментираш, че в тази
http://www.dogfoodan...g_food_reviews/
класация прехвалените храни от клас "Премиум" ( премиум ама само за България явно ???) са на на последните места , за да бъда по-точен има поне 500!!! продукта по-напред в класацията от примерно ПРЕХВАЛЕНИЯТ в БГ "Роял Канин", а за другите като даймонд, еукануба , про план , са доста по-назад, а пурина и педигри са на последните места.
Та въпросът ми е следният защо в САЩ и Германия не смятат Роял канин за клас" премиум", а тук е обратното??!! Както винаги ни пробутват боклуците и както знаете като се повтори нещо 100 пъти накрая то става истина ... е почти!
ето къде се намира роял канин в класацията
http://www.dogfoodan...p/cat/6/page/16