Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 16 February 2009 - 01:44 PM
Публикувано: 16 February 2009 - 03:15 PM
Това от което имаш нужда е просто кученцето ти да започне да яде по бавно, но не да не яде и да си размята храната през целия ден.... Моето кученце също има тази наклонност.. като беше по-малка омиташе храната докато и я сипвах (едва ли не във въздуха), но малко по малко попремина.. сега не яде чак толкова бързо. Опитай да го научиш да не яде докато не му дадеш знак. Това става като първоначално му задаваш команда 'Седни' и като седне тогава му слагаш купичката на земята (разбира се трябва да знае тази команда). Постепенно като се научи да изчаква седнал/а за храната си може да пробваш със 'седни-стой' например, тоест да сяда и да стои, ти слагаш купичката, но кученцето чака, яде чак като му дадеш знак с някаква команда.. например 'яж!' .. Това уж трябва да го накара да не бърза толкова...

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 16 February 2009 - 03:22 PM
Публикувано: 16 February 2009 - 03:31 PM
Цитат
По-скоро трябва да се раздели храненето на няколко пъти по малко.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 February 2009 - 03:36 PM
Цитат
Цитат
Ъъъ, това на забързан каданс ли е? :o
Публикувано: 16 February 2009 - 03:38 PM
Май не си общувала много с лабрадори - да видиш там как се яде :rolleyes: Повечето де.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 16 February 2009 - 03:38 PM
А и нещо което забелязах при Ейра - веднъж бяхме на гости при баба ми и обяда се случи там, та баба ми даде една купичка в която да и сипа - някаква 'човешка' купичка, не много голяма (за супа, такава дълбока, не от тия широките дето са по като чинии) (нейната е сравнително голяма) и тя сякаш не можеше да лапа по толкова много храна от нея, защото ядеше доста прилично...може би като е помалка купата и неможе да си отвори устата на макс и логично - лапа по по-малко

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 16 February 2009 - 03:49 PM

Публикувано: 16 February 2009 - 04:15 PM
Цитат
Така че, внимателно сверете хранителния режим, а с времето ще почне да се храни по-умерено.
Публикувано: 14 June 2009 - 03:55 PM
Публикувано: 14 June 2009 - 04:46 PM

Публикувано: 14 June 2009 - 10:14 PM

Публикувано: 04 July 2009 - 07:55 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 04 July 2009 - 08:01 PM
ben2418, в Jul 4 2009, 06:55 PM, написа:
Обезкостени - да. Иначе има голям риск от запушване на червата. Проверено е вече :(
Публикувано: 04 July 2009 - 08:07 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 09 August 2009 - 09:52 PM
Храната е диетична за кучета с наднормено тегло,вече две седмици я яде ,но не виждам разлика в теглото.Яде веднъж на ден ,най-много 15 зърна,но ака 2-3 пъти.
Публикувано: 24 August 2009 - 06:52 AM
Публикувано: 24 August 2009 - 07:22 AM
Това , че при тебе не е станало не означава , че няма да има ефект при друго куче.Всичко е строго индивидуално.
Моята Чара , точно така спря да яде като невиждала , научих я докато не и кажа да вземе и да ми даде лапа не пипа храната.После яде бавно и дъвче.

Публикувано: 23 January 2010 - 11:43 AM
А ние как да действаме след като максимум 30 минути след като се е нахранила се изаква? А ние точно това не искаме- да продължава да ходи по нужди вкъщи. Кученцето е дребно- 4 кила и е на 6 месеца.