Dog.bg Форуми : Бездомните кучетата се увеличават

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV Оцени темата: ***** 1 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 February 2011 - 01:52 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 12 February 2011 - 10:45 PM, написа:

Не, ShiBumi_GirL , той очаква да имате офис и да се занимавате само с това - да ходите от улица на улица и да броите и описвате кучетата. Според него, това е работата ви, т.е. получавате заплащане от данъците му. Сега как да обясниш, че вършиш всички тези неща когато ти остане време, че събирате заедно пари за медикаменти, кастрации и други дейности, които по принцип трябва да се правят от общинските фирми, но понеже вие си нямате друга работа и сте едни дрогирани маниаци и затова си създавате такива допълнителни емоции. Дълбоко в себе си вярвате, че кучетата трябва да живеят на улицата и трябва да хапят, но пък искате да им клъцнете топките и матките и други разни органи, защото сте извратени и мечтаете да режете кучета и котки.

:ba_025:

Показване на мнението-Sasho-, в 12 February 2011 - 10:52 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 February 2011 - 12:45 AM, написа:

тази снимка ти ли си я правил лично,че знаеш кучето дали има марка,защото аз на снимките не видях марка никъде?

Я виж хубаво дясното уше.

съжалявам наистина не се вижда добре при мен.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 February 2011 - 01:53 AM

На снимката няма марка на никое уше. Така изглежда прегъвката на розовидно ухо. Не че ще се смае светът от калпава кастрация.
Годишен финансов отчет дължат само юридическите лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза в Централния регистър.

#103 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 01:54 AM

Деси почваш да ме дразниш!Кое да прочета за кучетата изхвърлени в полето, които Чери отгледа от малки и многото други, за които ся се грижи и описва подробно за какво е похарчила парите, за Бруно и Бетовен на лизка от Варна, на която пуснах обяви където се сетих, за да й помогна с осиновяването, за пита, който беше манерен с избита долна челюст, за двете черни перли(сестрички),които се гледат в двор и са страхотни и винаги им пускат клипчета, за кучето, което беше застанало на мантинелата на Цариградско шосе и да ходила съм в изолатора на Пловдив, защото навих мой приятел да си вземе куче от там.Разкази с чудесен край е моята любима секция там и я чета ежедневно.Застреляй се Деси не ме съди прибързано, вижте се вие, отваряте огромните си усти и вече сте професори по задомяването.Следя 4 секции от този форум и ако мога помагам.Мнението ми за уличните кучета си остава същото.А мнението ми за вас е, че само на приказки сте голяма работа.Сложихте вече благороднически титли.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 01:56 AM

Че що помагаш на лизка? Нали е от нпо? А кучето на мантинелата едно гнусно нпо го спаси.

#105 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 01:58 AM

Показване на мнениетоnedelina5, в 12 February 2011 - 10:59 PM, написа:

.Мнението ми за уличните кучета си остава същото.А

Много жалко тогава,защото не кучетата са виновни,а както винаги хората,но вместо хората да си носят последствията от действията и наказанията всичко това се обръща срещу кучетата.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 01:59 AM

Показване на мнениетоmil_, в 12 February 2011 - 11:01 PM, написа:

Че що помагаш на лизка? Нали е от нпо? А кучето на мантинелата едно гнусно нпо го спаси.

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 02:07 AM

Миличка , извинявай , че няма да изпадна в див възторг от суперангажираността ти към проблематиката. Ти по какво си професор, по бръщолевене ли? Не се тупам в гърдите какво съм направила, защото едва ли е толкова много, колкото е необходимо, точно затова уважавам труда и усилията на всички, които го правят и отделят от времето, средствата си и влизат в лични конфликти понякога и със семействата си задари поредния бездомник, готови да приютят. Ти колко си приютила у вас? Ако бройката дава право на професорската титла повярвай ми, аз и ти не сме сред кандидатите за нея. Разликата между нас е, че аз разбирам защо се полагат тези усилия, а ти ги омаловажаваш и ги считаш за безсмислени. Искаш кардинално решение на проблема, но да не участваш лично в него, защото ще ти нанесе емоционални сътресения. Защо да се натоварваш? Други ще го направят вместо теб? Ти само ще ги наплюеш, защо не?
Ако си наясно с всичко това няма да ти дойде дори на ум да говориш всички тези глупости. Била накарала някой да си осинови куче от изолатора и това те прави много запозната с всичко, така ли? Нека те светна нещо, миличка, това те прави само поредната милосърдна участничка в тази общност, но не и запозната с проблема, не и ангажирана с него, не и наясно с дейността на гражданските организации. Действията ти говорят само, че си човек, изпитваш нормално чувство на съжаление и състрадание, НИЩО ПОВЕЧЕ.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#108 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 02:10 AM

Комплекси ли избивате не знам, помагам, защото съм добра, не ми трябва да съм член някъде, за да използвам свободното си време, когато имам желание.Има истории , които наистиме ме трогват, изгледала съм почти целия видео материал, знам че 10 кучета заминават в чужбина от приюта в София.Алоуууу аз не съм някой изрод!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 02:12 AM

И къде написахме, че си изрод?! Кой те определи като такава?! Това, че гледаш филмчета и четеш теми по форумите те прави само съпричастна към конкретна тема или страдание на животно, но не те прави информирана по въпроси като дейност на НПО и общински фирми. Алоуууу и аз не съм член на нито едно НПО, но не ми пречи да знам какво правят и да се информирам за дейността им!!!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#110 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 02:26 AM

Заради такива като теб няма да имате поддръжници!Тук не става въпрос за кой е по-по-най.Не искам да ти взимам приза не се притеснявай.Казах, че кучетата не трябва да са на улицата, не им е там мястото.Такива хора като теб са ми ясни, не допускат нови хора до себе си, но търсят развитие.Успех како!Само дето няма да го постигнеш, така както си тръгнала.Разбирате ли, че вие убивате желанието на хората да помогнат още в зародиш.Оказва се, че сте някакво затворено общество.Отношението ви говори, че не искате да накарате хората да повярват във вашата теза!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 02:32 AM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Да, правилно, аз съм изключително затворено общество от един човек. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: И нещо се обърка миличка, в предния пост ти написах как изобщо не мога да се кандидатирам за никакъв приз, но нищо ... явно много ти дойде като информация и не можеш да я асимилираш наведнъж. Споко! Няма нужда да идваш в моето общество. Просто такова липсва. И не знам защо си мислиш, че изобщо те карам да правиш нещо или да се съревноваваме. Мисля, че твърде надценяваш възможностите ми да влияя на хората. Изборът да помогнеш или не, е строго личен и не подлежи на коментар от друго лице, не се нуждае нито от одобрение, нито от поущрение. Развитието на индивида зависи от неговата мотивация, нагласа и не на последно място лични качества и заложби. Каквото искаш, това прави, но не използвай никого за извинение или мотивация! :rc_036:
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 02:38 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 12 February 2011 - 04:31 PM, написа:

Е да де,ама аз като данъкоплатец пък,не искам кастрирани кучета да си доживяват живота на улицата.Те и кастрирани могат да имат бълхи,глисти,тения и т.н.И кастрирани могат да са агресивни.За мен,както и за повечето граждани на Републиката,бездомните кучета трябва да изчезнат от улиците.Дори и вие,любителите им,трябва да го искате,защото на улицата те са обречени на глад,студ,мизерия.И много свършват мъчително от насилствена смърт.
Мен вашето мото "кастрирай и върни" не ме устройва.
И сметката ти не е вярна.В приютите ще има естествена смъртност,както и на улицата,и ще се отварят места.Ще се приспиват агресивни и ето ти още места.Една леглова база от няколко хиляди бройки е доста сносно решение.Само че,не стига,че общината се дърпа и скръндзи,ами и разни НеПеОта-МеПеОта са против и я разкъндардисват.

Този бисер сега го видях.
Сметката ми е вярна. Средата има определен носещ капацитет. И за 100 000 кучета да направят приюти, носещият капацитет ще се запълни отново, а тези в приютите ще си стоят. Половината да измрат, ще ги запълнят с още толкова, та приютите винаги пак ще са пълни. По-хуманно е да се изтребят. Приютяване на хиляди кучета е възможно най-дебилното, скъпо и жестоко решение, те винаги ще са пълни и огромно бреме. Приютите имат смисъл само като центрове за осиновяване, но при 5% осиновяемост те не са такива.
Тогава - изтребване. Но и 100 000 да се изтребят, носещият капацитет на средата ще си остане същият, докато не се промени самата среда.
Колкото кучета махнеш от улицата, толкова нови ще дойдат. Така че винаги ще имаш сума, равна на носещия капацитет на средата + капацитета на приютите и нито крак по-малко.
Кастрирай и върни не е мото. Кастрирай и върни е метод за ограничаване на популацията, временна мярка, която позволява носещият капацитет да е запълнен с обработени неагресивни кучета. Алтернативният му е хвани и убий, при който носещият капаците се запълва непрекъснато от нови, неадаптирани към общността, фертилни, с неизвестен здравен статус. И в двата случая кучетата ще са там, въпросът е какви избираме да са. Това е единствената практическа разлика, да оставим лиготиите за хуманност настрана. Което и да е от двете е само половината от уравнението. Другата половина е контролът върху домашната популация.
Добре си схванал, че ние не просто не искаме да има кучета на улицата. Ние неистово не искаме. Няма идиот, който да иска кучета по улиците.
Ако различията между нас касаят метода, по който да изчезнат, да се абстрахираме от него. Няма значение как ще махаш кучетата от улицата. Може и на Марс да ги пращаш. Докато не промениш носещия капацитет на средата - все тая, той ще си бъде пълен. Дори аз лично за София смятам, че в момента не е пълен, има мегдан за още. За сравнение - Букурещ не е много по-голям, но кучетата са поне 10 пъти повече и това е, защото в София се работи. Ако не се работеше, щеше да е като в Букурещ.
Носещият капацитет зависи от броя жители в града плюс манталитет, сметосъбиране и някои градоустройствени особености. Това са четирите основни фактора когато няма контрол върху домашните кучета.
И така, отговорът на въпроса защо няма резлутат от ничии усилия (от 3 години кастрации, 20 години преди това изтребване) е: Върху средата не е повлияно и грам. Нейният носещ капацитет си стои един и същи и се попълва непрекъснато. Нашият проблем не са тези 10 хиляди, които сега са на улицата. Нашият проблем са следващите 10 хиляди и тези 10 хиляди след тях и след тях.

Интересна е една зависимост. Колкото повече са против кастрациите разни потребители и са за свободната кучешка любов под формата й на исконно право, толкова повече считат, че бездомните са нечия чужда грижа. О, не, нечие чуждо задължение. Те искат да плодят свободно кучета в една среда, където кучетата са много повече от наличните за тях домове, а друг да им пере пешкира. Много простичка зависимост.

#113 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 13 February 2011 - 03:05 AM

Само нещо да подчертая: Отговорност за бездомните кучета носи общината.
Всички други - граждани, организации - могат, ако имат желание, да помагат (не са длъжни и не получават облаги, ако го правят). Така че, ако искате да обвинявате някого - моля, нека да бъде този, който би следвало да носи отговорност (по закон), а не тези, които искат да променят нещата към по-добро.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#114 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 08:31 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 13 February 2011 - 12:10 AM, написа:

Само нещо да подчертая: Отговорност за бездомните кучета носи общината.
Всички други - граждани, организации - могат, ако имат желание, да помагат (не са длъжни и не получават облаги, ако го правят). Така че, ако искате да обвинявате някого - моля, нека да бъде този, който би следвало да носи отговорност (по закон), а не тези, които искат да променят нещата към по-добро.

Защо отговорността за бездомните кучета да бъде само на общината? Бездомните кучета от къде се появяват? Периодично прелитат кораби на извънземни и ги изсипват ли? Отговорността според мен е на цялото общество.
Аз живея в малко градче с 5 селца наоколо. Допреди 17 години населението на градчето заедно с 5-те селца наброяваше около 5000-6000 човека. Имахме не повече от десетина бездомни кучета, които всъщност не бяха бездомни, защото си живееха край единствената тогава месарница и няколкото ресторанчета и работещите се грижеха за тях. Нямахме нито едно чистопородно куче, но всеки в двора си имаше по някакво куче. Проблеми нямахме. Всеки си държеше кучето в двора. Не го плодеше като луд. Сега по официални данни населението е около 12000 хиляди, по неофициални над 15000 хиляди. Само за 2009 година са обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани 472 бездомни кучета на територията на населеното ни място. За 2010 кмета за сега не е дал отчет.
Новопристигналите ми съседи (повечето говорещи на диалекти, които въобще не разбирам) имат "изключително възпитание", отварят вратите на дворовете си и си пускат кучетата да се разходят на воля, за да не им пикаят и серат в дворовете. На улицата на която живея са около 100 къщи и един триетажен блок с два входа. 98% имат някакво куче. Само аз и още един съсед си обезпаразитяваме и ваксинираме кучетата. Няма да ви обяснявам, колко пъти съм чула изречения, че женското трябвало да роди за да живее по-дълго, а мъжкото трябвало да заплоди някоя женска по-същата причина.
Та проблема с бездомните кучета не е на общината или на която и да е институция, а на българина, който все живее с мисълта, че правилата се създават за да бъдат нарушавани, а не спазвани.
Когато се справим с безогледното плодене на домашни кучета, ще сме се справили и с явлението "бездомни кучета", вторите просто няма да ги има или ще са в много ограничено количество.
Аз съм за това, всички домашни кучета, които нямат данни, че могат да имат положителен принос за дадена порода да бъдат кастрирани. Поне така е в цивилизованите държави.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#115 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 10:53 AM

много добре казано.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 11:11 AM

Показване на мнениетоmil_, в 13 February 2011 - 01:43 AM, написа:

Показване на мнениетоmikivt, в 12 February 2011 - 04:31 PM, написа:

Е да де,ама аз като данъкоплатец пък,не искам кастрирани кучета да си доживяват живота на улицата.Те и кастрирани могат да имат бълхи,глисти,тения и т.н.И кастрирани могат да са агресивни.За мен,както и за повечето граждани на Републиката,бездомните кучета трябва да изчезнат от улиците.Дори и вие,любителите им,трябва да го искате,защото на улицата те са обречени на глад,студ,мизерия.И много свършват мъчително от насилствена смърт.
Мен вашето мото "кастрирай и върни" не ме устройва.
И сметката ти не е вярна.В приютите ще има естествена смъртност,както и на улицата,и ще се отварят места.Ще се приспиват агресивни и ето ти още места.Една леглова база от няколко хиляди бройки е доста сносно решение.Само че,не стига,че общината се дърпа и скръндзи,ами и разни НеПеОта-МеПеОта са против и я разкъндардисват.

Интересна е една зависимост. Колкото повече са против кастрациите разни потребители и са за свободната кучешка любов под формата й на исконно право, толкова повече считат, че бездомните са нечия чужда грижа. О, не, нечие чуждо задължение. Те искат да плодят свободно кучета в една среда, където кучетата са много повече от наличните за тях домове, а друг да им пере пешкира. Много простичка зависимост.

Кои са тези РАЗНИ потребители които са за свободната кучешка любов!

Лидия,извиняваи,но не знам цивилизована държава в която всички кучета които не допринасят за развитието на породите
/недопуснати до разплод и неродословни/да са кастрирани всичките.Няма такова нещо.

#117 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 11:23 AM

lidiya , не мисля, че някой оспорва писаното от теб. Спора се отприщи когато двама от потребителите обвиниха директно НПО-ции за това, че те съдействат за увеличаване на популацията. Обвиниха ги затова че разходват пари от данъци при положение, че по закон не могат да разходват такива средства, защото няма кой да им ги даде. Говорим за законовите постановки, а те са показват, че общините са отговорни за решаването на проблема. Не може да търсиш отговорност от доброволно нагърбил се с помощ за решаването на обществен проблем, работещ с лични средства (защото те се явяват такива) за нещо, което си постановил да свърши общинска фирма със съответния бюджет. Имало кучета, които били кастрарани и раждали. За това кой точно е виновен?! Куче, което ти си кастрирала да е родило след това? Сигурна съм, че няма такова. Точно НПО следва да са съпричастни към контрола на разходваните общински средства. ТОчно затова те са призовани като наблюдаващи процесите , но те не могат да осъществята контрол върху дейността на общинските предприятия, а могат само да констатират нередности. Очевидно тази разлика не се прави от въпросните потребители.
Като знам, че ти също помагаш в посока на одомашняване и кастрации е все едно да обвиняват и теб. Хората, като теб, които реално съдействат при решаване на конкретни проблеми и които се занимават с развъждане, обикновено стоят точно зад прилагането на такива рестриктивни мерки, които обясняваш, но спомни си темата "За и против кастрациите". mil_ много точно го обясни интересната релация:

Цитат

Сашо, точно в другата тема обясняваше каква ненормална държава сме, защо мислиш, че при тази кризисна ситуация и присъщия ни манталитет не може да се прилагат по-рестриктивни мерки отколкото в цивилизованите държави. То и сега не е задължително да се кастрират, но обвиняват НПО в увеличаване на популацията, нали?! Къде е логиката в това?! Значи хем тези НПО искат сериозни рестрикции, хем те са виновни за популацията. Това ако не са две взаимноизключващи се тези, аз съм трамвай!!!
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 11:35 AM

Не е и много коректно да се хвърля цялата вина върху общините.
Някои не си мърдат пръста, но други работят. Никоя община не може да се справи сама при този непрекъснат приток на нови кучета. Проблемът е от национален характер. Държавата трябва да помогне на общините, а не да им стоварва всичко и да си измива ръцете. И наистина, най-съществената част от проблема, както е описала lidya, е манталитетът.
Така или иначе до 5 години ще има Европейско законодателство за бездомните. Брюксел вече го обяви. Тогава най-после ще спрат безмислените спорове, които гълтат излишна енергия и отклоняват вниманието, и ще се знае КАК. Регламентите ще бъдат еднакви са всички държави-членки. Ще остане само да се изпълнява.

Онзи ден на обсъждането на инкриминацията зам. министърът Цветан Димитров каза нещо интересно. Докато тук спорим скъпо ли щяла да струва на прокуратурата и на държавата, в момента в България се подменят всички клетки за птици, защото не отговарят с 20 см2 на Европейските регламенти. Това струва 100 милиона, ние ги плащаме и никой не спори и не си губи времето.

#119 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 12:05 PM

Аз ли нещо не мога да смятам?
Тук се казва, че бездомните кучета с София са около 9500 - 10 000 и се увеличавали с по 1000 на година.
В този материал от 2009 г. пък се казва, че само за 2 години популацията от бездомни кучета в София е намаляла от 20 000 на 11 000 (по данни на БАН).
И при това информацията идва от едно и също място - Екоравновесие.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#120 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 12:09 PM

mil_ , точно затова се включвам в обсъждането на наредбата за София, защото ми е ясно, че решенията там ще бъдат копирани в останалите общини. Всеки път се пищисвам когато някой даде за пример Пловдив, защото ако няма превантивни мерки, той ще е поредния град напълнен с бездомници, придошли и размножили се на неговата територия. Засега те се ситуират в покрайнните, но скоро ще завземат и по-вътрешните територии. Има такива наченки. Почти всеки месец виждам ново куче в квартала ни. При положение, че в останалите общини няма нито изолатори, нито приюти, нито организации за съдействие в проблема, това посто ни чака и нас. Спомни си миналата година какво стана с акцията на "4 лапи" ! Общината бе залята от сигнали на някакви истерични хора, които държаха котките да останат некастрирани по "природни" закони, обаче същите тези хора изпадат в безумен рев когато видят размазано или застреляно коте. Миналата година едва не ме набиха, че се обадих на фондацията да кастрира поне част от котките пред блока, но сега вече са доволни, че не мирише и не се отглежда поредното кутило във входа! Същата ситуация е в съседния блок. Отне ми половин година да обясня и кандърдисам едни баба и дядко да кастрираме поне женските котки, иначе групово кълняха и крещяха по хората, които ги подритват пред входа без да схващат, че все пак всеки има право да харесва или да не харесва животни и не е нормално те да живеят по входове и градинки.
Народа постоянно се сугестира с разни посредствени предавания и дори когато в студиото се появят хора, разбиращи от проблема, те се вкарват в някакви препирни, заради сеира в ефир. После се пуска поредната тема и започва същия цирк. Някой да запомни друга фраза, казана от водещите, различна от тази "По закон кметовете ще ги санкционират по 1000 лева на куче, какво става сега?" Дори и при опит да се обясни кое, защо и как, няма ответна реакция, няма дори мисъл по въпроса. Те са си написали листчето с въпроса и не ги вълнува отговора. После остават откъслечни фрази - кучетата се увеличават, никой не работи. Егати тъпотията!
User's Signature

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни