Dog.bg Форуми : Бездомните кучетата се увеличават

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV Оцени темата: ***** 1 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 February 2011 - 09:19 PM

Показване на мнениетоneofly, в 13 February 2011 - 08:08 PM, написа:

В Англия бездомните животни се евтаназират, ако не бъдат осиновени. В България се запознах с бивша инспекторка към ветеринарната служба, която го потвърди, както и с друга англичанка, твърдяща същото, която живее в България, защото е спасила питбул в Англия и се е наложило да търси дом извън Англия поради този факт.

Да. Доколкото разбрах от живущите в Англия в муниципалните приюти престоя е 2 седмици, ако кучето не бъде прибрано от стопанин или в приюти ноу-кил, направени изцяло от доброволци, то се евтанизира.
И имат ферми - това мога да уточня у кучкарите, живеещи там, защото бегло го споменаха при последната случка с откраднат и намерен чрез чип пинчер.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#142 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 09:36 PM

Furia, историята от писмото, което прочетоха в предаването по bTV, не е ли с незрящата стопанка на "твоята" лабрадорката? Може би знаеш някакви подробности, защото не можа много да се разбере от самото предаване...

Поне на мен ми е интересно какво би трябвало да се направи в случай като този.

#143 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 February 2011 - 09:45 PM

Показване на мнениетоrimela, в 13 February 2011 - 08:41 PM, написа:

Furia, историята от писмото, което прочетоха в предаването по bTV, не е ли с незрящата стопанка на "твоята" лабрадорката? Може би знаеш някакви подробности, защото не можа много да се разбере от самото предаване...

Не знам за БТВ, но да, незрящата с моята възпитаничка няма никакъв проблем с хората - ни на работата си (господ да поживи администрацията на старческия дом, където работи), нито в транспорта, има проблем само с една от най-наглите глутници - а те там са няколко. И без съпровод на едната от подхранващите не може нормално да стигне до спирката - знам го лично от нея, когато се запознахме по времето на посещението ми в дома й.
Сами разбирате че сляп човек с лек сгъваем бастун на слепи в едната ръка и куче-водач с "дъга" в другата е абсолютно беззащитен пред атакуващата глутница.
Какво трябва да се направи? Ами сигурно слепите хора да си стоят в къщи за да не пречат на глутниците, щото сами са виновни задето искат да водят максимално пълноценен живот. Или да чакаме някой от тях да пострада, за да се развикат как глутницата е набедена за агресивна?

Кучето-водач е абсолютно неагресивно към другите животни и към хората, за това гарантирам, възпитала съм я и съм я виждала на разходка в новото й семейство, говорила съм с незрящата й стопанка.

От училището знам че това не е единичен случай и с другите стопани. Ситуацията е без изход, поне аз не го виждам.
User's Signature

#144 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 February 2011 - 09:59 PM

Показване на мнениетоFuria_S' ='13 February 2011 - 08:50 PM' timestamp='1297626342 написа:

Какво трябва да се направи? Ами сигурно слепите хора да си стоят в къщи за да не пречат на глутниците, щото сами са виновни задето искат да водят максимално пълноценен живот. Или да чакаме някой от тях да пострада, за да се развикат как глутницата е набедена за агресивна?

Това беше напълно излишно.
По принцип глутниците трябва да се разбиват.

#145 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 10:08 PM

Току що се чух с незрящата стопанка, утре в сутрешния блок ще ги дават и двете. Ще видя какво ще са монтирали и изрязали. Но жената сподели че през деня до близкото пазарче или магазинче с кучето водач не може да отиде. За глутниците буквално каза следното:
- Абсурд! Веднага скачат.
User's Signature

#146 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 10:37 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 February 2011 - 12:06 PM, написа:

А подкрепям рестрикциите точно защото считам, че нямаме нищо общо с цивилизованите държави и това, че ще боядисаме някаква стена и ще излъжем поредната комисия за да се доберем до лилеяния ЕС няма да ни направи нито цивилизовани, нито нормални. Понеже народопсихологията ни се отразява в много поговорки ще цитирам една от тях, която отразява и обяснява много точно отношението ми - като не можем да целуваме ръка, ще целуваме з...к. Ние не искаме да управляваме сами, а да бъдем ръководени, управлявани, някой да ни налага някакви санкции. Чак тогава се задейства чувството ни за общност и съпричастност. Някой трябва да ни наложи нещо със сила за да се сетим, че е можело и по-лесно да се получи. Безотговорността ни като етнос и гражданско общество се премахва само силово, поне историята сочи само това като ефективен подход. Източните народи имат вродена склонност да живеят в подобни на монархичните общества. Много по-познато и приемливо им се струва, затова не могат да се справят с правото си на избор и с личната отговорност. Изобщо не мисля, че манталитетът ни ще се промени преди да сме се заринали от кучета, котки, плъхове и каквото още дойде там.
Цитираният умен човек много добре го е определил, бих си позволила само да прибавя, че второто е следствие на първото.

Скъпа,Деси стига с този манталитет.
Винаги съм се чудил как може човек да се оправдава с манталитета.Значи ти
оправдаваш хората които познаваш и непознаваш около теб по този начин и
сама търсиш някои да те управлява, чрез оправданието,че такъв ни бил манталитета.
Този човек прави това заради манталитета ли,си?My link
НЕ и не,няма условия скъпа,а условията би трябвало да се създават без
лъжата да е норма,а апатията поведенчески модел...

#147 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 10:42 PM

Показване на мнениетоmil_, в 13 February 2011 - 01:08 PM, написа:

Нямам никакви възражения.
Целта на кастрирай и върни не е да се махнат наличните кучета от улицата. Целта е докато не е спрян притокът на нови откъм домовете, да бъде ограничено възпроизводството на уличните и те да бъдат под контрол, тъй като иначе улиците ще се запълнят с новите некастрирани. Само дотогава. Кастрирай и върни в никакъв случай не е самостоятелна единица, която дава крайното решение.
В момента, в който притокът на нови бъде ограничен, изтеглянето на наличните кучета от улиците е просто фасулска работа. Изтеглянето им преди да е настъпил този момент е наливане в продъдена кофа, обречена кауза.
Това, че не си вадил кучило, е чудесно. Но водиш пропаганда срещу кастрациите. А те са единственото средство дебилите да не въдят. Дебилите, които не могат да не въдят, трябва да бъдат поощрени да кастрират, това е всичко.

Много ми е интересно как ще поощриш дебил да кастрира,когато той развъжда с някаква цел-облага. :dh_188:
Ехо,Алуу-покрай дебилите ще изгорят и Не-дебилите.И аз съм против кастрациите от здравословна
гледна точка
.Какво дебил ли съм.Извинявай много,но твоята логика е дебилна,заради каква причина
поощряваш кастрациите.Контрол си требе,контрол и санкции,а не масови кастрации!
Много хуманно нема що!Кофата няма похлупак ,а и се гледа пробитото дъното.
Вместо да се радваш и да поощряваш това,че няма поголовно изхвърляне на домашни кучета покрай
наредбата,защото се чувстваш общ.ангажирана,а не да пееш една и съща мантра за кастрациите.Май,
че си фен на лаик логиката,опростяването до първично ниво на проблеми и елементарния подход към
тях.
Тц, тц, тц- някои хора направо са за намордници,защото човек трябва да носи отговорност за
чувствата които поражда у хората и защото красотата в това което сме е, че имаме способноста да
избираме,а и имаме право на избор!!!Ама,че съм дебил! :re_037: :rc_036:

#148 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 11:08 PM

Статистика за Обединеното Кралство 2008. ~96 хил. прибрани от властите, 7 хил. убити.
http://www.staffycam...-news&Itemid=50
Бием ги по убиване отвсякъде. Само в Сеславци за 2009 са убити 1449 кучета.
Нашето "ноу-кил" е бая по-кил от тяхното "йес-кил".
Както се вижда, сигурно е важно какво пише в законите, но не е най-важното. Натали Клинге от Холандия когато беше тук сподели: Нашият закон е много лош, пълна каша. Е, да, ама нямат бездомни.

ПП 2009: http://www.dogstrust...dogssurvey.aspx
Тенденцията и при тях е като при нас. Увеличение.
И за да сравним мащабите населението на Обединеното кралство в средата на 2009 е 61,792,000 жители, а броят на домашните кучета ~10.5 млн.

#149 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 11:44 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 13 February 2011 - 09:42 PM, написа:

сама търсиш някои да те управлява, чрез оправданието,че такъв ни бил манталитета.

Че защо да стига с "този манталитет"?! Ами ти си противорочеш точно с последното си изречение. Средата оформя нашия манталитет, а нейният характер не се променя от столетия, не говорим от десетилетия.
Не знам дали си забелязал, но не говоря за себе си, а за основен процент от куче-собствениците, който гравитира към 80%. Генеалогията ми доказва, че няма как да говоря за себе си, но по обясними причини това не може да се разбере при общуване от форумен характер, а от гледна точка на нищожните ми възможности да повлияя на обществото, направо не си струва да го коментираме. Не търся оправдание, а давам обяснение. Това са две различни понятия. Мисля, че последните 20-тина години доказват тезата ми безапелационно, а изследванията по народопсихология и в областта на културологията предоставят научни доказателства по въпроса за представата за управление на Изтока. Истината освен да се приема, трябва да може и да се понася. Това обикновено е най-драматичната част от упражнението не само за индивидите, но и аз самото общество.
Идеите на определен индивид, свързани с физическото му оцеляване и решение на битови проблеми, само показват, че има силно изразен инстинкт за оцеляване, но не и промяна в житейската му нагласа и отношение към заобикалящата го среда, а точно последното отличава едни групи от други. Все пак човекът е социално същество и оцелява, живее и се развива в група. В психологията използването на лъжи или самозаблуждението се приема като защитен механизъм, освен ако липсва друга обосновка на поведението. Патологичните лъжци са болни хора и апатията е моделът на поведение, който използват, реагирайки на дразнител, защото реалността не се вписва във фантазията. Затова обикновено бъркат желаното с възможното. Липсата на устойчива ценностна система подсилва патологичното състояние. Това не ти ли звучи някак познато и свързано с онова, което виждаш всеки ден?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#150 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 11:58 PM

Продажба на кучета в UK чрез саитове:
My link
My link

#151 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 09:00 AM

За тези, които се интересуват от частния случай на Невена и Ейнджъл - репортажът:
http://www.btv.bg/sh...che_vodach.html

#152 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 09:36 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 February 2011 - 10:49 PM, написа:

Показване на мнението-Sasho-, в 13 February 2011 - 09:42 PM, написа:

Че защо да стига с "този манталитет"?! Ами ти си противорочеш точно с последното си изречение. Средата оформя нашия манталитет, а нейният характер не се променя от столетия, не говорим от десетилетия.
Не знам дали си забелязал, но не говоря за себе си, а за основен процент от куче-собствениците, който гравитира към 80%. Генеалогията ми доказва, че няма как да говоря за себе си, но по обясними причини това не може да се разбере при общуване от форумен характер, а от гледна точка на нищожните ми възможности да повлияя на обществото, направо не си струва да го коментираме. Не търся оправдание, а давам обяснение. Това са две различни понятия. Мисля, че последните 20-тина години доказват тезата ми безапелационно, а изследванията по народопсихология и в областта на културологията предоставят научни доказателства по въпроса за представата за управление на Изтока. Истината освен да се приема, трябва да може и да се понася. Това обикновено е най-драматичната част от упражнението не само за индивидите, но и аз самото общество.
Идеите на определен индивид, свързани с физическото му оцеляване и решение на битови проблеми, само показват, че има силно изразен инстинкт за оцеляване, но не и промяна в житейската му нагласа и отношение към заобикалящата го среда, а точно последното отличава едни групи от други. Все пак човекът е социално същество и оцелява, живее и се развива в група. В психологията използването на лъжи или самозаблуждението се приема като защитен механизъм, освен ако липсва друга обосновка на поведението. Патологичните лъжци са болни хора и апатията е моделът на поведение, който използват, реагирайки на дразнител, защото реалността не се вписва във фантазията. Затова обикновено бъркат желаното с възможното. Липсата на устойчива ценностна система подсилва патологичното състояние. Това не ти ли звучи някак познато и свързано с онова, което виждаш всеки ден?!

Нали мога да те цитирам, ако ми се наложи? Доста впечатляващо разяснение на българския психологически гений. Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 09:51 AM

Показване на мнениетоrimela, в 14 February 2011 - 08:05 AM, написа:

За тези, които се интересуват от частния случай на Невена и Ейнджъл - репортажът:
http://www.btv.bg/sh...che_vodach.html

Аз не разбрах защо Екоравновесие не са дошли: Защото е отстъпила и си е оттеглила жалбата или защото някой друг им казал да не идват?

#154 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 09:57 AM

Защото поредния "защитник" е ревнал.. Горката жена.

Дано след това видео да вземат мерки.

#155 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 10:08 AM

То ако ставаше с ревване, в Сеславци нямаше да е пълно.
Прави се проверка. В случая явно не е имало такава. Въпросът ми е защо?

#156 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 10:15 AM

до valnata ,
Абе ей пинчер ти си точно, като някое малко и злобно комплесирано пинчерче лаеш на посоки. Мисли 10 секунди преди да пишеш нещо. Аз съм против избиването на кучетата, но съм и против това бабичките да ги хранят покрай блока ми......... пуууууууууууу. Защитниците, както ти ги наричаш се борят да няма такива случай, като с Мима и др......
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 10:23 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 February 2011 - 08:50 PM, написа:

Показване на мнениетоrimela, в 13 February 2011 - 08:41 PM, написа:

................................ Ситуацията е без изход, поне аз не го виждам.

Може и да е много тъпа идея,но не може ли някак да се "запознаят" кучето водач и глутницата,така че да не го нападат.Да съдействат хората които подхранват тези кучета,да помогне Furia като "внедри " кучето...
,в смисъл кучето водач нали има "почивка" когато не е на служба и може да общува нормално с други кучета..
От мойте наблюдения,въпреки че съм новоизлюпен "кучкар" ,уличните облайват само непознати кучета,а такива които минават редовно и с които са имали контакт не ги отразяват.Поне с моето е така,а и мога да вкарам каквото и да било куче ако е под моя протекция и ми се доверява сред улични,които познавам..няколко срещи с повишено внмание и после няма проблем-вече се познават .
Моля не ме нападайте,ако съм казала голяма глупост,просто искам да помогна- на незрящата жена предимно.Защото си мисля ,че дори и да приберат глутницата,не след дълго пак ще се оформи друга.....
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 10:29 AM

Чери то случая не е един... са пред нас има 4-5 кучета дето ни лаят, да ида да я запознавам с тях ли, за 5 секунди да хване бълхи и паразити - НЕ МЕРСИ...!
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 10:35 AM

чери1
Нереално е да се "внедри" кучето във всички глутници, през които минава Невена. Те не са една или две. Кучето кога ще води стопанката си от район А до район Б на работа, ако трябва да се "внедрява" във всяка една глутница?
А и не забравяй че за глутниците самата гледка с "дъга" и човек, размахващ бастун е сериозен дразнител. Трябва ли да заобикалят с облайване незрящия с водача му, да се душат известно време и я го разпознаят и подминат я не? Вместо спокойно да минава жената от точка А до точка Б, каквато бе целта на задачата в сглобката "куче-водач и човек"?
И тук не става въпрос само за тях двамата, този проблем имат повечето незрящи стопани, техните кучета и тях ли да внедряваме в глутниците, рискувайки здравето и спокойствието и на кучето и на човека?
Аз дето съм зряща имах страхотни проблеми с двете кучета - нея и Лео - покрай глутниците около нас, въобще не ми се мисли какво й е на Невена... За случката с булеварда към който бяха принудени да отстъпят не знаех, значи е е станало на скоро, след като се видяхме с нея.
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 10:56 AM

За съжаление е нереално и кучета да няма по пътя й.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни