danny, в 17 February 2011 - 10:00 AM, написа:
Защо сума народ тук решава, че такъв текст няма да работи, а аз трябва да демонстрирам гражданска инициатива и да обикалям стотици домове, за да убеждавам, моля и кандърдисвам. Не е ли далеч по-логично да се приеме забрана за такъв тип "отхранване" и после именно лелите, ако са такива състрадателни, да потърсят удобно място и да отидат до Общината със съответното предложение и да си искат разрешително - да убеждават, да молят и да кандърдисват. Защото именно тяхното поведение поддържа и разширява проблема. Не моето.
Аз звънях в Общината. И ми отговориха, че не могат да вземат мерки, защото няма текст от какъвто и да е закон или наредба, който да им дава това право. Тоест - ако има текст аз (и други потърпевши) ще могат да потърсят съдействие. И някой ще е длъжен да се намеси. Иначе ще продължаваме да се движим по ръба на личната инициативност, преливаща в беззаконие. И ще работи правото на по-силния (по-безпардонния, по-арогантния).
Пак сме писали едновременно... :)
Ще приема, че при писана реч без основни признаци на комуникацията е много лесно да се разбере погрешно другия.
Говоря за гражданска инициатива от сдружение на граждани, които освен, че могат да помагат при желание на контролните органи е добре и да следят дали точно тези контролни органи си вършат работата.
Не да ходим от врата на врата да убеждаме, кандардисваме и прочие.
Защото законът добър, лош, какъвто ще да е, трябва да се прилага и спазва последователно и да важи за всички.
А ако го няма щем не щем пак опира до това да направим нужното, за да се появи, пак като граждани уви :)
Едното плащане на данъци не стига, щото и аз например си купувам винетка всяка година, ама по пътищата дупките, които водят вече собствен живот, стават все повече.

Вход

Горе
Цитиране +