Зина днес само като видя че поготвям колелото и започна да цвили от радост и вълнение, много добре знае какво я очаква и супер се кефи, търпеливо стои докато и слагам хамута ( до колкото може от вълнение).Много ми е сладка милата как се вълнува и радва.
Спорт
Публикувано: 12 March 2011 - 04:02 PM
Зина днес само като видя че поготвям колелото и започна да цвили от радост и вълнение, много добре знае какво я очаква и супер се кефи, търпеливо стои докато и слагам хамута ( до колкото може от вълнение).Много ми е сладка милата как се вълнува и радва.
Публикувано: 12 March 2011 - 06:27 PM
koce, имаш предвид да тичам с него ли? Ние засега тичаме само, не съм го впрягала в шейна, учим се още, но не знам как да го накарам нагоре да дърпа, досега винаги има човек пред нас, и той го вика аз хваля, преди да остана без дъх, но когато сме сами не става . . . иначе надолу няма нужда от подканяне . . . .
Публикувано: 12 March 2011 - 08:20 PM
Flawless, в 12 March 2011 - 04:27 PM, написа:
koce, имаш предвид да тичам с него ли? Ние засега тичаме само, не съм го впрягала в шейна, учим се още, но не знам как да го накарам нагоре да дърпа, досега винаги има човек пред нас, и той го вика аз хваля, преди да остана без дъх, но когато сме сами не става . . . иначе надолу няма нужда от подканяне . . . .
Аз реших че се впрягате в шейна.

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 12 March 2011 - 09:04 PM
koce, в 12 March 2011 - 08:20 PM, написа:
Flawless, в 12 March 2011 - 04:27 PM, написа:
Аз реших че се впрягате в шейна.
За съжаление все още нямаме шейна, но не сме и намерили с кого да го впрегнем . . .
Публикувано: 13 March 2011 - 09:08 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 13 March 2011 - 09:17 AM
nushcho, в 12 March 2011 - 02:02 PM, написа:
Всичкое индивидуално,не километрите са проблем а гъстия подкосъм(охлаждането).Колкото до :безопасноста

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 13 March 2011 - 10:32 AM
Meto, в 13 March 2011 - 09:08 AM, написа:
Аааа ще ги пуснеш да тръгват като придържаш спирачката... хем зор ще видят хем да провериш как ще се спогодят..
Публикувано: 13 March 2011 - 10:54 AM
В подкрепа на хората с едно куче, ще кажа, че преди няколко години, когато имахме само Ахак, нямахме шейни, нямахме още съмишленици, тренирахме кучето само и повярвайте ми, че пак си има тръпка и емоция, независимо че беше един!!! Баткото ни беше тогава малък и освен кучето, обучавахме и него
Сега баткото вече е голям, и тримата са обучени и се прибират от тренировка супер доволни!
Вярно, че зимата е "нашия сезон" имам впредвид "хъсешки"
Тренировките ни тази седмица бяха екстра, но за съжаление зимата май вече си отива.......
Публикувано: 13 March 2011 - 04:44 PM
koce, в 13 March 2011 - 09:17 AM, написа:
Аз имах в предвид за лятото че е по-добре понеже на сняг с колело е малко самоубийствено :))) а ние сме само с колело за сега. Иначе съм сигурна че тръпката е още по-голяма по снега. Не знам за Зина но аз имам мускулна треска на задните части от вчера, а уж се водя спортна натура
Публикувано: 14 March 2011 - 11:57 AM
Утре списанието излиза и има много интересно интервю с Иван от Пампорово!!
Това е линк към списаниетоМоят приятел кучето
Публикувано: 14 March 2011 - 03:29 PM
icyland, в 12 March 2011 - 01:52 PM, написа:
Да, така е. За спорта с шейни най- добрата бройка е 6 кучета. Снимките на тези впрягове, които виждате в този форум са предимно кучета на 2-3 развъдника. Основно работещите ни кучета се познават, виждат се много често целогодишно и две по три живеят заедно. Ние вече имаме два отлично работещи отбора, към които от време на време си позволяваме да добавяме по 1-2 нови млади необучени кучета, но тези кучета все пак са "наши"(произведени от нас, кучета които ни познават,родени от наши кучета и те усещат и знаят това).
Затова наистина трябва да се организирате хората с по 1-2 кучета, първо да ги запознаете, социализирате, така че да станат отбор и да нямате побоища, те да си установят кой е лидер, кой не е и чак тогава да пристъпите към връзване и работа в екип.
Миналата година започнахме само с едно обучено куче-водач,всяка тренировка започваше с много убеждения тичане и мъки докато кучетата се кооперират, докато и ние разберем кой с кой работи най-добре. Тази година просто ги вързахме и те включиха на режим работа...направо се учудих,но усилията от миналата година не бяха никак малко.
Така, че за да се организирате може да се започне още от лятото с колело и тичане с колани. С по големи преходи по планински райони и така кучетата ви ще станат отбор.
Така или иначе за тренировка със впряг са нужни поне двама човека.
Успех и дано повече хора се запалят и тренират кучетата си. А лятото е най-доброто време да се научи едно куче да дърпа и най- лесно(според мен) е с колело.
Много интересно! Значи остава да си намеря съпартийци - новобранци
Публикувано: 14 March 2011 - 07:30 PM
hrisi14, в 14 March 2011 - 11:57 AM, написа:
Благодаря ти, че сподели . . . . задължително ще си купя списанието!
Публикувано: 14 March 2011 - 09:06 PM
hrisi14, в 14 March 2011 - 09:57 AM, написа:
Ееееее, страхотно ! Както бях писала в друга тема Иван Стоянов си има своето място в историята на сибирското хъски в България ! Радвам се, че кучешкият впряг като спорт придобива все по-голяма популярност ! Всичко това е благодарение и на вас !
Преди около два месеца дъщеря ми написа статия за кучешкия впряг на Иван във в."Република". Интересът към него е доста голям, телефоните в редакцията прегряха от обаждания, защото на българина му писна от криза, данъци и борба за оцеляване ! В интерес на истината ми се искаше да науча повече лични неща за него, затова с нетърпение утре ще прочета интервюто му с Юлия Велкова.

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 14 March 2011 - 09:47 PM
Публикувано: 14 March 2011 - 10:04 PM
Искам да попитам дали сте карали колело на асфалтов път с кучетата? При хубаво време често ходя до съсдното селце (7км в едната посока) на гости на една приятелка с колелото и ми се иска следващия път да взема и Зина. Единствено ме притесняват автомобилите събота и неделя няма много, но все пак ако имате някакви препоръки за безопасност? И лапичките трябва ли да ги мажа с нещо ако тича по асфалт?
Публикувано: 14 March 2011 - 10:25 PM
И аз много се радвам, че вече има запалени по спорта с кучета, много пъти съм казвала, че е невероятно и мен специално ме зарежда със супер енергия тези тренировки! Изморително е да, но пък е супер отпускащо на фона на цялото ни напрегнато ежедневие. Както казва и Петя,
"защото на българина му писна от криза, данъци и борба за оцеляване" и това именно е моя начин да избягам от всичко това!
Нуше, точно след този случай за който си прочела, започнах да ги връзвам през кръста!
А за лапичките, не се притеснявай, сега в момента не е и топъл асфалта, така че няма да има проблем. Ние също минаваме голяма отсечка по асфалт, докато стигнем до черен път.
Публикувано: 16 March 2011 - 09:06 PM
Flawless, в 16 March 2011 - 05:37 PM, написа:
Радвам се, че ти е подействало така!
Успех в тренировките!

Вход

Горе
Цитиране +