Dog.bg Форуми : Спорт

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спорт

#741 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 12 March 2011 - 04:02 PM

Да и аз съм на мнение че сега когато няма сняг е доста по безопасно за начинаещи кучета и хора (като мен). Днес си направихме със Зина една по дълга тренировка по поляните (около 4 км мксимум) , но тя е много слабичка физически милата, трябва да тренира рдовно защото много бързо оплези езика дори и след 2км надолнище. Много искам да включа и Чарли (англ.сетер) в кюпа, но е милия е контузен и докато не се разбере какво му е на крака ще съм само със Зина. Имам въпрос към по напраедналите: По какви разстояния е най-подходящо да се изминава на тренировка като за начало и врез какъв интервал от дни. За да може мускулите на кучо хем да почиват хем да стават здрави и силни? За сега мога да тренирам по 3- 4 пъти седмично, дали е достатъчно? И ако е само събота и неделя дали ще е много голямо натоварване?
Зина днес само като видя че поготвям колелото и започна да цвили от радост и вълнение, много добре знае какво я очаква и супер се кефи, търпеливо стои докато и слагам хамута ( до колкото може от вълнение).Много ми е сладка милата как се вълнува и радва. :af_089:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#742 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 06:27 PM

Участват ли хъскита на аджилити, в България има ли място, където могат да се тренират кучетата?

koce, имаш предвид да тичам с него ли? Ние засега тичаме само, не съм го впрягала в шейна, учим се още, но не знам как да го накарам нагоре да дърпа, досега винаги има човек пред нас, и той го вика аз хваля, преди да остана без дъх, но когато сме сами не става . . . иначе надолу няма нужда от подканяне . . . .
User's Signature

Качена снимка

#743 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2011 - 08:20 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 12 March 2011 - 04:27 PM, написа:

Участват ли хъскита на аджилити, в България има ли място, където могат да се тренират кучетата?

koce, имаш предвид да тичам с него ли? Ние засега тичаме само, не съм го впрягала в шейна, учим се още, но не знам как да го накарам нагоре да дърпа, досега винаги има човек пред нас, и той го вика аз хваля, преди да остана без дъх, но когато сме сами не става . . . иначе надолу няма нужда от подканяне . . . .

Аз реших че се впрягате в шейна. :dh_188: Най доре в началото да се учи до работещо куче. :ae_085:
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#744 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 09:04 PM

Показване на мнениетоkoce, в 12 March 2011 - 08:20 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 12 March 2011 - 04:27 PM, написа:

Аз реших че се впрягате в шейна. :dh_188: Най доре в началото да се учи до работещо куче. :ae_085:

За съжаление все още нямаме шейна, но не сме и намерили с кого да го впрегнем . . .
User's Signature

Качена снимка

#745 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 09:05 AM

Няма значение какво е "превозното средство" и с тортинетка става.Един два (може иповече)месеци само леси(равни) маршрути. :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#746 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 March 2011 - 09:08 AM

Мда ти добро казваш, хубаво казваш. Новия да се учи при стария, но като знам, че радиус от 50-100км около нас няма впрегнато куче с опит ;) каво правим? Прилагаме техниката на Нинджа! Впрягаш две кучета, които до тогава не са видели хамут. Качваш се на колелото с представа, че 99% ще се разбиеш в първите 50 метра и потегляш! :dog:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#747 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 09:17 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 12 March 2011 - 02:02 PM, написа:

Да и аз съм на мнение че сега когато няма сняг е доста по безопасно за начинаещи кучета и хора (като мен). Днес си направихме със Зина една по дълга тренировка по поляните (около 4 км мксимум) , но тя е много слабичка физически милата, трябва да тренира рдовно защото много бързо оплези езика дори и след 2км надолнище. Много искам да включа и Чарли (англ.сетер) в кюпа, но е милия е контузен и докато не се разбере какво му е на крака ще съм само със Зина. Имам въпрос към по напраедналите: По какви разстояния е най-подходящо да се изминава на тренировка като за начало и врез какъв интервал от дни. За да може мускулите на кучо хем да почиват хем да стават здрави и силни? За сега мога да тренирам по 3- 4 пъти седмично, дали е достатъчно? И ако е само събота и неделя дали ще е много голямо натоварване?
Зина днес само като видя че поготвям колелото и започна да цвили от радост и вълнение, много добре знае какво я очаква и супер се кефи, търпеливо стои докато и слагам хамута ( до колкото може от вълнение).Много ми е сладка милата как се вълнува и радва. :af_089:

Всичкое индивидуално,не километрите са проблем а гъстия подкосъм(охлаждането).Колкото до :безопасноста :zz_219: аз предпочитам да падам на сняг!!! :ae_085: :ae_085: :ae_085:
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#748 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 10:32 AM

Показване на мнениетоMeto, в 13 March 2011 - 09:08 AM, написа:

Мда ти добро казваш, хубаво казваш. Новия да се учи при стария, но като знам, че радиус от 50-100км около нас няма впрегнато куче с опит ;) каво правим? Прилагаме техниката на Нинджа! Впрягаш две кучета, които до тогава не са видели хамут. Качваш се на колелото с представа, че 99% ще се разбиеш в първите 50 метра и потегляш! :dog:

Аааа ще ги пуснеш да тръгват като придържаш спирачката... хем зор ще видят хем да провериш как ще се спогодят..
User's Signature

Качена снимка

#749 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 10:54 AM

В България са много малко хората, които се занимават с този вид спорт, естествено да не забравяме и впряга на Иван от Пампорово, който вече 10 години впряга! Затова се радвам, че вече има хора които започват да се запалвалват! :be_107:
В подкрепа на хората с едно куче, ще кажа, че преди няколко години, когато имахме само Ахак, нямахме шейни, нямахме още съмишленици, тренирахме кучето само и повярвайте ми, че пак си има тръпка и емоция, независимо че беше един!!! Баткото ни беше тогава малък и освен кучето, обучавахме и него
Прикачена снимка - таткото

Прикачена снимка - малкия батко тогава

Сега баткото вече е голям, и тримата са обучени и се прибират от тренировка супер доволни! :mg_062:

Прикачена снимка

Вярно, че зимата е "нашия сезон" имам впредвид "хъсешки" :ab_041: , но по мое мнение, кучетата трябва да се тренират целогодишно, а не само през 1-2 снежни месеца на зимата. Естествено през горещите летни дни, тренировките трябва да са по-малко, с по-малко натоварване и аз тогава ги тренирам рано сутринта.

Тренировките ни тази седмица бяха екстра, но за съжаление зимата май вече си отива....... :dh_188:

Прикачена снимкаПрикачена снимка

#750 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 13 March 2011 - 04:44 PM

Показване на мнениетоkoce, в 13 March 2011 - 09:17 AM, написа:

Всичкое индивидуално,не километрите са проблем а гъстия подкосъм(охлаждането).Колкото до :безопасноста :zz_219: аз предпочитам да падам на сняг!!! :ae_085: :ae_085: :ae_085:

Аз имах в предвид за лятото че е по-добре понеже на сняг с колело е малко самоубийствено :))) а ние сме само с колело за сега. Иначе съм сигурна че тръпката е още по-голяма по снега. Не знам за Зина но аз имам мускулна треска на задните части от вчера, а уж се водя спортна натура :af_089:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#751 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 11:57 AM

И тук да изкажа специални благодарности на Юлия Велкова за статията за нашите спортни занимания с любимите ми същества - Ахак и Ник! :rc_036:
Утре списанието излиза и има много интересно интервю с Иван от Пампорово!!
Това е линк към списаниетоМоят приятел кучето

#752 Потребителят е офлайн   silvia_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 03:29 PM

Показване на мнениетоicyland, в 12 March 2011 - 01:52 PM, написа:

Да, така е. За спорта с шейни най- добрата бройка е 6 кучета. Снимките на тези впрягове, които виждате в този форум са предимно кучета на 2-3 развъдника. Основно работещите ни кучета се познават, виждат се много често целогодишно и две по три живеят заедно. Ние вече имаме два отлично работещи отбора, към които от време на време си позволяваме да добавяме по 1-2 нови млади необучени кучета, но тези кучета все пак са "наши"(произведени от нас, кучета които ни познават,родени от наши кучета и те усещат и знаят това).

Затова наистина трябва да се организирате хората с по 1-2 кучета, първо да ги запознаете, социализирате, така че да станат отбор и да нямате побоища, те да си установят кой е лидер, кой не е и чак тогава да пристъпите към връзване и работа в екип.
Миналата година започнахме само с едно обучено куче-водач,всяка тренировка започваше с много убеждения тичане и мъки докато кучетата се кооперират, докато и ние разберем кой с кой работи най-добре. Тази година просто ги вързахме и те включиха на режим работа...направо се учудих,но усилията от миналата година не бяха никак малко.
Така, че за да се организирате може да се започне още от лятото с колело и тичане с колани. С по големи преходи по планински райони и така кучетата ви ще станат отбор.
Така или иначе за тренировка със впряг са нужни поне двама човека.

Успех и дано повече хора се запалят и тренират кучетата си. А лятото е най-доброто време да се научи едно куче да дърпа и най- лесно(според мен) е с колело.

Много интересно! Значи остава да си намеря съпартийци - новобранци :be_107: А идеята да се започне лятото е много добра. Ще изчакам още един месец и ще започна поне самостоятелно, пък ако някой в района на София и Костинброд е мераклия, да пише и ще може да тестваме схемата. :dog: :dog:

#753 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 07:30 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 14 March 2011 - 11:57 AM, написа:

И тук да изкажа специални благодарности на Юлия Велкова за статията за нашите спортни занимания с любимите ми същества - Ахак и Ник! :rc_036:

Благодаря ти, че сподели . . . . задължително ще си купя списанието!
User's Signature

Качена снимка

#754 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 09:06 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 14 March 2011 - 09:57 AM, написа:

Ееееее, страхотно ! Както бях писала в друга тема Иван Стоянов си има своето място в историята на сибирското хъски в България ! Радвам се, че кучешкият впряг като спорт придобива все по-голяма популярност ! Всичко това е благодарение и на вас !
Преди около два месеца дъщеря ми написа статия за кучешкия впряг на Иван във в."Република". Интересът към него е доста голям, телефоните в редакцията прегряха от обаждания, защото на българина му писна от криза, данъци и борба за оцеляване ! В интерес на истината ми се искаше да науча повече лични неща за него, затова с нетърпение утре ще прочета интервюто му с Юлия Велкова.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#755 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 14 March 2011 - 09:47 PM

Хриси, специално заради вас ще си купя още утре МПК:ba_025:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#756 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 March 2011 - 10:04 PM

hrisi14, Юле страхотна статия...много ми хареса и тази за Иван и кучетата от Пампорово, само слушам за тях даже едни познати се върнаха скоро от планина и въудушевени ми обясняваха как имало истински кучешки впряг :ab_041: а аз гордо се подхилвам знам знам.....Супер ме увлякоха чак се пренесох на тренировките на Хриси и счупеното колело :af_089:
Искам да попитам дали сте карали колело на асфалтов път с кучетата? При хубаво време често ходя до съсдното селце (7км в едната посока) на гости на една приятелка с колелото и ми се иска следващия път да взема и Зина. Единствено ме притесняват автомобилите събота и неделя няма много, но все пак ако имате някакви препоръки за безопасност? И лапичките трябва ли да ги мажа с нещо ако тича по асфалт?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#757 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 10:25 PM

Flawless, Петя,North face,nushcho, благодаря! :mg_062:
И аз много се радвам, че вече има запалени по спорта с кучета, много пъти съм казвала, че е невероятно и мен специално ме зарежда със супер енергия тези тренировки! Изморително е да, но пък е супер отпускащо на фона на цялото ни напрегнато ежедневие. Както казва и Петя,
"защото на българина му писна от криза, данъци и борба за оцеляване" и това именно е моя начин да избягам от всичко това!

Нуше, точно след този случай за който си прочела, започнах да ги връзвам през кръста!

Прикачена снимка

А за лапичките, не се притеснявай, сега в момента не е и топъл асфалта, така че няма да има проблем. Ние също минаваме голяма отсечка по асфалт, докато стигнем до черен път.

#758 Потребителят е офлайн   ddsiberian Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 05:16 PM

:dog: :dog: :dog: Преди малко погледнах в страницата на Айдитарод и видях че първите 10 участници са в Ноум (което е финала) . Победителят е Джон Бейкър. :beer: Между другото в началото на другия месец сайтчето ми става на 1 годинка :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#759 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 07:37 PM

hrisi14, днес си купих списанието, твоето интервю ми подейства много насърчаващо и определено ще почнем и тренировки с колело . . . и ще последвам твоя пример да си вържа Неро за кръста, а не за колелото! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#760 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 09:06 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 16 March 2011 - 05:37 PM, написа:

hrisi14, днес си купих списанието, твоето интервю ми подейства много насърчаващо и определено ще почнем и тренировки с колело . . . и ще последвам твоя пример да си вържа Неро за кръста, а не за колелото! :ba_025:

Радвам се, че ти е подействало така!
Успех в тренировките! :dog:

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема