Публикувано: 03 October 2006 - 09:08 AM
Благодаря, Деси.
За съжаление Реджи беше единственият риджбек на изложбата.
Беше отсъден от белгиеца Аугуст Девилде последен от цялата изложба. Съдията обръщаше доста внимание на темперамента на кучетата, държеше сам да провери зъбите и да опипа добре тялото, да поднесе ръка пред муцуната. Реджо не е свикнал на това, защото нашите съдии не го правят. След като показа зъби, тестиси, ридж и корони, аз се успокоих и точно тогава при опипването Реджи направи заплашителен жест към съдията. И то, при положение, че е социализиран от бебе и позволява спокойно да бъде пипан от чужди хора. Мислено се приготвих за дисквалификация, но той написа в листа му "темперамент приемлив". Забележката в екстериора е към гушата, всичко останало по отношение на пропорции, конституция, глава, ъгли и движения е много положително.
Не знам защо, може би и заради моето притеснение, Реджо беше невероятно стресиран и унил, а към края взе ужасно да нервничи. В момента целият е в обриви на нервна почна, абсолютно съм сигурна, че няма друга причина. Вече преминават.
С този CACIB Реджи покри изискванията за интершампион и вероятно ще приключи изложбената си кариера. За съжаление, той не е от кучетата, които обичат да се представят, никак, ама никак не му харесва да е на изложба s) .
Оказа се, че в Гърция породата никак не е популярна. Разговарях с един господин, който каза, че има двойка, внос от Унгария. Имал кучило и се чудил какво да ги прави, защото никой не бил и чувал за породата.
Наистина, много хора питаха каква порода е това и просто единици бяха чували за риджбек, чувайки отговора повечето гледаха недоумяващо.
Разчитам на снимките на собственика на шелтито, аз нямам мои.
Смигване: казвам се Милена b)