Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#281 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 August 2011 - 09:16 PM

Показване на мнениетоAgressiva, в 28 August 2011 - 10:07 PM, написа:

Или форумът не е за да си помагаме в отглеждането и възпитанието...

В тази тема няма нищо полезно, касаещо обучението на кучета. Има само хвалби от новорегистрирани.
А да, и аз се сетих: тема за представяне, даване на съвети и нагледен материал за постигнатото.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#282 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 28 August 2011 - 09:32 PM

Явно,много хора не разбират закакво,е създаден този сайт и форум.,Обяснявам бавно,Вие също четете бавно: Това е сайт за взаимопомощ на хора с еднакви интереси.,но НЕ Е личен рекламен блог на който и да е.Така че моля защитниците на колегата да се съобразяват с това.Никой, не отрича че,момчето има талант и желание,но начина за налагане е просто очебръкващ.Когато давах съвета за отзиви на доволни клиенти ,просто не знаех ,в какво приключение ще попаднеме.Аз,имах в предвид нормалната практика на хора от форума да представят видео и обяснения за решаване на даден проблем.Но,такова чудо...Няма лошо,проблема е в мярката ,която липсва.Така че,Уважаеми г-н Аролски/младши/моля ,придържайте се към духа на форума и неговите принципи.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#283 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2011 - 09:52 PM

Показване на мнениетоagalina, в 28 August 2011 - 08:51 PM, написа:

Видно Админът няма проблем с нарушаването на Правилата му - ОК.

Така че - аз също като Мил , съвсем методично ще отговарям на всеки спам със спам. Обещавам.

В спамърския дух само да кажа, че админът явно го намира за проблем, за да го банне вече 2-3 пъти :md_064:
До колко той се е усетил с какво и колко прекалява е друг въпрос :)

#284 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2011 - 10:05 PM

Аз пък не виждам никакви предупреждения в профила на Pretty. Пък и баннати потребители се банват и при регистрация на нов ник, няма абсолютно никаква логика да баннеш някого и да го оставиш да си направи нова регистрация на воля. Той банът е за да напуснат форума, а не за да си правят нови регистрации. Така че допускам, че Аролски има технически проблем, а не бан на първия си ник. Но това си го знае само непредвидимият ни Админ, защото този раздел никога не е бил конфликтен и няма модератор.
Агресива, специално за вас:
- Никой няма нищо против Асен да се представи.
- Никой няма нищо против да си направи и поддържа тема.
Обаче не по този ламерски начин.
- Никой не може да се чувства виновен, че не е отговорил на въпросите ви, нито пък е длъжен да им отговаря, нито пък имате право да го изисквате, въпрос на желание е. Ако търговски дух обхване форума, желанието ще клони към минус безкрайност. Да не говорим, че има проблеми, на които е абсурд да получите решение във форум и че има хора, неспособни дори да представят проблема си.
- Забавно е когато интелигентен човек, владеещ добре български, се прави, че не схваща нещо толкова ясно като конкретния проблем. Но забавно само донякъде ...

#285 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 29 August 2011 - 12:33 AM

Така ето един не дразнещ пост от мен, придружен от клип :db_046:

Първо искам да Ви представя съдържанието на клипа на кратко :
Това е първата ни тренировка с Хера и нейните стопани - Ицо и Лили.

Накратко историята на Хера !

- Хера е куче порода ПитБул и е на почти 4 години.
Когато Хера е била бебе и подрастващо куче , е имала конфронтации с други себеподобни.Стигало се е до физически контакт, който е оставил в съзнанието на Хера дълбоки ( да го наречем " спомени " ).
Тези нейни "спомени" я карат да се държи не като нормално куче.А именно напада себеподобни с голяма агресия.
Преди да ме потърси Ицо, Хера е била нападана, тя също е нападала. И по думите на Ицо последният път куче от дребна порода е извадило голям късмет, че е оцеляло !!!!
Проблемът на Хера идва от това, че тя не понася други кучета. И прави всичко възможно да ги " докопа ".
Тази нейна непоносимост към кучета е още от както е била на 9 месеца.От тогава, тя не е допускала куче до себе си на по малко от 20 метра !
В началото на клипа обърнете внимание как е оборудвано кучето ( нагръдник, нашийник и намордник придружени от 2 повода.)
Всичко това е било необходимо, за да могат да удържат Хера ако нападне друго куче !

Само да добавя - Ицо ми сподели, че когато преди са разхождали Хера не са можели да се държат с неговата приятелка за ръка понеже Хера ги "Влачи" буквално !
Така, че аз много исках да направя това възможно !

Във видеото ще видите резултатите постигнати от първата ни тренировка. Повтарям това е първата ни тренировка !

П.с. Този път се надявам да не преча на никого :ba_025:

С Уважение Асен :rc_036:

User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 August 2011 - 01:22 AM

Алелуя!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#287 Потребителят е офлайн   ico32 Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 11:29 AM

Здравейте, казвам се Христо, имам куче порода ПитБул женски на почти 4 год. никога не съм го бил държал в клетка или съм го обучавал да се бие и не съм го насърчавал към агресия нито към хора нито към животни.Въпреки това то е толкова агресивно към животни(независимо малки или големи кучета котки,прасета,овце,кози,крави дори нападна кон който я ритна тя изхвърча назад стана отръска се и отиде пак да го напада), че разходката никога нее била удоволствие а гадно задългение което винаги правим заедно с приателката ми. Кучето ми има 2 сестри,който също са агресивни но не толкова, че стопаните им да имат проблеми. За мен това поведение на кучето е от дълго време сериозен проблем и исках да намеря начин да го коригирам. Започнах да чета книги да се ровя във форуми да гледам предавания по ТВ говорих и със специалисти дресьори(искам да кажа,че няма да споменавам нито имена нито заглавия нито продукти които съм ползвал като помощници) и какво ли не. Свързах се със специалист които категорично отказа да работи с нея и каза " С питбул не работя" друг също добър специалист които се занимава с обучение и рзвъждане на кучета каза "късно е за нея- трябвало е като малка да ми я оставите за да се научи" чета разни сайтове и книги в които или изопщо не се споменава тази порода или пише "НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРЕОБУЧЕНИЕ" Опитвах сам да прилагам методи които са ми препоръчали или съм видял, но кучето ставаше все по агресивно и неконтролируемо. При последня инцидент пострадаха 2 кучета и един собственик опитваики се да спаси кучетата си!!! Не веднъж съм писал по форуми и най-интересното за мен е, че повечето хора ме обвиняват "защо си го зел това чудовище" , "защо не си проверил и прочел преди да го вземеш" , "защо не си го водил на училище" и тн...,вместо да ми помогнат и то аз не искам съвет а реална помощ с практически опражнения. Знам и разбирам хората имат неприязъм към тази порода не ги виня не обвинявам никои освен мен, яасно ми е че, проблема съм аз!!! Не това ми е целта да намеря виновен или да го накажа а да помогна на себеси и кучето. За сажаление от години чувам само "махайте го" "приспиваите го" "затваряите го в клетка". Това няма да стане каквото и да направи моето куче никога няма да го дам или ще оставя някакъв закон разпоредба или нареждане от които и да е да ме разделят с моето куче. Може само да ми коства повече средства и усилия. Затова когато открих този форум знаех, че е безполезно да поствам и просто търсех човек който да се занимава с кучето. Прочетох обява която гласеше "Обучавам кучета и техните стопани" за сажаление това сум го чувал само по телевизията и за мен беше много хубаво да го прочета. Без изопщо да чета нито форума нито постовете се обадих на посочения тел. След кратък разговор чух още нещо което исках да чуя "няма куче което да не може да се научи, само незнам колко време ще е нужно". След разговора по тел. и насрочване на срештата запчнах да чета тази тема и направо ми се дорева от съжаление към хора и специалисти,дресьори и лекари толкова добри и изявени, че треперят от страх да неби някои да им е кнкуренция.хахааха много сте добри ама само с еди какви си породи или ако......мани мани. Като сте толкова добри би трябвало да знаете "човек се учи докато е жив" и дори някой млад човек може да ви научи на нещо. Това трябва да ви дава сили да се гордеете със себе си , че сте помогнали на някой а не материалните ви постижения. Много е важно за един специалист колко пари да ми вземе та да може да живее по-добре или да печели повече за да развие бизнеса си да изгради голяма база за убочение,че да печели повече. Знам веки ще каже, че неможе да гледа детето си гладно и да не може да си позволи нищо. Но аз казвам "защо да печеля повече когато другите немогат". Дано всички да са по-добре и да помагат и да печелят от хората които са им благодарни. Но не с цената на всичко - защото преди всичко го правите за да се помага а не за да се печели. Е да ма не:)) Може ли грамотни и образовани хора да хабят ресурси да показват грешките на другите вместо да им помагат да не ги повтарят. Ктао те дразни,че някои спами и не го искаш тук най-лесно е да му се озъбим вместо да му направим сайт подарък и да ни разбере,че имаме добри намерения??? Кой може да каже, че се е прежалил или е дал пари безвъзмездно за нещо в което вярва сигурно има но не са повечето а само малцина "богаташи" които незнаят какво да си правят парите или просто тези хора са "тъпи". Съгласен съм и вярвам,че много хора се нуждаят просто от наставления или съвети та дори и разкази на други хора, но аз имам нужда от човек които да се занимава с мен и моето куче а не да ми казва "ела на групова терапия" или "дай ми го за 2 месеца ще го оправя".
Повече от 2 години кучето ми нее разхождано в парк или градинка кадето може да има други хора или кучета, за радост това вече е история само след два урока! Днес моята приателка се е разхождала 2 часа САМА без втори повод и без наморник на място кадето се разхождат и други кучета а има и доста бездомни. Въпреки всичко което прочетох в тази тема и опитите на хора (дали неволно или нарочно поради липса на въспитание или поради лошо отношение към тях) да попречат, този сайт и форума си свършиха работата и предполагам целта на организатора да помагат.

#288 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 11:59 AM

Ааааайде всичко отначало .....
Безнадеждна история.

Показване на мнениетоico32, в 29 August 2011 - 11:29 AM, написа:

Затова когато открих този форум знаех, че е безполезно да поствам и просто търсех човек който да се занимава с кучето.

Но сега внезапно реши да постваш и да попариш надеждицата ни, че тази тема ще тръгне както трябва. Всичко беше прекрасно, докато гледахме кучето ти на клип.
Да не съм на мястото на agalina и другите почитатели на питбул от форума, които обърнаха света да ни покажат истинското лице на тази сърцата порода. Що да чете човекът, той знае какво мислим.

#289 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 12:05 PM

ico32 мисля, че връщате темата към една точка, която беше многократно обсъждана и коментирана. На г-н Аролски му стана ясно защо го критикуват, но явно Ви предава нещата по друг начин и отново стартира безсмислени спамове.
Щом не сте разбрал ще Ви повторя още веднъж, защото подозирам, че на другите потребители най-малкото им омръзна. НИКОЙ НЕ ПРЕЧИ НА ТОЗИ ТРЕНЬОР ДА СЕ ИЗЯВЯВА КАТО ТАКЪВ. ТОЙ НЕ Е КОНКУРЕНЦИЯ НА НИКОЙ. ТОЧНО ЗАТОВА НЕГОВИ КОЛЕГИ НЕ ПИШАТ ПО ТЕМАТА (ако изобщо Ви е направило впечатление). КРИТИКИТЕ СА НАСОЧЕНИ КЪМ НЕПРАВОМЕРНА РЕКЛАМА, А НЕ КЪМ РАБОТАТА МУ ИЛИ КАЧЕСТВАТА МУ. Дано да правите разлика между двете неща, защото от написаното ми става ясно едно - Вие приемате треньорите като хомогенен контингент и изключвате възможността да избират в какво направление да работят и дали изобщо да хвърлят усилия за всяко куче, чийто собственик ги потърси. Да, има треньори, които не работят с питбули, с НОК, с БОК. Други работят по методи, които останалите не одобряват или са слабо застъпени. Това, че еди-кой си се е отзовал на Вашите потребности не озачава, че той е конкуренция на останалите. Да не кажа, че е логично когато си на 20 години да търсиш всякакви възможности да се изявиш и да се докажеш. Тук, обаче, говорим не за това, а за неправомерна реклама и мисля, че г-н Аролски най-после разбра за какво иде реч. Надявам се и други доволни от него клиенти да го разберат, защото е безкрайно отегчително да се коментира едно и също нещо. Ако аз харесвам работата на един треньор Вие с постовете си няма да ме накарате да отида при друг или да го препоръчам. Това, че ще се регистрирате 1000 пъти с различни никове и ще поствате колко безкрайно много Ви е помогнал НЯМА да накара повече от един на хиляда потребители да обърнат внимание на Аролски, нито ще повишат авторитета му сред колегите му. Добре е всички негови клиенти да го разберат. :ba_025:

п.п. - Все едно да обвиня първия треньор при когото отидох за помощ , защото ми отказа да се занимава с кучето ми и да обяснявам колко лош и непрофесионалист е той! Ми много е тъпо! Той е обучил толкова трудни кучета и си е негово право да отказва да се занимава с всички. В крайна сметка всеки има право на лична преценка и избор. Това не го прави по-малко професионалист от този, който ни е свършил работа. :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#290 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 12:41 PM

Показване на мнениетоico32, в 29 August 2011 - 11:29 AM, написа:

Повече от 2 години кучето ми нее разхождано в парк или градинка кадето може да има други хора или кучета, за радост това вече е история само след два урока! Днес моята приателка се е разхождала 2 часа САМА без втори повод и без наморник на място кадето се разхождат и други кучета а има и доста бездомни.

Двойно съм изненадана от смелостта Ви след толкова проблеми да махнете намордника просто така!

Но пожелавам успех!

#291 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 03:56 PM

Показване на мнениетоico32, в 29 August 2011 - 09:29 AM, написа:

имам куче порода ПитБул женски на почти 4 год. Въпреки това то е толкова агресивно към животни(независимо малки или големи кучета котки,прасета,овце,кози,крави дори нападна кон който я ритна тя изхвърча назад стана отръска се и отиде пак да го напада)
... кучето ставаше все по агресивно и неконтролируемо
... се обадих на посочения тел. ..и насрочване на срештатa..
Повече от 2 години кучето ми нее разхождано в парк или градинка кадето може да има други хора или кучета, за радост това вече е история само след два урока! Днес моята приателка се е разхождала 2 часа САМА без втори повод и без наморник на място кадето се разхождат и други кучета а има и доста бездомни.

И как точно се случи това чудо? През тези единствени два урока какво и как правихте точно - разкажете, ако обичате подробно , затаила съм дъх в очакване .
Благодаря предварително за отговора Ви.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#292 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 29 August 2011 - 08:29 PM

Показване на мнениетоagalina, в 29 August 2011 - 03:56 PM, написа:

Показване на мнениетоico32, в 29 August 2011 - 09:29 AM, написа:

имам куче порода ПитБул женски на почти 4 год. Въпреки това то е толкова агресивно към животни(независимо малки или големи кучета котки,прасета,овце,кози,крави дори нападна кон който я ритна тя изхвърча назад стана отръска се и отиде пак да го напада)
... кучето ставаше все по агресивно и неконтролируемо
... се обадих на посочения тел. ..и насрочване на срештатa..

И как точно се случи това чудо? През тези единствени два урока какво и как правихте точно - разкажете, ако обичате подробно , затаила съм дъх в очакване .
Благодаря предварително за отговора Ви.

Агалина това, което питаш е = на това да питаш Хари Худини как прави своите магии :ba_025:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 08:37 PM

"Агалина това, което питаш е = на това да питаш Хари Худини как прави своите магии "

Ясно - кьорфишек е било ,разбира се..Нищо ново де.

Моля Модератор да промени заглавиeто на тази тема на "Магии и манипулации".:)))
User's Signature

#294 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 29 August 2011 - 09:05 PM

Показване на мнениетоagalina, в 29 August 2011 - 08:37 PM, написа:

Агалина твоето мнение въобще не ме грее и не ми пука какво говирш.
Само едно се питам ?! С толкова завис и злоба как живееш?
Предполагам, че отговор на моя въпрос има само Господ !!
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 09:50 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 29 August 2011 - 07:05 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 29 August 2011 - 08:37 PM, написа:

Агалина твоето мнение въобще не ме грее и не ми пука какво говирш.
Само едно се питам ?! С толкова завис и злоба как живееш?
Предполагам, че отговор на моя въпрос има само Господ !!

Попитах просто нещо към клипа ти .Зададох еднозначни въпроси целящи еднозначни отговори - не от теб -а от получилият помощта ти . Ти отговори не както е редно в тема за Обучение на кучета - отговори ми , че било магия.. Не съм изненадана наистина .
Когато пускаш материали -естествено е да има въпроси по тях .
За ква злоба и завист пишеш :))
Ти даже не си разбрал , че ти дадох шанс като попитах.
User's Signature

#296 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 29 August 2011 - 10:16 PM

Видях клипа,уточнили сте,че е първи урок,за което ок.Само,че нагръдника за чиф е ?
User's Signature

#297 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 29 August 2011 - 10:51 PM

По принцип преди така са разхождали Хера. Иначе просто не го бяхме свалили
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#298 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 August 2011 - 07:11 AM

лъвче...явно си умно момче,отворено.окумуш дет се вика в моя край...та ,моят съвет съвсем добронамерен е -спри да се излагаш..;)хората тук не пасат трева,имат си някакво понятие от кучета,от обучение..клипове в стил сизър милан,и хвалебствия от новорегнати потребители само ти вредят...замисли се върху стратегията,вярно че рекламата помага но тук не сме на пазара......публикувай резултати,и те сами ще ти отворят вратите...
но да баламосваш хора,които се занимават с питове,че за два урока си пречупил агресията на питбулката ,дотолкова че да не забелязва твоята кокона-стига де :)

#299 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 08:31 AM

Аролски,приятел,попрегледах темата ти и ще си позволя да ти дам един съвет. Знай,че когато се сблъскаш с група от предубедени,ограничени в мисленето си и защитаващи някакви собственни интереси,хора,трудно ще промениш отношението им към себе си,още повече ако то е негативно. Но с действията и реакциите си можеш да си спечелиш подкрепа от страничните,непредубедени наблюдатели. Лично аз ти симпатизирам, не видях нищо недостойно и агресивно в представянето ти. Разбира се,имаше пропуски и недостатъци,дължащи се на твоята младост и неопитност. Засипаха те с въпроси-кой си,откъде си, за какво се бориш,кой е твоят вдъхновител,с какви постижения ще се похвалиш,все едно пред тях стои врял и кипял в областта на обучението на кучета човек,а не 20 годишен младеж,опитващ се да пробие. Поискаха от теб клипове с работата ти,отзиви от клиенти,от кучета, социален статус,вяра и изповедание...номер на обувките...Качена снимка И ти се подведе,на моменти и нервите ти не издържаха. Е какво като им предостави клипове и отзиви от хора с които си работил? Само си спечели поредните подигравки,че всичко било ала-бала,че с това няма да убедиш никой..Е тях няма да убедиш,да. Но вярата ти в себе си и обичта ти към животните,както и знанията и уменията ти за работа с тях,в които не се съмнявам,ще ти помогнат да успееш. Пожелавам ти го искренно! Пази си нервите,не се поддавай на провокации,това може само да навреди на работата ти . Успех,младеж!Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#300 Потребителят е офлайн   vassilena Икона

Публикувано: 30 August 2011 - 08:55 AM

Дълбоко съм разочарована от развитието на темата. Подкрепям изцяло написаното от Фанфан. Не бих могла да се изразя по-пълно и по-точно от него.
Желая ти успех, Асене! Ти знаеш и можеш.

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни