Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2011 - 08:57 AM

Аз не знам кой тук защитава собствени интереси.Защо не прегледаш пак темите и да потърсиш от какво е породено това негативно отношение.Голяма част от мненията тук са единствено насоки.Кой как чете и как го приема е друг въпрос.Несериозно е да твърдиш че след две години изолация на агресивно куче без значение от породата си го рехабилитирал напълно за два или пет часа и хей така вече ще го водим без намордник.Колкото и да съм лаик ми е странно,какво остава за хора,които се занимават с това.За клипа-има предистория и край,а историята?Снощи четох една друга тема за обучение на кучета с поведенчески проблеми,горещо я препоръчвам на който не я е чел.Най вече на Асен.Там няма нападки,има помощ,няма реклама,има много обяснения.И участие взимат потребители,които пишат и тук.
http://forum.dog.bg/...B3%D0%B8%D1%8F/
Успех му пожелавам и аз!!!
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#302 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 August 2011 - 09:39 AM

Ама естествено, че разни "непредубедени хора", вчера регистрирани, няма да разберат нашето недоволство. Та те не са вложили нищо в този форум, не са усетили духа му, не познават никого, макар да дават оценки. Защо да им пука, че някой го съсипва? Защо пък да се трогват, че някой руши нещо, което те не са създали и даже не ги интересува какво представлява то?

За тях това място е същото, каквото за Асен - място, откъдето можеш да вземаш наготово, но не и да даваш. Място, което можеш само да потребяваш както на теб ти изнася. Как няма да му симпатизират, те са същите като него.

#303 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 10:17 AM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2011 - 09:39 AM, написа:

Ама естествено, че разни "непредубедени хора", вчера регистрирани, няма да разберат нашето недоволство. Та те не са вложили нищо в този форум, не са усетили духа му, не познават никого, макар да дават оценки. Защо да им пука, че някой го съсипва? Защо пък да се трогват, че някой руши нещо, което те не са създали и даже не ги интересува какво представлява то?

Кого визирате под това "разни непредубедени хора"?Познавате ли някой от тях?Как новодошлите да вложат нещо от себе си,когато биват,ще го кажа така-не особенно радушно приетиКачена снимка Това е форум със свободен достъп,където всеки може да изрази мнението си. Лично аз не съм се регистрирал вчера,а преди да се регистрирам известно време просто влизах и четях. Изградил съм си някаква представа за форума,и не мога да проумея,защо постоянно твърдите,че някой го руши или иска да го съсипе? Прощавайте,но това е някаква паронаяКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   Arolski911 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 10:18 AM

Навар грешиш работата ми не е свършена на 100 %, но основата е положена и имаме голям напредък с Хера.
Вярно имаше изцепки от нейна страна, но не е нищо в сравнение с това като я видях !

П.п. Благодаря на всички, които ми пожелаха успех !
За напред темата ще се развива по друг път и няма да има хора от форума, които да се дразнят, когато четат :ba_025:

#305 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2011 - 11:22 AM

Показване на мнениетоFANFAN, в 30 August 2011 - 10:17 AM, написа:

Изградил съм си някаква представа за форума,и не мога да проумея,защо постоянно твърдите,че някой го руши или иска да го съсипе?

Нали точно това казвам. Не можете да проумеете.
Не виждам някой да ви е спрял да си изразявате мнението, ето, нали го правите. Много добре виждам кога сте се регистрирали.
ПП Под разни "непредубедени хора" визирам същите, които и вие - страничните наблюдатели. Фразата е ваша.

#306 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 11:50 AM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2011 - 11:22 AM, написа:

Показване на мнениетоFANFAN, в 30 August 2011 - 10:17 AM, написа:

Изградил съм си някаква представа за форума,и не мога да проумея,защо постоянно твърдите,че някой го руши или иска да го съсипе?

Нали точно това казвам. Не можете да проумеете.
Не виждам някой да ви е спрял да си изразявате мнението, ето, нали го правите.

Но нали това ви казвам, не съм от "разните вчера регистрирани"Качена снимка За мен това място не е само за да получавам наготово информация,но и да дам идея и съвет там,където се чуствам достатъчно подготвенКачена снимка А вие искате да ви повярвам,че всички тук са безскрупулни консуматори, прекалили с гледането на филми като "Разрушителят" и подобни. Никой не ви спира да споделяте тази си позиция,макар че сама би трябвало да стигнете до извода,че тя буди лек присмех
User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2011 - 11:51 AM

Показване на мнениетоFANFAN, в 30 August 2011 - 11:50 AM, написа:

А вие искате да ви повярвам,че всички тук са безскрупулни консуматори,

Не всички.
Точно там е проблемът, един е достатъчен, за да прецака атмосферата.
Не държа особено да ми вярвате. Точно като вас си казвам мнението.

#308 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 11:59 AM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2011 - 11:51 AM, написа:

Показване на мнениетоFANFAN, в 30 August 2011 - 11:50 AM, написа:

А вие искате да ви повярвам,че всички тук са безскрупулни консуматори,

Не всички.
Точно там е проблемът, един е достатъчен, за да прецака атмосферата.

Да,права сте,не всички. Само онези,разните,вчера и онзи ден регистрирани,непредубедени потребители. Проблемът не е в това,че 1 е достатъчен да прецака атмосферата, а че 10 като вас вместо да я стабилизират,я нажежават още повече. Спамче за спамче,но аз съм дотук. Моля продължете. Вие го въведохте,поддържайте си гоКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2011 - 12:01 PM

Не всички новорегистрирани. Онези страничните от вашия пост, които не могат да проумеят. :md_064:

#310 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 August 2011 - 12:40 PM

Показване на мнениетоArolski911, в 30 August 2011 - 08:18 AM, написа:

Навар грешиш работата ми не е свършена на 100 %, но основата е положена и имаме голям напредък с Хера.
Вярно имаше изцепки от нейна страна, но не е нищо в сравнение с това като я видях !

За напред темата ще се развива по друг път и няма да има хора от форума, които да се дразнят, когато четат :ba_025:

Изцепки винаги ще има,при пит кучетата работата никога не е свършва,при тях винаги има изненади,ама винаги.Ако познавате породата ще знаете за какво говоря.Разликата между пит кучетата и другите породи е именно в това,че дори и при почти 100% контролируемо куче,то самото отново може да те изненада приятно или неприятно.Агресията с два урока едва ли е изчезнала,притъпяването и не означава подчинение.Работата с такъв тип кучета е съвсем различна от другите породи.Ако стопаните не съумеят да контролират този вид агресия и да я предотвартяват,да са една крачка преди любимеца си,лошо и за тях и за животното.Свалянето на намордника няма да им реши проблема,напротив това е нож с две остриета,който в последствие ще им изяде главата. Дори смятам,че и правите лоша услуга,като им препоръчвате,именно това..Но това си е мое мнение,базирано ми на опита с тази порода.Поздрави и успех от мен!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#311 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 August 2011 - 12:48 PM

Темата е Обучение на кучета, но в нея няма нищо за обучение на кучета, а непрекъсната реклама.

Това не се толерира.

Толерират се обяснения - защо, как, по какъв начин се работи, как се отработват дадени положения, как се решават проблеми, за да може и тези, които нямат възможност, било то парична или друга, да могат да работят с свойте кучета. Или казано по друг начин - да бъдем полезни не само на себе си, а на всички останали.

Имате последно предупреждение, при продължаваща реклама от ваша страна достъпа до форума ще ви бъде ограничен.

Не само на вас, а на всички, които се занимават с подобна рекламна дейност.

#312 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 30 August 2011 - 12:51 PM

FANFAN аз мога да кажа че съм "от старата гвардия" в този форум и аз като Мил искам да тръгна от тук. Има разлика от "старото добро время" когато беще една идея "професионални Любители на кучета" да си споделят опита. Всеки по опитен давал от себе си знания за начинаещи. В форума има какво да се научи!
тези хора са научили своите кучета ТУК! (има и други...)
Тук се водили дискусии, "битки" в име НАЙ ДОБРО ЗА КУЧЕ! за развитие на кинология в БГ...
А сега? всеки новодошъл влиза т и без да погледне дали някой вече е задавал негов въпрос пита, повтаряйки предишни ... и е обиден, ако не му веднага отговорят!
Ама хора вече е написали отговори!!! и то много пъти!!! Само трябва да потърсиш.
Хайде! вече имаме нов запален с нови сили - Асен!
Асен, моля теб, от сега ти ще отговаряш на въпроси. Безплатно и редовно. Така за да хора учат от теб.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#313 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 30 August 2011 - 02:00 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 30 August 2011 - 12:48 PM, написа:

Темата е Обучение на кучета, но в нея няма нищо за обучение на кучета, а непрекъсната реклама.

Това не се толерира.

Толерират се обяснения - защо, как, по какъв начин се работи, как се отработват дадени положения, как се решават проблеми, за да може и тези, които нямат възможност, било то парична или друга, да могат да работят с свойте кучета. Или казано по друг начин - да бъдем полезни не само на себе си, а на всички останали.

Имате последно предупреждение, при продължаваща реклама от ваша страна достъпа до форума ще ви бъде ограничен.

Не само на вас, а на всички, които се занимават с подобна рекламна дейност.

Темата е обучение на кучета, но като не задават въпроси към, които да дам съвет какво очаквате ?
Казвал съм и преди отворен съм към всички, които имат нужда от помощ !
А реклама няма да има ( ще показвам, само клипчета - надявам се те да не ви пречат !
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 30 August 2011 - 02:07 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 30 August 2011 - 12:40 PM, написа:

Показване на мнениетоArolski911, в 30 August 2011 - 08:18 AM, написа:

Изцепки винаги ще има,при пит кучетата работата никога не е свършва,при тях винаги има изненади,ама винаги.Ако познавате породата ще знаете за какво говоря.Разликата между пит кучетата и другите породи е именно в това,че дори и при почти 100% контролируемо куче,то самото отново може да те изненада приятно или неприятно.Агресията с два урока едва ли е изчезнала,притъпяването и не означава подчинение.Работата с такъв тип кучета е съвсем различна от другите породи.Ако стопаните не съумеят да контролират този вид агресия и да я предотвартяват,да са една крачка преди любимеца си,лошо и за тях и за животното.Свалянето на намордника няма да им реши проблема,напротив това е нож с две остриета,който в последствие ще им изяде главата. Дори смятам,че и правите лоша услуга,като им препоръчвате,именно това..Но това си е мое мнение,базирано ми на опита с тази порода.Поздрави и успех от мен!

Относно Питободобните кучета съм на ясно за работата с тях. Преди стопаните на Хера не са можели въобще да въздействат на кучето по никакъв начин. Показах им начин как да контролират кучето, но има още работа, за да могат да я контролират на 100%.

П.с. Ако някой има въпроси относно обучението на кучета нека да ги сподели ще помагам с каквото мога :ae_085:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2011 - 02:10 PM

Отворен си?
Само че на лични, нали така. И на мен се опита да го пробуташ. Всеки твой отговор досега завършва с неизменното свържете се с мен на лични.
Знанията не са за споделяне и безвъзмездно раздаване, те са "тайните на Худини".
Ти не си дошъл да споделяш знания, дошъл си да набираш клиенти.
Най-много ще се радвам да ме опровергаеш. Ние тук си споделя(х)ме знанията на публични и наистина ни трябва ново и свежо присъствие, защото се уморихме.

Имам предложение тази тема да се нарече с някакво друго име, защото това си е вече дискусионна тема по важни въпроси на форума, щом има толкова участници, значи тези въпроси ги вълнуват. А Аролски да си направи друга тема, да видим. Или пък просто да се отдели дискусията по принципните въпроси в друга тема, защото е факт, че така не му даваме шанс да си развива нормално темата.

#316 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 30 August 2011 - 02:41 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2011 - 02:10 PM, написа:

Отворен си?
Само че на лични, нали така. И на мен се опита да го пробуташ. Всеки твой отговор досега завършва с неизменното свържете се с мен на лични.
Знанията не са за споделяне и безвъзмездно раздаване, те са "тайните на Худини".
Ти не си дошъл да споделяш знания, дошъл си да набираш клиенти.
Най-много ще се радвам да ме опровергаеш. Ние тук си споделя(х)ме знанията на публични и наистина ни трябва ново и свежо присъствие, защото се уморихме.

Имам предложение тази тема да се нарече с някакво друго име, защото това си е вече дискусионна тема по важни въпроси на форума, щом има толкова участници, значи тези въпроси ги вълнуват. А Аролски да си направи друга тема, да видим. Или пък просто да се отдели дискусията по принципните въпроси в друга тема, защото е факт, че така не му даваме шанс да си развива нормално темата.

Аз не видях никъде във форума да пише, че хората които разбират от обучение на кучета е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да споделят своя опит и своите познания ! Теб никой не те е карал да споделяш каквото и да е било, ти го правиш на своя глава.
Както ти казваш никой не е длъжен !

Показване на мнениетоmil_, в 28 August 2011 - 10:05 PM, написа:

- Никой не може да се чувства виновен, че не е отговорил на въпросите ви, нито пък е длъжен да им отговаря, нито пък имате право да го изисквате, въпрос на желание е.....

П.с. за да те опровергая - АКО НЯКОЙ ИМА ПРОБЛЕМ СЪС СВОЕТО КУЧЕ, МОЛЯ ДА ПИШЕ В ТЕМАТА, ЩЕ МУ БЪДЕ ПОМОГНАТО ------ ПУБЛИЧНО !!!! !
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 04:01 PM

Може ли аз? :wb_052: :ab_041:

Пинчер(мелез) на 3 години, кастриран. Първите седем месеца не е срещал друго куче-котка. В резултата на това като види куче(без значение породата озверява) Разбира се само с някои дребни кучета и с повечето бездомни(странно ми е това). Да отбележа, че кучето през тези седем месеца е смазвано от бой и още има страх. Както и да му говориш, както и да посегнеш към него то заляга, или инстинктивно се свива.. С душач или нашийник не може да ходи, защото има проблем и най-малкото дръпване го задавя и почва да кашля. Никой не го приема в училище, защото е много малък. Като види куче, което ходи на повод със своя стопанин агресията е в пъти по-голяма. Хващаш го, вдигаш го във въздуха, но той не спира да лае и иска да се добере до кучето и да се бие. :wb_052: Лошото е, че все трябва да го следя и да го водя на по-пусти места, защото ме е страх да не го изяде някое куче. :ab_041: Котки също преследва, ама котката ако спре той обръща, докато на кучетата направо се нахвърля и захапва(тестван е)

Команди не знае. само 'ела"(която не важи ако види куче) "чакай" Като започнеш да го учиш на нещо той от страх ляга на земята. Мисли, че пак ще яде бой. :dh_188:

Дърпа се(докато се измори), когато го разхождаме, защото все търси и се оглежда за "жертва". Не подлежи на обучение заради пустия страх. :dry:

Забравих да кажа, че у дома нямае никакви ядове. Нито доминира, нито яде мебели, нищо. Взимаш му храната без проблем, каквото поиска човек това може да направи с него. Никога не е изръмжал на член от семейството. То и как да посегне като за такива неща е бил пребиван, чак се е напикавал от бой..

#318 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2011 - 04:41 PM

valnata, направо ти съчувствам! :dh_188: Горкият пинч! Откога е при теб?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#319 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 30 August 2011 - 04:44 PM

Вълната - решението на твоя проблем е преодоляването на страха. За да преодолее страха и да не се нахвърля върху кучета трябва да бъде събирано с уравновесени кучета. Които няма да се поддадат на конфронтация от негова страна.Също така ти трябва да се научиш да го спираш, когато прояви това нежелано поведение.
Знам, че ще е трудно да намериш такива кучета и, че ще отнеме време.
Ето един клип на Сизър (на испански е ! ? ) не е точното решение на твоя проблем, но може да помогне.

http://www.youtube.c...h?v=TCNatNBYp08
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 04:53 PM

Вече почти две години и половина ще стане. За това време даже тон не му е повишаван и пак го е страх. Наистина е много зле положението. Иначе кучето е душичка(много е добър с деца, не посяга на хора) но това дето са го пребивали не е довело до нищо добро. Аз на едно "седни" не мога да го науча, даже и с лакомство, защото то заляга на земята.

Не са го извеждали по цели дни и като се изпусне са го смачквали. По думите на жената трябвало като "съсне" и да лягат. :wb_052: Е, това е резултата.

И не мога да си обясня как се учи такова куче? Също лае и по мотори. Така го взех и май така ще си иде. Като излезе вънка става друго куче и няма как да го спреш без да го наплашиш.

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни