Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета
Публикувано: 30 August 2011 - 08:57 AM
http://forum.dog.bg/...B3%D0%B8%D1%8F/
Успех му пожелавам и аз!!!

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 30 August 2011 - 09:39 AM
За тях това място е същото, каквото за Асен - място, откъдето можеш да вземаш наготово, но не и да даваш. Място, което можеш само да потребяваш както на теб ти изнася. Как няма да му симпатизират, те са същите като него.
Публикувано: 30 August 2011 - 10:17 AM
mil_, в 30 August 2011 - 09:39 AM, написа:
Кого визирате под това "разни непредубедени хора"?Познавате ли някой от тях?Как новодошлите да вложат нещо от себе си,когато биват,ще го кажа така-не особенно радушно приети

Публикувано: 30 August 2011 - 10:18 AM
Вярно имаше изцепки от нейна страна, но не е нищо в сравнение с това като я видях !
П.п. Благодаря на всички, които ми пожелаха успех !
За напред темата ще се развива по друг път и няма да има хора от форума, които да се дразнят, когато четат

Публикувано: 30 August 2011 - 11:22 AM
FANFAN, в 30 August 2011 - 10:17 AM, написа:
Нали точно това казвам. Не можете да проумеете.
Не виждам някой да ви е спрял да си изразявате мнението, ето, нали го правите. Много добре виждам кога сте се регистрирали.
ПП Под разни "непредубедени хора" визирам същите, които и вие - страничните наблюдатели. Фразата е ваша.
Публикувано: 30 August 2011 - 11:50 AM
mil_, в 30 August 2011 - 11:22 AM, написа:
FANFAN, в 30 August 2011 - 10:17 AM, написа:
Нали точно това казвам. Не можете да проумеете.
Не виждам някой да ви е спрял да си изразявате мнението, ето, нали го правите.
Но нали това ви казвам, не съм от "разните вчера регистрирани"

Публикувано: 30 August 2011 - 11:51 AM
Публикувано: 30 August 2011 - 11:59 AM
mil_, в 30 August 2011 - 11:51 AM, написа:
Да,права сте,не всички. Само онези,разните,вчера и онзи ден регистрирани,непредубедени потребители. Проблемът не е в това,че 1 е достатъчен да прецака атмосферата, а че 10 като вас вместо да я стабилизират,я нажежават още повече. Спамче за спамче,но аз съм дотук. Моля продължете. Вие го въведохте,поддържайте си го

Публикувано: 30 August 2011 - 12:40 PM
Arolski911, в 30 August 2011 - 08:18 AM, написа:
Вярно имаше изцепки от нейна страна, но не е нищо в сравнение с това като я видях !
За напред темата ще се развива по друг път и няма да има хора от форума, които да се дразнят, когато четат

Изцепки винаги ще има,при пит кучетата работата никога не е свършва,при тях винаги има изненади,ама винаги.Ако познавате породата ще знаете за какво говоря.Разликата между пит кучетата и другите породи е именно в това,че дори и при почти 100% контролируемо куче,то самото отново може да те изненада приятно или неприятно.Агресията с два урока едва ли е изчезнала,притъпяването и не означава подчинение.Работата с такъв тип кучета е съвсем различна от другите породи.Ако стопаните не съумеят да контролират този вид агресия и да я предотвартяват,да са една крачка преди любимеца си,лошо и за тях и за животното.Свалянето на намордника няма да им реши проблема,напротив това е нож с две остриета,който в последствие ще им изяде главата. Дори смятам,че и правите лоша услуга,като им препоръчвате,именно това..Но това си е мое мнение,базирано ми на опита с тази порода.Поздрави и успех от мен!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 August 2011 - 12:48 PM
Това не се толерира.
Толерират се обяснения - защо, как, по какъв начин се работи, как се отработват дадени положения, как се решават проблеми, за да може и тези, които нямат възможност, било то парична или друга, да могат да работят с свойте кучета. Или казано по друг начин - да бъдем полезни не само на себе си, а на всички останали.
Имате последно предупреждение, при продължаваща реклама от ваша страна достъпа до форума ще ви бъде ограничен.
Не само на вас, а на всички, които се занимават с подобна рекламна дейност.
Публикувано: 30 August 2011 - 12:51 PM
тези хора са научили своите кучета ТУК! (има и други...)
Тук се водили дискусии, "битки" в име НАЙ ДОБРО ЗА КУЧЕ! за развитие на кинология в БГ...
А сега? всеки новодошъл влиза т и без да погледне дали някой вече е задавал негов въпрос пита, повтаряйки предишни ... и е обиден, ако не му веднага отговорят!
Ама хора вече е написали отговори!!! и то много пъти!!! Само трябва да потърсиш.
Хайде! вече имаме нов запален с нови сили - Асен!
Асен, моля теб, от сега ти ще отговаряш на въпроси. Безплатно и редовно. Така за да хора учат от теб.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 30 August 2011 - 02:00 PM
dog.bg, в 30 August 2011 - 12:48 PM, написа:
Това не се толерира.
Толерират се обяснения - защо, как, по какъв начин се работи, как се отработват дадени положения, как се решават проблеми, за да може и тези, които нямат възможност, било то парична или друга, да могат да работят с свойте кучета. Или казано по друг начин - да бъдем полезни не само на себе си, а на всички останали.
Имате последно предупреждение, при продължаваща реклама от ваша страна достъпа до форума ще ви бъде ограничен.
Не само на вас, а на всички, които се занимават с подобна рекламна дейност.
Темата е обучение на кучета, но като не задават въпроси към, които да дам съвет какво очаквате ?
Казвал съм и преди отворен съм към всички, които имат нужда от помощ !
А реклама няма да има ( ще показвам, само клипчета - надявам се те да не ви пречат !

и
техните собственици

Публикувано: 30 August 2011 - 02:07 PM
koniarska, в 30 August 2011 - 12:40 PM, написа:
Arolski911, в 30 August 2011 - 08:18 AM, написа:

Изцепки винаги ще има,при пит кучетата работата никога не е свършва,при тях винаги има изненади,ама винаги.Ако познавате породата ще знаете за какво говоря.Разликата между пит кучетата и другите породи е именно в това,че дори и при почти 100% контролируемо куче,то самото отново може да те изненада приятно или неприятно.Агресията с два урока едва ли е изчезнала,притъпяването и не означава подчинение.Работата с такъв тип кучета е съвсем различна от другите породи.Ако стопаните не съумеят да контролират този вид агресия и да я предотвартяват,да са една крачка преди любимеца си,лошо и за тях и за животното.Свалянето на намордника няма да им реши проблема,напротив това е нож с две остриета,който в последствие ще им изяде главата. Дори смятам,че и правите лоша услуга,като им препоръчвате,именно това..Но това си е мое мнение,базирано ми на опита с тази порода.Поздрави и успех от мен!
Относно Питободобните кучета съм на ясно за работата с тях. Преди стопаните на Хера не са можели въобще да въздействат на кучето по никакъв начин. Показах им начин как да контролират кучето, но има още работа, за да могат да я контролират на 100%.
П.с. Ако някой има въпроси относно обучението на кучета нека да ги сподели ще помагам с каквото мога

и
техните собственици

Публикувано: 30 August 2011 - 02:10 PM
Само че на лични, нали така. И на мен се опита да го пробуташ. Всеки твой отговор досега завършва с неизменното свържете се с мен на лични.
Знанията не са за споделяне и безвъзмездно раздаване, те са "тайните на Худини".
Ти не си дошъл да споделяш знания, дошъл си да набираш клиенти.
Най-много ще се радвам да ме опровергаеш. Ние тук си споделя(х)ме знанията на публични и наистина ни трябва ново и свежо присъствие, защото се уморихме.
Имам предложение тази тема да се нарече с някакво друго име, защото това си е вече дискусионна тема по важни въпроси на форума, щом има толкова участници, значи тези въпроси ги вълнуват. А Аролски да си направи друга тема, да видим. Или пък просто да се отдели дискусията по принципните въпроси в друга тема, защото е факт, че така не му даваме шанс да си развива нормално темата.
Публикувано: 30 August 2011 - 02:41 PM
mil_, в 30 August 2011 - 02:10 PM, написа:
Само че на лични, нали така. И на мен се опита да го пробуташ. Всеки твой отговор досега завършва с неизменното свържете се с мен на лични.
Знанията не са за споделяне и безвъзмездно раздаване, те са "тайните на Худини".
Ти не си дошъл да споделяш знания, дошъл си да набираш клиенти.
Най-много ще се радвам да ме опровергаеш. Ние тук си споделя(х)ме знанията на публични и наистина ни трябва ново и свежо присъствие, защото се уморихме.
Имам предложение тази тема да се нарече с някакво друго име, защото това си е вече дискусионна тема по важни въпроси на форума, щом има толкова участници, значи тези въпроси ги вълнуват. А Аролски да си направи друга тема, да видим. Или пък просто да се отдели дискусията по принципните въпроси в друга тема, защото е факт, че така не му даваме шанс да си развива нормално темата.
Аз не видях никъде във форума да пише, че хората които разбират от обучение на кучета е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да споделят своя опит и своите познания ! Теб никой не те е карал да споделяш каквото и да е било, ти го правиш на своя глава.
Както ти казваш никой не е длъжен !
mil_, в 28 August 2011 - 10:05 PM, написа:
П.с. за да те опровергая - АКО НЯКОЙ ИМА ПРОБЛЕМ СЪС СВОЕТО КУЧЕ, МОЛЯ ДА ПИШЕ В ТЕМАТА, ЩЕ МУ БЪДЕ ПОМОГНАТО ------ ПУБЛИЧНО !!!! !

и
техните собственици

Публикувано: 30 August 2011 - 04:01 PM

Пинчер(мелез) на 3 години, кастриран. Първите седем месеца не е срещал друго куче-котка. В резултата на това като види куче(без значение породата озверява) Разбира се само с някои дребни кучета и с повечето бездомни(странно ми е това). Да отбележа, че кучето през тези седем месеца е смазвано от бой и още има страх. Както и да му говориш, както и да посегнеш към него то заляга, или инстинктивно се свива.. С душач или нашийник не може да ходи, защото има проблем и най-малкото дръпване го задавя и почва да кашля. Никой не го приема в училище, защото е много малък. Като види куче, което ходи на повод със своя стопанин агресията е в пъти по-голяма. Хващаш го, вдигаш го във въздуха, но той не спира да лае и иска да се добере до кучето и да се бие.

Команди не знае. само 'ела"(която не важи ако види куче) "чакай" Като започнеш да го учиш на нещо той от страх ляга на земята. Мисли, че пак ще яде бой.

Дърпа се(докато се измори), когато го разхождаме, защото все търси и се оглежда за "жертва". Не подлежи на обучение заради пустия страх.

Забравих да кажа, че у дома нямае никакви ядове. Нито доминира, нито яде мебели, нищо. Взимаш му храната без проблем, каквото поиска човек това може да направи с него. Никога не е изръмжал на член от семейството. То и как да посегне като за такива неща е бил пребиван, чак се е напикавал от бой..
Публикувано: 30 August 2011 - 04:41 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 30 August 2011 - 04:44 PM
Знам, че ще е трудно да намериш такива кучета и, че ще отнеме време.
Ето един клип на Сизър (на испански е ! ? ) не е точното решение на твоя проблем, но може да помогне.
http://www.youtube.c...h?v=TCNatNBYp08

и
техните собственици

Публикувано: 30 August 2011 - 04:53 PM
Не са го извеждали по цели дни и като се изпусне са го смачквали. По думите на жената трябвало като "съсне" и да лягат.

И не мога да си обясня как се учи такова куче? Също лае и по мотори. Така го взех и май така ще си иде. Като излезе вънка става друго куче и няма как да го спреш без да го наплашиш.