Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета
Публикувано: 22 June 2011 - 08:04 AM
stullunka, в 20 June 2011 - 04:57 PM, написа:
здравеи.много се радвам за вас но защо не споделиш саветите.на мен ли4но ;ми е интересно и 4ета всяко едно мнение:)
Публикувано: 22 June 2011 - 04:38 PM
Публикувано: 29 June 2011 - 03:58 PM
искам да се вмъкана за мъничко и с моя разказ.
Аз съм от друг раздел на форума,но исках да разкажа за моя случай.
Както казах,не съм компетентна точно в обучението на кучета,но обичам животните и често влизам в "Без Дом".
Преди известно време ми се наложи да посетя и вашия форум,публикувах тема с молба за съвет и помощ за моето кученце.
Темата Беше-"Навън не спира да лае.Нещо подобно на,не разходка,а ужас".
Моята Гая е дребничка,2 годишна,осиновена и носеща своите следи от уличния живот.
По повод моята молба за помощ,се запознах с Асен.
Пиша тук,защото искам да му благодаря за това,че дойде и ми помогна с Гая.Тя не е агресивна,но имаше някои неща за коригиране.
Асен ми показа,как трябва да я овладявам и стопирам пристъпите и на лай.
Мога да кажа,че при нас има голям напредък в поведението на момиченцето ми,но има и още какво да се желае

Най-важното за мен е,че се чувствам доста по-уверена,когато съм с нея,защото виждам,че успявам да я контролирам и тя самата го усеща!
Благодаря ти Асене,че дойде и ми помогна,със сигурност разходката ни вече е по-приятна :)
Извинявай,че така късно се включвам в темата,но както ти писах,имах доста нещта на главата и аз самата не съм от най-редовните тук в момента.
Пожелавам ти всичко най-хубаво и продължавай да ни помагаш

Поздрави от мен и Гая

Публикувано: 14 July 2011 - 09:43 AM

http://www.youtube.c...h?v=O-ziOPzsBHk
http://www.youtube.c...h?v=JnsOORuRB-M
http://www.youtube.c...h?v=RmcTW_FgL_U

и
техните собственици

Публикувано: 14 July 2011 - 11:20 AM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 14 July 2011 - 11:28 AM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 14 July 2011 - 01:10 PM
От треньорите тук бих си избрала Galiadogs. Не я познавам личнo и не и правя реклама. Ho съм виждала следните клипове:
(Не знам къде та ще го преразказвам)
За мен това показва уменията на треньора. И треньорът дава на кучето умения , които имат смисъл
Kлипът е с необучени кучета. Тя дава наградка за да ги накара да правят неща. Има и други кучета наоколо, т.е. кучето изпълнява командите без да се разсейва от другите кучета. Има клипове с повече от едно куче. Някои все още се объркват какво се иска и тя ги коригира, доколкото виждам, само с местена на наградката около кучето. Или просто ги погалва за награда. В един клип дори наместваше ръката на собственичката как правилно да подава награда и знак на кучето.
Ако някога успея да заведа кучето си на треньор, ще гледамза такива неща.
Tреньор, на когото няма да си дам кучето - баща ми го е гледал в София. Треньорът кара кучето да мине по някакви тръби. Кучето го е страх и се връща. При всяко връщане треньорът го удря с някакво дърво.
Ако така се учат на аджилити !!!

Kлипове , които ми изглеждат безсмислени:
Показват ми предимно НОК , които знаят да нападат, да скачат, да хващат неща.
Предвиод на това , че пповечето от нас ( хората в този форум, както в България , така и в чужбина) живеем в градове, не сме полицаи и не се занимаваме с охранителна дейност, това е излишно.
Една заградена поляна. На поляната са кучето , треньорът и фигурантът. Треньорът дава команда , кучето хваща фигуранта и го държи докато дойде треньорът.
Ако е за състезание - разбирам. Атлетите скачат 5м. овчарски скок заради постижението, а не за да скочат с прът на балкона си на 4 етаж. Предполагам , че ползват стълби или асансьор в нормалния живот.
За да ми изглеждат тренировките и уменията смислени, обстановката трябва да бъде близка до житейската. Поляната трябваше да не е заградена, освен фигурантът да има куп други хора, включително деца - тичащи , викащи , ииграещи в пясъка. Да има и други кучета. Я сега покажете какво знае да прави кучето!
Не, не, не е заяждане. само искам да кажа, че уменията да напада, извън служебните кучета на специфични служби, могат да радват само комплексари.
http://news.ibox.bg/news/id_574984319
А на Цизар Милан никога не бих си дала кучето. Цизар Милан е showman.
За сравнение - и Майкъл Джаксън прави шоу с деца , но не бих му поверила възпитанието на децата си.
ПС: Aко ниакои от вас не харесва мнението ми, или мисли че говоря глупости, ще го изритам в слабините , че да спечеля доверието и уважението му!
Току що видях тази техника за доказване на авторитет в клипчето нa Цизар Милан

Публикувано: 14 July 2011 - 02:13 PM
greeneyed, в 14 July 2011 - 01:10 PM, написа:
ПС: Aко ниакои от вас не харесва мнението ми, или мисли че говоря глупости, ще го изритам в слабините , че да спечеля доверието и уважението му!
Току що видях тази техника за доказване на авторитет в клипчето нa Цизар Милан

Ок това с ритането е култово и много се смях

Друго от поста ти не разбрах.Разбрах какво искаш от един треньор.И кое би те впечатлило.Аз съм от скоро потребител във форума и въпреки това вече работих с хора от форума и резултатите са налице.
Не разбрах само , каква е разликата от обучението за спорт което ти казваш , че разбираш и това просто да си научиш кучето да може да ти помогне в екстремна ситуация ?
Аз лично , не съм привърженик на подобен тип състезания , но ми харесва да ги гледам.
А относно Сизър Милан на всички ни е ясно , че е шоумен , и въпреки това успява да помага на хората.
П.с. Искам само да добавя , че когато си избираш треньор е хубаво той да ти е симпатичен , и да ти харесва как работи.
За жалост , аз работя сам и ми е много трудно докато работя да снимам или обратното.Така , че докато си намеря режисьор ще се радвам на добрата дума на хората с които съм работил

и
техните собственици

Публикувано: 14 July 2011 - 04:35 PM

Идеята ми е....внимавайте като си избирате треньор....кучето ще остане с вас за цял живот !

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 14 July 2011 - 05:29 PM
Мария 76, в 14 July 2011 - 04:35 PM, написа:

Идеята ми е....внимавайте като си избирате треньор....кучето ще остане с вас за цял живот !
Точно така , има много като посочените от вас.За това аз разчитам на хората с които съм работил да ми бъдат така да го наречем "портфолио"

и
техните собственици

Публикувано: 14 July 2011 - 07:07 PM
Има си доста дисциплини и състезаниия за кучета ''хапачи'',които не са служебни и в това не виждам нищо лошо.
Относно Сизър и ''ритането в слабините'' вече го обсъждахме има си и тема отделна.Това не е ритане,а т.нар почукване ,което не причинява болка на кучето,а концентрира вниманието му.Използва се от много треньори,но неопитно око не може да го различи.В началото и на мен на това ми приличае,но когато се понатрупа опит нещата не са това,което изглеждат на пръв поглед.Това почукване не се използва при всички кучета.
Относно това кого ще риташ в слабините добре си дошла да премерим сили отдавна не съм правила спаринг

Публикувано: 14 July 2011 - 07:51 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 15 July 2011 - 10:18 AM
navar, в 14 July 2011 - 08:31 PM, написа:
Да не кажете,че съм лоша

http://www.youtube.c.../13/ChZYs3Pk99I
Публикувано: 15 July 2011 - 11:00 AM
Така , че хора.....вглеждайте се добре в клипчетата ...ако ще си правите изводи от тях. Пък и .....помислете какво става когато не се снима :)

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!