Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2011 - 04:57 PM

Само за 2 часа имаше промяна в поведението на моето куче.Стига с това недоверие към хората.Благодаря ти , че ми помагаш изумена съм от това колко си отдаден на работата си. :)
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 21 June 2011 - 12:19 AM

Радвам се , че съм успял да ти помогна :ba_025: Разчитай на мен и за в бъдеще :mg_062:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   tri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2011 - 08:04 AM

Показване на мнениетоstullunka, в 20 June 2011 - 04:57 PM, написа:

Само за 2 часа имаше промяна в поведението на моето куче.Стига с това недоверие към хората.Благодаря ти , че ми помагаш изумена съм от това колко си отдаден на работата си. :)

здравеи.много се радвам за вас но защо не споделиш саветите.на мен ли4но ;ми е интересно и 4ета всяко едно мнение:)

#144 Потребителят е офлайн   tri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2011 - 02:21 PM

ne napadaite 4oveka.opitva se da pomogne s kakvoto moje.toi obi4a ky4etata otdal se e na tiah kakvo po hybavo ot tova!!!

Мод: Моля, пишете на кирилица!!!

#145 Потребителят е офлайн   tri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2011 - 04:38 PM

извинявам се за латиницата.бих искала да кажа едно голямо благодаря на АСЕН АРОЛСКИ даде ми ценен савет относно поведението на моето ку4енце.отзив4ив е си разбира от работата.ку4енцето ми е малко и се страхува от хората..лае ги когато не е гушнат.още веднаж ..мерси..

#146 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 09:49 PM

//
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   esenya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Обичам да обичам

Публикувано: 29 June 2011 - 03:58 PM

Здравейте на всички в темата,
искам да се вмъкана за мъничко и с моя разказ.
Аз съм от друг раздел на форума,но исках да разкажа за моя случай.
Както казах,не съм компетентна точно в обучението на кучета,но обичам животните и често влизам в "Без Дом".
Преди известно време ми се наложи да посетя и вашия форум,публикувах тема с молба за съвет и помощ за моето кученце.
Темата Беше-"Навън не спира да лае.Нещо подобно на,не разходка,а ужас".
Моята Гая е дребничка,2 годишна,осиновена и носеща своите следи от уличния живот.
По повод моята молба за помощ,се запознах с Асен.
Пиша тук,защото искам да му благодаря за това,че дойде и ми помогна с Гая.Тя не е агресивна,но имаше някои неща за коригиране.
Асен ми показа,как трябва да я овладявам и стопирам пристъпите и на лай.
Мога да кажа,че при нас има голям напредък в поведението на момиченцето ми,но има и още какво да се желае :smile:
Най-важното за мен е,че се чувствам доста по-уверена,когато съм с нея,защото виждам,че успявам да я контролирам и тя самата го усеща!
Благодаря ти Асене,че дойде и ми помогна,със сигурност разходката ни вече е по-приятна :)
Извинявай,че така късно се включвам в темата,но както ти писах,имах доста нещта на главата и аз самата не съм от най-редовните тук в момента.
Пожелавам ти всичко най-хубаво и продължавай да ни помагаш :smile:
Поздрави от мен и Гая :smile:
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 30 June 2011 - 12:07 AM

Радвам се , че съм помогнал на ГАЯ и по този начин и на теб ! :ba_025: С радост приемам всяко предизвикателство и с кеф работя с кучовците :be_107:

Поздрави и от мен : Асен Аролски :ae_085:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 14 July 2011 - 09:43 AM

Ето малко от моите любими клипове :db_046:

http://www.youtube.c...h?v=O-ziOPzsBHk

http://www.youtube.c...h?v=JnsOORuRB-M

http://www.youtube.c...h?v=RmcTW_FgL_U
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 14 July 2011 - 11:20 AM

OFF :dog:
Фристайл – сердце дог-фризби – ждёт тебя!!!

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#151 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 14 July 2011 - 11:28 AM

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#152 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2011 - 01:10 PM

Кaто потенциален потребител на услуга тренировки, ще споделя с треньорите какво според мен има смисъл като клип, реклама и дори резултат и какво няма .

От треньорите тук бих си избрала Galiadogs. Не я познавам личнo и не и правя реклама. Ho съм виждала следните клипове:
(Не знам къде та ще го преразказвам)
За мен това показва уменията на треньора. И треньорът дава на кучето умения , които имат смисъл

Kлипът е с необучени кучета. Тя дава наградка за да ги накара да правят неща. Има и други кучета наоколо, т.е. кучето изпълнява командите без да се разсейва от другите кучета. Има клипове с повече от едно куче. Някои все още се объркват какво се иска и тя ги коригира, доколкото виждам, само с местена на наградката около кучето. Или просто ги погалва за награда. В един клип дори наместваше ръката на собственичката как правилно да подава награда и знак на кучето.
Ако някога успея да заведа кучето си на треньор, ще гледамза такива неща.

Tреньор, на когото няма да си дам кучето - баща ми го е гледал в София. Треньорът кара кучето да мине по някакви тръби. Кучето го е страх и се връща. При всяко връщане треньорът го удря с някакво дърво.
Ако така се учат на аджилити !!! :eg_033:

Kлипове , които ми изглеждат безсмислени:
Показват ми предимно НОК , които знаят да нападат, да скачат, да хващат неща.
Предвиод на това , че пповечето от нас ( хората в този форум, както в България , така и в чужбина) живеем в градове, не сме полицаи и не се занимаваме с охранителна дейност, това е излишно.
Една заградена поляна. На поляната са кучето , треньорът и фигурантът. Треньорът дава команда , кучето хваща фигуранта и го държи докато дойде треньорът.
Ако е за състезание - разбирам. Атлетите скачат 5м. овчарски скок заради постижението, а не за да скочат с прът на балкона си на 4 етаж. Предполагам , че ползват стълби или асансьор в нормалния живот.
За да ми изглеждат тренировките и уменията смислени, обстановката трябва да бъде близка до житейската. Поляната трябваше да не е заградена, освен фигурантът да има куп други хора, включително деца - тичащи , викащи , ииграещи в пясъка. Да има и други кучета. Я сега покажете какво знае да прави кучето!

Не, не, не е заяждане. само искам да кажа, че уменията да напада, извън служебните кучета на специфични служби, могат да радват само комплексари.
http://news.ibox.bg/news/id_574984319

А на Цизар Милан никога не бих си дала кучето. Цизар Милан е showman.
За сравнение - и Майкъл Джаксън прави шоу с деца , но не бих му поверила възпитанието на децата си.

ПС: Aко ниакои от вас не харесва мнението ми, или мисли че говоря глупости, ще го изритам в слабините , че да спечеля доверието и уважението му!
Току що видях тази техника за доказване на авторитет в клипчето нa Цизар Милан :dry:

#153 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 14 July 2011 - 02:13 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 14 July 2011 - 01:10 PM, написа:

ПС: Aко ниакои от вас не харесва мнението ми, или мисли че говоря глупости, ще го изритам в слабините , че да спечеля доверието и уважението му!
Току що видях тази техника за доказване на авторитет в клипчето нa Цизар Милан :dry:

Ок това с ритането е култово и много се смях :ab_041:

Друго от поста ти не разбрах.Разбрах какво искаш от един треньор.И кое би те впечатлило.Аз съм от скоро потребител във форума и въпреки това вече работих с хора от форума и резултатите са налице.
Не разбрах само , каква е разликата от обучението за спорт което ти казваш , че разбираш и това просто да си научиш кучето да може да ти помогне в екстремна ситуация ?

Аз лично , не съм привърженик на подобен тип състезания , но ми харесва да ги гледам.
А относно Сизър Милан на всички ни е ясно , че е шоумен , и въпреки това успява да помага на хората.

П.с. Искам само да добавя , че когато си избираш треньор е хубаво той да ти е симпатичен , и да ти харесва как работи.
За жалост , аз работя сам и ми е много трудно докато работя да снимам или обратното.Така , че докато си намеря режисьор ще се радвам на добрата дума на хората с които съм работил :wb_052:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2011 - 04:35 PM

Най-интересното е , че треньор на домашен любимец си търсят хора, които в повечето случаи нямат никаква идея за възпитание на кучета ( като мен - например :) ).....та, в едно и също клипче някой лаик вижда едно.....а като се загледаш и като понаучиш туй - онуй......вече виждаш съвсем различни неща :md_064: Незнанието е движеща сила в много сфери у нас в БГ,все пак, човек не може да разбира от всичко ...
Идеята ми е....внимавайте като си избирате треньор....кучето ще остане с вас за цял живот !
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#155 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 14 July 2011 - 05:29 PM

Показване на мнениетоМария 76, в 14 July 2011 - 04:35 PM, написа:

Най-интересното е , че треньор на домашен любимец си търсят хора, които в повечето случаи нямат никаква идея за възпитание на кучета ( като мен - например :) ).....та, в едно и също клипче някой лаик вижда едно.....а като се загледаш и като понаучиш туй - онуй......вече виждаш съвсем различни неща :md_064: Незнанието е движеща сила в много сфери у нас в БГ,все пак, човек не може да разбира от всичко ...
Идеята ми е....внимавайте като си избирате треньор....кучето ще остане с вас за цял живот !

Точно така , има много като посочените от вас.За това аз разчитам на хората с които съм работил да ми бъдат така да го наречем "портфолио" :ba_025:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 July 2011 - 07:07 PM

Грийн да начиш кучето си да хапе по команда не е комплексарщина.Кучето е оръжие и попаднало в неподходящи ръце може да бъде също толкова опасно колкото и пистолет.Но не може да се слагат всички хора под един знаменател.Моте кучета тренират на ръкав,но важното е стопанинът да е отговорен,а такива има и то не малко,просто се набиват на очи 2-3 идиота(и в случая който си цитирала пак е замесен ротвайлер и сега пак ще тръгне масова истерия)Моя ли е вината като ме видят да мис очат кучето с пръст и да му викат убиец само,защото е рот.Не нали хора и хора.
Има си доста дисциплини и състезаниия за кучета ''хапачи'',които не са служебни и в това не виждам нищо лошо.
Относно Сизър и ''ритането в слабините'' вече го обсъждахме има си и тема отделна.Това не е ритане,а т.нар почукване ,което не причинява болка на кучето,а концентрира вниманието му.Използва се от много треньори,но неопитно око не може да го различи.В началото и на мен на това ми приличае,но когато се понатрупа опит нещата не са това,което изглеждат на пръв поглед.Това почукване не се използва при всички кучета.
Относно това кого ще риташ в слабините добре си дошла да премерим сили отдавна не съм правила спаринг :ab_041: (това е в кръга на шегата разбира се)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2011 - 07:51 PM

А,беше толкова лесно,преди форумите :smile: .Намираш,правилната книга и работиш.С една оръфана книжка, "Обучение на куче,по английски метод",постигнах чудеса.А,сега...тъкмо си харесаш нещо,и хоп веднага ти обяснява че,това е старо,грубо и т.н. Мъка ,Мъка :ab_041: /съжалявам за спама но,не се сдържах ,поздрави/ :beer:
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#158 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 July 2011 - 10:31 PM

що,аз още съм фен на Кох-Котерзиц ,както и на остарялата "стара" система..

#159 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 July 2011 - 10:18 AM

Показване на мнениетоnavar, в 14 July 2011 - 08:31 PM, написа:

що,аз още съм фен на Кох-Котерзиц ,както и на остарялата "стара" система..

Да не кажете,че съм лоша :smile: ,въпреки,че не съм привърженик. :smile:
http://www.youtube.c.../13/ChZYs3Pk99I
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2011 - 11:00 AM

кое му е хубавото на другата крайност ,куче което изпълнява само ако имаш хапки , като моето ....или изтрещяло до припадък ( буквално ) по играчките .....пък ако не му дадеш топката, на време....може и да те захапе.
Така , че хора.....вглеждайте се добре в клипчетата ...ако ще си правите изводи от тях. Пък и .....помислете какво става когато не се снима :)
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни