Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#421 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2011 - 02:41 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 02 September 2011 - 12:44 PM, написа:

Оф, луд!
Най-първите неща - как спираш това поведение? Колко пъти на ден и по колко се разхожда кучето?

п.п. Поощряваш ли го, когато прави така - смееш се, говориш му закачливо?

Когато го прави у дома пред телевизора му казвам "не" и спира. Ако се наложи ставам и го побутвам и той спира да скача. Само наблюдава с интерес и е готов да се нахвърли. У дома го контролирам, обаче вън не действат командите. И затова когато е вън или се старая да заобиколя дразнителя, а ако е невъзможно лае докато другото куче не замине. Лятото се разхожда по 3 или четири пъти. Много рядко лятото излиза по два пъти. Обикновено когато вали е с две разходки. Зимата сутрин и вечер излиза, защото му е студено. Но разходка не пропуска, дори и в най-големия студ.

Galiadogs, аз не ги отхвърлям. Гледал съм доста клипчета на Сизър, но явно не знам как да ги приложа тези техники, или просто нямат ефект върху моето куче. Точно заради това, че го е страх не помагат. И не мога да намеря толкова спокойно куче, което да го търпи. В един момент другото куче се ядосва и може да го захапе..Виж не се бях сетил да го пръскам с вода, когато полудее. Това с водата ще го пробвам и ще пиша

DessyD, само да го възпитаме ши черпя. :ab_041: Той не е лаком, не обича играчки, защото го е страх.. Не желае почти нищо. Не е като другите кучета да си има любима играчка.

sundy и xrisi в темите за обучение ли мога да ги намеря? Имат ли тема за да се свържа?

#422 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 September 2011 - 03:38 PM

valnata, а това поведение същото ли е към женски кучета и към кучета бебета?

#423 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 04:08 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 02 September 2011 - 12:41 PM, написа:

[quote name='bushkata' date='02 September 2011 - 12:44 PM' timestamp='1314960245' . И не мога да намеря толкова спокойно куче, което да го търпи.

Предлагам ти среща с питбулката ми - няма на света по-омиротворително куче от нея.Игнорира всеки опит за атака и парира успешно всички агресори. Тя е талант.

И аз също искам питам това ,дето те пита Мил - за бебетата и другите женски . ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#424 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 04:10 PM

дублиран пост
User's Signature

#425 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 04:56 PM

Показване на мнениетоagalina, в 02 September 2011 - 04:08 PM, написа:

Предлагам ти среща с питбулката ми - няма на света по-омиротворително куче от нея.Игнорира всеки опит за атака и парира успешно всички агресори. Тя е талант.

И аз също искам питам това ,дето те пита Мил - за бебетата и другите женски . ?

Женски кучета също напада. Бебетата ако са едра порода ги напада. Разбира се с повечето бездомни кучета, без значение от размера им и с някои дребни породи. Не обича да играе с кучета и ако не нападне само завърта опашка, подушва и игнорира.

Преди малко го изведох, и пробвах номера с водата. В шише с полверизатор(помпичка) напълних вода и като срещнахме по пътя едно кокерче и той се засили да лае го напръсках по главата. Ефект имаше. :af_089: После минаваме покрай един двор с куче, което мрази и винаги лае и скача по вратата, но пак команда 'не" и го напръсках. За сега работи това, само да не вземе да свикне с водата. :ab_041: Ако успея с това пръскане да коригирам истеричния лай по кучета и мотори ще е чудесно. Ще остане само проблема с близкия контакт, но с кучета мога и да не го събирам, докато този лай и квичене от злоба ме побъркват. Пак ще пиша на sundy и xrisi и когато имат време може да го съберем с други кучета.

Ако си от Варна може да им уредим среща. :ba_025:

#426 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 04:59 PM

хора, помагайте, на съседката и прескача сърцето , понякога когато се вълнува....понякога когато спи. Какви хапчета да си купи? УПС! объркала съм говорилнята ........... valnata , когато си научиш кучето чрез съвети от "специалисти" в нета.....да почерпиш и мен :ba_025:
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#427 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 05:11 PM

Показване на мнениетоМария 76, в 02 September 2011 - 04:59 PM, написа:

хора, помагайте, на съседката и прескача сърцето , понякога когато се вълнува....понякога когато спи. Какви хапчета да си купи? УПС! объркала съм говорилнята ........... valnata , когато си научиш кучето чрез съвети от "специалисти" в нета.....да почерпиш и мен :ba_025:

Не съм казал, че ще го науча. Просто споделям немалкия ми проблем и търся хора, които могат да ми помогнат. Защото исках да не го уча чрез нета, но се оказа, че повечето "специалисти" работят само с "умни" и едри кучета. Какво следва да направя? Как да ги накарам на сила да вземат да обучат моето малко куче? Сега съвета, който даде Галя свърши работа а когато имам време и ако хората, които тя ми посочи ни приемат ще отидем за няколко урока. Не искам да го правя шампион. Искам нормално поведение и като сме на разходка да не вдигаме квартала на главите си.. :ab_041:

Дали ще се получи ще покаже времето. :ae_085: За сега всяка идея е добре дошла, защото не съм се занимавал с обучение и не се сещам за такива елементарни, но в случая ефективни корекции.

#428 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 05:57 PM

Показване на мнениетоМария 76, в 02 September 2011 - 03:59 PM, написа:

А ти коя беше и с какво ще си допринесла, та Valnata да се набутва да те черпи :ud_009: :dry: ?

Valnata наистина ме заинтригува с твоя енергичен кучо(не успях да видя клипчето, защото аз vbox7, не мога да го отварям), но от коментарите, които прочетох страшна работа ще да е :smile: ...Ще следя с интерес развитието на случая, защото си е доста интересен и уникален.
Иначе бих препоръчала има едни нашийници, които действат на принципа на изненадващ звук, мирис и т.н, които се контролират дистанционно от човека.Погледни в нета, не знам дали се предлагат в България, но наистина са супер функционални...
Успех. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#429 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 September 2011 - 07:23 PM

valnata,ako привикне към водата,ще ти подскажа друг трик с изненадващ ефект. :smile:
grigo 009,страхотна идея :ba_025: -модерна техника :smile: изместваща напълно примитивното шише :ab_041: Целта е да има неприятна изненада.
User's Signature

Качена снимка

#430 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 07:35 PM

Двоен пост
User's Signature

Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 September 2011 - 08:19 PM

Можем ли и ние да научим другата хитрина? :md_064:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#432 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 08:23 PM

Ще питам за тези нашийници. Изненадата с водата върши работа. Чак аз не повярвах, че кучето ми не се скъса да лае и да квичи от злоба и желание да докопа "врага". И най-важното е, че не се стресира. Като спре и си продължаваме разходката, без да се оглежда и да заляга. Хората наоколо доста коментираха и се чудиха защо го пръскам :ab_041: Пък ако недай боже свикне с пръскалото ще питам за нов номер.. Само трябва да си намеря по-малко шише, че това от 700мл. хич не е удобно. :wb_052: Тези изненади май ще го прилагаме и у дома докато не започне да реагира на "не". Благодаря на всички! :re_037:

#433 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 08:24 PM

да го джасне с нещо дрънчащо на момента.. много използвани са връзка ключове ,повод и т.н.:)
Обаче тези корекции сами по себе се няма да действат.. Да не говорим ,че трябва опит ,за да се прилагат .Особено при страхливо куче.Необходима е цялостна стратегия на поведение на водача .
User's Signature

#434 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 08:24 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 02 September 2011 - 03:57 PM, написа:

....А ти коя беше и с какво ще си допринесла, та Valnata да се набутва да те черпи :ud_009: :dry: ?
Ами ....никоя :md_064: ..... Шавам си аз из нета, забавлявам си се , и гледам valnata...от 2008г. дава съвети за обучение, сигурно и получава такива. Незнайно защо още не може да се справи с кученцето . Та за това си помислих , че работата ще е за черпене....доста време е това :ae_085: Успех !
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

#435 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 08:32 PM

Ах, аз съм давал съвети за обучение? Може би за хигиенни навици. :ab_041: Иначе препоръчвам инструктори. Не мога, защото го вземах такова-смачкано... Другото ми куче съм си го научил на елементарно послушание, но то не се напикава и обръща по гръб, когато му кажеш "седни". Разбра ли сега марийче 76 :ab_041: Нямаше нужда да ти обяснявам ама чух, че си 'специалист" :ab_041: та може и нещо смислено да кажеш.. Знае ли човек.. доброто може да надделее.. :ab_041:

Аз и да не го обуча няма да го захвърля, а ще си го гледам такова. И без това две години е така и съм му свикнал :ab_041: Успех и на теб! :beer:

#436 Потребителят е офлайн   eonix Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 08:57 PM

При Сизърчо е по-лесно, той бачка с кастратчета :)

#437 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 08:57 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 02 September 2011 - 06:32 PM, написа:

........ Нямаше нужда да ти обяснявам ама чух, че си 'специалист" :ab_041:
Аааа, моля моля , бъркаш ме с някой. Не съм никакъв специалист :md_064: Просто се поопарих от хората ....и знам къде , кой , колко...какво..... Та за това си мисля , че трябва да почерпиш като си научиш кученцето....голям късметлия ще да си :ae_085:
User's Signature

#438 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 09:24 PM

Показване на мнениетоagalina, в 02 September 2011 - 06:24 PM, написа:

да го джасне с нещо дрънчащо на момента.. много използвани са връзка ключове ,повод и т.н.:)
Обаче тези корекции сами по себе се няма да действат.. Да не говорим ,че трябва опит ,за да се прилагат .Особено при страхливо куче.Необходима е цялостна стратегия на поведение на водача .

Да,шум,но не джаскане.Да,съгласна съм с теб.Принципно отдавна не пиша ,за да не се получи грешка,като лечение по телефона :ab_041: ,но тук незнам защо искам тази тема да потръгне и после пак млъквам. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#439 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 09:27 PM

Ааа, Мария 76 не те бъркам :wb_052: Туй се чува наоколо.. Знам защо ги говориш тия, но не ме вълнува а и не ми помагаш особено.. Като знаеш кой, какво и колко кажи си? Сега сигурно ще дойде и другия и ще пита що искам съвети.. и той да каже аз знам кой, как и колко , обаче няма каже сега, щото който трябва е разбрал.. Ама и аз не мога да ви помогна:smile: Може пък да грешиш и да се видим и на някой изпит! И тогава гледай да не му задам команда "дръж", че малинката няма да има време да се покрие. :ab_041: шегувам се :r_181: Ще почерпя ако го науча. Аз не съм стиснат човек. :re_037:

Ти няма ли да дадеш някой друг съвет?! :dh_188:

#440 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 09:43 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 02 September 2011 - 07:24 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 02 September 2011 - 06:24 PM, написа:

Да,шум,но не джаскане.
""Джаскането" е просто стряскане чрез контакт ,не само шум - разговорен израз е .Не e болка .Като като чукване с крак е- ЕЙ!.
А и знаеш отлично колко съм против драстичните методи .:)
User's Signature

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема