bushkata, в 02 September 2011 - 12:44 PM, написа:
Най-първите неща - как спираш това поведение? Колко пъти на ден и по колко се разхожда кучето?
п.п. Поощряваш ли го, когато прави така - смееш се, говориш му закачливо?
Когато го прави у дома пред телевизора му казвам "не" и спира. Ако се наложи ставам и го побутвам и той спира да скача. Само наблюдава с интерес и е готов да се нахвърли. У дома го контролирам, обаче вън не действат командите. И затова когато е вън или се старая да заобиколя дразнителя, а ако е невъзможно лае докато другото куче не замине. Лятото се разхожда по 3 или четири пъти. Много рядко лятото излиза по два пъти. Обикновено когато вали е с две разходки. Зимата сутрин и вечер излиза, защото му е студено. Но разходка не пропуска, дори и в най-големия студ.
Galiadogs, аз не ги отхвърлям. Гледал съм доста клипчета на Сизър, но явно не знам как да ги приложа тези техники, или просто нямат ефект върху моето куче. Точно заради това, че го е страх не помагат. И не мога да намеря толкова спокойно куче, което да го търпи. В един момент другото куче се ядосва и може да го захапе..Виж не се бях сетил да го пръскам с вода, когато полудее. Това с водата ще го пробвам и ще пиша
DessyD, само да го възпитаме ши черпя.

sundy и xrisi в темите за обучение ли мога да ги намеря? Имат ли тема за да се свържа?