Dog.bg Форуми : Eпидемия от ДИРОФИЛАРИЯ NB! Неприятни снимки!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Eпидемия от ДИРОФИЛАРИЯ NB! Неприятни снимки! Да вземем мерки! Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 April 2011 - 09:34 PM

Писано е за дирофилариозата много ,поне в този форум няколко такива теми има.Отдавнашни.С факти и пр.Ако не сте ги чели - ще обобщя :
1. Единствената профилактика е чрез препарати съдържащи АЙВЕРМЕКТИНИ. Има достатъчно достъпни продукти на пазара в БГ - за употреба през устата или инжективни такива ,
2. Те трябва се прилагат редовно през сезона на комарите - АПРИЛ-СЕПТЕМВРИ - за умерените ширини ,където се намира България,
3. Изберете профилактиката ,защото лечението , освен много много скъпо като средства е и твърде рисково.Много ,много рисково за живота на кучето.Инжектирането на арсеник, чистата Отрова , който единствено избива тази гад! .Реанимирането .Молбите до Бога. Нема нужда от целият АД любимото същество да живее със сърце обвито с глисти по 30 см , нали?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#62 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2011 - 10:08 PM

Може ли малко информация и примери за препарати,съдържащи АЙВЕРМЕКТИНИ?Достъпни ли са пазара,цени?Тази болест е пряко следствие от повишаването на температурите.Доколкото знам болеста е разпростанена в страните от южна европа,някой има ли информация каква преванитвни мерки взимат във Гърция или Италия например?

#63 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 07 April 2011 - 10:08 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 06 April 2011 - 09:17 PM, написа:

Противопаразитните каишки няма да предпазят кучето от дирофилария,адвантикса също.За съжаление все още има лекари,които твърдят,че тази болест не се срещатук ,само,че докато го казват, аз лекувах куче от дирофилария и то в София.

+1
Явно погрешно съм разбрана.За мен няма на 100% действащ препарат ,който да ми гарантира предпазването на животното от зараза.Но основната ми мисъл е ,че докато има стопани ,които дори не знаят как правилно да си обезпаразитяват животното за елементарни гадости,не виждам как ще се справим със сериозни проблеми...

"ТараТ, аз съм чела някъде за 2 месеца или на мен така ми е останало в главата. Обаче потърсих в нета - ето извадка " Колко време минава от поглъщането на яйце на паразит (напр. По време на разходката), докато то се развие в организма на кучето или котката и започне от своя страна да отделя нови яйца в изпражненията на животното? Това зависи от вида на паразита, но най-кратък цикъл на развитие е 3-4 седмици, т.е. 1 месец."
а ето и цялата статия"

Благодаря,че намери това.точно за това идеше реч.Кофтито е ,че масово ветове препоръчват обезпаразитяване на 2-3 месеца.Чувала съм и мнения ,че редовното обезпаразитяване вътрешно води да чернодробни проблеми?Тук бих желала да чуя мнението на вет.На ясно съм ,че различните видове таблети имат различни съставки,като общо взето всички се базират на една или две основни съставки.Специално за празимека,знам че се дава ,когато наистина е наложително,но не се препоръчваза постоянно обезпаразитяване ежемесечно.Това ме навежда на мисълта,че съдържа съставка способна да се справи с гадните ....ози,но същевременно натоварва много органите на животинката,най-вероятно черния дроб.
Пак казвам,на първо място за мен е профилактиката,редовно правене на тест,поне веднъж в годината,нека аз да съм направила всичко що е по силите ми ,да предпазя любимеца си,но не да седя и да се моля или пък да чукам на дърво,мен да не ме достига....

[quote][
Тази схема по никакъв начин не е профилактика на дирофилария.

Репелентното действие на адвантикс съм го изпитвала не веднъж - водя кучетата си по гори и паланки, където комарите ама хич не се впечатляват, че кучето ми било накапано преди 3 дни с адвантикс....
Репелентите могат да имат някакъв отблъскващ ефект, но той не е толкова надежден, че да се разчита на тях.
От моите лични наблюдения - аз не виждам никакво отблъскващо действие на адвантикс срещу комари, явно е доста слабо или не действа на местните комари и въобще го зачерквам адвантикса като някаква степен защите срещу дирофилария Качена снимка
Противопаразитната каишка няма и съмнение, че не е защита срещу комари.
/quote]

Това също съм го опитала на собствен гръб,като хора изкарващи цяло лято по палатки,разбрах едно,че адвантикс не предпазва ни от кърлежи,ни от комари.Но в никакъв случай немога да си оставя животинката и без абсолютно нищо.Затова минахме на вариант адвантикс + килтекс+ако искате се смейте,но в гората пръскам мен с аутан,пръскам и Тара.Това единственното спасение за нея,да я предпазя от напасти.Предпочитам да си докарам някоя екзема,отколкото да се окаже ,че животинкатима 30 см . червей в сърцето.Миналото лято действаще безотказно,надявам се и това лято да ни бъде във на помощ. Иначе адвантикса/фронтлайна,който го предпочита/той си е навик.
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#64 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:40 PM

Направо тръпки ме побиха от цялото инфо.... На моето куче съм давала Празимек преди година и го понесе много добре. Ама реших, че щом е българско и струва 2-3лева е калпаво и почнах с дронтали, цистали и др. подобни. Глупава невежа работа. Да бях се информирала по-добре кое на какво точно действа. Но от следващия път започвам с Празимека. Не ми се ще да я водя всеки месец на вет за инжекция Ивермектин. Ще направя и кръвните тестове. Егати тъпата работа....

Междувременно открих някаква статия по въпроса, но не тя е интересната, а клипчето накрая. С 2 думи обясняват с картинки как точно става заразяването и развитието и т.н. НАЙ-интересното е, че споменават за някакъв препарат (ампула), която на 100% предпазва от заразяване, че даже и помага ако вече е заразено. Казва се Revolution (революшън??) или нещо такова (по слух, не го изписват никъде....) Предполагам е еамериканско... Някой да го е чувал???

ето линка http://www.albeitar.info/diro.html
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:49 PM

И аз прочетох доста чужди източници и профилактиката е определяна,като "лесна и евтина".Дано да е поредната истерия.

#66 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:52 PM

Попаднах на старо мнение от друг форум:

Цитат

Във връзка със сърдечния червей или дирофилариозата има едно спот-он средство от типа на Фронтлайн, но не знам дали вече се продава в България (миналата година в София не успях да го намеря), при него се унищожават и външните паразити - бълхи и кърлежи и вътрешни паразити - тении, глисти и сърдечния червей, активното му вещество е селамектин произвежда го Pfizer, в Русия го продават като Стронгхолд (Селамектин), а в щатите под името Revolution (Selamectin). На книга изглежда много добро - само с едно накапване си решаваш проблемите с паразитите. Не съм го ползвала лично, но ако има някой съфорумец, който го е ползвал моля да сподели впечатленията си

Мнения ? Къде може да се намери Revolution или Селамектин ?
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 11:40 PM

Ммм да. сега се порових - значи Стронгхолд, който се продава на нашия пазар е същия този американски Revolution на Pfizer. Активно вещество селамектин. Действа и за вътрешно и за външно обезпаразитяване + срещу гадния сърдече червей. Явно това ще е решението.

Ето за Стронгхолд на български http://www.vvcbg.com.../stronghold.pdf

и за Revolution -https://animalhealth.pfizer.com/sites/pahweb/US/EN/Documents/Prescribing%20Info%20or%20Package%20Inserts/US_EN_REVOLUTION_PI.pdf

https://animalhealth...lution_Dog.aspx

:be_107:
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 08 April 2011 - 12:08 AM

а знаете ли колко струва този Стронгхолд?
Защото аз намирам само за кучета от 5 до 10 кг и е 52 лв и малко.
За големи кучета не намирам, но не е трудно да се досетя. Ето иначе, ако някои не е проочел.
Може ли пак да помоля, по-горе някой спомена за АЙВЕРМЕКТИНИ на хапчета и инжективно. Да се дадат някакви обеснения, точно наименование на хапчета и т.н.
Извинявам се, че съм нахална, но се опитвам да се осведомя.
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2011 - 01:02 AM

Вчера бях при моят ветеринар в Плевен, като му казах за болестта той ми се изсмя и каза, че не била за нашите географски ширини и т.н ... УЖАС... били имали само някакви тестове който се правели за проверка.. и нещо измъмри... после ме попита кой ми бил казал, че има такова нещо.... Много съм разочарована от тях...

пс: Дали този тест който ветеринарят ми предложи ще даде сигурен резултат?!
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2011 - 06:43 AM

Инвермектина (както аз го знам) го взимам в спринцовка (дозиран според килограмите на кучо) и му го давам през устата. Не е нужно набождане. До тук все се казва, че само инвермектиновите препарати могат да помогнат специално срещу тази гад. Селамектина май не е от тях или?

К1, аз бих му треснала на тоя вет по масата и да му кажа да ходи да се образова, че Бургас и Пловдив вече са пламнали. Той какво чака да стане?!
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 07:28 AM

Освен Стронгхолд в България вече има и още едно подобно Адвокейт.
Сега хвърлих един поглед в он-лайн магазините,Стронгхолд за кучета между 10 и 20 кг струва 79 лв,като това е кутия с 3 пипети вътре.За най-големите 3 пипети са 108 лв.При нас ги продават и поотделно,не е нужно трите пипети наведнъж,но пък излиза по скъпо.Трябва да се има предвид обаче,че той пък не покрива кърлежите така че трябва да се комбинира с друго,защото и те са не по-малка напаст.

#72 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 07:36 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 08 April 2011 - 01:08 AM, написа:

а знаете ли колко струва този Стронгхолд?
Защото аз намирам само за кучета от 5 до 10 кг и е 52 лв и малко.
За големи кучета не намирам, но не е трудно да се досетя. Ето иначе, ако някои не е проочел.
Може ли пак да помоля, по-горе някой спомена за АЙВЕРМЕКТИНИ на хапчета и инжективно. Да се дадат някакви обеснения, точно наименование на хапчета и т.н.
Извинявам се, че съм нахална, но се опитвам да се осведомя.

Pharmacology
A macrocyclic lactone anthelmintic, this topical drug is a member of the avermectin class of insecticides, and is closely related to ivermectin.
Selamectin facilitates the release of GABA (gamma amino butyric acid) an inhibitory neurotransmitter. Because its specificity of action (like that of ivermectin) targets nematodes and arthropods to a much greater degree than the mammals it is being applied to, it permits for a wide margin of safety in its use.

It is readily absorbed through the skin and distributed via blood. Metabolized in the liver, it is mostly excreted in feces with a lesser amount excreted in urine.

http://ratguide.com/..._revolution.php

С 2 думи - Селамектина е от групата на Ивермектините, т.е. като не лекар мога да предлоложа, че са почти еднакви по състав и с еднакво действие.

Относно цената на Стронгхолд:
Опаковката е от 3 пипети, т.е. за 3 месеца.

STRONGHOLD- 15 мг 6%/за кучета под 2.5кг./-3 бр. пипети - 55.54 лв. /18.51 лв. на пипета/
STRONGHOLD- 30 мг 12%/за кучета от 2.5кг. до 5 кг./-3бр. пипети - 65.30 лв /21.77 лв. на пипета/
STRONGHOLD- 60 мг 12%/за кучета от 5 до 10 кг./-3бр. пипети - 52.85 лв. /17.62 лв. на пипета/
STRONGHOLD 120 мг 12%/за кучета от 10 до 20 кг./-3бр. пипети - 79 лв /26.33 лв. на пипета/
STRONGHOLD- 240 мг 12%/за кучета от 20 до 40 кг./-3бр. пипети - 108.20 лв. /36.06 лв. на пипета/
За кучета над 40 кг. се прилагат комбинация от пипети според килограмите.

това намерих тук http://www.zoomagazi...d-pfizer-10351/
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 07:36 AM

И кво, всеки месец по 50лв. за стронгхолд :ud_009: ......... трябва да има друго решение, профилактиката с хапчета повече ми се нрави...
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 07:45 AM

Показване на мнениетоЛола, в 08 April 2011 - 08:28 AM, написа:

Освен Стронгхолд в България вече има и още едно подобно Адвокейт.
Сега хвърлих един поглед в он-лайн магазините,Стронгхолд за кучета между 10 и 20 кг струва 79 лв,като това е кутия с 3 пипети вътре.За най-големите 3 пипети са 108 лв.При нас ги продават и поотделно,не е нужно трите пипети наведнъж,но пък излиза по скъпо.Трябва да се има предвид обаче,че той пък не покрива кърлежите така че трябва да се комбинира с друго,защото и те са не по-малка напаст.

Да и аз забелязах, че Стронгхолд действа само срещу ушни кърлежи (otodectes cynotis) и саркоптесови кърлежи (sarcoptes scabiei). /нямам идея дали няма и други видове...../ Може би ще трябва да се комбинира и с нещо друго за външни паразити. Освен това не действа с-у глисти и тении... така, че ще трябва да се комбинира и с някакви дронтали, цистали и т.н..... И то стана егати чудото за месец....
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 07:55 AM

А някой ползвал ли е Advocate ? За не го пише,че е комбиниран препарат срещу вътрешни и външни паразити и пише че е за профилактика на дирофилариоза.Това,че е комбиниран означава ли,че покрива всичко и не е необходимо да се дава друг препарат(хапче или пипета)?

Да питам и друго,ако започана да давам Празимек,преди това тестове трябват ли? Защото за всички други се изисква,но незная дали и за това?

#76 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 08:27 AM

Аз реших, кучето ми не е от рисковите породи и ще му давам всеки месец Празимек-Д ...
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 April 2011 - 09:19 AM

Цитат

Вчера бях при моят ветеринар в Плевен, като му казах за болестта той ми се изсмя и каза, че не била за нашите географски ширини и т.н

Ей това е проблема - болестта я има, факт е и вместо ( особено при нас ) ветеринари, община и граждани да се обединим, да информираме и да се опитаме да предотвратим разпространението и - ни се смеят в лицето и ни обвиняват, че всяваме паника за да " усвояваме европари " . Какви европари бееееееееееееее?!?

Жалко за животните...

Знам, че тези същества с нищо не са виновни и само това ме спира да зарежа всичко.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2011 - 09:21 AM

Не го решавай така на своя глава! Първо направи изследване при лекар - като алергичните тестове. Никога не се знае. Освен това Празимека съм чувала че имал и други странични ефекти ако не се даде точната доза. Все пак инвермектина е силно вещество. Аз затова предпочитам да го давам през устата - така съм сигурна, че дозата е точна.
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2011 - 10:21 AM

Добре, все пак някой ветеринар няма ли да се включи с компетентно мнение? Поне от Пловдив и Бургас, където се споменава, че има проблем вече? Аз от една страна искам да предпазя кучето си, от друга се притеснявам за токсичността на препаратите, изброени до тук. Ще питам и нашя вет, но все пак?

#80 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 08 April 2011 - 10:23 AM

ето статията, от която аз четох. Тук пише за препарати и че се прави тест.
k1champion, при кой док. ходи в Плевен или в клиника?
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема