Eпидемия от ДИРОФИЛАРИЯ NB! Неприятни снимки! Да вземем мерки!
Публикувано: 15 April 2011 - 04:55 PM
Аз лично обезпаразитявах моето куче досега по следната схема:
kiltix
на 3 месеца - дронтал или нещо аналогично
След като разбрах за дирофиларията:
kiltix
на 3 месеца - дронтал или аналогично
на 1 месец - ивермектин ( м/у Май и Ноември)

Публикувано: 15 April 2011 - 04:55 PM

заглавието беше шокиращо..обясних защо.тема за дирофиларията има отдавна във форума, някой да и е обърнал внимание?
уверявам ви, че в Бургас положеието действително е предепидемично, утре тестваме всички кучета в Общински приют...резултати ще бъдат обявени, дано повечето чертички да са единични...но предвид опита ни до момента...ще видим.

писали сме заедно...
Публикувано: 15 April 2011 - 05:06 PM
plamenko, в 15 April 2011 - 04:55 PM, написа:
Аз лично обезпаразитявах моето куче досега по следната схема:
kiltix
на 3 месеца - дронтал или нещо аналогично
След като разбрах за дирофиларията:
kiltix
на 3 месеца - дронтал или аналогично
на 1 месец - ивермектин ( м/у Май и Ноември)
Идеално. Ивермектинът не е толкова опасен, бе хора, нали е съставна част на всички препарати срещу дирофилария, дори и тези, които си поръчвате от чужбина.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 April 2011 - 05:13 PM
Публикувано: 15 April 2011 - 05:16 PM
Чух мнение, че ивермектинът не трябвало да се излага на пряка слънчева светлина - това не е съвсем така, опаковката на cevamec, примерно е прозрачна.
Не е необходимо да водите кучето, просто го измервайте редовно и казвайте точни кг на лекаря си

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 April 2011 - 05:32 PM
А имам въпрос, защо трябва ивермектина да се дава всеки месец при положение, че за да не подейства трябва да са минали 6 месеца от евентуално заразяване и микрофилариите да са станали вече големи, т.е. каква е разликата дали ще го даваме всеки месец или на три месеца?

Публикувано: 15 April 2011 - 05:58 PM
Аз ли нещо не разбирам или вие пускате тема без да сте НАПЪЛНО наясно за какво става въпрос ?
Искам да помоля някой ветеринарен лекар да внесе яснота по въпроса, защото аз вече се обърках, а предполагам и други хора също, всеки лекар казва различно, досега съм питал 3ма лекари и всеки ми казва различно...

Публикувано: 15 April 2011 - 06:04 PM
Публикувано: 15 April 2011 - 06:09 PM
Бихте ли попитали вашите ветеринари в Бургас, които са ви казали защо всеки месец и утре да ни пуснете тяхното мнение тук? Ще сме благодарни...
Не целя да има спор, а целя да има максимална яснота по темата..

Публикувано: 15 April 2011 - 06:16 PM
Цитат
когато можем, ще изясним и въпроса, който вие поставихте, поради недоверие в собствените ви лекари...не споря, че отговора ще внесе яснота и още информация по темата, но не ни е приоритет..
Публикувано: 15 April 2011 - 07:09 PM
При поставяне на годишната ваксина миналото лято след около до седмица се получи подутина, там където беше бита. Тогава ние бяхме на море и сестра ми гледаше кучето, та тя го завела на ветеринар и той и казал, че е било заради скоро слагана инжекция.
Възможно ли е при слагането на инвермектина да се получи същото. Какво бихте ми препоръчали- инжективно или в устата?